Hírfolyam – Miről olvashat oldalunk látogatója?

Oldalunkon rengeteg hasznos információ található az akusztikával, akusztikai kezeléssel és az akusztikai termékek megfelelő alkalmazásával kapcsolatban. Nagyon fontos, hogy mielőtt a stúdiónk, házimozink akusztikai kezelésébe kezdenénk, a lehető legtöbb és leghasznosabb tudnivalót gyűjtsük össze a témában. Szakértelemmel és gyakorlatban is bevált tanácsokkal, cikkekkel segítjük az akusztika iránt érdeklődőket. Bejegyzéseinkben, cikkeinkben szakmai, ismeretterjesztő, praktikus és érdekes tartalmakat is találhat az olvasó.
-Az akusztikai elemek megfelelő elhelyezése és alkalmazása mellett az akusztika fontosságáról, történelméről, és az akusztikai mérésekről is sok mindent megtudhatnak azok, akik oldalunkat böngészik. De nem csak a térhangzás témakörét járjuk körül, általunk tesztelt hifi és audio eszközökről és berendezésekről is írunk. Segítünk abban, hogy hová ajánlott elhelyezni a hangfalakat, felsoroljuk a hangszóró típusokat is.
-Modern világunk egyik legnagyobb problémája a zajszennyezés. Negatívan befolyásolja szervezetünket és egészségünket. Irodák és stúdiók akusztikájának javítására , a kellemetlen zajok csökkentésére is ajánlunk módszereket.
-A zene csodákra képes, ha tökéletes akusztikát sikerül létrehozni. A zene pozitív hatásaira is kitérünk, na és persze a térhangzás javítására is adunk tippeket.
-Az akusztikai panelek különböző típusait, rögzítési és alkalmazási lehetőségeit, az adott helyiségek méretének és adottságainak megfelelő mennyiségét is alaposan megtárgyaljuk cikkeinkben. A hibátlan hangzás és a túlcsillapítás elkerülése érdekében mindenképpen érdemes akusztikai mérést igénybe venni, erről is található bejegyzés az oldalon.
-Az akusztikai termékek alapanyagai is terítékre kerülnek. Választ kaphatunk arra a kérdésre, hogy miért fontos az anyagok szerkezete akusztikai tulajdonságaik alapján? Felhívjuk a figyelmet a leggyakrabban elkövetett hibákra, így sok csalódástól és felesleges pénzkidobástól kímélhetjük meg az érdeklődőket.
-Ha szereti a részleteket, a hangok világába is elkalauzoljuk, ezáltal érthetőbbé válik az akusztika fontossága, a hangok mozgása, az akusztikai panelek működése.
-Referenciaképeink segítségével, oldalunk látogatói megnézhetik a már használatban lévő akusztikai paneljeinket is, akár ötleteket is meríthetnek belőlük saját otthonuknak, stúdiójuknak vagy házimozijuknak akusztikai kezelésére, a panelek elhelyezési módjaira.
–Szobakorrekcióval foglalkozó írásunkban az Equalizer szoftver előnyeit és hátrányait taglaljuk, de az akusztikai elemek ózonnal történő fertőtlenítéséről is informálódhat a látogató.
A leggyakrabban előforduló akusztikai problémákkal és azok megoldásaival kapcsolatban igyekszünk tanácsokat adni, szakértelemmel és gyakorlati tapasztalatok alapján. Elmagyarázzuk, mit jelent és hogyan keletkezik a csörgő visszhang, az állóhullámok miért zavaróak, valamint hogy mi is az interferencia.
Tudja e, milyen a szoba „saját hangja”? Ki vagy mi a mély „gyilkos”? Lehet e egy szoba „süket”? Hallott e már a pókselyem vagy az emberi test akusztikai jellemzőiről?
Szereti a történelmet? Kíváncsi az ókori görög színházak sikerének titkára?
Ha a válasza igen-merüljön el a Perfect Acoustic weboldalának izgalmas és hasznos cikkeiben, bejegyzéseiben.