Deezer streaming szolgáltatás teszt

Az online zenei szolgáltatók egyre bővülő piacán több szempont alapján is dönthetünk, melyiket választjuk. Fontos a hangminőség, az, hogy milyen zenei kínálatot nyújtanak, kapunk e extra szolgáltatásokat, és természetesen nem mellékes a szoláltatás ára sem. A legtöbb streaming szolgáltatónál van lehetőség ingyenes próbaidőszakra is, mielőtt végleges döntést hoznánk.

Deezer-streaming-szolgáltató

A francia Deezer szolgáltatás Android és iOS mellett elérhető Blackberry OS-re és Windows Phone-ra is. Egyéb otthoni eszközökön is használható.

A mobilnet nem alapfeltétel!

A Deezer esetében offline mód is rendelkezésre áll, illetve lejátszási listákat letölthetünk és offline is meg tudjuk hallgatni, anélkül, hogy a mobilnet használata miatt a számlánk az egekbe szökjön. Úgy is beállíthatjuk, hogy csak Wi-fi kapcsolaton keresztül történjen e letöltés.

A többi szolgáltatóhoz hasonlóan a Deezernek is van webes lejátszója, így böngészőből is hallgathatunk zenét. A kezelőfelület letisztult, de kissé csupasz, különösen az asztali verzióban. Néhány változás történt a Deezer korábbi arculatán. A „Home” helyébe a „Music” lépett, bár ugyanazt a feladatot látja el, mint korábban: személyre szabott lejátszási listákat, valamint lehetőséget kínál a zenék böngészésére listák, új kiadások, népszerűség és különféle hangulatok szerint. A rádióállomások továbbra is az oldal alján jelennek meg, de a podcastok mostantól saját füllel rendelkeznek. A „Kedvencek” helyébe a „Saját zenék” lépett, de a funkciója nem változott.

A Deezer rendkívül hasonló a Spotify-hoz, mind megjelenésükben és funkcióikat tekintve is. Néha a Deezernél kissé lassan betöltődő képeket és más hibákat tapasztaltunk. Sokan panaszkodnak hasonlókra, de a szolgáltató folyamatosan dolgozik a hibák kijavításán. A Deezernél a felső sávban található a navigáció, és rendelkezik még egy beépített két keverős, DJ-pulttal is, ami a Spotifynál nincs. A Spotify kevesebb országban érhető el, mint a Deezer, amely viszont több mint 150 országban kínálja a szolgáltatását, így nagyobb zenei kínálatra is számíthatunk a Deezer használatakor. A Spotify és a Deezer annyira hasonlítanak egymásra, hogy arra is van lehetőség, hogy a két szolgáltató lejátszási listáit átvigyük a másikra.

Hangzás

A Deezer esetében tiszta és korrekt hangminőségre számíthatunk, szinte CD minőségben hallgathatjuk a zenéket,16 bites / 44,1 kHz-es FLAC formátumban. Természetesen, ha tökéletes zenei hangzásra áhítozunk, akkor érdemes komolyabb hangrendszerben gondolkodni és jó minőségű hangszórókat beszerezni. A hangrendszer kiépítése előtt ajánlott végiggondolni, hogy mire fogjuk használni a hangsugárzókat, ezért járjuk körbe alaposan, hogy milyen hangfalat válasszunk. A helyiségek akusztikai adottságai is befolyásolják a hangzást, ezért érdemes a szobákban akusztikai kezelést végezni. Erre a célra tökéletesen alkalmasak a hangelnyelő panelek, és a diffúzorok, melyek használatával kiegyensúlyozott hangzást érhetünk el, és az akusztikai hibák megszűnnek.

Ha a Tidallal hasonlítjuk össze a Deezer hangzását, akkor meg kell állapítanunk, hogy a Tidal részletesebb, pontosabb, tisztább hangzást nyújtott bizonyos zeneszámok esetében.

A Deezer nem csupán zenelejátszó, hanem zenei platform is egyben. A zenészekről, előadókról sok információt találunk, ráadásul számos hasznos funkció segíti az eligazodást az információ halmazban. Emellett komplexebb alkalmazásokat is kínál, például statisztikát készít hallgatási szokásainkból. A Deezer szolgáltatásba regisztrálni lehet a Facebookon keresztül is. A közösségi érzést tovább fokozza, hogy a szolgáltató lehetővé teszi, hogy mások hallgatási listáit is meghallgassuk. A Deezer használatakor nem csak műfaj, de terület,ország szerint is tudunk szűrni. Toplistákat, rádiólistákat is találunk a szolgáltatás kínálatában.

A Deezer egyéb tulajdonságai

360 reality audio applikáció

A Deezer volt az első zenei streaming szolgáltatás, amely a 360 Reality Audio szolgáltatást kínálta, ehhez le kell tölteni a 360 by Deezer alkalmazást. Rossz hír, hogy a Deezer 360 csak iOS és Android készülékeken érhető el. Nyolc lejátszási lista létezik, köztük a „New on 360 by Deezer”, amely számítógépen vagy hifi-n keresztül elérhető.

Természetesen a Deezer legnagyobb előnye a 360 Reality Audio, amelyet nem kínál más streaming szolgáltatás. A 360 Reality Audio 3D hangteret kínál több virtuális hangszóró létrehozásával, és fejhallgatón keresztül meghallgatható. Habár a 3D hangzás valóban egyedülálló a Deezernél, a sztereó hatást azért nem múlja felül.

Háromféle árú csomagot kínál a Deezer, így mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbbet.

Az okostelefonok és a számítógépek mellett a Deezer alkalmazás számos más eszközön is elérhető:  Samsung, a Sony és az LG tévék; vezeték nélküli hangszórók: Sonos, Amazon, Bluesound és Bose…stb.

A Chromecast és az AirPlay lehetővé teszi, hogy dalokat küldjünk még több eszközre.  A használt eszköztől függetlenül az előfizetők több mint 56 millió dalból álló katalógushoz férhetnek hozzá, amelyekből a cég állítása szerint több, mint 52 millió CD-minőségű FLAC formátumú.

Ítélet

deezer-teszt

A francia zene streaming szolgáltatást folyamatosan fejlesztik, megújítják, annak érdekében, hogy még több elégedett előfizető válassza ezt a szolgáltatót. A hatalmas zenei választék, az információk, az extra funkciók, és a fantasztikus hangminőség miatt a Deezer nagyon jó választás. A 3D hangzás egyelőre csak ennél a szolgáltatónál érhető el, és bár még gyerekcipőben jár és nem hibátlan, az biztos, hogy rövid időn belül ez a funkció repítheti majd a Deezert a streaming cégek vezető helyére.

Írta: Polgár Róbert

Similar Posts