Denon AVR-S960H AV erősítő tesztelése

A Denon AVR-S960H megjelenésében nem hoz sok újdonságot, a szokásos Denon design jellemzi: fekete színvilág, LED kijelző, bemenetválasztó / hangerő gombok és gyorsbillentyűk a leggyakrabban használt bemenetekhez.

A gyártó szerint ez a modell az első 8K képességű AV-vevő az AVR-sorozatban. A legfejlettebb 3D-formátumokat támogatja, beleértve a DTS Virtual: X, DTS: X, a Dolby Atmos Height Virtualization Technology és a Dolby Atmos programokat. Ezt az eszközt kompatibilis olyan kifinomult videó technológiákkal is, mint a HDR10 +, a Dolby Vision és a HLG.

A beépített HEOS lehetővé teszi a népszerű zenei streaming szolgáltatások vezeték nélküli továbbítását. Az AVR S960H tökéletesen működik az elterjedtebb hangszolgáltatásokkal is. A telepítési folyamat nagyon egyszerű. Az Audyssey szobakalibrációs program jóvoltából ez az AV-vevő automatikusan méri és optimalizálja a hangzást a szoba adottságainak megfelelően.

Denon AVR-S960H jellemzői

Denon AVR-S960H erősítő

Habár design terén nincs semmi meglepő, vagy új, azért ez a termék nem néz ki rosszul, elegáns és esztétikus. A stabil készülékháznak és a minőségi alkatrészeknek köszönhetően ez az AV-vevő nagyon tartós és masszív.

s960h távirányító

A távirányító nagy, logikusan megtervezett és egyértelmű jelöléssel ellátott gombok találhatók rajta. A távirányítón van egy öko gomb is.

Ez a rendkívül funkcionális, különálló 7 csatornás erősítő csatornánként 90 W teljesítményre képes. Csökkentett impedancia-meghajtó tulajdonságú, és kompatibilis a legtöbb hangszóróval. A képernyőn megjelenő ökométertől és a hangerő szintjétől függően az Auto Eco Mode funkció kiegyensúlyozza a hangszórók teljesítményét, így garantált az energiahatékonyság.

8K feldolgozó képességű AV-vevő a tökéletes 4K házimozi élményhez

A Denon AVR-S960H modell támogatja a legfejlettebb HDMI technológiákat, kompatibilis az összes modern 3D audioformátummal is.

Lenyűgöző képminőség

Az AV-vevő valóban fantasztikus képeket produkál, fejlett technológiája jóvoltából, mint például a BT.2020 átviteli támogatás, a 3D, a dinamikus HDR, a HLG, a HDR10 +, a Dolby látás és a 4: 4: 4 Pure Color.

A legjobb 3D hangformátumok támogatása

Megszakítás nélkül élvezhetjük a másolásvédett tartalmakat. A HDCP 2.3 és 8K felskálázás minden HDMI porton elérhető. Ez magában foglalja az Enhanced Audio Return Channel (eARC) funkciót is, így a legjobb támogatást nyújtja az intelligens TV-alkalmazások 3D audioformátumaihoz.

denon s960h-belső

A nagy felbontású hangsávoknak köszönhetően kiemelkedő hangpontosságot kapunk. AKM 32 bites D / A konverterekkel felszerelve ez az AV vevő 192 kHz / 24bit audio dekódolást végez számos veszteségmentes fájltípus, például WAV, FLAC és ALAC segítségével. Kompatibilitis továbbá a 2,8 / 5,6 MHz-es DSD fájlokkal is.

Hibátlan játékélmény

A VRR technológiával és a 4K / 120Hz átadási funkcióval a Denon AVR-S960H a játékélményt is a maximális szintre emeli. Ez az AV-vevő támogatja az automatikus alacsony késleltetési módot és a gyors képkockatámogatást (QFT) a minimális képszakadás és késés biztosítása érdekében.

Hangsegédek

A népszerű hangsegédekkel is nagyszerűen működik az S960H, akár az Amazon Alexát, a Google Assistant-ot, az Apple Sirit vagy a Josh.AI-t használjuk.

Bluetooth kapcsolat

A rádióerősítőből a Bluetooth fejhallgatóba történő audioátvitel nem okoz nehézséget. A hangot lejátszhatjuk egyszerre Bluetooth-on, és a csatlakoztatott hangszórókon is.

A Denon AVR-S960H kettős antennás adó-vevő rendszerrel rendelkezik. Lehetővé teszi a stabil és megszakítás nélküli Bluetooth és kétsávos Wi-Fi streaming használatát. Kiválóan működik zajos környezetben is. Intelligens eszközök segítségével vezeték nélkül hallgathatjuk meg az audio tartalmakat.

Beépített HEOS

HEOS rendszer

A HEOS beépített többszobás rendszere lehetővé teszi, hogy ugyanazt a zenét egyszerre több helyiségben is lejátszhassuk, vagy akár azt, hogy a különböző szobákban más-más zene szóljon. A HEOS minden népszerű hangszolgáltatást támogat, beleértve a SiriusXM-et, az Amazon Music HD-t, a SoundCloud-ot, a Pandora-t és a Spotify-ot és még sok mást. Az AirPlay 2 segítségével az Apple Music összes kedvenc dala is elérhető.

Roon tanúsítvánnyal rendelkezik ez az eszköz, amely információkat nyújt a különböző előadókról és dalokról.

Az előlapon elhelyezkedő USB-port a nagy felbontású hangformátumok problémamentes lejátszását biztosítja.

Beállítás és telepítés

A Gyors kezdési útmutató mindent egyszerűvé tesz. Könnyű, áttekinthető és egyszerű utasításokat ad a telepítési folyamat megkönnyítése érdekében. Ha HDMI-kapcsolattal csatlakoztatjuk a TV-készüléket ehhez az AV-vevőhöz, a TV képernyőjén megjelenik a Denon Setup Assistant program.

Hangminőség és teljesítmény

A legújabb 3D-s technológia segítségével a hangminőség kiváló. Ez az eszköz egy 5.1.2 Dolby Atmos vagy DTS: X rendszert működtet, ezáltal háromdimenziós hallgatási élményt nyújt.

s960h csatlakozások

Csatornánként 90 wattos, 8 ohmos frekvencián a Denon AVR-S960H nagyon jól társítható szinte bármilyen hangszóróval. A tesztelés során a Monitor Audio Silver 200 AV12 hangsugárzókkal párosítottuk az erősítőt, és nagyszerűen működtek együtt. A továbbfejlesztett Audio Return Channel (eARC) funkcióval felszerelt AV-vevő teljes felbontású hangot továbbít a TV-ből a rádióerősítőbe egyetlen HDMI-kábel segítségével.

Az Audyssey szobakorrekciós rendszer számos előnnyel jár a hangminőség és a hallgatási élmény javítása érdekében. Amikor hangos zene következik, a Dynamic Volume funkció előrejelzi a nagy hangerőt, a Dinamikus EQ funkció megnöveli a térhatást, a mélyhang-szintet és a párbeszédet alacsonyabb hangerő mellett. A moziszoba, ahol a vevőt kipróbáltuk, még nem rendelkezik tökéletes akusztikával, a visszhang sajnos rontja a hangzást. A falak téglából vannak, de néhány falikép kivételével üresek a falfelületek. Akusztikai mérést végeztünk, melynek eredményeképpen a tulajdonosnak azt javasoltuk, hogy a falakra és a mennyezetre diffúzor előlapos paneleket, és printelt hangelnyelő paneleket helyezzen. Az ablakok és az üveg teraszajtó elé hanggátló, akusztikus függönyöket ajánlottunk az ideális akusztika kialakítása érdekében.

Összefoglalva

A modern funkciók kiküszöbölik a hangtorzulást, és tiszta, dinamikus és kiegyensúlyozott hangot eredményeznek. Sajnos az erősítő nem kompatibilis az IMAX-val és nem rendelkezik Chromecast támogatással. A megjelenése szép, de kissé unalmas. Ez egy nagy teljesítményű erősítő, amely a rendelkezésre álló legfejlettebb technológiával biztosítja a legigényesebb kép és hangminőséget. Ezt a középkategóriás terméket mindenképpen érdemes megvenni.

Írta: Polgár Róbert

Similar Posts