Prémium akusztikai panel dupla fa membrán

Méret: 104x64x13cm

Súly: 10kg

Ár: 24 200 HUF Nettó (az 1-es fehér és a 2-es törtfehér szín ára: + nettó 1500 ft/panel)


Méret: 130x64x11,5cm

Súly: 12kg

Ár: 27 500 HUF Nettó (az 1-es fehér és a 2-es törtfehér szín ára: + nettó 1500 ft/panel)

Rendelni e-mail-en lehet!

Cikkszám: 234239875 Kategória:
MPN: 234239875
Brand: Perfect Acoustic

Leírás

Bármi kérdése van a termékekről vagy az akusztikáról, kérem itt tegye meg a kérdések és válaszoknál. Itt gyorsabban fog választ kapni. E-mailben csak a rendeléssel kapcsolatos kérdésekre tudunk válaszolni!

Dupla- fa akusztikai membrán tulajdonságai:

 • Dupla -fa  membránjaink készítésénél rugóztatott faszerkezetet használunk.
 • A pontos matematikai számításokkal létrehozott membrán szerkezet révén pontosan kiszámolható a mélyhang abszorbációs képesség.
 • A panel merevségét kemény, 2cm vastag, laminált fakeret biztosítja.
 • Belső hangelnyelőnek 90kg/m3 akusztikai gyapotot használunk, hogy biztosítsuk a membrán maximális hatékonyságát.
 • Minden egyes famembrános panel sűrű akusztikai selyemmel van borítva. Ezáltal a megjelenése teljesen megegyezik a szélessávú panelekével.
 • Így nem lesz probléma a dízájnnal és a kivitelezéssel.

Méretek és színek:

Az akusztikai selyem 16 féle színben érhető el:

Akusztikai panel szinek

Akár mintás pamut anyaggal is kérhető:

+3000Ft/panel, nettó

 • Famembránjaink az általános méreten kívül egyedi méretben is rendelhetőek!
 • Akár bútorokba rejtett elemként, vagy a polcokra is tervezhető.

Kérhetők behajtható lábakkal is 3000 Ft/panel nettó

Rendelhető 8mm fakerettel, natúr fenyő, vagy festett színekben is. Natúr: 5000Ft nettó, Festett: 10000 Ft nettó

Hangelnyelő elemek tisztítása:

Hangelnyelő elemeinket nedves ruhával törölje át. A selyem színe tartós marad, idővel sem fakul meg.

Fehér és tört fehér színek választásánál fontos átgondolni a panelek porosodását. Idővel elszíneződhetnek. Ezért ajánlatosabb sötétebb színeket választani. A 33 vagy az 55 szín már hosszú távon is könnyen tisztán tartható, anélkül, hogy foltosodna, elkoszolódna a panel.

Miért van szükség fa membrános hangelnyelőkre?

Legtöbb esetben a kisebb helyiségekben a mély hang tönkreteszi a zenei élményt.

Ezek a helyiségek akár lehetnek:

 • stúdió
 • házi mozi
 • hifiszoba
 • színház
 • nappali

Ahol nem történt építés előtt/alatt kifejezetten akusztikus szempontok alapján tervezés, majd kivitelezés, ott nagy valószínűséggel szerkezeti és a szobák  méreteiből adódó akusztikai problémák merülhetnek fel. Ebben az esetben csak utólagos akusztikai tervezés és javítás orvosolhatja a problémát, amelyhez elengedhetetlen a hangelnyelők alkalmazása. A legtöbb probléma ezeken a helyeken a mély hangok túlzott felhalmozódása. Miért csak a mély hangokra térek ki? Mert a magas hangokat nagyon egyszerű kezelni akár szimpla:

 • szélessávú akusztikai panellel
 • diffúzor előlapos elemmel
 • vagy akusztikai diffúzorokkal

studio akusztika..

Hogyan tudnak segíteni a fa -membránok?

Mint tudjuk, a mély hangokról 200-300Hz alatt beszélhetünk. Ezeket a frekvenciákat már jóval nehezebb kezelni, mint a magas hangokat. A Perfect Acoustic prémium minőségű paneljei számára azonban ez sem jelent kihívást!

A magas hangokat szinte minden bútor, puha anyag, kanapé, szék, függöny és egyéb szoba berendezés vagy dekoráció is  képes elnyelni. Ezáltal a hangegyensúly a mély hangok felé billen. Ezért ha dupla fa -membránt használunk, akkor csak a mélyebb tartományokhoz nyúlunk, így egyensúlyba hozzuk a hang teljes tartományát.

Dupla fa -membránok már 30Hz-től 200Hz ig csillapítják a nem kívánatos mélyeket.

A lenti ábrán egy 104x64x13cm Dupla fa- membrános akusztikai elemnek a hangelnyelését láthatjuk.fa-membran

Basszus hangelnyelő membránok elhelyezése:

A mély hangok minden egyes helyiségben a falak mentén feldúsulnak. Ez köszönhető a hangfalakból kiáramló levegő nyomásának. A falak mentén, a hangnyomásnak köszönhetően, a sarokban torlódik össze a basszus nagy része, ezért kezdjük a mély hangokat a sarkokban csillapítani. Mikor már megteltek a sarkok, vagy nincs elég hely megfelelő mennyiségű sarok basszuscsapdát elhelyezni, akkor kezdjük membránokkal az oldalfalakat kezelni. Ha tehetjük akkor a falaktól legalább 10cm távolságra függesszük fel a paneleket. Ezt az indokolja, hogy a mély hang a falaknál megtorpan, felsűrűsödik és ebben az álló helyzetben nem lehet maximális hatékonysággal elnyelni. Ezért ha távolabb rakjuk a faltól: kb 10cm-re akkor, 200Hz alatt dupla hatékonysággal tudjuk alkalmazni.

Törekedjünk arra, hogy lehetőségeink szerint, ne az elsődleges visszaverődési pontba rakjuk a membránokat, mivel egyenes, kemény felülete nem képes a magasabb hangokat elnyelni és szétszórni. Ezért oda inkább a szélessávú vagy diffúzor előlapos panelokat, esetleg az akusztikai diffúzorokat rakjuk. Ilyen módon érhetjük el a térhangzás megtisztulását, s így nem kapjuk több fáziskéséssel a hangot.

Ha sikerül ezzel az elhelyezéssel telepíteni a termékeket, akkor egy sokkal letisztultabb,részletesebb és dinamikusabb hangzást fogunk hallani. Ez nagyban köszönhető a membránok megfelelő telepítésének.

Felfogatás:

Minden egyes hangelnyelő panel hátulja előre kifúrt lyukakkal rendelkezik. Ezeket a lyukakat mind a 4 saroktól 6cm-re megtalálhatja. Az előre kifúrt lyukba, könnyedén, kézzel be tudja csavarni a panelekhez csomagolt kampós csavarokat.

Falhoz történő felfogatáshoz, egy tiplit és egy kampós csavart kell szerezni. Ezeket nem adjuk a termékhez.

Felmerülhet a kérdés, hogy miért nem adjuk a tiplit és a csavarokat a termékekhez?

Mert ahány lakás vagy helyiség, annyiféle típusú fal létezik. A különböző faltípusokhoz eltérő felfüggesztési módot kell alkalmazni. Ha gipszkarton falra szeretnénk rögzíteni a terméket, akkor érdemes egy gipszkarton csavart beszerezni:

panel felfogatás

Sima beton vagy téglafalhoz pedig egy 8mm tipli és egy minél hosszabb kampós csavar szükséges.

Ha a tipli és a csavar már a falban van, akkor egyszerűen csak fel kell akasztani a falra a panelt. Nem igényel szakembert!

Akusztikus mennyezeti panelek használata:

Mennyezeti akusztikus panelekként is használhatók a membránok.

Sok olyan helyiség van, ahol a falakra nem tudnak rakni megfelelő mennyiségű hangelnyelő elemet. Ilyen esetekben, nagyon jól kihasználhatóak a mennyezeten lévő üres terek. A mennyezetre szerelt panelek rendkívül hasznosnak bizonyulnak,mivel ezen a részen teljesen üres a felület, ezért hatalmas mennyiségű mély hang gyűlik össze, nem beszélve a földdel párhuzamos falak között kialakuló állóhullámokról. Ezeket a visszaverődéseket, mély hangokat és állóhullámokat nagy mértékben le tudjuk csökkenteni a mennyezeti hangelnyelőkkel. Ebben az esetben is fontos betartani, hogy az elsődleges visszaverődési pontokba, amennyiben lehetséges, akkor szélessávú vagy diffúzor előlapos panelt, vagy akusztikai diffúzort rakjunk. Mivel a kemény, egyenes felület a magas hangokat visszaveri. Próbáljuk meg inkább a fejünk fölé vagy a fejünk elé helyezni a membránokat.

Ha sikerül ezt az elhelyezést megoldani, akkor a vevők véleménye szerint akár 30% javulás is tapasztalható, akár már 2db akusztikai elemnél is.

mennyezeti felülnézet

 

Miért jobbak a Perfect Acoustic termékei más termékeinél?

A válasz roppant egyszerű. Mert csak a legjobb minőségű anyagokat használjuk! Nincs tervezett avulás. A Perfect Acoustic termékei akár évtizedekig megőrzik a minőségüket, hatékonyságukat és mutatós külsejüket.. Minden panelhez csak a legerősebb anyagokat és a legsűrűbb hangelnyelőket használjuk. Minden egyes termékünket kézzel készítjük és ellenőrizzük. Ha bármilyen  kérdése van, bizalommal fordulhat hozzánk. Mi segítünk a megoldásában.

 

Akusztikai fa – membrán raktárkészlete:

A termékek nincsenek készleten. Ennek az az oka, hogy több ezer típus, szín és méret rendelhető. Viszont, az alapanyagok a raktárunkban mindig készen állnak. Így 1, de maximum 2 héten belül bármelyik típusú panelt, bármilyen mennyiségben el tudjuk készíteni. Az elkészült termékeket majdnem minden esetben dedikált, erős kartondobozba csomagoljuk. A dobozon belül még 4 réteg rugalmas csomagolóanyagot használunk, így védve termékeinket a külső hatásoktól. Egyedi méretezésű termékek esetében nincs lehetőség gyári csomagolásra.

Hazánkban, Magyarországon, a megrendelt termékeink, elsősorban környezetvédelmi okokból, vékony fóliacsomagolást kapnak.

stúdió akusztika javítás

stúdió akusztika javítás

 

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Prémium akusztikai panel dupla fa membrán” értékelése elsőként

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Az ügyfelek kérdései és válaszai

There are no questions yet. Be the first to ask a question about this product.

Send me a notification for each new answer.