Kipróbáltuk a Denon CEOL-N10 mini hifi rendszert!

A Denon CEOL-N10 modell a CEOL termékcsalád negyedik generációja. Ez a készülék támogatja a többszobás rendszert. Ezenkívül a legmodernebb Wi-Fi technológiát, Alexa támogatást és AirPlay-t kínálja.

Denon CEOL-N10 áttekintés

Denon CEOL N10-mini hifi-teszt

A CEOL egy mini HiFi rendszer, amelyet bármilyen helyiségbe könnyen beilleszthetünk, hangszórókkal együtt. Megvásárolhatjuk a rendszert hangszórók nélkül is, és a saját hangszóróinkkal együtt is használhatjuk. Ha azonban van rá lehetőség, akkor érdemes a teljes csomagot választani. A dedikált hangszórók optimalizált, passzív crossover vezérléssel és lágy dóm magassugárzóval rendelkeznek, amelyet kifejezetten az N10-hez terveztek.

A Denon CEOL-N10 kialakítása hasonló néhány korábbi CEOL rendszerhez, bár kissé kifinomultabb. Karcálló akril lemez és kemény bevonatú felület jellemzi. A készülék felső burkolata háttérvilágítású, LED-es érintésérzékeny vezérlőkkel is rendelkezik. A termék elején egy OLED kijelzőt találunk. Az OLED képernyő hasznos információkkal szolgál arról, hogy mit hallgatunk éppen. Emellett a nagy távirányító megkönnyíti az irányítást. A HiFi -rendszert akár a TV -hez is csatlakoztathatjuk a rendelkezésre álló csatlakozókkal, vagy lemezjátszót is hozzáadhatunk. A készülék előlapján található USB -port gyakorlatilag bármilyen USB -meghajtóval kompatibilis, így saját tartalmat is lejátszhatunk.

 Jellemzők

A Denon CEOL óriási bónusza a csodálatos erősítő modul. A D-osztályú teljesítményfokozat hatalmas mennyiségű energiát képes leadni anélkül, hogy zavarná a hangspektrumot.

Lássuk, milyen funkciókat kínál ez az eszköz:

Wi-Fi, Airplay és Bluetooth kapcsolat, hozzáférés a zenei szolgáltatásokhoz (Spotify, Pandora stb.), egyszerű beállítások, Alexa hangvezérlés kompatibilitás, AM / FM tuner, CD lejátszó, USB csatlakozó, két optikai bemenet, különféle hangformátumok támogatása, HEOS multiroom rendszer, távirányító, kétrétegű, karcálló kivitel.

CEOL N10-csatlakozások

Az aktuális formátumok, például FLAC (24 bit / 192 kHz), WAV (24 bit / 192 kHz), AIFF (24 bit / 192 kHz) és ALAC (24 bit / 96 kHz) lejátszhatók. A WMM protokoll támogatása kiváló minőségű vezeték nélküli hangátvitelt garantál a hálózaton keresztül. A beépített digitális erősítő 65 watt csatornánként (4 ohm).

A legújabb AirPlay 2 funkció elérhető vezeték nélküli audio streaminghez iOS-eszközökről és többszobás létrehozáshoz. A beépített Bluetooth modul NFC (Near Field Communication) funkcióval rendelkezik a gyors kommunikációhoz a Bluetooth-eszközökkel.

Az előlapon található egy bekapcsoló / készenléti gomb működési mód kijelzővel. A többi vezérlőelem (forrásválasztó, hangerőszabályzó, joystick a menüben való navigáláshoz és a lejátszás vezérlése) a felső akrilpanelen található. Az előlap beépített USB-porttal rendelkezik, amely készenléti állapotban is támogatja az iPod / iPhone töltését, valamint egy mini-jack csatlakozó is található itt, a fejhallgatóhoz.mHátsó panel bemenetek: Lineáris RCA, két optikai és LAN. A mélysugárzóhoz RCA kimenet tartozik.

A Denon CEOL N10 egy új Texas Instruments TAS5142 erősítő chipet használ, amelynek jelét digitálisan táplálják közbenső DA / AD átalakítás nélkül, emiatt elkerülhetetlen a saját zaj és torzulás.

Az egyszerű vezérlés érdekében a CEOL Amazon Alexa kompatibilitással rendelkezik. Az induláshoz mindössze le kell töltene a HEOS alkalmazást. A HEOS alkalmazás lehetővé teszi különféle zenei rendszerek csatlakoztatását Wi-Fi használatával. Ez azt jelenti, hogy akár 32 HEOS -kompatibilis egységet is összekapcsolhatunk egyszerre. Miután beállítottuk a rendszert, könnyedén streamelhetjük a zenéket, és mindent irányíthatunk a HEOS alkalmazással. Az alkalmazás lehetővé teszi az internetes rádiószolgáltatások és a streaming szolgáltatások elérését is.

Mind az AirPlay, mind a beépített Bluetooth segítségével az eszközök csatlakoztatása igazán egyszerű. A Denon CEOL-N10 Wi-Fi-vel és internetes rádióval is rendelkezik. Még több zenét is elérhetünk a beépített CD-lejátszón és az AM/FM-tuneren keresztül.

Teljesítmény

Ami a teljesítményt illeti, az egyik dolog, ami elnyerte a tetszésünket a Denon CEOL-N10 kapcsán, az a könnyű használat. Bár tele van funkciókkal, egyáltalán nem bonyolult a kezelése, és továbbra is elképesztő minőségű élményt nyújt.

A CEOL-N10 kezelése hihetetlenül egyszerű, a könnyen használható gomboknak vagy a mellékelt távirányítónak köszönhetően.

Egy nagyobb nappaliban teszteltük az eszközt. A szoba akusztika még nem volt ideális, mert a csupasz falak, és a parketta padlófelület miatt a visszaverődések akusztikai hibákat eredményeztek. A helyszíni akusztikai mérésünk alapján meghatároztuk, hová, milyen típusú és hány darab akusztikai panelnek kellene kerülnie az optimális akusztika érdekében. A falakra és a mennyezetre szélessávú paneleket és diffúzor előlapos paneleket, a sarkokba pedig sarok basszuscsapdákat ajánlottunk. A padlóra akusztikai szőnyeget javasoltunk, ami vastagabb és sűrűbb szövésű az átlagos szőnyegekhez képest. Ezek használatával jelentős javulás érhető el a hangzás terén.

Többféle zenei stílusban is próbára tettük a CEOL-N10-t.  A Denon nem szégyenkezhet hangteljesítmény terén sem. Az ütős 60 wattos erősítő azt jelenti, hogy hihetetlen hangerőt és fantasztikus hangminőséget nyújt minden szinten. A középső részek kivételesen tiszták voltak, bár néha kissé fojtottnak tűntek, míg a magasak gyönyörűen, élesen szóltak. Extra basszuskiemelések nem voltak, a basszusok által keltett rezonancia miatt nem mindig hallottuk maradéktalanul tökéletesnek a hangzást.

Összegzés
ceol n10-színek

A kompakt méretű mini hifi rendszer bármilyen méretű helyiségbe elhelyezhető. Nagyon szép hangzást produkál, bár nem mondható tökéletesnek. Számos modern funkciót kínál ez az eszköz, az egyik legnagyobb előnye a HEOS multiroom rendszer, a másik pedig a nagy teljesítményű erősítő. A beállítások meglepően egyszerűek és könnyen elvégezhetőek. Használható a saját hangszóróival, de más hangsugárzókkal is párosíthatjuk. A Denon CEOL-N10 hátránya a meglehetősen magas ára.

Írta: Polgár Róbert

Similar Posts