Teszteltük a Marantz AV7706 8K Ultra HD AV Surround előerősítőt!

Szerző: Robi Közzétéve:

Teszteltük a Marantz AV7706 8K Ultra HD AV Surround előerősítőt!

Marantz-AV7706-Lifestyle

A Marantz márkanév garancia a kiváló hangzásra és a magas minőségre. A 68 éves múltra visszatekintő audio eszközöket gyártó cég mérnökcsapata mindig is nagyon is fontosnak tartotta, hogy mind a házimozi tulajdonosok, mind a zenerajongók igényeinek megfeleljenek termékeik. A cég jelmondata is ezt a gondolkodást tükrözi: „Mert a zene számít.

marantz házimozi processzorA Marantz AV7706 11.2 csatornás előerősítő XLR és RCA előkimenetekkel, ELNA kondenzátorokkal 3 db RCA komponens és 4 db RCA kompozit videó, illetve 2 db optikai Toslink és 2 db digitális koaxális csatlakozókkal rendelkezik. 8 db HDMI bemenet (ezekből 1 db az előlapon helyezkedik el) és 3 db HDMI kimenet található a processzoron. A funkciók között USB csatlakozási lehetőség, valamint Bluetooth és beépített kétsávos Wi-fi vezetéknélküli kapcsolat, FM/AM rádió is megtalálható. A dedikált előerősítő kártya a Marantz Hyper Dynamic Amplifier Module (HDAM) technológia révén valódi szélessávú teljesítményt és maximális dinamikatartományt biztosít. Az AV7706 képes a 8K/60 Hz és a 4K/120 Hz jelek továbbítására is a dedikált 8K HDMI bemenetnek köszönhetően. Marantz-AV7706-csatAz Enhanced Audio Return Channel surround és objektumalapú hangformátumokat is továbbítja. A bakelit lemezek híveinek kedvezve, Phono EQ bemenettel is ellátták a készüléket.

Az Audyssey szobakorrekciós szoftver a helyiség akusztikai sajátosságaiból eredő hibákat küszöböli ki. Természetesen a zenei streaming szolgáltatások, mint például a Spotify, az Amazon, a Tidal és az Internet rádió is elérhető. A 3 D-s hangzáshoz Griffin Lite DSP-t alkalmaztak, a processzor képes a Dolby Atmos, Dolby Atmos Height Virtualization Technology, DTS : X, DTS Virtual :X, IMAX Enhanced és Auro-3D formátumok feldolgozására. Marantz irányítóA precizitást, a széles dinamikatartományt és a minimális torzítást a 32 bites AKM D/A konverterek garantálják. A stabil készülékház jelentős mértékben lecsökkenti a rezonanciákat. Az előerősítő letisztult, modern megjelenésű, az alumínium előlapon világító kijelző látható.

Próba, cseresznye! Megnéztük, mit tud a Marantz 7706 !

A tökéletes akusztika alapvető feltétele az adott helyiség akusztikai kezelése. Helyszíni és online akusztikai méréssel megállapítható a hangelnyelő és diffúz elemek megfelelő típusa, mennyisége és ideális elhelyezési pontja. Ha valóban kifogástalan hangzást szeretnénk elérni moziszobánkban vagy hangfelvevő/keverő stúdiónkban, gondoskodjunk a falak, a plafon, és az üveg illetve padlófelületek akusztikai kezeléséről. A Marantz processzor tesztelésére egy kiváló akusztikai adottságú moziszobában került sor. Csupán az ablakok elé javasoltunk hanggátló függönyöket. A speciális, nagy sűrűségű anyagok megakadályozzák a kellemetlen visszaverődéseket, tompítják a kívülről beszűrődő zajokat, ráadásul ezekkel a függönyökkel akár 99 %-os sötétítés is megvalósítható, ami a moziszobák esetében fontos szempont.

film tesztElton John életét dolgozza fel a 2019-ben bemutatott Rocketman című zenés film, ezzel indítottuk a próba hallgatást. A Marantz részletgazdag, teres és tiszta hangzást produkált, az ének és a párbeszédek is érthetően szóltak. Zajmentes és életszerű élményt nyújtott a processzor, a Marantz MM8077 külső erősítővel és a JBL gyártmányú hangfalakkal kombinálva.
2009-ben, James Cameron rendezésében került a mozikba a 3D technológiával készült sci-fi, az Avatar, ami hamar világsiker lett. Tökéletes hangokat, fantasztikus effekteket és pontosságot tapasztaltunk. Mi is a kék avatar nép tagjainak érezhettük magunkat, miközben a filmet néztük.

A majmok bolygója : Lázadás című mozival folytattuk a tesztelést. A 2011-es film minden egyes hangja kifogástalanul hangzott, a jelenetek izgalmát a valós hatású hangzás csak még tovább fokozta.

A zenehallgatáshoz bakelit lemezeket választottunk. Először Mozart 39.szimfóniája csendült fel, a Berlini Filharmónikusok tolmácsolásában. A múltbeli és a modern technológiák tökéletesen egymásra hangolódtak, hibátlanul szólt a csodálatos muzsika a lemezjátszóról. Körülvett minket a zene, úgy tűnt, mintha a szemünk és fülünk közvetlen közelében játszana a zenekar.

Az ikonikus legenda, Frank Sinatra 1969-ben kiadott lemeze került a kezünk ügyébe. A My Way című dal hallgatása során elmerültünk a mély, búgó hangú énekes előadásában és a lágy, finom zene ritmusaiban.

Összefoglalás

A Marantz AV7706 előerősítő méltó tagja lehet egy házimozirendszernek, a megfelelő külső erősítővel és monitorokkal társítva. Minőségi alkatrészekből, gondos és pontos fejlesztői folyamat során készítették a gyártók. Intenzív mélyek, optimális és tiszta magas, illetve középtartományok jellemzik ezt a fantasztikus eszközt. A Marantz ismét meggyőzött minket arról, hogy fejlesztő mérnökeik valóban értik a dolgukat. Teljes meggyőződéssel ajánljuk az AV7706-ot mindenkinek, akiknek fontos a kitűnő hangzás és a prémium minőség. Ha pontozni kellene, 5 pontból a maximális 5 pontot adnánk erre a processzorra.


0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.