Akusztikus panel diffúzorral

(10 vásárlói értékelés)

Akusztikai panel fertőtlenítése ózonnal: Nálunk nem kell félni a koronavírustól! 

Méret:130x64x11cm

súly:11kg

Ár: 28000 HUF Nettó


Méret:104x64x11cm

súly:8kg

 Ár: 24000 HUF Nettó


Méret:104x64x6cm

súly:6kg

Ár: 22000 HUF Nettó


Méret:64x54x6cm

súly:5kg

Ár: 15000 HUF Nettó

Rendelni e-mail-en lehet!

A megrendelt termék/termékek szállítási költsége a termék / termékek kosárba helyezését követően fog megjelenni!

Cikkszám: 2453668467 Kategória:
GTIN: 2453668467
MPN: 2453668467
Brand: Perfect Acoustic

Leírás

  Bármi kérdése van a termékekről vagy az akusztikáról, kérem itt tegye meg a kérdések és válaszoknál. Itt gyorsabban fog választ kapni. E-mailben csak a rendeléssel kapcsolatos kérdésekre tudunk válaszolni!

  Mi is az a Diffúzoros akusztikus panel?

  Egy olyan akusztikai komponens melynek segítségével egyedi, harmonikus hangzást teremthetünk egy belső térbe. Belseje akusztikai gyapotot tartalmaz, melyet egy masszív faszerkezetbe helyeztünk, és a kiporzás elleni védelem érdekében egy sűrű akusztikai selyemmel vontuk be.

  szélessávú akusztikai panel összetétel

  A diffúzor előlapot pedig a minőség és a tartósság jegyében készült. Olyan tömör, szilárd laminált fából, mely nemcsak megjelenésében, de funkciójában is tökéletesen illeszkedik az Ön által megálmodott térbe.

  Kérhetők behajtható lábakkal is 3000 Ft/panel

  Rendelhető 8mm fakerettel, natúr fenyő, vagy festett színekben is. natur: 5000Ft, festett: 10000Ft

  Az akusztikus diffúzorral ellátott panel leírása:

  – Minden akusztikai panelünk 90kg/m3 egészségre ártalmatlan akusztikai gyapotot tartalmaz, egy kemény faszerkezetbe zárva
  – Tovább csökkentve a kiporzás elleni védelmet, külsőleg egy sűrű akusztikai selyemmel vonjuk be.
  – Majd végül rákerül a diffúzor előlap mely kemény sűrített fából készül.

  A Perfect Acoustic széles szín és minta választékkal várja

  Döntsön Ön, és válassza ki, vagy tervezze meg, az elképzeléseinek megfelelő arculatát a választott diffúzoros akusztikai elemeknek!
  Válasszon akár ezek kombinációjából, és a Perfekt Acoustic nemcsak partnere lesz a kivitelezésben, de meg is valósítja elképzeléseit!

  -16 különböző selyem szín
  -Diffúzor előlapok 8 féle színben, 4 különböző mintával választhatóak
  -Ezek igény szerinti kombinációjának megtervezésében is állunk rendelkezésére
  -Tisztán tartása rendkívül egyszerű, és nem igényel speciális eszközöket vagy módot. Ezért egy nedves textillel való áttörlése elegendő.

  Miért van szükség diffúzor előlapos elemre?

  Nos, ez nagyrészt a használat céljától, másrészt a személyes igényektől függ. Megrendelőinkket, a tervezési szakaszban mindig segítjük a legideálisabb termékek kombinációjának kiválasztását. Figyelembe véve az egyedi igényeket is. A sok éves tapasztalat és a folyamatos képzések biztosítják vásárlóink számára, a magas minőség, és hozzáértés mellett, a megfizethető árakat.
  Alapvetően két fajtája van az akusztikus modulnak, az egyik az, amelyik a hangot szórja (diffúzor) a másik, pedig amelyik elnyeli. Ebben az esetben kettő az egyben terméket kapja. A diffúzoros akusztikai panelek hozzájárulhatnak a különböző hanganyagok, felvételek térbeli hangzásának javításához.

  Utólagos kezelés:

  Mivel többnyire az otthonainkat nem mi építtettük, kicsi annak a valószínűsége, hogy a hálószobánk, a nappalink, vagy akár a pincénk kivitelezésénél figyelembe vették a helyiségek akusztikáját. Egy hifi helyiség, hangstúdió esetében például mindezeket szem előtt tartva már a kezdetekkor ügyelnek néhány dologra.

  Fontos tény, hogy az abszorber vagy diffúzior mindig a legjobb eszköz a helyiség jó hangzásának kialakításához. Legyen az profi vagy privát indíttatású igény.

  • házimozik
  • zeneszobák
  • hifiszobák
  • stúdiók
  • de még a pincében létesített próbatermek is megkövetelik a terem hangzásának optimalizálását. A visszhangok, és más kellemetlen zavaró hanghatások kiküszöbölését.

  Az akusztikai diffúzorok tulajdonságai

  Az anyagok választéka és a tervezési lehetőségek változatosak. A fa, a különféle műanyagok, fémek vagy plexi üvegből készült termékek gyakoriak. Ezek különféle méretekben és formákban kaphatóak, többféle minőségű és árkategóriájúak is.

  Az általunk készített egyedi diffúzoros panel előnyei:

  1. kiváló minőségű, szilárd és rendkívül hatékony termékeket készítünk
  2. a masszív falamelláknak hála, a mélyhang csillapítása hatékonyabb, mint a szélessávú akusztikai paneloknak
  3. a hangelnyelés mellett, tökéletesen kiegyenlíti a hang diffúzálását, szétszórását
  4. diffúzoros akusztikai paneljainkat úgy terveztük, hogy minél kevésbé mérsékelje a magas tartományt, úgy, hogy mindeközben a mélyebb hangokat az átlagosnál hatékonyabban nyeli el.
  5. Keményfa előlapon áthaladó mély hang megrezegteti a lamellákat, ezáltal rezonátorként még hatásosabb a mélyhang csökkentésében.
  6. termékeinket folyamatosan teszteljük és mérésekkel biztosítjuk paneljeink megbízhatóságát, melyek 40Hz-20000 Hz csökkentik a nemkívánatos hanghullámokat.
  Ezen az ábrán egy 104x64x11cm diffúzór előlapos abszorber hangelnyelését láthatjuk.

  104x64x11cm diffúzoros panel hangelnyelő tulajdonsága

  Mit tud a gyakorlatban a diffúzoros akusztikai panel?

  Először is, ami szembetűnő, az a diffúzor előlapján lévő apró kis rések, melyeken a hangok szabadabban mozoghatnak, ezáltal nemcsak visszaverő, de szétszóró hatással is bírnak.

  Javul a meglévő hangzás minősége is, a reflexiókat részekre bontják, amik így csak később érik el a fület.  Az erős visszaverődések által okozott helytelen irányítás (fantom hangforrások) hatása csökken.  Az akusztikára gyakorolt ​​pozitív hatás az időtartomány, az intenzitás és az irány változásán alapul.

  A diffúzoros akusztikai paneljeink a szélessávú hangelnyelőkhöz képest:

  Több mély 300 Hz alatti hangot, de kevesebb 600 Hz feletti hangot nyelnek el.  Ezek a hatások kiszámíthatóak / szimulálhatóak professzionális szimulációs programok segítségével – csakúgy, mint a diffúziós tulajdonságok a különböző diffúzor elemek kombinálásakor.

  A jó térbeli hangzás érdekében a lehető legalacsonyabb effektív frekvenciára kell törekedni.

  Miért tartósak és praktikusak a Perfect Acoustic diffúzoros akusztikai elemek?

  Az akusztikai diffúzor feladata, hogy úgymond a leghatékonyabban oszlassa el a hangot. Bár a hangzás megélése mindig szubjektív, abban minden hallgató véleménye megegyezik, hogy például a zene térhangzása sokkal élénkebb, természetesebb, ugyanakkor lágyabb élményt nyújt. A hangtér a lehető legjobb, és egyenletes szétáradása a térben kiküszöböli azt a kellemetlen hatást, amikor a magasabb frekvenciatartományban „élesnek” tűnnek a hangok.

  Számunkra rendkívül fontos a jó minőség!

  Éppen ezért termékeink erős tartást adó masszív fakeretbe épített rendkívüli sűrűségű 90kg/m3 akusztikai gyapottal töltjük meg, ezzel is biztosítva a mélyhangok szakszerű és megfelelő mérséklését. Ehhez mindenképpen olyan nagy sűrűségű szálas elnyelő matériára vagy membránra van szükség mely kifogástalanul meg tud felelni az elvárásoknak. Olyan anyagok, mint a hungarocell a szivacs, vagy az akusztikus hab nem jöhetnek szóba ilyen speciális esetben. A Perfect Acoustic által használt gyapot nemcsak maximális védelmet biztosít a kiporzásgátló akusztikai selyem segítségével, de az egészségre is teljesen ártalmatlan. Minden diffúzor előlap általunk egyedileg tervezett, tartós kiváló minőségű sűrített fából készül.

  Felfogatás:

  Termékeink hátsó részét az egyszerűbb szerelhetőség érdekében előre fúrt lyukakkal látjuk el, bár meg kell említenünk, hogy jelentős súlyuknál fogva, akár saját lábukon, a földön is elhelyezhetőek, ezáltal abszolút mobilisak.

  Akusztikus mennyezeti panelek felfüggesztése:

  Helyhiány esetében nem jelent gondot a diffúzoros akusztikai panelek plafonra való biztonságos rögzítése sem.

  Akár egy vékony láncot beakasztva, akár egy fonott dróton lógatva.

  Az Ön által megálmodott design megvalósításában is partnerek vagyunk akusztikai paneljeink kivitelezését illetően.

  Perfect Acoustic minőség!

  Már 27 európai országba szálítunk! 

  Szilárd, kifogástalan minőségű és rendkívül hatékony – az általunk kínált diffúziós akusztikai panelek képviselik az optimális és megbízható minőséget a piacon, elérhető áron. Termékeink jelen vannak mindenhol, ahol a térhatású hang, a professzionális munka, és az audiofil hallgatás igénye felmerül. A kézzel készített akusztikus elemek mindig garantálják a helyiség hang visszaverődések hatékony eloszlását, és hozzájárulnak a közvetlenül jobb hangérzékeléséhez a zene és a hang területén.  Az akusztikus elemek diffúzorral minden verzióban lehetővé teszi a részleteiben kellemes és pontos hallgatási élményt, ezáltal nyújt nagy és kiterjedt térhatást.  Ezenkívül jelentősen csökkennek az álló hullámok, optimalizálva a helyiséget, az egyes frekvenciák pedig érzékelhetőbbek . Így lehet tökéletes stúdiók, felvételi és irányító helyiségek, valamint mozi és hi-fi rendszerek számára is.  Kivételesen szilárd felépítésüknek köszönhetően a panelek robusztusak és könnyen rögzíthetőek a falhoz vagy akár a plafonra is.

  Teljesen meg kell szüntetni a visszhangot?

  Semmilyen helyet nem szabad süketszobává tenni, azaz mindig legyen egy kis visszhangzás. Erre a visszhangzásra megadott értékek léteznek. Ha túl tompítjuk a helyiséget, akkor alkalmatlan lesz a szobánk a minőségi zenei felvételre vagy hallgatásra.
  A hangtompító felületek lebontják a hanghullámokat, és a helyiség nagy részén egyenletesen eloszlatják. Ezáltal egyszerűen kellemesebb hallgatási élményt eredményez.
  A “természetes” diffúzió már különféle bútorokon keresztül zajlik (hasonlóan az abszorpcióhoz), például szőnyegek, könyvespolcok, különböző méretű növények stb. esetében.

  Diffúzor hangfelvételekhez
  Prémium akusztikai mérés

  Prémium akusztikai mérés

  A hangstúdióban, amelyet főleg éneklésre használnak, általában sok hangelnyelést igényelnek.
  Éppen ezért különösen fontos, hogy az ilyen speciális igényű stúdió feltérképezésénél szakember tanácsát, és ajánlásait vegye figyelembe.

  Irodák zajának csökkentése

  Hogyan növelhető vagy inkább hogyan lehet a legjobban támogatni, segíteni az irodában dolgozók munkáját?

  Ez, mint tudjuk, több faktortól is függ, mi most azonban a zaj szempontjából fogjuk egy kicsit megvizsgálni.
  A helyiség akusztikájának három fontos tényezője van az irodában; az egyik ilyen a koncentrációs munka környezeti kialakítása, vagy nyitott terű irodák esetében a hangterjedés minimalizálása . A zárt terű irodák esetében fő cél, a beszéd érthetősége. Egy helyiség akusztikai optimalizálása, több mint zajcsökkentés. Az ideális munkakörnyezet megteremtése sokszorosával emelheti a produktivitást vállalkozása számára. Ezeket figyelembe véve számos előnnyel járhat a szakszerűen alkalmazott akusztikai panelok alkalmazása.

  Az akusztikai elemek segítségével bizonyítottan csökken a dolgozók stressz szintje. Ugyanakkor jelentősen növeli a munkahelyi motivációt, és talán hihetetlenül hangozhat, de még az agyi kapacitást is növeli. Az általunk kínált akusztikai elemek a legjobb megoldást biztosítják különböző irodaterületekhez is.

   

  Diffúzió az akusztikus hangszerek tökéletes társa

  Az akusztikus hangszerek a helyiség jó hangzásakor kiteljesednek, és felejthetetlen élményt nyújtanak.  Egy túlcsillapított visszhangmentes  süketszoba, vagy olyan szoba, amelyben csak nagyon erős visszhangok vannak (kis diffúzió, sok kemény felület, párhuzamos falak, legrosszabb esetben négyzet), akusztikus hangszerek ideális megszólaltatására teljesen alkalmatlan.
  Ezért azokban a helyiségekben, ahol elsősorban akusztikus hangszereket rögzítenek, körülbelül 70% -os diffúziós és 30% -os abszorpciós a bevált és ajánlott arány, bár ezt természetesen hozzá lehet igazítani az egyéni helyzethez és a személyes igényekhez.

  Stúdió akusztika – tőlünk azt kapja, amit hall

  Sokan csak a hangelnyeléssel törődnek, de nem veszik figyelembe azt a tényt, hogy a szoba szükséges mértékű visszhangosítása mindig megmarad (és ennek meg is kell lennie!).  És ez a „megmaradó” visszaverődés sokkal jobban hangzik, ha nem csupán a két csupasz fal között oda-vissza ugráló állóhullámokból áll. Hanem ha a visszaverődés célzottan több felé irányul.
  A tapsolás visszhangja megszűnik!
  A (kis) szobák akusztikusan nagyobbnak tűnnek!
  A hang életre kel és megtelik energiával-dinamikával.

  Az optimális kialakítás lehetővé teszi a maximális teljesítményt a legjobb áron!

  A szoba akusztikájának optimalizálásakor figyelembe kell venni, a szoba méretét, a vizuális szempontokat és természetesen a költségvetést is. A 25 négyzetméteres lehallgató helyiség vagy próbaterem,  akár néhány négyzetméter abszorber  segítségével fel javítható. Természetesen minden esetben pontos mérésekkel és számításokkal teszünk ajánlást a megfelelő akusztikai panel vagy bass abszorber és más elemek megtervezésénél illetve kiválasztásánál.
  A szoba sarkai ez alól kivételt képeznek – mert ezt kizárólag a basszus abszorpciójára kell fenntartani – erre tökéletes megoldást kínálunk a basszuscsapda alkalmazásának lehetőségével.

  A basszuscsapda szerepe a kitűnő hangzásért:

  Basszuscsapda-Sarokelem

  A bass abszorberek az akusztikus mély hang energiát nyelik el. Ez nélkülözhetetlen, ha belegondolunk, nem csak a zene vagy mozi és színház világában, de irodák vagy konferenciatermek esetében is. A hangelnyelő panel membrán, azaz a basszuscsapdák rendkívül fontosak a tiszta hangzás eléréséhez. Segítségével alakítható ki az optimális akusztika, a mély hangok mérséklésével. Saját készítésű basszuscsapdáink tökéletes kivitelezésében hosszú évek szakértelme és tapasztalata segíti kifogástalan munkánkat.

  A diffúzoros akusztikai panelek alkalmazási területei régen és napjainkban:

  A koncerttermekben, hangstúdiókban, moziban, színházban elengedhetetlen a minőségi hangzás. Az akusztikai elemek alkalmazása már a barokk korszakban is jelen voltak. A nagy koncerttermek építésekor, és az akkori lehetőségekhez képest, igyekeztek jelentős eredmény elérésére, és nagy hangsúlyt fektettek a kifogástalan hangzás megvalósítására. Ehhez akkoriban speciális falszerkezeteket alkalmaztak, a sima falfelületek kombinálásával.  Ezt a feladatot jelentős mennyiségű dekorációval, rozetta és más szerkezetekkel oldották meg a falon, és a mennyezeten, valamint figurákkal a falakon és az erkélyen. Ez egy jól bevált módszer volt akkoriban a hangtér diffúzitásának növelésére egy teremben vagy szobában.

  színház akusztika
  Ezek közül néhány koncertterem olyan páratlan akusztikait tulajdonságokkal rendelkezik, hogy még napjainkban is a világ legjobbjai között tartjuk számon.
  A mai előadótermek kialakításának köszönhetően, amely sokkal modernebb és általában ennek megfelelően egyszerű, a speciális akusztikus diffúzorok használata vált szükségessé. Időközben az akusztikus modulok és basszuscsapdák használata nemcsak a nagy csarnokokban, hanem a stúdiókban és a próbatermekben is alapvetően természetessé, kulcsfontosságúvá vált, és nagy jelentőséggel bír. A cél egy olyan hangtér megteremtése, amely a lehető legszélesebb szögtartományt egyenletesen képes lefedni. Ezért az akusztikai diffúzorok szerkezetét úgy tervezték meg, hogy a visszavert hang energiája a geometriai visszaverődés irányából a lehető legjobb legyen, és minden irányba egyenletesen terjedjen. Itt meg kell említenünk, hogy a hangelnyelő panel membrán, közismertebb nevén a bass trap szerepe, és alkalmazása nélkülözhetetlen a hangzást optimalizálni kívánt térben.

  A modern akusztikus diffúzorok elve, amelyet manapság leginkább használnak, az 1970-es évekből származik, és Manfred R. Schröder a numerikus számításon alapuló szám-elméleti diffúzor elméletéhez fűződik. Ezen bizonyos matematikai műveletek segítségével az akusztikus diffúzor tulajdonságai először, viszonylag pontosan, és gyorsan kiszámíthatóvá váltak. Ezek a matematikai műveletek továbbra is a számítás és a méretezés alapjául szolgálnak. Modern világunkban ennek a kalkulációnak a pontosságát a számítógépek használata jelentősen javítja és támogatja is egyben.

  gitáros akusztikai panel

  A professzionálisan felépített stúdiók, melyek a helység akusztikája szempontjából megtervezettek, nem összehasonlíthatóak egy normálméretű lakótérrel. Ez nem jelenti azt, hogy utólag ez nem orvosolható, hiszen számtalan esetben kápráztattuk el megrendelőinket kiváló ötleteinkkel, és praktikus tanácsainkkal. Éppen ezért hozzáértéssel, matematikai, számítógépes elemzés segítségével, és néhány akusztikus modul elhelyezésével, sokkal jobb hangzás eredményeztethető.
  A diffúzorokat gyakran a szoba hátsó falához vagy a visszaverődési pontokhoz erősítik fel. A diffúzorok segítenek olyan problémák megoldásában, mint a szűrőeffektusok, és a visszaverődő visszhangok csökkentése. Több mint 10 éve foglalkozunk akusztikai méréssel, így tudjuk, hogy tapasztalataink és szakmai tudásunk segítségével szinte bármilyen teret be lehet hangolni.

   

  Akusztikus panel diffúzorral termékről 10 értékelés

  1. Feri

   Nekem a karikás és világos tölgy színű Diffúzoros panel jött be a legjobban .
   Minden forintját megérte!!!
   Még jobb lett volna ha a közelemben lenne a cég és nem futár hozná.Csomagolás egy picit szét szakadt mire megérkezett, szerencsére nem sérültek a panelok.Még jó, hogy 5 réteg vastag kartonban és fóliában volt.Érdemes kibontani mielőtt átveszi az ember, hogy a futár ne tudja letagadni a nála keletkezett sérülést.

  2. Peti

   Mióta a stúdiómba raktam ezeket a Diffúzoros akusztikai paneleket imádok ott dolgozni.Nem búg nem csattog a szoba!Teljesen meg nyugodott a légkőr.Kár hogy a kivitelezést nem vállalják, úgy már tényleg Perfect lenne.1 napot rá kellett szánnom a fel fúrásokra.De azért megy az 5 csillag.

  3. Attila

   Ez a diffúzoros akusztikai panel nálam a szoba dísze!

  4. Feri

   Nekem ez a szoba dísze.Főleg mióta megvilágítottam hátulról.Sajnos a szállítás nem olcsó 🙁

  5. Ricsi

   4 db került a plafonra,és a hangkép lényegesen kiegyensúlyozottabb lett! Csak ajánlani tudom!

  6. Pisti

   Nagyon szép és hatásos.Én többet is rendeltem,sajnos a posta költség elég húzós

  7. Hubert

   Diffúzoros panelt is rendeltem és tényleg nagyon jól néz ki.A Perfect Acoustictól már több panelem is van

   ,de ez a kedvencem.

  8. Gabesz

   A fekete-fehér kombinációval pont beleillik a nappalinkba.Ja és a hangzás is olyan amilyet szerettem volna.Még biztosan fogok vásárolni

  9. F. Kornél

   Részlet a gyártónak írt visszajelzésemből, ez a diffúzor, diffúzor előlapos akusztikai panelek, ill. giga hangelnyelő panel felmérés utáni egységére vonatkozik:
   “Erre nem számítottam: annyira kitisztult a hangkép alja, ill. emiatt a többi tartomány is, hogy mintha más dalokat hallgatnék a teszt során. Kiderült, hogy sok dalban a szoba kiemeléseit hallottam korábban. Így most pont emiatt nem fárasztó a hallgatás. A dinamika és a színpad mérete is javult, nőtt. A hang ugyan sokkal szárazabb lett, de majd csak megszokom. Az audiofil felvételek piszokul jó szólnak, a pocsék felvételek még rosszabbak lettek, mint korábban, de ez így normális. Korábban néha felfigyeltem afféle “színpad-csavarodásra”, most ez is teljesen eltűnt.”

  10. B.Attila

   Tölgy, bézs diffúzoros panelt rendeltem, eléggé hamar elk is készültek és nagyon szépek lettek. Még csak dísznak is nagyon jól mutatnak a szobában. Perfekt munkja, köszönöm!

  Mondd el a véleményed

  Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

  Az ügyfelek kérdései és válaszai

  1. 0 votes
   Q Tisztelt P Acoustic! Akusztikai panelek vásárlása előtt állok egy korábban elvégzett mérés alapján. A mérések kiértékelése után azt a javaslatot kaptam hogy, közepes sűrűségű (50-70 kg/m3) szélessávú elemeket használjak a hangfalak mögötti, a plafonon és a halgatói pozíció mögötti részen is. A kérdésem az lenne hogy az önök álltal gyártott nagyobb sűrűségű panelek is megfelelhetnek nekem? Esetleg a diffúzoros verziók. Azoknak a design-ja nagyon tetszik a fa hatású előlapjuk miatt. Esetleg tudok mérési eredményt küldeni ha az segíthet. Válaszukat előre is köszönöm! Üdv, Balázs
   Asked by Borosán Balázs on 2020.08.12. 13:48
   Answered by the admin

   Kedves Balázs!

   Sajnos az 50-70 kg/m3 gyapot nem alkalmas a mély hangok kezelésére. Ezért használunk mi 90kg/m3 gyapotot.

   Természetesen a diffúzorral szerelt panelek még szebb és pontosabb mély hangokat produkálnak. Ha kinézetre is jobban tetszik, akkor egyértelmű a választás.

   Kérem küldje el a mérési eredményt és megnézzük, mi lenne önnek a legjobb választás.

   Üdv

   Robi

  Send me a notification for each new answer.