Teszteltük a Marantz SR6015 AV vevőt!

Rövid áttekintés:

 • Dolby Atmos®, Dolby Atmos Height virtualizációs technológia, DTS: X® és DTS Virtual: X ™ és IMAX®
 • Kilenc csatorna két független mélynyomó kimenettel
 • 11,2 csatornás processzorként is használható a belső erősítők leválasztásával
 • eARC és HDMI 2.1 technika az intelligens tévékészülékről érkező tömörítetlen hangjelekért, valamint 4K vagy 8K felbontású videó feldolgozás mind a hét HDMI porton
 • Audyssey MultEQ XT32 szobakorrekció
 • A képernyőn megjelenő menüben a beállítások segítségével villámgyorsan telepíthető és beállítható

Bemutatjuk a Marantz SR6015 AV-vevőt!

Marantz SR6015 erősítő

A Marantz a Sound United céghez tartozik, amely a Denon, a Polk Audio, a Classe, a Definitive Technology és más márkák tulajdonosa is. Mindegyik márka megtartotta saját, egyedi stílusát, technológiáját. A Marantz mindig is prémium hangminőségre törekedett. Minden általuk gyártott termék gondos tervezésen és gyártáson megy keresztül, amelyet szakértő mérnökök felügyelnek. Az AV és az SR vonalak egyaránt tartalmazzák a HDAM-ot (Hyper Dynamic Amplifier Module), amely nagyobb kapacitással működik, és megkülönbözteti a Marantz termékeket a versenytársaktól. Alapvetően ez egy diszkrét áramkör, rövid jelutakkal. Op-amp típusként működik. Az összes csatornán különálló nagyáramú erősítőket kínáló SR6015 csatornánként 110 wattot biztosít (8 ohm, 20Hz-20kHz, THD: 0,08%, két csatorna vezérlése esetén). A robusztus, masszív belső alkatrészek biztosítják a stabilitást, alacsony impedanciájú hangszórók használatakor. Az SR6015 az AKM AK4458 32 bites D / A konvertereket is használja.

Az SR6015-nek kilenc erősítője van, HDAM modullal, csatornánként 110 watt teljesítménnyel, két csatornával. Hét darab HDMI bemenet és három kimenet van. Az egyik egy dedikált port, amely támogatja a 8K videót 60Hz-en és a 4K 120Hz-en. Támogatja továbbá a Dolby Vision, HLG, HDR10, 21: 9 video, 3D és BT.2020 színes verziókat is, és a legújabb HDCP 2.3 másolás védelmi funkcióval minden HDMI bemeneten.

sr6015-erősítő-belső

A modell videóprocesszora képes a natív videó jelek feldolgozására akár 8K felbontásig, és támogatja a HDMI eARC-t, amely olyan audio formátumokat továbbíthaunkt, mint a Dolby Atmos és a DTS: X az okostévéről a házimozi hangszóróira. Az SR6015 a legújabb Bluetooth technológiával rendelkezik, és lehetőség van az Airplay 2-n, vagy LAN-on, vagy Wi-Fi-n keresztül csatlakoztatni a hálózathoz. A HEOS lehetővé teszi más HEOS-kompatibilis eszközökre történő továbbítást az egész házban. Az SR6015-et előerősítőként is használhatjuk, és összekapcsolhatjuk a külső erősítéssel.

A MARANTZ SR6015 AV Rádióerősítő specifikációi

 • 9,2 csatornás (kettő független mélynyomó kimenet), konfigurálható 11,2 csatornára 2 előkimenettel
 • 9 csatornás diszkrét erősítő, 110 W csatornánként (8 ohmos, 20Hz-20kHz, 0,08% THD 2 csatornás)
 • Dolby Atmos, Dolby Atmos Height Virtualization, Dolby TrueHD, Dolby Surround, DTS: X, DTS Virtual: X, DTS HD Master, DTS Neural: X, Többcsatornás sztereó, IMAX Enhanced, Auro 3D
 • Audyssey MultEQ XT32, dinamikus hangerő, dinamikus EQ
 • 7 HDMI bemenet (1 HDMI bemenet az előlapon) teljes HDCP 2.3 támogatással, 3 HDMI kimenet, eARC
 • 8K / 60Hz és 4K / 120 Hz teljes sebességű áteresztés, 4: 4: 4 színes felbontás, HDR10, HLG, BT.2020 és Dolby Vision
 • BEÉPÍTETT HEOS-többszobás audio, hangvezérlés és digitális zene streaming.

Bemenetek-kimenetek:

sr6015 -csatlakozások

-5 sztereó RCA vonalas szint, 1 Phono (MM), 2 optikai, 2 koaxiális, 1 USB, 11,2 többcsatornás (2 mélysugárzó kimenet), 2 többszobás, 3 kompozit, 2 komponens, 1 komponens, 2 kompozit

Megjelenés

A Marantz komolyan veszi a dizájnt. Az SR6015 minimalista előlapján szimmetrikus, kerek gombok találhatók balra és jobbra a hangerő és a bemenetek megváltoztatásához. A központi kijelző éppen annyi információt ad, amennyire szükség van. A távirányító infó gombja további információkat, mint például a hangfeldolgozást és beállítások részleteit jeleníti meg a TV-n vagy a kivetítő képernyőjén, és menet közben módosíthatjuk a hangbeállításokat. A legtöbb más vevővel ellentétben tényleg csak a legszükségesebb tudnivalók jelennek meg a kijelzőn, így könnyen átlátható.

Az elülső oldalon egy fedél mögött találjuk meg a fejhallgató és az Audyssey mikrofon aljzatait, a zónavezérlőket, az audio módokat, az USB-t és az A / V komponens bemeneteket. De ha a távirányítóval mindent lehet vezérelni, ezért nem is kell sokszor felnyitni ezt a fedelet.

A hátlapon szorosan helyezkedik el a tizenegy kötőoszlop, és itt található a hét HDMI bemenet és három kimenet, egy dedikált 8K bemenet, amely támogatja a 8K / 60Hz és 4K / 120Hz átviteli képességeket, valamint a 4: 4: 4 Pure Color részmintavételezés, Dolby Vision , HLG, HDR10, 21: 9 videó, 3D és BT.2020 funkciók.  A rádió vevő felismeri a beviteli eszközöket, és automatikusan elnevezi őket, de ezt könnyen szerkeszthetjük tetszés szerint.

AZ SR6015 távirányítójával az egyetlen gond, hogy nem rendelkezik háttérvilágítással, ami azért nagy hátrány, mert gyakran este vagy házimozi esetén nappal, teljes besötétítés mellett használjuk.

Tesztelés

Egy viszonylag szerény méretű szobában teszteltük az erősítőt, Definitive Technology D15 álló hangsugárzókkal társítva. A szoba akusztikailag viszonylag rendben volt, a falakra bőr hangelnyelő membránokat helyeztek, a sarkokban Cube bass trap , az ablak előtt akusztikus függönyök biztosították a hangok ideális arányát és a teljes sötétítést.  A plafonra még szükséges lenne diffúzorok elhelyezésére a tökéletes hangzáshoz. Először zeneiség terén tettük próbára a Marantz AV-vevőt, Ed Sheeran Bad Habits című vadonatúj dalát hallgattuk meg.

A zene betöltötte a teret és csodálatosan elárasztotta a szobát. Dinamikus, élethű, részletes hangzásban volt részünk.

Filmnézés során is teszteltük a készüléket. Tyler Rake: A kimenekítés című akciófilmet néztük meg, Chris Hemsworth főszereplésével. A vevő tökéletes surround hatást produkált, a dinamika egészen lenyűgöző volt, a részletesség szintén. Az  Audyssey korrekció után a mélyek is erőteljesek és ütősek lettek.

Véleményünk

A kiváló hangminőség, a gyors és egyszerű beállítások, az Audyssey MultEQ XT32 korrekciós rendszer, a 4K és 8K videó feldolgozási képesség jóvoltából ez az erősítő egy igazán jó vétel. Az, hogy előerősítőként is használható- csak hab a tortán. A Marantz SR6015 a csúcskategóriás SR8015 legtöbb funkciójával rendelkezik alacsonyabb áron, de valamivel kevesebb erővel. A távirányító rendelkezhetne háttérvilágítással. Filmrajongóknak és zenekedvelőknek is ideális választás ez a nagyszerű eszköz.

Írta:Polgár Róbert

Similar Posts