Akusztikai anyagok

(5 vásárlói értékelés)

1 550 Ft Bruttó

Szélesség: 140cm

Súly: 250g/m2

Bármilyen hosszúságban kérhető!

Kérdése van? 1 órán belül válaszolunk!
Munkanapokon 07:00-15:10 között.

info@perfectacoustic.co.uk

 • Check Mark A PANELEK ÉS SZŐNYEGEK GYÁRTÁSI IDEJE EGY HÉT, A FÜGGÖNYÖKÉ KÉT HÉT.
Cikkszám: 8978758326 Kategória:
MPN: 8978758326
Márka:Perfect Acoustic

Leírás

Ingyenes függöny és szövetminta rendelés itt.

 

Akusztikai anyagok:

Akusztikai selyem tulajdonsága:

 • Erre a célra Panama/Minimat egyszínű szövetet használunk
 • Az akusztikai selyem sűrű szövésű, mégis átengedi felületén a hangokat és kiporzásgátló tulajdonsággal is rendelkezik.
 • 15-féle színben rendelhető, így mindenki megtalálhatja az otthonához, stúdiójához illő anyagot.
 • Azok számára, akik szeretnék, ha az akusztikai elemek rejtve maradnának stúdiójukban, (például oldalfalakba építve) szintén kitűnő választás az akusztikai selyem bevonat. Esztétikus és hatékony eredmény érhető el a használatával.
 • Jellemző erre a szövetre a kopásállóság, a nagy szakítószilárdság, a könnyű súly.
 • Ellenáll a hőnek, védi az akusztikai elemeket a portól, dekoratív, elrejti az audió eszközök belső szerkezetét.
 • Színe nem fakul, anyaga nem kopik hosszú évek múltával sem.
 • Ha akad otthonában vagy stúdiójában régebbi akusztikai elem, amit szeretne megújítani, külsejét felfrissíteni, miközben a térhangzás is tovább javul-a legjobb megoldás az akusztikai selyembevonat. A régi, megviselt, esetleg szakadt selyemborítás levétele után az új akusztikai selyem könnyen méretre igazítható, a keretre kifeszíthető és felragasztható, vagy tűzhető.
 • Szélessége: 140 cm, de bármilyen méretben, mennyiségben rendelhető. Kérjük, e-mailben írjon nekünk, egyedi megrendelések esetén!
  Könnyen tisztítható, egy nedves törlőronggyal áttörölhető.
 • Kérhet anyag mintát, csak a posta költséget kell kifizetnie. 1000Ft / 3EUR
 • Anyagmintát csak kb 5x5cm darabokban tudjuk küldeni borítékban.
Szövet színek
Szövet színek

Az akusztikai anyagok jellemzői:

Milyen tulajdonságok alapján kaphat egy anyag „akusztikai” jelzőt?
Az akusztikai anyagokat 2 fő célra használhatjuk:
-hanggátlás: a kívülről érkező zajok tompítása
hangelnyelés: az adott helyiségben keletkező zajok, a túlzottan felgyülemlő hangok , a szoba „saját” hangjának csillapítása.

A professzionális akusztikai selyem hatékony hangelnyelő tulajdonsága, esztétikus és finom tapintású, mégis rendkívül ellenálló anyaga miatt kiváló választás, ha szeretnénk stúdiónk, házimozink akusztikáját javítani. Ha nem szeretne vagy nem áll módjában teljesen új akusztikai felszereléseket vásárolni, akkor régi, használt akusztikai elemek felújítására is nagyszerű megoldás a többféle színben rendelhető akusztikai selyem. Amennyiben beépített akusztikai elemeinket szeretnénk esztétikus módon elrejteni, ezzel a szép, kopásálló és kiporzásgátló textíliával egyszerűen megvalósítható.

Hangfelvevő stúdiókban elképzelhetetlen a tökéletes hangfelvétel hibátlan akusztika nélkül!
A hétköznapokban használt szövetek szövésük és szerkezetük miatt, nem képesek a hangok csillapítására, csak igen csekély mértékben. Hamarabb elkopnak, fakulnak és szakadnak, a speciálisan akusztikus anyagokhoz képest. Az akusztikai célokra kifejlesztett textíliák esetében lényeges kiemelni a nagy szakítószilárdságot, valamint azt, hogy nagyon alacsony a nedvszívó képessége, így nem megy tönkre a nedvességtől sem. Kevésbé gyúlékony , így biztonságosan alkalmazható. Kiporzásgátló tulajdonságú, könnyen tisztán tartható. Rugalmas és könnyen nyúlik, lágy tapintású. Bőséges színválaszték áll megrendelőink rendelkezésére.

A Perfect Acoustic számos termékét akusztikai selyemmel vonjuk be, (mélyhangelnyelő membránok, akusztikai elemek, basszuscsapdák) magas minősége, hatékonysága már bebizonyosodott, hiszen termékeinket rendszeresen teszteljük.
Bármilyen méretben és mennyiségben rendelhető. A megrendeléstől számított 1-2 héten belül kiszállítjuk. A szállítást a DHL futárcég végzi, Magyarországon a 24H szállítócég.
Amennyiben a selyem felhelyezésével kapcsolatban kérdése vagy gondja van, kérjük, írjunk nekünk e-mailt! Szívesen segítünk ebben is!

A hangok és zajok kezelésére 4-féle módon valósítható meg:

A hangok blokkolásával, zajgátlásra elnyeléssel, térakusztika javítására: az elnyelés során a hangok energiája hővé alakul, az utózengési idő csökken, tisztább hangzást hallhatunk.
A diffúzióval-a hangok egyenletes szétszórásával izolációval: magát a hang forrását zárjuk el

A tökéletes akusztika kialakításához professzionális akusztikai felszerelés szükséges. A hangelnyelő, basszuscsapda elemeket és a diffúzorokat pontos matematikai számítások alapján tervezik meg és állítják elő. Az anyagok szerkezete meghatározza a hangelnyelési, zajgátló, illetve diffúz képességeit. A hungarocell, a műanyag szivacsok nem alkalmasak a helyiségek akusztikai kezelésére. Akusztikai szempontból azok az anyagok ideálisak, amelyek nagy testsűrűséggel rendelkeznek, mégis rugalmas, lágy szerkezetűek. Ilyenek például bizonyos keményfa (fenyő) alapanyagok, illetve a sűrű szövésű, speciális textíliák, mint például az akusztika selyem. Egyik lényeges tulajdonsága a porozitás, így a léghullámok által átjárható nyitott és összefüggő pórusok között tud mozogni az elnyelt hang.
Létezik már hanggátló tégla is, melynek üregesen kialakított szerkezetét kötött homokkal töltik ki, ezáltal a hangelnyelést a kötések póruskialakítása, illetve a homokszemcsék közötti laza kötés biztosítja, a hangenergia hőenergiává alakul.
Zajcsökkentő szőnyegeket már több gyártó kínálatában is találhatunk, a parketta vagy járólapok lefedésével jelentősen csökkenthetjük a visszaverődéseket, tompítjuk a kopogó zajokat.
Az üvegfelületek, tehát az ablakok, teraszajtók nemcsak a fényt, a hangokat is visszatükrözik, akusztikai függönyökkel azonban ez a probléma is megszűnik. Az akusztikai vagy hőszigetelő függönyök sűrűbb szövésűek a hagyományos függönyöknél, emiatt rendkívül hatásosan nyelik el a hangokat, sőt moziszobákban teljes sötétség alakítható ki ezekkel a különleges anyagokkal.
A hangszigetelő, hangelnyelő anyagok csillapítják a kopogó hangokat. Sűrű, de lyukacsos szerkezetük megakadályozzák a nem kívánatos hangok vezetését.

akusztikus függöny hasznalata (2)
Tudta-e, hogy…?

-Az anyagok elnyelési képességét a hangelnyelési értékkel fejezzük ki, ennek mértéke: 0-tól (nem hangelnyelő) 1,0 értékig terjed.
-A hangelnyelés és a léghanggátlás a frekvenciától függ.
-Amikor a hanghullámok egy felületnek ütköznek, a hang energia egy része visszaverődik, egy része elnyelődik, egy másik része pedig áthatol a felületen.
-Az utózengési idő az az idő, amely ahhoz szükséges, hogy a hang energiája a hangforrásának kikapcsolásának pillanatához képest 60 decibellel csökkenjen. Ha az utózengési idő túl nagy, akkor a visszaverődések következtében háttérzaj alakul ki. A túl alacsony vagy a túl magas utózengési idő hatására kellemetlen hangzást tapasztalhatunk.

Néhány szó a selyemről

A selyem fontos textilipari nyersanyag. Az ókori Kínában kezdték feldolgozni és hasznosítani. Nehezen éghető, jó hőszigetelő, alacsony nedvszívó képességű anyag. Rendkívül rugalmas, nyújtható, kevésbé gyűrődik. Kellemes tapintású, finom textília.

Hangok, zajok között

minimalista-fehér-villa-konyhaA modern építészet előszeretettel használ betont, téglát és üveget az ingatlanok építésekor. Ezek a sík, csupasz és kemény építőanyagok egyáltalán nem csökkentik a zajokat, a teremakusztika javítására sem alkalmasak. A felületükre érkező hangokat koncentráltan, egy irányban verik vissza, lerontva a hallgatott anyag minőségét. A különböző lakberendezési tárgyak, bútorok és textíliák némileg segítenek a helyiségek akusztikáján, de ahhoz, hogy igazán élvezhető és harmónikus hangzást érjünk el, olyan anyagokra van szükség, melyeket kifejezetten akusztikai célokra fejlesztettek ki.
A megfelelő akusztika a feltétele annak, hogy maximálisan élvezhessük kedvenc zenénket, filmünket. A kellemetlen csörgő visszhangok, állóhullámok csillapításával, a hangok egyenletes visszasugárzásával kellemes, kiegyensúlyozott hangzást kapunk. Fizikai, mentális és lelki állapotunkra is hatással vannak a minket körülvevő hangok és zajok. Kellemesebb, egészségesebb és nyugodtabb környezet kialakítására törekedjünk, otthonainkban, irodákban, stúdiókban egyaránt. Javul a hangulatunk, teljesítményünk, a rögzített hanganyagok hibátlanul fognak szólni, bárhol hallgatjuk meg azokat!

Akusztikai célokra alkalmatlan anyagok

hangszigetelő rendszerA sokak által ismert hungarocell vagy más néven polisztirol jó hőszigetelő, de ez nem jelenti azt, hogy hangszigetelésre is alkalmas! A hangelnyelésre, hangszigetelésre csak a szálas anyagszerkezet felel meg, a hungarocell nagyon gyengén teljesít ilyen téren, mivel cellás szerkezete miatt inkább vezeti, mint elnyeli a hangokat.
A házilagosan történő akusztikai kezelésekhez néhány, magát akusztikai szakembernek képzelő „mesterember” lelkesen és meggyőződéssel ajánlja a közönséges tojástartó dobozokat. Ez azonban óriási tévedés! Mivel a tojástartónak nincs súlya és nem többrétegű-NEM HANGELNYELŐ VAGY HANGGÁTLÓ ANYAG! Ráadásul fokozottan tűzveszélyes, vonzza a port és rendkívül csúnyán mutat a falakon!
A tükröző felületek, a csempe, üveg, márvány visszaverik szinte a teljes hangenergiát a kiindulási pontja felé, így csíllapítatlan, visszhangos lesz a hangzás.
A faliszőnyegek ugyan némiképp csillapítják a hangokat, de közel sem lehet ugyanazt az eredményt elérni velük, mint az akusztikai szövetekkel.

A tömör válaszfalak hangszigetelő és hangelnyelő képességét a tömegük is befolyásolja. A nehezebb, nagyobb tömegű anyagokon kevésbé tud áthatolni a hang. Ennek ellenére nem jó módszer a tömeg növelés a hangelnyelés fokozására. A hatékony hangelnyelő anyagok üregesek, könnyűek és rugalmas szerkezetűek. Minél nagyobb egy anyag testsűrűsége, annál jobb a hangelnyelő képessége.
A hangelnyelés során a legfőbb cél az, hogy a többszörös hang visszaverődéseket megakadályozzuk. A szálas vagy porózus anyagok megtörik a hanghullámokat, így gátolják meg a nem kívánatos hangok továbbterjedését.

Hangszigetelés vagy hangelnyelés szempontjából nem javasolt a különböző anyagok egymásra halmozása sem. Attól, hogy több rétegben tesszük fel például a falakra a burkolatokat- még nem fog javulni a térhangzás. Mindenképpen olyan anyagokat használjunk, melyeknek szerkezete és sűrűsége biztosítja a nem kívánatos hangok terjedésének megakadályozását. Ne keverjük össze a hőszigetelő tulajdonságokat a hangszigetelő és elnyelő képességgel! Csak nagyon kevés anyag rendelkezik egyszerre mindkét jellemzővel, ezért alaposan járjuk körül ezeket a témákat, érdeklődjünk szakembereknél, mielőtt meggondolatlanul belevágunk otthonuk hő és /vagy hangszigetelésébe!

Az akusztika hatása a vásárlói szokásokra

A bevásárlóközpontokban jellemzően üveg és beton felületek vannak túlnyomó többségben. Hangelnyelő anyagok azonban alig találhatók ezekben az épületekben. Egy kutatás megállapította, hogy a rossz akusztikai környezetben megszólaló hangos zene hatására, a vásárlók gyorsabban vásárolnak és kevesebb pénzt költenek. A nyilvános helyiségek tervezésekor, építésekor nem nagyon vesznek figyelembe akusztikai tényezőket. Pedig a megfelelő akusztikai megoldásokkal a bevásárlóközpontokban, éttermekben a vevők, vendégek fáradtságát, rosszkedvét enyhíthetik, ami a kereskedők, vendéglátók hasznát is növelheti.

Egy kis érdekesség…

Az emberi test is képes a hangok elnyelésére és visszaverésére! Testünk kb. 80 %-a vízből, folyadékból áll, a víz pedig kiválóan továbbítja a hanghullámokat.

Behálózva- a pókselyem szerkezete akusztikus tulajdonságokkal is rendelkezik
Kutatók a pókselyem mikroszerkezetének tanulmányozása közben, felfedezték, hogy az ízeltlábúak által termelt selyem képes a hangok bizonyos részecskéinek továbbítására. Ezek az úgynevezett fonon, azaz kvázi részecskék. Fonon sávréseknek nevezik a selyem azon részét, amely blokkolja a hanghullámok bizonyos frekvenciáit. Ez a felfedezés segítséget jelenthet a jövőben, az ember által előállított anyagok akusztikai tulajdonságainak kialakításához. Akár hangolhatók is lehetnek az anyagok a megfelelő frekvenciához! Ez jelentős előrelépés lenne a hő és hangszigetelés és az akusztika terén. A pókselyem ezáltal csak bizonyos hangokat enged át, amiből a pókok tájékozódhatnak, információkhoz juthatnak a környezetükből. Minél feszesebb egy szál pókselyem, annál fokozottabban tompítja a hangokat.

Ez a termék egyedi gyártású terméknek minősül. A termék nincsen készleten, csak megrendelésre készül el. Erre tekintettel a sikeres fizetést követően a megrendelés módosítására vagy lemondására (elállásra) nincs lehetőség. Elkészítési idő előreláthatólag/általában 2 hét, de a várható elkészülés időpontjáról a megrendelést követően tájékoztatást küldünk.
Termékeket +-1cm eltéréssel tudjuk elkészíteni.
2 különböző megrendelés között lehetnek szín eltérések, még ha ugyan azt a színt is rendelte.

További információk

Tömeg N/A
Színek

01, 02, 05, 08, 25, 30, 31, 33, 34, 35, 36, 46, 52, 53, 55, 62, 69

Akusztikai anyagok termékről 5 értékelés

 1. György Streitmann

  Gyors kiszolgálás, korrekt telefonos útbaigazítás

 2. Névtelen

  Kicsit túlértékelt a hangfogó hatása.

  • Noemi

   Köszönjük az értékelést.
   Ez az anyag, az akusztikai selyem, nem hangelnyelő, a panelokra szoktuk rakni, hogy átengedje a hangokat. Ezt az anyagot hangfalakra is szokták vásárolni ugyanebből a célból.

 3. Szilárd

 4. Névtelen

 5. Névtelen

  Minden rendben volt, köszönöm.

Mondd el a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Az ügyfelek kérdései és válaszai

  Szépnapot! Szeretnék mintát kérni néhány színből ha lehetséges 30, 33, 35 számú anyagokról lenne szó. Várom válszukat, hogy lehetséges e, és akkor természetesen ennek az árát, illetve megírom majd a címem. Köszönöm.
 1. 0 votes
  Q Szépnapot! Szeretnék mintát kérni néhány színből ha lehetséges 30, 33, 35 számú anyagokról lenne ...... Read more
  Asked by Garamvölgyi Zoltán on 2022.09.15. 18:40
  Answered by the admin

  Üdvözlöm!
  Természetesen tudunk anyamintát küldeni 5x5cm kicsi darabokat , de 2000Ft futárköltsége van. Vagy átvetheti az üzletünkben személyesen. Ha futárral szeretné, akkor írjon egy emailt a kéréssel és címmel. Köszönöm!

Send me a notification for each new answer.