Bose Soundbar 700 hangprojektor teszt

A Bose Soundbar 700 hangprojektor egy okos hangszóró, köszönhetően az Amazon Alexa és a Google Assistant alkalmazásoknak. A HDMI -bemenetek és az Atmos / DTS: X támogatás hiánya, és a TV -képernyőt visszatükröző üveglap azonban nem annyira vonzó ezen az áron.

Előnyei:
-Kiterjedt színpadkép
-Amazon Alexa, Google Assistant alkalmazások
-ADAPTiQ audio kalibrálás

Hátrányai:
-Nincs Atmos / DTS: X
-Nincs HDMI bemenet
-Tükröződő felület

A Bose Soundbar 700 hangszóró a többi modellhez hasonlóan a QuietPort és a PhaseGuide technológiákat használja. Rendelkezik a vállalat ADAPTiQ automatikus audio kalibráló rendszerével, a hangszóróház ugyanaz, mint a korábbi 300-as modellnél. A 700 -as modell HDMI csatlakozással, eARC -val, az Apple AirPlay 2 támogatással, újratervezett univerzális távirányítóval és a Bose Music alkalmazással is rendelkezik. Az Amazon Alexa és a Google Assistant is beépített, így teljesen intelligens ez a hangszóró.
Sajnos azonban ez az eszköz nem rendelkezik HDMI bemenettel, és nem támogatja a Dolby Atmos és a DTS: X funkciókat. Ezek elég komoly negatívumok egy olyan hangszóróhoz, amely ilyen, meglehetősen magas árkategóriába tartozik, és még külön mélysugárzóval sem rendelkezik.

Bose Soundbar 700 hangprojektor jellemzői:

Bose Soundbar 700-hangprojektor-teszt

A Bose Soundbar 700 úgy néz ki, mint egy csúcskategóriás hangszóró, elegáns hangszóróházzal, valamint kiváló építési minőséggel. Van rajta egy perforált, körbefutó alumínium rács és edzett üveglap, valamint választható fényes fekete vagy fehér színekben. Sajnos a formatervezés hagy némi kivetnivalót maga után. A legkisebb érintéstől az üveglapot ujjlenyomatok borítják, és amint bekapcsoljuk a TV -t, tükrözi a képernyőn megjelenő dolgokat – ami nagyon zavaró.A Soundbar 700 mindössze 57 mm magas, így nem okoz gondot az elhelyezése aTV készüléknél sem. Elég a szélessége a nagyobb képernyőméretű TV -k számára, és opcionális konzol is rendelkezésre áll azok számára, akik a falra szeretnék szerelni.

A design minimalista, letisztult, mindössze két érintésérzékeny vezérlővel rendelkezik: az egyik a tápellátást, a másik pedig a beépített intelligens asszisztensek némítását teszi lehetővé. Gyakorlatilag nincs kijelző, csak egy fénysor, de ahhoz, hogy a fénysor jelzéseit felismerjük, szuperkémnek, vagy kódfejtőnek kellene lenni…Szerencsésebb lett volna egy jól olvasható kijelzővel felszerelni a hangprojektort.

Csatlakozások és távirányító

A Bose Soundbar 700 minden csatlakozása az alsó oldalán lévő két süllyesztett területen található, de sajnos egy másik tervezési hiba miatt korlátozott hely van a különböző kábelek csatlakoztatására. A Bose becsületére legyen mondva, hogy legalább optikai és HDMI kábeleket mellékelnek a hangszóróhoz. Az egyik mélyedésben egy HDMI -port, egy optikai digitális bemenet, egy Ethernet -port és egy mikro -USB -port helyezkedi el, a másik mélyedésben a tápkábel aljzata, valamint négy darab 3,5 mm -es jack csatlakozó található a mélysugárzóhoz, az infravörös hosszabbítóhoz és az ADAPTiQ headsethez.

Az árat tekintve elég meglepő, hogy nincs HDMI bemenet, csak egy darab kimenet. A jó hír az viszont, hogy támogatja az eARC -t , így veszteségmentes hangot küld a TV-ről a soundbarra. Természetesen ehhez arra is zsükség van, hogy a tévé is támogassa az eARC -t. A vezeték nélküli kapcsolatokból Wi-Fi (2,4 GHz és 5 GHz sáv), Apple AirPlay 2 és Bluetooth áll rendelkezésre. Ez utóbbi az SBC kodekre korlátozódik, így azok számára, akik a legjobb minőségű hangot igénylik, az első két lehetőség jobb választás.

A soundbar egy jól tervezett, fém univerzális távirányítóval is fel van szerelve, amely mozgás aktivált háttérvilágítással is el van látva. Számos eszközzel párosítható, beleértve a TV-t, a Blu-ray lejátszót, a játékkonzolt, a videó streamert vagy a set-top boxot, egyetlen távirányítóval történő vezérléssel. A távirányítónak is vannak sajnos hibái. Túlságosan nagy, a puha, gumi gombok vonzzák a port és a szöszöket. Azt sem lehet látni, amikor a háttérvilágítás ki van kapcsolva, és még megvilágítva sem mindig
van értelme.

Bose-hangprojektor-belső

Legalább a Bose Music App jól megtervezett, intuitív kezelőfelülettel használható, melynek segítségével könnyen eligazodunk a beállításokon. Lehetővé teszi a finomhangolást, mint például a közép, a mély, a magas tartományok beállításait, és a távvezérlő hozzáférést biztosít a Spotify, az Amazon Music, a Deezer, a TuneIn, az AirPlay és a Bluetooth számára is.
A Bose Soundbar 700 számos olyan funkcióval büszkélkedhet, amelyek közül sok az intelligens hangszóró képességeire összpontosít: A beállítások után egy teljesen működőképes intelligens hangszórót kapunk meghallgathatjuk a híreket vagy az időjárást, zenét játszhatunk le, rádió is rendelkezésre áll és hangvezérlésre is van lehetőség. Négy zenei szolgáltatás közül választhatunk – Spotify, Amazon Music, Deezer és TuneIn Radio.

Maga a hangszóró, a Bose saját PhaseGuide és QuietPort technológiáját alkalmazza; az előbbi célja, hogy hangot továbbítson a soundbar oldalaira is, hogy szélesebb színpadképet biztosítson, míg az utóbbit mélyebb, tisztább és torzításmentes mélyhangok továbbítására tervezték.

Ez a hangprojektor képes dekódolni az 5.1 Dolby Digital és a DTS formátumot, de nem támogatja a veszteségmentes kodekeket, mint a Dolby TrueHD vagy a DTS-HD Master Audio-t, nem is beszélve a Dolby Atmos vagy DTS: X-ről.
Az árat figyelembe véve ez nagy hiánynak tűnik.

Véleményünk szerint, a 700 jobban megfelel a tévézéshez és a zenéhez, nem pedig a filmekhez. Ha fejleszteni szeretnénk a mélyhangokat, vagy surround csatornákat szeretnénk hozzáadni, többet kell költeni. Ez azt jelenti, hogy a teljes 5.1 rendszer létrehozása jóval többe fog kerülni.

Teljesítmény

A Bose Soundbar 700 négy középkategóriás meghajtót használ-kettőt a központi magassugárzó mindkét oldalán. A bal szélső és a jobb oldalon található a PhaseGuide technológia, amelynek célja az elülső hangszíntér szélesítése.
Szerencsére a hangfal könnyen telepíthető-csak helyezzük el a tévé előtt, és már működik is. A beállítás ugyanolyan egyszerű: egyszerűen indítsuk el a Bose Music alkalmazást, és kövessük az utasításokat, amelyek végigvezetnek az ADAPTiQ automatikus kalibrálási folyamaton. Ez magában foglalja a mikrofon használatát.

Az ADAPTiQ elemzi a frekvenciatartományt, igazodva a távolságokhoz, szintekhez és a helyiség által okozott negatív akusztikai hatásokhoz. Összesen öt mérés van.
Kétségtelen, hogy az ADAPTiQ minden bizonnyal javítja a 700 általános hangzásvilágát, kellemes egyensúlyérzékkel és élénk hanggal, amely kiterjedt szélességgel és akár mélységgel is rendelkezik. Van jó sztereó hatás is, ami szép képalkotást eredményez. Azt azért meg kell jegyezni, hogy a tökéletes hangzáshoz elengedhetetlen a helyiség akusztikai kezelése, melynek során a falakra, mennyezetre és a sarkokba mélyhang elnyelő panelek és akusztikus panelek diffúzorral szükségesek.

A tesztelést egy nagy méretű szobában végeztük, ahol elég sok ablak és üveg teraszajtó volt, ezért a visszhang elég nagy problémákat okozott. Akusztikai, sűrű szövésű függönyöket ajánlottunk a tulajdonosnak, amelyek segítenek a
hangzásbeli problémák kijavításában. A 700 minden bizonnyal a zenében a legjobb, ideális középtartományok, szép magas tartományok jellemzik. A hangok jól meghatározottak, és a párbeszédek tiszták és fókuszáltak.

A hangszóró küzd a játékokkal és a filmekkel. Itt a hangszín korlátozottabbnak tűnt, magával ragadó effektusokat, térhatást tapasztaltunk, korlátozott mélyhangok nélkül. A PhaseGuide technológia kiszélesíti a hangteret, de ezt a képalkotás rovásra teszi, így az effektusok gyakran kevésbé pontosak. Ez lényegében azt jelenti, hogy az egyszerűbb filmek egészen jól hangzanak, részletes zenével és párbeszéddel, tiszta hangzással. De egy komolyabb hangzású filmzene elveszíti a pontosság nagy részét.
Ugyanez igaz a játékokra is.

A külön mélysugárzó hiánya szintén problémát jelent, és a QuietPort technológia ellenére ez a hangszóró nem képes intenzív, ütős mély hangokra. Az alacsony frekvenciák hiánya miatt bizonyos hanghatások nem érvényesülnek, ami ront az élményen.

A Sonos Playbar véleményünk szerint jobb alternatíva, mert jól hangzik, hihetetlenül könnyen beállítható, és jól működik TV -hangszóróként és önálló Sonos hangszóróként is. A Sonos rendszerhez kapcsolódó összes funkció előnyeit élvezi, beleértve az intuitív vezérlőalkalmazást, az Alexa-kompatibilis vagy a Google Assistant-kompatibilis eszközön keresztül történő hangvezérlést, valamint a multiroom és további TV-funkciókat.

Ha Ön filmrajongó vagy játékos, akkor a Samsung HW-Q70R sokkal jobb választás. Ez a lenyűgöző soundbar és mélynyomó kombináció magával ragadó Atmos és DTS: X teljesítményt nyújt, és rendelkezik HDMI bemenettel. Nincs beépített intelligens asszisztense, de a hangszóró működik az Alexa-val, és döntő fontosságú, hogy a különálló mély hangot ad.

Összefoglalva

Nyilvánvaló, hogy ezt a hangprojektort úgy tervezték, hogy versenyezzen a Sonos -val, ezért hangsúlyt fektetnek a zenére és az intelligens funkciókra. De a Sonos egyik legfőbb vonzerejét alkotó többszobás rendszer nem érhető el a Bose Soundbar 700-nál. Hiányzik belőle a többcsatornás támogatás és az erőteljes basszusok, így a filmrajongók és a játékosok csalódni fognak benne.
Az Amazon és a Google asszisztensek bevonása inkább szemfényvesztésnek tűnik, és ha valóban szükségünk van egy intelligens hangszóróra, rengeteg olcsóbb lehetőség kínálkozik.

Összességében ez a hangszóró egy korrektül megtervezett hangszóró, és általában egész jól hangzik, a térhangzás is megfelelő, de kompromisszumot jelent, ha szeretjük az igazán mély basszusokat, a pontosságot.

Írta: Polgár Róbert

Similar Posts