Teszteltük a JBL Clip 3 hordozható hangszórót!

Néhány évtizeddel ezelőtt a vezeték nélküli és hordozható hangszórók még csak a képzeletünkben léteztek. A hordozható, kompakt és vezeték nélküli hangszórók azonban ma már alapvető és bárki számára elérhető termékekké váltak.
Ha olyan hangszórót szeretnénk, amelyet strandra vagy a fürdőszobába is magunkkal vihetünk, a JBL Clip 3 lehet a legjobb választás.

JBL Clip 3 jellemzői

A JBL Clip 3 egy hordozható és praktikus Bluetooth hangszóró. A hangszóróhoz integrált karabinert egyszerűen felakaszthatjuk a nadrágunkra vagy a táskánkra, és már indulhatunk is. Ez az egyik legerőteljesebb hangzású Bluetooth hangszóró, amelyet ezen az áron és méretben találhatunk.

Design

Clip_3-színek

A hangszóró minősége és kialakítása lenyűgöző. Esztétikailag is vonzó és a hangzása is  kiváló.
12 színben kapható, így szinte mindenki találhat olyan árnyalatot, amely elnyeri a tetszését.
A hangszóró lapos, kerek formájú, ami kellemes megjelenést kölcsönöz neki. A karabiner körbefut a hangszóró szélén, vagyis teljesen a hangszóró részévé vált. Az előlapon szilárd szövetborítás,a hátlapon pedig szilikon borítás található.

Clip 3 -hangszóró-csatlakozás

Az előlapon látható a JBL logó, felül pedig három gomb található. Egy középső gomb vezérli a lejátszást, a híváskezelést, és egyéb funkciókat, míg a plusz/mínusz gombok segítségével szabályozhatjuk a hangerőt. A hangszórót fektetve is elhelyezhetjük, mert a hangkimenet kizárólag az előlapon keresztül történik.

A bekapcsoló és a Bluetooth kapcsolat gombok az eszköz oldalán helyezkednek el. A hangszóró alján egy kis fedél alatt rejtőznek a jack és az USB csatlakozók.
A beépített mikrofon jóvoltából telefonhívásra is van lehetőség. Egyetlen gombnyomással kihangosíthatjuk a hívásokat, a beépített zaj és visszhang szűrőnek köszönhetően tiszta és torzításmentes kommunikációra számíthatunk.

Hangminőség

A Clip 2-hez képest ez a modell jobbnak tűnik a hangzás minőségében. Gazdag hangzást biztosít. 3,3 wattos hangszórókkal szerelték fel, és néhány akusztikai fejlesztést alkalmaztak az elődjéhez képest.
A Clip 3, a 120 Hz-ig és 20 kHz-ig terjedő frekvenciákat fedi le. A basszus hangok kellemesek, bár a hangszóró méretéből adódóan nem falatrengetően ütősek.

Szabadtéren abszolút jól teljesített a hangszóró, nem tapasztaltunk recsegést, vagy torzítást, nagyobb hangerőn sem.
A kapott hangszintek azonban teljesen ideálisak azokhoz a célokhoz, amelyekre esetleg használni szeretnénk. Ha azonban intenzív mélyhangokra vágyunk, több pénzt kell költeni egy nagyobb hangszóróra. Ez a hangszóró kiemeli a magas és középhangokat, így az énekhang éles és tiszta, de aki elégedetlen a basszusokkal, más terméket kell keresnie.

Beltéren is kipróbáltuk a JBL Clip 3-at, egy kisebb irodában. Az iroda akusztikája ideális volt, a falakra és a mennyezetre szélessávú akusztikus panelek és diffúzor előlapos panelek kerültek, amelyek megszüntették a visszhangot, a padlóra akusztikus szőnyeget fektettek. Az irodaakusztika kezelésének egyik legfontosabb része a visszhang megszüntetése, ha kellemes munkakörnyezetet szeretnénk elérni.
Ha tökéletes hangélményre vágyunk, akkor feltétlenül gondoskodjunk a helyiségek akusztikai kezeléséről.

A Clip 3 beltéren is remekül teljesített, bár nagy hangerőn kissé túl fülsértőnek találtuk a hangokat, de ez egy ilyen kis méretű hangszórónál nem is lehetne másképp. A basszusgitár nem igazán tudott kiemelkedni a próba során, de ez egy elfogadható kompromisszum egy ilyen kompakt, hordozható hangszóró esetében.

Vízállóság

Clip 3 -vízállóság

Ez az egyik leghasznosabb funkciója a Clip 3-nak, mivel bármilyen típusú víznek ellenáll, beleértve a zord időjárási viszonyokat is. Egyáltalán nem kell attól tartani, hogy a hangszórók eláznak és megsérülnek. Ez a hangszóró tökéletes választás, ha strandra, kirándulásra vinnénk, vagy akár zuhanyozás közben szeretnénk zenét hallgatni.
IPX7-es besorolásának köszönhetően akár 1 méteres mélységig is lemerülhet a vízben. Ha a vízbe esik, nem süllyed el, hanem lebeg.

Hordozhatóság

Ez az egyik legkisebb Bluetooth hangszóró a piacon, de a JBL ezúttal is a legendás hangminőségét nyújtja. Az erős, vízálló felépítésnek és a tartós fémcsatnak köszönhetően nagyjából fél kilót nyom.
10 órányi lejátszási időt garantál a gyártó, 1000 mAh újratölthető lítium-ion akkumulátora révén.

Ítélet

Amint azt korábban említettük, ennek a terméknek a tervezési és összeszerelési minősége rendkívül kiváló. Egyáltalán nem kell aggódni, hogy egy ütés következtében megsérül a hangszóró, a vízállóságnak köszönhetően pedig nem árt neki sem a medence vize, sem az intenzív esőzés.

A hangminőség a hangszóró méretéhez képest igen dicséretes. A rengeteg szín variáció miatt bárki megtalálhatja a neki tetsző darabot. Az integrált fém karabiner masszív, megvédi a hangszórót, és könnyedén csatlakoztathatjuk a ruhánkhoz, vagy a táskánkhoz. Hatótávolsága kb. 10 méter.

Hátrányként a gyenge basszusokat említenénk meg, valamint a kissé magas árát. Néha elveszíti bizonyos eszközökkel a kapcsolatot (ezt főleg az olcsóbb mobiltelefonoknál tapasztaltuk), valamint hiányoltuk a töltöttség jelzőt.
Összességében ez az egyik legjobb minőségű és hangzású Bluetooth hangszóró, amit ezen az áron kaphatunk.

Írta:Polgár Róbert

Similar Posts