Harman Kardon Citation 100 hangszóró tesztelés

A Harman Kardon Citation 100 egy intelligens hangszóró, optimális hangminőséggel és kompakt mérettel. (Méretei:27,5 x 17,2 x 16,3 cm, súlya 2,7 kg). A használata rendkívül egyszerű, Egyszerűen használható, részletes, finom hangzást nyújt. Több, mint 300 zenei szolgáltatáshoz és nagy felbontású adatfolyamhoz férhetünk hozzá a Chromecaston keresztül. A Google asszisztens segítségével a hangvezérlés is lehetővé válik.

A Harman Kardon cég korábban készített néhány kiemelkedő és újszerű megjelenésű hangszórót, beleértve az átlátszó SoundSticks -et is, de az intelligens hangszórók korszakával a gyártó alkalmazkodik az új igényekhez.

Harman Kardon Citation 100

Harman Kardon Citation 100-hangszóró-teszt

A cég legújabb modellje, a Harman Kardon Citation 100 megjelenésére a minimalista, letisztult design jellemző. Amellett, hogy nagy hangerő mellett is könnyedén és nehézségek nélkül közvetíti a kedvenc zenénket, a basszus szokatlanul erőteljes és kiemelkedő, bár kicsit kiegyensúlyozatlannak tűnt néha.

Megjelenés

A Citation 100 nem tér el sokban a szabványos kialakítástól. Gyapjúkeverékből készült szövetrácsai valamivel sötétebbek, mint más márkák termékeinél, de rengeteg stílusbeli hasonlóság van e és a Google Home Max között, beleértve az elülső szövet alatt található LED-eket, amelyek jelzik, hogy a beépített Google Assistant várja az utasításainkat.

A Citation mérete kisebb, mint egy Home Max, a formája pedig közelebb áll a Sonos One -hoz. A méret itt amúgy is kevésbé fontos, mivel a Harman Kardon Citation 100 nem hordozható hangszóró. Az egész hangszóró kiváló minőségű szövetborítással van ellátva, amely nemcsak esztétikus, hanem nagyszerű tapintású is. A Harman Kardon márka logóját szépen elhelyezték a hangszóró középső alján, ami elegáns és finom megoldás.

citation 100-alja

A hangszóró alján található a tápkábel, és van egy rés, amely lehetővé teszi, hogy a kábel ne zavarja a hangszóró sík felületre helyezését. A hangszóró elülső közepén 4 LED világít, amelyek jelzik a hangerőt és a Google Assistant aktiválását.

A hangszóró tetején találhatók az érintőgombok. Az érintőképernyős vezérlők lehetnének kissé érzékenyebbek. A hangerő növelése és csökkentése kihívást jelenthet, mert a kezelőszervek néha nem érzékelik megfelelően az érintést. Ez azonban nem olyan nagy probléma, mert a hangszórót hanggal is vezérelhetjük a Google Assistant segítségével. Tehát az érintőképernyős vezérlőkre nincs is igazán szükség.

Jellemzők

A Citation nem rendelkezik aux bemenettel és USB porttal sem. Ez az eszköz egyik gyengesége. Ez azonban nem csak digitális asszisztens hangszóró. Rendelkezik Bluetooth funkcióval is, amely alkalmas a Google Cast szolgáltatást nem támogató alkalmazásokkal történő streaminghez.

A hangszóró egyébként teljesen a Google Home vezeték nélküli rendszerrel működik. A beállítás is a Google Home alkalmazással történik, amely a többszobás szolgáltatásokat is kezeli. Más Google Home hangszórókkal is csatlakoztatható.

A Google Assistant, mikrofonrendszer segítségével hallgatja a hangját. Nem világos azonban, hogy hány darab mikrofon van – általában 6 db mikrofon van az általános az intelligens hangszórók esetében, de itt csak kettő látható. A Harman Kardon leírásából nem derül ki, hogy vannak -e még további mikrofonok elrejtve a rács mögött.

A Citation 100 normál hangerőn érzékeli a hangot, és a mikrofonok elég érzékenyek ahhoz, hogy távolról is beszélhessünk a készülékhez.

Hangzás

Egy kisebb szobában próbáltuk ki a hangszórót.Mivel korábban online akusztikai mérést végeztünk a megrendelő kérésére, így az akusztikai kezelés is megtörtént a helyiségben.  A szoba akusztikája így  megfelelő volt, a falakra printelt hangelnyelő panelek kerültek, a padlóra pedig Soft Melody szőnyeget fektettek, így a visszhang problémát sikeresen kiküszöbölték a tulajok. A hangelnyelés mellett nagyon fontos, hogy diffúzorokat is elhelyezzünk a falakon, annak érdekében, hogy ne essünk a túlcsillapítás hibájába. A viszonylag kis méretű szobában néhány Art diffúzor gondoskodott az ideális hangszétszórásról.

Citation 100 -hangszóró-belső

A Harman Kardon Citation 100 egy 20 mm-es magassugárzóval és egy 10 cm-es mélysugárzóval, rendelkezik. Fő hajtóereje egy nagy passzív radiátor, amely a hangszóróház hátoldalán található.

A basszus a Citation 100 meghatározó jellemzője. Az alacsony frekvenciák rendkívül erőteljesek, a legalacsonyabb mélyek pedig abszolút ideálisak egy kompakt méretű hangszóróhoz. Részletes, telt hangzásra képes ez a hangszóró, habár úgy tapasztaltuk, hogy a basszusok időnként kissé kiegyensúlyozatlanok voltak. Voltak olyan zenei részek, ahol a basszus túlhangsúlyos volt, ami számunkra elég zavaró volt. A közepek gazdagok, a magas hangok pedig tiszták voltak, és az izmos mélyek csak időnként nyomták el őket.

A Citation 100 magabiztos a nagy hangerőnél, sokkal inkább, mint a Sonos One. Az izgalmas, intenzív basszus teszi a Harman Kardont ideális parti hangszóróvá. Azonban jó lenne, ha lenne lehetőség a Citation hangsúlyos mélyhangjának szabályozására, ha szükséges, és így kiegyensúlyozottabb alternatívát is kínálna, ahol nem állandóan a basszusok kapnának hangsúlyt.

Egyszerű használat

A Google Assistant eszközök egyik szépsége a könnyű beállítás és a Harman Kardon Citation 100 sem kivétel ezen a téren. Mindössze annyit kell tenni, hogy csatlakoztatjuk a hangszórót, letöltjük a Google Home alkalmazást, és beállítjuk az új eszközt az alkalmazásban.

A Google Home alkalmazás használatával a hangszóró beállítását könnyen elvégezhetjük Wi-Fi-kapcsolaton keresztül. Miután csatlakozott a Wi-Fi-hez, a hangszóró megjelenik a Google Home alkalmazás eszköztárában, és minden Google-műveletet elvégezhetünk vele. Természetesen ebbe beletartozik az időjárás, a zene, a hírek és a Google által kínált nagyjából minden.

Ítélet

A hangszóró mélyei túl erőteljesek ahhoz, hogy a hangzását kiegyensúlyozottnak lehessen tekinteni, de egyébként ez egy ízléses hangzású, intelligens hangszóró, amely elegendő hangskálával rendelkezik, hogy betöltse a teret a legtöbb szobában. A külső kialakítása modern és letisztult, igazán mutatós darab, melynek előállításához magas minőségű alkatrészeket használtak fel. Kompakt mérete miatt nem okoz gondot az elhelyezése. Viszont nem rendelkezik aux és USB bemenetekkel sem. A Citation 100 ára meglehetősen magas, ezért nem biztos, hogy mindenki ezt a modellt választja.

Írta: Polgár Róbert

Similar Posts