Spotify szolgáltatás teszt

Spotify logó

Az ingyenes és prémium változatban egyaránt elérhető Spotify prémium szintű zenei streaming szolgáltatás. A Spotify az egyik legjobb zenei szolgáltatás. A többi hasonló szolgáltatás – köztük a Tidal és a DJ-központú LiveXLive – komoly versenye ellenére a Spotify továbbra is a legnépszerűbb résztvevő ebben a kategóriában, bőséges zenei kínálatának, egyénre szabható lejátszási listáinak, podcastjainak és számos más vonzó funkciójának köszönhetően.

Streaming android tv-hez

A Spotify sikerének egyik titka a könnyű hozzáférhetőség. Hozzáférhetünk a Spotify-hoz a weblejátszó elindításával, az asztali alkalmazások letöltésével (Chromebook, Linux, Mac és Windows), vagy telepíthetjük valamelyik mobilalkalmazást is (Android, iOS és Windows Mobile ). A Spotify használható a tévéknél, set-top boxoknál, okosóráknál és videojáték-konzolokon is.

Az asztali alkalmazások előnyt élveznek a weblejátszóval és a mobilalkalmazásokkal szemben, mivel az előbbiek segítségével lejátszhatjuk a számítógépen tárolt M4P, MP3 és MP4 audiofájlokat is. Ez egy különösen jó funkció azok számára, akik az összes zenei adatfolyamot és audio fájlt egy központi helyről akarják lejátszani. Sajnos az asztali alkalmazás nem kompatibilis az M4A fájlokkal.

Az Android alkalmazás és az iOS alkalmazás azonban további előnyökkel jár. Mobilon a Spotify együttműködik a Geniusszal, az internet egyik legnépszerűbb dalszöveg-oldalával. Ez a funkció megjeleníti a legfontosabb dalszövegeket (nem a teljes szövegeket!), de sajnos a webes vagy asztali alkalmazásokban nincsenek szövegek. Ezenkívül a Behind The Lyrics, kulisszák mögötti információkat is szolgáltat.

Regisztrálhatunk a Spotify Free programra vagy a négy Spotify Premium szint egyikére. Az ingyenes verziót 160Kbps sebességgel hallgathatjuk, kezelhetjük digitális zenefájljainkat, és kapcsolatba léphet ünk másokkal a beépített közösségi hálózati funkciók segítségével.

A fizetős Spotify Premium lehetővé teszi bizonyos albumok meghallgatását a megjelenés előtt, és igény szerint lejátsza a dalokat. Gyorsítótárba is helyezhetjük a dalokat offline lejátszáshoz számítógépen, telefonon vagy más eszközökön. Ez a szint 320Kbps-ra is növeli a hangminőséget. Funkció és minőség szempontjából a Premium megéri az árát.

streaming-gyerekeknek

A Spotify családi verziója igazán pénztárcabarát. A Spotify a családi verzióban számos jó funkciót tartalmaz, mint például a Family Mix-et és a Spotify Kids-et (külön gyermekeknek szóló szolgáltatás).

Ha olyan Spotify-ra van szüksége, amely csak két emberre terjed ki, akkor a Spotify Duo a megfelelő választás.

streaming-diákoknak

A Spotify diákoknak szánt verziója tartalmazza a hirdetésekkel támogatott Hulu-t és a Showtime-t, amire egyetlen más streaming zenei szolgáltatás sem képes.

Bőséges kínálat

A Spotify könyvtárában több mint 50 millió dal található, valamint hangoskönyvek, vígjátékok, rádiós drámák, podcastok, versek. Valójában a Spotify rengeteg nem zenei extrával is rendelkezik, mint például a The Joe Budden Podcast és a Hulu Originals filmzene, amely ellensúlyozza a LiveXLive DJ-it és zenetörténeti csatornáit, valamint a Tidal zenei szolgáltatásait és exkluzív videóit. Ennek ellenére a Spotify-nak nincs sok zenei vagy koncertvideója. A LiveXLive ebben a tekintetben jobb, ahogy a SiriusXM Internet Radio is.

Ha egy előadó nevére kattintunk, megjelennek az előadó további dalai, megtalálhatjuk a művész életrajzát, fényképeit is. A LiveXLive DNS állomása azonban jobb munkát végez az előadói profilok tekintetében, interjúk felhasználásával és egyéb extra funkciókkal.

Lejátszási listák és közösség

A Spotify könyvtár igazán bő kínálattal rendelkezik.  Lejátszási listákat készíthetünk a Spotify kínálatában található bármely dallal vagy albummal. Alapértelmezés szerint a Spotify szünet nélküli lejátszással streameli a lejátszási listákon szereplő számokat.

group session funkció

A Group Session funkció lehetővé teszi, hogy a felhasználó és más Spotify Premium-előfizetők egyszerre hallgassák ugyanazt a tartalmat saját eszközeiken – és vezérelhessék is a tartalom lejátszását. A Group Session két-öt embert támogat, és egyszerűen meghívhatjuk barátainkat és családtagjainkat a zenehallgatásra egy link elküldésével.

Spotify hangminőség

Az ingyenes Spotify képes a 128Kbps és Premium 320Kbps adatfolyamok jó minőségben történő megszólaltatására. Ha munka közben vagy utazás közben laptop vagy telefon segítségével hallgatjuk a Spotify programot, akkor a hangminőséget megfelelőnek fogjuk találni. Természetesen, ha egy komoly hangrendszerrel és erősítővel felszerelt házimozi rendszerünk van és azon keresztül használjuk a Spotify-t, nyilván jobb lesz a hangzás. A szoba akusztikájára is figyeljünk oda, mert csak akkor lehetünk elégedettek a zenei vagy mozi hangzással, ha a falakat, a plafont, az ablak és a padlófelületeket akusztikus hangelnyelő termékekkel kezeljük. Ha tökéletes hangzás szeretnénk elérni, akkor érdemes akusztikai mérést végeztetni az adott helyiségben. A mérést végző szakemberek által meghatározott típusú és mennyiségű akusztikai hangelnyelő és diffúzoros panel segítségével nagymértékben javulni fog a szoba vagy akár az iroda akusztikája.

Ennek ellenére, ha jobb hangminőségre vágyunk, és van egy pár fejhallgatónk, érdemes megfontolni a Tidal szolgáltatását. A Tidal nem tömörített 1411 Kbps sebességű FLAC hangot nyújt, amely sokkal magasabb minőségű, mint a szokásos hang. Még jobb, hogy magában foglalja a Tidal Masters nevű zenegyűjteményt, amely stúdió minőségű, nagy felbontású audió folyamokat kínál. Fantasztikusan hangzanak. Az Amazon Music Unlimited, a Primephonic és a Qobuz szintén nagyfelbontású hangot kínálnak.

A kislemezek, albumok és lejátszási listák hallgatása mellett létrehozhatunk egy Artist Radio állomást, amely kedvenc zenészeink és hasonló stílusú zenészek zenéjét játssza.

Amint azt korábban elmondtuk, a Spotifyból hiányoznak a LiveXLive DJ szolgáltatásai. (az adott lejátszási listák és a zenetörténettel teli Slacker DNS állomások).

Ha VPN-t szerzünk be, akkor a virtuális magánhálózat megvédi a telefont, a táblagépet vagy a számítógépet, és a VPN-kiszolgáló helyétől függően lehetővé teheti a hozzáférést más licencelt zenékhez. A VPN használata azonban sértheti a Spotify szolgáltatási feltételeit, ezért óvatosak legyünk.

Végszó

A Spotify egy kiváló streaming zenei szolgáltatás. Rengeteg nagyszerű zene, exkluzív dallamok és podcastok érhetők el, amelyek a legnépszerűbbek a zene streaming és a popkultúrához kapcsolódó tartalmak körében. Ha inkább a zenei mélységeket és a koncertvideókat részesíti előnyben, akkor a  LiveXLive-ot ajánljuk. Ha nagy felbontású audióra vágyunk, akkor a Szerkesztők Választásának (Editors’ Choice) díjnyertes Tidal szolgáltatása az ideális választás.

Írta:Polgár Róbert

Similar Posts