Akusztika fontosságáról egy vendégem tollából

Szerző: Robi Kategória:

 

Egy kedves elégedett vendégem Facebook bejegyzéséből:

A nullához közelít annak tényezője, amennyit foglalkozunk az akusztikával, mint életünk megkerülhetetlen szerves részével!
Most itt nemcsak a zenehallgatást értem, hanem úgy általában a mindennapokat. Az vitán felüli, hogy az emberi hang is az akusztika része, bár kevesen gondolnak rá, de arra is, hogy szinte mindig mindenhol hangok vesznek körbe minket, hiszen nem egy hangtalan, zajtalan, “süket” világban élünk!
Bizonyára mindenki tapasztalta már, azt a jelenséget, amikor egy közösségi helyen, pl. étterem, aula, kávézó, előadóterem, szórakozóhely , stb., ahol hangos a tisztelt publikum és beszélgetni is alig lehet, ilyenkor beszélhetünk az akusztika fontosságáról!
Nos, ez nem azért van, mert mindenki süket, vagy mert szeret kiabálni, hanem mert rossz a helyiség akusztikája.
Az elmúlt években szerencsére komolyabban foglalkoznak ezzel, már az épületek tervezésénél is, pl. Németországban vannak olyan tartományok, ahol ez kötelező az új épületek esetében.
Azok biztosan kevesebben vannak, akik ilyen jól megtervezett akusztikai környezetben tartózkodtak, akár csak egyszer is, de ha igen, azok tapasztalhatták, hogy mennyivel nyugodtabb, komfortosabb a légkör egy ilyen helyen! Ahol az emberi hang természetes, ahol a külső hangforrások nem bántóak, legyen az zene, háttérzaj, vagy akár több ember beszélgetése. Nagyon komolyan képes hatni a komfort érzetünkre, egy akusztikailag gondosan és szakszerűen megtervezett környezet.
Ezért az akusztika fontossága is vitán felüli és nem elhanyagolható módon, hogy ma már, nagyon fontos része környezetünk enteriőrének az akusztika!

 

 

Az alábbi képeken, esztétika és funkcionalitás egyben! Szép!

 

 

-Derűs vasárnapot!🙂
Írta: Zsoldos Attila 

 

 


Olvass tovább…


akusztika fontosságáról
akusztika fontosságáról

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük