Prémium akusztikai panel dupla fa membrán

30 123 Ft43 940 Ft Bruttó

Méret: 104x64x13cm Súly: 10kg

Méret: 130x64x11,5cm Súly: 12kg

Minél többet raksz egy dobozba, annál olcsóbb lesz a csomagolás, ha szállítással kéred.

 Ft
Kérdése van? 1 órán belül válaszolunk!
Munkanapokon 07:00-15:10 között.

info@perfectacoustic.co.uk

 • Check Mark A PANELEK ÉS SZŐNYEGEK GYÁRTÁSI IDEJE EGY HÉT, A FÜGGÖNYÖKÉ KÉT HÉT.
Cikkszám: 234239875 Kategória:
MPN: 234239875
Márka:Perfect Acoustic

Leírás

Bármi kérdése van a termékekről vagy az akusztikáról, kérem itt tegye meg a kérdések és válaszoknál. Itt gyorsabban fog választ kapni. E-mailben csak a rendeléssel kapcsolatos kérdésekre tudunk válaszolni!

“Ingyenes”Online akusztikai mérés megrendelését itt tudod megtenni!

Mérés 6500Ft- de ha vásárolsz, utána levonjuk a termék összegéből! Így biztosan azt fogod rendelni amire szükséged van!

Ingyenes szövet minta rendelés Itt.

 

Dupla- fa akusztikai membrán tulajdonságai:

 • Dupla -fa  membránjaink készítésénél rugóztatott faszerkezetet használunk.
 • A pontos matematikai számításokkal létrehozott membrán szerkezet révén pontosan kiszámolható a mélyhang abszorbációs képesség.
 • Az abszorber merevségét kemény, 2cm vastag, laminált fakeret biztosítja.
 • Belső hangelnyelőnek 90kg/m3 akusztikai gyapotot használunk, hogy biztosítsuk a membrán maximális hatékonyságát.
 • Kérhető Extra sűrűségű 80kg/m3 Elitexa hangelnyelő szivaccsal (plusz költség)
 • Mennyezeti elhelyezés esetében a szivacs bélést nem ajánljuk.(nem lesz esztétikus a megjelenése)
 • Minden egyes famembrános panel sűrű akusztikai selyemmel van borítva. Ezáltal a megjelenése teljesen megegyezik a szélessávú fali panelekével.
 • Így nem lesz probléma a dízájnnal és a kivitelezéssel.

Méretek és színek:

Az akusztikai selyem 16 féle színben érhető el:

Szövet színek
Szövet színek

Akár mintás pamut anyaggal is kérhető:

 • Famembránjaink az általános méreten kívül egyedi méretben is rendelhetőek!
 • Akár bútorokba rejtett elemként, vagy a polcokra is tervezhető.

Rakjuk A Paneleket Egymásra

Kettő vagy akár három panel összeillesztése, akusztikai fal kialakítása. A sín segítségével stabilan összeilleszthetőek, anélkül, hogy szétesnének. A síneket illessze össze és csúsztassa egybe. A sínek többféle színben elérhetők. Érdemes a legalsó panelt lábbal kérni, ebben az esetben nem tud eldőlni az akusztikai fal. Javasoljuk olyan helyre, ahol nem lehet falra fúrni a paneleket, például:

 • albérlet: ahol nem lehet a falat megfúrni
 • iroda: az asztalok elválasztása akusztikai fallal
 • stúdió: magas hangfalak mögé, illetve a mozgatható falként az énekesek köré, vagy a zenészek közé

Kérhetők behajtható lábakkal is.

Rendelhető 8 mm fakerettel, natúr fenyő színben.

Hangelnyelő elemek tisztítása:

Hangelnyelő elemeinket nedves ruhával törölje át. A selyem színe tartós marad, idővel sem fakul meg.

Fehér és tört fehér színek választásánál fontos átgondolni a falipanelek porosodását. Idővel elszíneződhetnek. Ezért ajánlatosabb sötétebb színeket választani. A 33 vagy az 55 szín már hosszú távon is könnyen tisztán tartható, anélkül, hogy foltosodna, elkoszolódna a hangelnyelő panel.

Miért van szükség fa membrános hangelnyelőkre?

Legtöbb esetben a kisebb helyiségekben a mély hang tönkreteszi a zenei élményt.

Ezek a helyiségek akár lehetnek:

 • stúdió
 • házi mozi
 • hifiszoba
 • színház
 • nappali

Ahol nem történt építés előtt/alatt kifejezetten akusztikus szempontok alapján tervezés, majd kivitelezés, ott nagy valószínűséggel szerkezeti és a szobák  méreteiből adódó akusztikai problémák merülhetnek fel. Ebben az esetben csak utólagos akusztikai tervezés és javítás orvosolhatja a problémát, amelyhez elengedhetetlen a hangelnyelők alkalmazása. A legtöbb probléma ezeken a helyeken a mély hangok túlzott felhalmozódása. Miért csak a mély hangokra térek ki? Mert a magas hangokat nagyon egyszerű kezelni akár szimpla:

 • szélessávú akusztikai panellel
 • diffúzor előlapos elemmel
 • vagy akusztikai diffúzorokkal

studio akusztika..

Hogyan tudnak segíteni a fa -membránok?

Mint tudjuk, a mély hangokról 200-300Hz alatt beszélhetünk. Ezeket a frekvenciákat már jóval nehezebb kezelni, mint a magas hangokat. A Perfect Acoustic prémium minőségű fali paneljei számára azonban ez sem jelent kihívást!

A magas hangokat szinte minden bútor, puha anyag, kanapé, szék, függöny és egyéb szoba berendezés vagy dekoráció is  képes elnyelni. Ezáltal a hangegyensúly a mély hangok felé billen. Ezért ha dupla fa -membránt használunk, akkor csak a mélyebb tartományokhoz nyúlunk, így egyensúlyba hozzuk a hang teljes tartományát.

Dupla fa -membránok már 30Hz-től 200Hz ig csillapítják a nem kívánatos mélyeket.

A lenti ábrán egy 104x64x13cm Dupla fa- membrános akusztikai elemnek a hangelnyelését láthatjuk.fa-membran

Basszus hangelnyelő membránok elhelyezése:

A mély hangok minden egyes helyiségben a falak mentén feldúsulnak. Ez köszönhető a hangfalakból kiáramló levegő nyomásának. A falak mentén, a hangnyomásnak köszönhetően, a sarokban torlódik össze a basszus nagy része, ezért kezdjük a mély hangokat a sarkokban csillapítani. Mikor már megteltek a sarkok, vagy nincs elég hely megfelelő mennyiségű sarok basszuscsapdát elhelyezni, akkor kezdjük membránokkal az oldalfalakat kezelni. Ha tehetjük akkor a falaktól legalább 10cm távolságra függesszük fel az abszorbereket. Ezt az indokolja, hogy a mély hang a falaknál megtorpan, felsűrűsödik és ebben az álló helyzetben nem lehet maximális hatékonysággal elnyelni. Ezért ha távolabb rakjuk a faltól: kb 10cm-re akkor, 200Hz alatt dupla hatékonysággal tudjuk alkalmazni.

Törekedjünk arra, hogy lehetőségeink szerint, ne az elsődleges visszaverődési pontba rakjuk a membránokat, mivel egyenes, kemény felülete nem képes a magasabb hangokat elnyelni és szétszórni. Ezért oda inkább a szélessávú vagy diffúzor előlapos panelokat, esetleg az akusztikai diffúzorokat rakjuk. Ilyen módon érhetjük el a térhangzás megtisztulását, s így nem kapjuk több fáziskéséssel a hangot.

Ha sikerül ezzel az elhelyezéssel telepíteni a termékeket, akkor egy sokkal letisztultabb, részletesebb és dinamikusabb hangzást fogunk hallani. Ez nagyban köszönhető a membránok megfelelő telepítésének.

Fali panelek felfogatása:

Fali panelhez adjuk:

Kampókat külön kell rendeli. 4db kampó van egy készletben. Ebben az esetben kifúrjuk a fali panel 4 oldalát.

Akusztikus mennyezeti panelek használata:

Mennyezeti akusztikus panelekként is használhatók a membránok.

Sok olyan helyiség van, ahol a falakra nem tudnak rakni megfelelő mennyiségű hangelnyelő elemet. Ilyen esetekben, nagyon jól kihasználhatóak a mennyezeten lévő üres terek. A mennyezetre szerelt panelek rendkívül hasznosnak bizonyulnak,mivel ezen a részen teljesen üres a felület, ezért hatalmas mennyiségű mély hang gyűlik össze, nem beszélve a földdel párhuzamos falak között kialakuló állóhullámokról. Ezeket a visszaverődéseket, mély hangokat és állóhullámokat nagy mértékben le tudjuk csökkenteni a mennyezeti hangelnyelőkkel. Ebben az esetben is fontos betartani, hogy az elsődleges visszaverődési pontokba, amennyiben lehetséges, akkor szélessávú vagy diffúzor előlapos mennyezeti panelt, vagy akusztikai diffúzort rakjunk. Mivel a kemény, egyenes felület a magas hangokat visszaveri. Próbáljuk meg inkább a fejünk fölé vagy a fejünk elé helyezni a membránokat.

Ha sikerül ezt az elhelyezést megoldani, akkor a vevők véleménye szerint akár 30% javulás is tapasztalható, akár már 2db akusztikai abszorbernél is.

mennyezeti felülnézet

 

Miért jobbak a Perfect Acoustic termékei más termékeinél?

A válasz roppant egyszerű. Mert csak a legjobb minőségű anyagokat használjuk! Nincs tervezett avulás. A Perfect Acoustic termékei akár évtizedekig megőrzik a minőségüket, hatékonyságukat és mutatós külsejüket.. Minden panelhez csak a legerősebb anyagokat és a legsűrűbb hangelnyelőket használjuk. Az általános szivacs, ami 20-30kg/m3 sűrűségű, nem képes elnyelni a mély hangokat. Kínálatunkban elérhető extra nagy sűrűségű, 80kg/m3-es Elitexa hangelnyelő szivacs, ez az extra nagy sűrűségéből adódóan  képes elnyelni a mély hangokat is. Minden egyes termékünket kézzel készítjük és ellenőrizzük. Ha bármilyen  kérdése van, bizalommal fordulhat hozzánk. Mi segítünk a megoldásában.

stúdió akusztika javítás
stúdió akusztika javítás
 • Ez a termék egyedi gyártású terméknek minősül. A termék nincsen készleten, csak megrendelésre készül el. Erre tekintettel a sikeres fizetést követően a megrendelés módosítására vagy lemondására (elállásra) nincs lehetőség. Elkészítési idő előreláthatólag/általában 2 hét, de a várható elkészülés időpontjáról a megrendelést követően tájékoztatást küldünk.
 • Termékeket +-1cm eltéréssel tudjuk elkészíteni.
 • 2 különböző megrendelés között lehetnek szín eltérések, még ha ugyan azt a színt is rendelte.

További információk

Tömeg N/A
Színek

1 fehér szín többe kerül., 2 törtfehér szín többe kerül., 25, 30, 31, 33, 34, 36, 46, 5, 52, 53, 55, 62, 69, 8

Méretek

104x64x13cm Csomagolás nélkül, személyes átvétel, 130x64x11cm Csomagolás nélkül, személyes átvétel, 1db 104x64x13cm Egybecsomagolva, szállítással, 1db 130x64x11cm Egybecsomagolva, szállítással, 2db 104x64x13cm Egybecsomagolva, szállítással, 2db 130x64x11cm Egybecsomagolva, szállítással

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Prémium akusztikai panel dupla fa membrán” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Az ügyfelek kérdései és válaszai

There are no questions yet. Be the first to ask a question about this product.

Send me a notification for each new answer.