Prémium akusztikai panel dupla fa membrán

Akusztikai panel fertőtlenítése ózonnal: Nálunk nem kell félni a koronavírustól! 

Méret: 104x64x13cm

Súly: 10kg

Ár: 25000 HUF Nettó


Méret: 130x64x13cm

Súly: 12kg

Ár: 30000 HUF Nettó

Rendelni e-mail-en lehet!

Cikkszám: 234239875 Kategória:
GTIN: 234239875
MPN: 234239875
Brand: Perfect Acoustic

Leírás

Bármi kérdése van a termékekről vagy az akusztikáról, kérem itt tegye meg a kérdések és válaszoknál. Itt gyorsabban fog választ kapni. E-mailben csak a rendeléssel kapcsolatos kérdésekre tudunk válaszolni!

Dupla- fa akusztikai membrán tulajdonságai:

 • Dupla -fa  membránjaink készítésénél rugóztatott faszerkezetet használunk.
 • A pontos matematikai számításokkal létrehozott membrán szerkezet révén pontosan kiszámolható a mélyhang abszorbációs képesség.
 • A panel merevségét kemény, 2cm vastag, laminált fakeret biztosítja.
 • Belső hangelnyelőnek 90kg/m3 akusztikai gyapotot használunk, hogy biztosítsuk a membrán maximális hatékonyságát.
 • Minden egyes famembrános panel sűrű akusztikai selyemmel van borítva. Ezáltal a megjelenése teljesen megegyezik a szélessávú panelekével.
 • Így nem lesz probléma a dízájnnal és a kivitelezéssel.

Méretek és színek:

Az akusztikai selyem 16 féle színben érhető el:

Akusztikai panel szinek

Akár mintás pamut anyaggal is kérhető:

+5000Ft/panel, nettó

 • Famembránjaink az általános méreten kívül egyedi méretben is rendelhetőek!
 • Akár bútorokba rejtett elemként, vagy a polcokra is tervezhető.

Kérhetők behajtható lábakkal is 3000 Ft/panel

Rendelhető 8mm fakerettel, natúr fenyő, vagy festett színekben is. Natúr: 5000Ft, Festett: 10000 Ft

Hangelnyelő elemek tisztítása:

Hangelnyelő elemeinket nedves ruhával törölje át. A selyem színe tartós marad, idővel sem fakul meg.

Fehér és tört fehér színek választásánál fontos átgondolni a panelek porosodását. Idővel elszíneződhetnek. Ezért ajánlatosabb sötétebb színeket választani. A 33 vagy az 55 szín már hosszú távon is könnyen tisztán tartható, anélkül, hogy foltosodna, elkoszolódna a panel.

Miért van szükség fa membrános hangelnyelőkre?

Legtöbb esetben a kisebb helyiségekben a mély hang tönkreteszi a zenei élményt.

Ezek a helyiségek akár lehetnek:

 • stúdió
 • házi mozi
 • hifiszoba
 • színház
 • nappali

Ahol nem történt építés előtt/alatt kifejezetten akusztikus szempontok alapján tervezés, majd kivitelezés, ott nagy valószínűséggel szerkezeti és a szobák  méreteiből adódó akusztikai problémák merülhetnek fel. Ebben az esetben csak utólagos akusztikai tervezés és javítás orvosolhatja a problémát, amelyhez elengedhetetlen a hangelnyelők alkalmazása. A legtöbb probléma ezeken a helyeken a mély hangok túlzott felhalmozódása. Miért csak a mély hangokra térek ki? Mert a magas hangokat nagyon egyszerű kezelni akár szimpla:

 • szélessávú akusztikai panellel
 • diffúzor előlapos elemmel
 • vagy akusztikai diffúzorokkal

studio akusztika..

Hogyan tudnak segíteni a fa -membránok?

Mint tudjuk, a mély hangokról 200-300Hz alatt beszélhetünk. Ezeket a frekvenciákat már jóval nehezebb kezelni, mint a magas hangokat. A Perfect Acoustic prémium minőségű paneljei számára azonban ez sem jelent kihívást!

A magas hangokat szinte minden bútor, puha anyag, kanapé, szék, függöny és egyéb szoba berendezés vagy dekoráció is  képes elnyelni. Ezáltal a hangegyensúly a mély hangok felé billen. Ezért ha dupla fa -membránt használunk, akkor csak a mélyebb tartományokhoz nyúlunk, így egyensúlyba hozzuk a hang teljes tartományát.

Dupla fa -membránok már 30Hz-től 200Hz ig csillapítják a nem kívánatos mélyeket.

A lenti ábrán egy 104x64x13cm Dupla fa- membrános akusztikai elemnek a hangelnyelését láthatjuk.fa-membran

Basszus hangelnyelő membránok elhelyezése:

A mély hangok minden egyes helyiségben a falak mentén feldúsulnak. Ez köszönhető a hangfalakból kiáramló levegő nyomásának. A falak mentén, a hangnyomásnak köszönhetően, a sarokban torlódik össze a basszus nagy része, ezért kezdjük a mély hangokat a sarkokban csillapítani. Mikor már megteltek a sarkok, vagy nincs elég hely megfelelő mennyiségű sarok basszuscsapdát elhelyezni, akkor kezdjük membránokkal az oldalfalakat kezelni. Ha tehetjük akkor a falaktól legalább 10cm távolságra függesszük fel a paneleket. Ezt az indokolja, hogy a mély hang a falaknál megtorpan, felsűrűsödik és ebben az álló helyzetben nem lehet maximális hatékonysággal elnyelni. Ezért ha távolabb rakjuk a faltól: kb 10cm-re akkor, 200Hz alatt dupla hatékonysággal tudjuk alkalmazni.

Törekedjünk arra, hogy lehetőségeink szerint, ne az elsődleges visszaverődési pontba rakjuk a membránokat, mivel egyenes, kemény felülete nem képes a magasabb hangokat elnyelni és szétszórni. Ezért oda inkább a szélessávú vagy diffúzor előlapos panelokat, esetleg az akusztikai diffúzorokat rakjuk. Ilyen módon érhetjük el a térhangzás megtisztulását, s így nem kapjuk több fáziskéséssel a hangot.

Ha sikerül ezzel az elhelyezéssel telepíteni a termékeket, akkor egy sokkal letisztultabb,részletesebb és dinamikusabb hangzást fogunk hallani. Ez nagyban köszönhető a membránok megfelelő telepítésének.

Felfogatás:

Minden egyes hangelnyelő panel hátulja előre kifúrt lyukakkal rendelkezik. Ezeket a lyukakat mind a 4 saroktól 6cm-re megtalálhatja. Az előre kifúrt lyukba, könnyedén, kézzel be tudja csavarni a panelekhez csomagolt kampós csavarokat.

Falhoz történő felfogatáshoz, egy tiplit és egy kampós csavart kell szerezni. Ezeket nem adjuk a termékhez.

Felmerülhet a kérdés, hogy miért nem adjuk a tiplit és a csavarokat a termékekhez?

Mert ahány lakás vagy helyiség, annyiféle típusú fal létezik. A különböző faltípusokhoz eltérő felfüggesztési módot kell alkalmazni. Ha gipszkarton falra szeretnénk rögzíteni a terméket, akkor érdemes egy gipszkarton csavart beszerezni:

panel felfogatás

Sima beton vagy téglafalhoz pedig egy 8mm tipli és egy minél hosszabb kampós csavar szükséges.

Ha a tipli és a csavar már a falban van, akkor egyszerűen csak fel kell akasztani a falra a panelt. Nem igényel szakembert!

Akusztikus mennyezeti panelek használata:

Mennyezeti akusztikus panelekként is használhatók a membránok.

Sok olyan helyiség van, ahol a falakra nem tudnak rakni megfelelő mennyiségű hangelnyelő elemet. Ilyen esetekben, nagyon jól kihasználhatóak a mennyezeten lévő üres terek. A mennyezetre szerelt panelek rendkívül hasznosnak bizonyulnak,mivel ezen a részen teljesen üres a felület, ezért hatalmas mennyiségű mély hang gyűlik össze, nem beszélve a földdel párhuzamos falak között kialakuló állóhullámokról. Ezeket a visszaverődéseket, mély hangokat és állóhullámokat nagy mértékben le tudjuk csökkenteni a mennyezeti hangelnyelőkkel. Ebben az esetben is fontos betartani, hogy az elsődleges visszaverődési pontokba, amennyiben lehetséges, akkor szélessávú vagy diffúzor előlapos panelt, vagy akusztikai diffúzort rakjunk. Mivel a kemény, egyenes felület a magas hangokat visszaveri. Próbáljuk meg inkább a fejünk fölé vagy a fejünk elé helyezni a membránokat.

Ha sikerül ezt az elhelyezést megoldani, akkor a vevők véleménye szerint akár 30% javulás is tapasztalható, akár már 2db akusztikai elemnél is.

mennyezeti felülnézet

 

Miért jobbak a Perfect Acoustic termékei más termékeinél?

A válasz roppant egyszerű. Mert csak a legjobb minőségű anyagokat használjuk! Nincs tervezett avulás. A Perfect Acoustic termékei akár évtizedekig megőrzik a minőségüket, hatékonyságukat és mutatós külsejüket.. Minden panelhez csak a legerősebb anyagokat és a legsűrűbb hangelnyelőket használjuk. Minden egyes termékünket kézzel készítjük és ellenőrizzük. Ha bármilyen  kérdése van, bizalommal fordulhat hozzánk. Mi segítünk a megoldásában.

 

Akusztikai fa – membrán raktárkészlete:

A termékek nincsenek készleten. Ennek az az oka, hogy több ezer típus, szín és méret rendelhető. Viszont, az alapanyagok a raktárunkban mindig készen állnak. Így 1, de maximum 2 héten belül bármelyik típusú panelt, bármilyen mennyiségben el tudjuk készíteni. Az elkészült termékeket majdnem minden esetben dedikált, erős kartondobozba csomagoljuk. A dobozon belül még 4 réteg rugalmas csomagolóanyagot használunk, így védve termékeinket a külső hatásoktól. Egyedi méretezésű termékek esetében nincs lehetőség gyári csomagolásra.

Hazánkban, Magyarországon, a megrendelt termékeink, elsősorban környezetvédelmi okokból, vékony fóliacsomagolást kapnak.

stúdió akusztika javítás

stúdió akusztika javítás

 

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Prémium akusztikai panel dupla fa membrán” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Az ügyfelek kérdései és válaszai

There are no questions yet. Be the first to ask a question about this product.

Send me a notification for each new answer.