Magnat Monitor Supreme 2002 teszt

A német Magnat márkát Rainer Haas alapította még 1973-ban. A világszerte népszerű cég sikere a termékek, valamint a technológia folyamatos fejlesztésének köszönhető. Elegáns megjelenés és tökéletes hangzás jellemzi ezeket a hangszórókat, ráadásul a meggyőző teljesítményű termékek versenyképes áron kaphatóak. Mi most a Magnat Monitor Supreme 2002-t teszteltük, elemeztük.

Magnat Monitor Supreme 2002
Letisztult dizájn és modern technika

Magnat Monitor Supreme 2002 teszt

Első lépésként nézzük meg a műszaki információkat. A Magnat Monitor Supreme 2002 súlya mindössze 23 kilogramm. A méreteit tekintve 267 milliméter széles, 1080 milliméter magas és 335 milliméter mély. A hangszórókat szövet védi. A frekvenciamenet 18 és 40000 hertz között van, a teljesítmény 225 vagy 450 watt, míg az impedancia 4 és 8 ohm között mozog. Továbbá a Magnat Monitor Supreme 2002 egy háromutas bassreflex kialakítású hangszóró, amely erős MDF szekrényben került elhelyezésre. Továbbá nézzük meg az átmérőket is, amelyek gondoskodnak az ideális hangokról. A magassugárzó átmérője 1×25 milliméter, a középsugárzóé 1×170, a mélysugárzóé pedig 2×200 milliméter.

A Magnat Monitor Supreme 2002 olcsó de kiváló teljesítmény

A Monitor Supreme jelenleg a legnépszerűbb Magnat széria. Ez nem véletlen: az árához képest megdöbbentően jó hangot kaptunk. Nemcsak a kiváló hangzás, hanem elegáns megjelenés is jellemzi az eszközt. A megújult forma esetében a változás jól látható az MDF terelőlemez felépítésén, valamint a kerek formákon, az összekötő kapcsokon és az új bassreflex aljzaton. Mindemellett a teljes frekvenciatartományban pontosság, valamint dinamikus basszusok jellemzik a hangfalat. A Magnat Monitor Supreme 2002-t minimalista és modern dizájn jellemzi. Ehhez hozzájárul a letisztult frontpanel, a különleges talapzat és a márkanév diszkrét megjelenése.

Meghallgattuk munka közben is

Filmnézés és zenehallgatás során egyaránt kiválóan teljesít ez a hangszóró. Tökéletes választás mindkét feladatra az eszköz, amely intenzív és pontos basszushangokat, valamint dinamikus hangzást nyújt az eszköz. A hangok minden irányba tökéletesen szólnak. Szépen beterítette a szobát. Se túlzó magas e túlzó mélyhangot nem hallottunk. Természetesen a saját kategóriájához hasonlítva.

Érdemes megfülelni vásárlás elött

magnat hangfal

A Magnat Monitor Supreme-ből amit hallottunk aza  a tiszta hangzást minden hangerőn és tartományban, zenehallgatás és filmnézés során egyaránt, továbbá az utóbbi esetben a részletes párbeszédeket is. A mélysugárzónak köszönhetően pedig a mélyek rendkívül erőteljesek, intenzívek és feszesek. Közepes vagy nagyobb méretű házimoziszobába, valamint nappaliba egyaránt ideális választás. Ezekben a helyiségekben tudja az eszköz a maximális teljesítményt biztosítani. Természetesen annak érdekében, hogy a berendezés valóban kiváló teljesítményt tudjon nyújtani, mindenképpen szükség van a szobák akusztikai kezelésére. Ez azt jelenti, hogy mérésekkel meg kell állapítani pontosan, hogy milyen típusú paneleket kell elhelyezni az adott helyiségben. Ha erre nem kerül sor, akkor a berendezés teljesítményét nagy mértékben rontani fogják a visszhangok és a visszaverődések.

Similar Posts