Kipróbáltuk a DENON AVR X2600H AV házimozi erősítőt

Szerző: Robi Közzétéve:

DENON AVR X2600H AV házimozi

Legújabb tesztalanyunk, a DENON fantasztikus erősítője. Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy egy rendkívüli audio eszközhöz volt szerencsénk! Nem is igazán találtunk hibákat a tesztelés folyamán. Kedves, régi megrendelőnk, Kocsis Mihály tökéletesen kialakított házimozi szobájában került sor a tesztelésre. A helyiség akusztikai kezelésénél nem sajnálta a tulaj sem a pénzt, sem az időt. Akusztikai mérés segítségével pontosan annyi és olyan típusú akusztikai panelek kerültek a megfelelő helyekre, amelyeknek köszönhetően gyakorlatilag tökéletes hangzást sikerült kialakítani. A házimozi többi hifi eleme is figyelemre méltó-ahogy a lakberendezési elemek is-, de ezúttal a DENON X szériás erősítőjére koncentráltunk. Lássuk hát, mire képes ez a hifi eszköz….

Denon-AVR-X2600H-házimozi-erősítő

Klasszikus Denon külső

A Denon márkára jellemző a megjelenése, két nagy méretű , valamint sok kisebb nyomógomb található a kijelzőn. Az előlap a korábbi Denon modellektől eltérően nem fémből, hanem műanyagból készült, nincs fedél, amely elrejti a csatlakozókat, vezérlőelemeket. A sok gombos távirányítóval mindent könnyen beállíthatunk.

Csapjunk bele!

Avengers-EndgameElőször a 2019-es Bosszúállók: Végjáték című Blu-Ray minőségű, Dolby Digital 5.1 hangzású mozifilmre esett a választásunk. A szuperhősökkel és szuper akciókkal tarkított film minden egyes hangja úgy szólt, ahogy azt egy valamirevaló moziteremben ezt már megszokhattuk. Részletes hangképet kaptunk, az apró finomságok is szépen hallatszódtak. A különleges effektek tisztán szóltak, valódi térbeli hangzást tapasztaltunk, így abszolút beleélhettük magunkat a sztoriba, mintha mi is Thor mellett harcoltunk volna az igazságért. A zenei elemek is hibátlan pontossággal, szépen, tisztán csendültek fel, fokozva a drámai hatást.
Másodszorra egy szintén izgalmakkal teli sikermozit tűztünk műsorra. A Jumanji – A következő szint című kaland-vígjáték sem szűkölködik hangeffektekben. A dzsungel fáinak susogása, a levelek zörrenése, vagy az állathangok is valóságosnak tűntek. A jelenetek által keltett izgalmat a 3 D-s hangzás csak még tovább fokozta. A párbeszédek és a zene is érthető és hatásosak voltak. Természetesen jó minőségű hangszórókkal ajánlott párosítani ezt a kiváló erősítőt.

A moziszoba akusztikájába nem lehetett belekötni, ezért kíváncsian vártuk, hogy „muzsikál” a Denon erősítője a zenehallgatás során. A Spotify alkalmazásával a tulaj, tinédzser korú lányának kedvenc toplistás zeneszámát, a The Weekend: Blinding Lights című dalát is meghallgattuk. denon tesztA hangerőt rendesen megtoltuk-és nem csalódtunk. Szenzációs hangzásban volt részünk, a zene minden porcikánkban szétáramlott.
Sokan vélekednek úgy, hogy a modern technológia százszor jobb és profibb hangzásra képes a régiekhez képest, mások szerint viszont a bakelit lemezekhez semmi sem hasonlítható. A régi és az új ötvözéséből azonban tényleg nagyszerű dolgok születhetnek. Az erősítő, Phono bemenetének jóvoltából bakelit lemezek lejátszására is alkalmas. Ifj.Johann Strauss : Kék Duna keringője szerepelt „táncrendünk” első helyén. Hihetetlenül csodálatos élmény volt ilyen minőségben hallani a zeneszerző táncoperettjét. Képzeletben a Duna parton keringtünk a lágy dallamok ritmusára…

Végszó

A Denon AVR X2600 H ,megjelenésében nem hozott igazi újítást a széria korábbi termékeivel összehasonlítva, ragaszkodik a márka megszokott stílusához. Magas minőséget nyújt, megfizethető áron. Rengeteg és még annál is több funkciója végtelen lehetőséget kínál. Szinte minden igényt kielégít, egy hétköznapi nappaliból Dolby Digital 5.1 mozitermet varázsol, nagy hangerőn sem tapasztaltunk torzítást, a magas és a mély frekvenciák is hibátlanul szóltak. Megfelelő akusztikus térben, jó minőségű hangsugárzókkal együtt alkalmazva nem hibázik ez a nagyszerű berendezés. Egyszerűen beállítható, kalibrálható, a zenehallgatásból vagy a filmnézésből is a maximumot hozza ki. Minket meggyőzött ez a szuper eszköz, bizalommal ajánljuk, ha valódi moziélményre vágyik!

Termék legfontosabb jellemzői:

7,2 csatornás,4 K Ultra HD
Teljesítmény csatornánként: 150 W
A 3 D-s térhangzást a Dolby Atmos, a DTSX, a Dolby Atmos Height Virtualization is támogatja.
8 db HDMI 2.0 bemenet és 2 db HDMI 2.0 kimenet található rajta.
Az alacsonyabb felbontású képeket 4 K felbontásúra alakítja, a Pure Directnek köszönhetően.
A kalibrálás, vezérlés és hangszínszabályozás megkönnyítését beépített Audyssey MultEQ XT, Dynamic Volume, Dynamic EQ biztosítja.
Vezeték nélküli szolgáltatások: HEOS, AirPlay, Wi-Fi, Bluetooth
Streaming szolgáltatások : SoundCloud,Napster, Tidal, Spotify, Tuneln, Deezer,.
Phono MM bemenettel is rendelkezik bakelit lemezek lejátszásához.

Ez még nem minden, de akár több oldalon keresztül is részletezhetnénk az erősítő számtalan funkcióját, ettől azonban most eltekintünk.