MCINTOSH MA6700 Integrált erősítő teszt

Szerző: Robi Közzétéve:

MCINTOSH MA6700 Integrált erősítő teszt

Budapest, 3.kerületében, egy modern építésű társasház egyik szépen berendezett lakásának moziszobájában teszteltük a McIntosh Ma 6700 erősítőt. A szobában megfelelő az akusztika, puha, finom szövésű, szürke Silent hanggátló szőnyeg, akusztikus függönyök, hangelnyelő és diffúz panelek révén sikeresen kiküszöbölték a visszaverődéseket, állóhullámokat.

MCINTOSH MA6700
McIntosh MA6700

Az amerikai McIntosh-t, már 1949 óta elismert audio termékeket gyártó cégként tartják számon. Megbízhatósággal, prémium minőséggel, tiszta hangzással jellemezhető ez a rég múltra visszavezethető márka. Ami a külsejét illeti, a korábbi modellekhez képest némi újításon esett át a MA6700. A csiszolt, fekete üveglap 12 réteg lakkot kapott, a kijelző jellegzetes zöld és kék fényei egyértelművé teszik, azt, hogy melyik márkával van dolgunk, ugyanakkor a pontmátrixos kijelző modernebb megjelenést kölcsönöz a készüléknek. Ez a nagy teljesítményű High-End erősítő a DAC, az előerősítő, a végfok rendszer és a phono bemenet kombinációját egyesíti. A két csatornás eszköz teljesítménye csatornánként 200 Watt, a frekvencia menet 10 Hz-100 kHz, a tömege 34,1 kg. A hangfal impedancia 2, 4 vagy 8 Ohm. Az előerősítő 11 bemenete, a 3 db digitális csatlakozója 32 bit/192 kHz-ig támogatja az audio jeleket. Mcintosh_MA6700_Back0A 2 db dedikált phono bemenet (MM,MC) révén bakelit lemezek hallgatása is lehetővé válik. USB, koaxális és optikai kimenetekkel is rendelkezik a McIntosh terméke. A Home Theater Pass Through funkciónak köszönhetően problémamentesen integrálható a házimozirendszerekbe. Az Autoformer kimenő transzformátorok bizosítják, hogy a hangfalak az impedenciájuktól függetlenül megkapják a 200 Watt teljesítményt és a hangot is javítják. A Power Guard, azaz a végerősítő fokozat védelem meggátolja a túlhajtást. A High Drive fejhallgató erősítő optimalizálja a hangzást az összes fejhallgató típusnál. A MA6700 bővíthető AM/FM rádió tuner modullal is. A magas és mély hangok szabályozása is lehetséges, természetesen. A japán gyártmányú, modern távvezérlő első ránézésre egyáltalán nem passzol a klasszikus külsejű erősítőhöz, de kezelése egyszerű és jól átlátható.

Füleltünk

american-beautyFilmekkel kezdtük az erősítő hangzásának tesztelését. Visszarepültünk az 1999-es évbe, amikor két világszerte nagy sikert arató film került a mozikba. A kiváló Kevin Spacey és Mena Suvari nagyszerűen játszottak az Amerikai Szépség című filmdrámában. A MA 6700 erősítő természetesen, tisztán, levegősen közvetítette a néha drámai, időnként komikus hangulatot. Valós, életszerű hatást produkált. A párbeszédek tisztán érthetőek voltak. Pierce Brosnan, a 007-es ügynök szerepében remekelt, a 1999-es James Bond filmben. A világ nem elég címet viselő film humorban és akcióban bővelkedik, az erősítő teljesítménye ezúttal sem hagyott kívánnivalót maga után. Nagyon kiegyensúlyozott hangzást, dinamikus mélyeket és teres színpadképet kaptunk. 20 évet ugrottunk előre az időben, és a 2019-ben bemutatott , Rambo 5 -Utolsó vér című ,akció filmet tettük be a DVD-lejátszóba.

Sylvester Stallone, a McIntosh céghez hasonlóan legendás és már nem ifjonc színész, ám idős korát meghazudtoló módon szállt harcba a mexikói ember és drogkartell kegyetlen bűnözőivel szemben ebben a moziban. Az erősítőre ez esetben sem panaszkodhattunk, az intenzív basszusok a zsigereinkig hatoltak, az izgalmat a kitűnő hangzás is fenntartotta.

Voices-of-Music-Vivaldi-Four-Seasons-WinterA zenehallgatás első eleme Antonio Vivaldi, Vihar című fantasztikus zeneműve volt. Mivel az erősítőt ellátták phono bemenettel is, így a csodálatos művet bakelit lemezen hallgattuk meg. Igazán lenyűgöző élményben volt részünk, a hangszerek külön-külön zengtek, minden frekvencia hibátlanul szólt. Ezután a Mannheimi Filharmónikusok adták elő A Keresztapa című klasszikus film zenéjét. Csak pozitívan tudunk nyilatkozni a MA6700-ról, annyira valószerű érzést keltett, hogy néha úgy tűnt, mintha a zenekar éppen előttünk lenne, a hangok teljes tisztasággal és kifogástalan dinamikával érkeztek felénk.
Egy friss, idei slágert is megszólaltattunk az erősítő közreműködésével. A Mamacita, a Black Eyed Peas zenekar aktuális sikerlistás dala. A McIntosh erősítője sikerrel birkózott meg a modern zenei világgal is, részletgazdag, igényes hangzást és határozott mély hangokat tapasztaltunk.

Érdemes megvásárolni a McIntosh erősítőt?

Határozott véleményünk szerint igen! Az amerikai cég továbbra is fontosnak tartja a jó minőséget és az igényes hangzást. Ez ennél a modellnél is megmutatkozik. A magas és a mély hangokat finoman és pontosan lehet szabályozni, a fejlesztők az apró részletekre is odafigyelve felszerelték az erősítőt a High Drive-val is, ami e fejhallgatók hangzását optimalizálja. Kritikaként annyit említenénk meg, hogy a készülék sajnos nem képes a digitális felskálázásra, ami sokaknak hiányozhat. Ettől eltekintve megéri az árát az MA6700. 5 pontból 4,5 pontra értékeljük.