Denon AVR-X3700H házimozi erősítő teszt

A Denon cég több erősítőjét is teszteltük már, el lehet mondani, hogy ezek a házimozi erősítők a legjobbak közé tartoznak, magas gyártási minőségüknek és fejlett technológiájuknak köszönhetően.

A Denon AVR X3700H főbb jellemzői:

Denon X3700H erősítő-teszt

-3D audio támogatás

-8K-Ultra High Definition képességek

-Kompatibilitás a legfejlettebb hangsegédekkel

-Tökéletes játékélmény

-Kiváló hanghűség

-Zökkenőmentes Bluetooth audio átvitel

-Egyszerű és könnyű beállítás

-Beépített AirPlay 2, Wi-Fi és Bluetooth kompatibilitás

-12V trigger kimenet

-IP és külső vezérlési lehetőségek az egyszerű testreszabáshoz

Hangminőség/ teljesítmény

A Denon szerint az AVR X3700H egy új generációs házimozi vevőkészülék, amelyet úgy terveztek, hogy maximálisra fokozza a házimozi, a zene és a játékok szintjét. A 9 csatornát támogató modell 11,2 csatornás feldolgozási funkcióval rendelkezik. Az AVR X3700H kimeneti teljesítménye 105 watt csatornánként. Az eARC támogatással ez az AV-vevő lenyűgöző 3D-s hangélményt garantál. Ez az eszköz kompatibilis a legfejlettebb 3D hangformátumokkal és a kifinomult videotechnológiákkal is. A Denon AVR X3700H számos más innovatív és kifinomult funkcióval is rendelkezik. Ezzel az AV vevővel teljes 3D audio támogatásra számíthatunk.

X3700H csatlakozások

8K-Ultra High Definition

Az AVR-X3700H készülékkel a legújabb technológia segítségével képes 8K/60Hz és 4K/120Hz feldolgozásra is. Rendelkezik gyors médiaváltás és a dinamikus HDR funkciókkal is. A kiemelkedő kontraszt, tisztaság és szín elérése érdekében a HDMI bemenetekhez BT.2020 átmenő támogatás, 3D, Hybrid Log-Gamma (HLG), Dolby Vision, HDR10 és 4: 4: 4 Pure Color részmintavétel is tartozik.

A másolásvédett tartalom tökéletesen élvezhető. Ezenkívül teljes kalibrációs vezérlőcsomagot és ISF nappali és éjszakai videó módokat is tartalmaz.

Kompatibilitás a legfejlettebb hangsegédekkel

A Denon AVR X3700H erősítő kompatibilis az olyan kifinomult virtuális hangasszisztensekkel, mint a Google Assistant, az APPLE Siri és az Amazon Alexa. Ezekkel a virtuális asszisztensekkel parancsokat adhatunk a telefon vagy az intelligens hangszóró használatával.

Játékélmény

A játékélmény rendkívül szórakoztatóvá válik az AV vagy a házimozi -vevőkészülék legújabb HDMI -támogatásával. Olyan innovatív funkciókkal, mint az automatikus alacsony késleltetésű üzemmód, a gyors képátvitel, a változó frissítési gyakoriság, valamint a 4K/120Hz áthaladás és felskálázás; késésmentes és zökkenőmentes játékélményre számíthatunk.

Kiváló audiohűség

Hihetetlen hanghűségben lesz részünk a nagy felbontású hangsávokkal. Az AKM 32 bites D/A átalakítóival felszerelve ez az AV vevő nagy felbontású audio dekódolási funkciót kínál. Ez a funkció több veszteségmentes fájltípussal rendelkezik, például WAV, FLAC és ALAC, akár 192 kHz/24 bites lejátszási minőséggel. Ez tökéletesen működik a 2,8/5,6 MHz-es DSD fájlokkal. Az élvezetes hallgatási élmény biztosítása érdekében ez a készülék támogatást nyújt az olyan fájltípusokhoz, mint a WMA és az MP3.

Zökkenőmentes Bluetooth audio átvitel

A Bluetooth audioátviteli funkció lehetővé teszi az audio átvitelét az AV vevőkészülékről a Bluetooth fejhallgatóba. Az audio egyszerre lejátszható a Bluetooth fejhallgatón, valamint a csatlakoztatott hangszórókon.

Tesztelés

Egy régi ügyfelünk otthonában végeztük el a Denon erősítő tesztelését. Egy kb. 28 négyzetméteres moziszoba volt a helyszín, ahol Definitive Technology D15 típusú hangszóró párral együtt próbáltuk ki az AV-vevő képességeit. A szoba akusztikája méréseink alapján szinte ideális volt, a falakon lévő hangelnyelő panelek és a sarkokban álló basszus csapdák jóvoltából , csupán néhány diffúzorra lesz még szükség a kiegyensúlyozott hangzáshoz. Az egyik legkedveltebb diffúzorunkat, a parametrikus diffúzort választotta ki a tulaj, miután elkészülnek és a falakra kerülnek, a szoba akusztikája abszolút hibátlan lesz. A hangfalak beszerzése előtt alaposan fontoljuk meg, milyen hangfalat válasszunk, hogy hol és milyen célra fogjuk használni a hangszórókat, ha valóban tökéletes hangzást szeretnénk elérni.

Audyssey PROGRAM

Az Audyssey MultEQ XT32 kalibrációs technológia segítségével még tovább javíthatjuk a hangzást, és egy kis kézi finomhangolás után igazán optimális hangokat kaptunk. A szobakorrekciós programok nagyon hasznosak lehetnek, de fontos megemlíteni, hogy ezek a szoftverek is csak akkor érnek valamit, ha a helyiség falait és mennyezetét, padló és üvegfelületeit is kezeljük akusztikailag! Ha rossz akusztikájú szobában használjuk az erősítőt, a szobakorrekciós program nem képes sok javulást elérni. Ha a szoba hangzása megfelelő, a kalibrációs programok finom hangolásával valóban harmónikus akusztikát teremthetünk.

A mélyek intenzívek, definiáltak és levegősek voltak. A dinamika és a részletesség is megfelelő volt. Alacsony hangerőn is nagyszerű hangzásra képes. Az erősítőt Pure Direct módban használtuk leginkább, amely a legtisztább, legtisztább és legpontosabb teljesítményt biztosította számunkra. A magas hangok is megfelelően szóltak, a térhatásra sem panaszkodhattunk. A tiszta és egyenletes hangzáshoz elengedhetetlen a jó minőségű hangszórók használata is.

Végszó

Ez az AV-vevő nem fog csalódást okozni a márka kedvelőinek körében. Mind megjelenésében, mind hangzásában hozza a megszokott Denon stílust és minőséget. Kellemes, tiszta hangzást tapasztaltunk, és a térhatás is megfelelő volt. A részletesség, dinamika és erő tekintetében nem ez a legjobb házmozi erősítő, amit eddig teszteltünk, de komolyabb hibákat nem fedeztünk fel. Ha leginkább zenehallgatásra szeretnénk használni az erősítőt, akkor talán érdemesebb egy dedikált sztereó erősítőt keresni, de házimozi erősítőként, filmnézéshez abszolút tökéletes az X3700H.

Írta: Polgár Róbert

Similar Posts