Prémium akusztikus panelek dupla bőrmembránnal

26 403 Ft74 909 Ft Bruttó

Méret: 104x64x13cm Súly: 10kg

Méret: 130x64x11cm Súly: 12kg

 Ft
Cikkszám: 985568423 Kategória: Címke:
MPN: 985568423
Márka:Perfect Acoustic

Leírás

Bármi kérdése van a termékekről vagy az akusztikáról, kérem itt tegye meg a kérdések és válaszoknál. Itt gyorsabban fog választ kapni. E-mailben csak a rendeléssel kapcsolatos kérdésekre tudunk válaszolni!

Prémium akusztikus panelek dupla bőrmembránnal:

Tulajdonságai:

 • Membránjaink nagy sűrűségű akusztikai műbőrből , hátul rugóztatott műbőr membránból készülnek
 • Belül, merev faszerkezetbe helyezett 90 kg/ köbméter sűrűségű akusztikai gyapot található, mely az egészségre nem ártalmas és kiváló hangelnyelő képességekkel rendelkezik.
 • Műbőr membránjaink már 30 Hz-től hatékonyan nyelik el a felesleges mély hangokat, 600 Hz felett csak elenyésző mennyiségben nyelik el a magasabb hangokat.
 • A műbőr tapintása, megjelenése azonos a valódi bőr textúrájával, kinézetével.
 • 7 féle műbőr színből választhatnak megrendelőink.
 • Minden termékünk kézzel készül.
 • Rendszeresen teszteljük és ellenőrízzük termékeinket.
 • Egyedi méretezés igénye esetén, kérem, e-mailben írjon nekünk. Igyekszünk minden elképzelést megvalósítani.
 • Kizárólag prémium minőségű alapanyagokat használunk. Termékeink minősége az évek múlásával sem romlik, színük, anyaguk és mintájuk nem fakul vagy kopik.
 • Akusztikai műbőr membránjaink elegáns és esztétikus kivitelezésüknek köszönhetően bármilyen stílusú szoba, stúdió vagy iroda díszévé válhat.
 • A megrendelt termékeket gondosan csomagolva, a DHL szállítócég juttatja el a megrendelőhöz. Magyarországon a 24H futárszolgálat. Vagy személyesen átvehető, a telephelyünkön.
 • A megrendelt termékeket, a rendeléstől számított 1-2 héten belül elkészítjük.
bőr akusztikai panel szinminta

bőr akusztikai panel szinminta

7-féle műbőr színből választhatnak vásárlóink.

Tisztítása nagyon egyszerű.

Egy enyhén nedves törlőronggyal áttörölhető.

Kérhetők behajtható lábakkal is. 

Rendelhető 8 mm fakerettel, natúr fenyő színben. 

Akusztikus panelek elhelyezése:

 1. Mivel műbőr membránjaink saját lábukon is megállnak, nem csak a falra lehet őket rögzíteni. Így könnyen mozgathatóak, tetszőlegesen helyezhetők el.
 2. Membránjainkat előre kifúrt lyukakkal láttuk el, a csavarokkal való rögzítéshez. Ezáltal a falakra vagy a mennyezetre is egyszerűen felszerelhetőek.
 3. Ne a fal közvetlen közelébe tegye az akusztikai elemeket, a faltól legalább 10 cm távolságra helyezze el őket. Így nagyobb hatással kezelik a basszus tartományt.
 4. Bőrből készült mélhyhangelnyelő membránjaink 30 Hz-től – 600 Hz-ig csillapítják a nem kívánatos mély hangokat.

Lenti ábrán egy 104x64x13cm dupla bőrmembrán hangelnyelési tulajdonságát láthatjuk:

bor membran

Felfúrás és installálás:

Panelhez adjuk:

 

Kampókat külön kell rendeli. 4db kampó van egy készletben. Ebben az esetben kifúrjuk a panel 4 oldalát.

Ezután fúrjunk egy lyukat a falba majd helyezzünk bele tiplit. A tiplinek ajánlatos mérete: 8mm. Ha nem tégla falba fúrunk, hanem gipszkarton falba akkor érdemes gipszkarton tiplit használni. Ez a típusú tipli önmetszős. Tehát simán fúrja a gipszkartonba és saját magát betekeri.

Akusztikai gyapot:

A Perfect Acoustic mélyhangelnyelő membránjai a legmagasabb abszorbációs tulajdonságaik miatt egyedülállóak a piacon. Alkalmazásukkal részletesebb, tisztábban zengő basszust kapunk, miközben a magas hangok levegősebbek maradnak. A basszuscsapdák merev faszerkezetében található akusztikai gyapot rendkívűl hatékony hangelnyelő anyag. 90 kg/köbméter testsűrűsége és szerkezet miatt a legalkalmasabb a hangelnyelésre.

ONLINE AKUSZTIKAI MÉRÉS

A Perfect Acoustic a helyszíni akusztikai mérések mellett, online méréseket is végez, melyek esetében 95 %-os pontosságra számíthatnak a szolgáltatás megrendelői. Bízza ránk otthona, stúdiója vagy akár munkahelye akusztikai vizsgálatát! Amennyiben segítséget, tanácsot szeretne kapni azzal kapcsolatban, hogy pontosan milyen akusztikai elemek megvásárlása célszerű Önnek, mi a helyiségnek megfelelő típusú és mennyiségű akusztikai termékeink kiválasztásában is rendelkezésére állunk!

A PERFECT ACOUSTIC A TÖKÉLETES AKUSZTIKÁRA TÖREKSZIK
Prémium dupla műbőr membránjaink használata biztosítja a tökéletes térhangzást, kiegészítve a többi, akusztikai termékünkkel.

 

Miért fontos az akusztika javítása érdekében a hangelnyelő membránok alkalmazása?

A magas hangok elnyelésére bútoraink, függönyeink és az apróbb dísztárgyaink is képesek. A mély hangokat azonban már nehezebb kezelni. Akusztikailag akkor beszélhetünk egyenletes és tökéletes hangzásról, ha a mély hangok és a magas hangok kiegyenlítődnek. A túl sok basszus miatt visszhangossá válik az adott helyiség, interferenciák és állóhullámok képződnek. A sík, kemény felületek, a falak, a mennyezet, nem képesek elnyelni a mély hangokat, melyek így vissza fognak verődni, ami egyenetlen térhangzást okoz. A kétféle frekvenciájú hang eltérő rezgésszámmal rendelkezik, ezért a mély hangok elnyelését csak megfelelő anyagú és szerkezetű eszközök elhelyezésével tudjuk megvalósítani. Az elnyelt hangok valójában nem vesznek el, hőenergiává alakulnak.
A felsűrűsödő basszus hangok a sarkokban okozzák a legnagyobb gondot. Az akusztikai szakemberek mindig a sarkokkal kezdik a helyiségek akusztikai javítását. A basszuscsapdákkal orvosolhatjuk a felgyűlt mély hangok káros és zavaró hatásait. A mennyezetek viszonylag nagy és sima felületei közelében akadálymentesen áramlanak az állóhullámok, ajánlatos csillapítani ezeket. Az álmennyezet segíthet ezen a problémán, de javasoljuk hangelnyelő membránok elhelyezését is a plafonon is, a hatékonyság növelésének érdekében. A basszuscsapdák a kellemetlen utózengéseket is megszüntetik. A helyiségek hangzását több tényező is befolyásolja, számít a méret és a forma mellett, a hőmérséklet, a páratartalom, a falak szerkezete és borítása is.

 

Hangolódjunk egymásra

A magas hangok nagyobb rezgésszámúak, a mély hangok kisebb rezgésszámmal terjednek. A fényhez hasonlóan, a hangok is hullámokból állnak, de ahhoz, hogy terjedjenek, közegre van szükségük. Ez a közeg a levegő. A mély hangok messzebbre terjednek a magas hangoknál.

Hogyan fékezik meg a basszuscsapdák a mély hangokat?

Amikor az alacsony frekvenciájú hang, a kifeszített membránhoz érkezik, a membrán rezegni kezd és ezzel a rezgéssel először lelassítja, majd megállítja a mély hangot.
Nem szabad figyelmen kívül hagyni a helyiségek méretét és alakját sem. A kisebb méretű, négyzet vagy téglalap formájú szobák akusztikája a legkedvezőtlenebb, hiszen az egymáshoz képest kis távolságra található falak között ide-oda verődnek a hangok.
Az épületek tervezésekor ritkán valósul meg akusztikai mérés és tervezés. Ezért általában utólagos módszerekhez kell folyamodnunk a megfelelő akusztikus hangzásért. Az olcsó, szerkezetileg alkalmatlan anyagok használatát kerüljük, mert hangszigetelés vagy hangelnyelés helyett éppen az ellenkező hatás következik be: vagyis még jobban visszaverődnek a hangok.

Menjünk a moziba be!-Mire figyeljünk házimozi tervezésénél?

A mozik nyújtotta képi és hangélményeket otthoni körülmények között is megvalósíthatjuk, ha anyagi helyzetünk lehetővé teszi. A széles átmérőjű képernyő vagy vetítővászon a látvány minőségét biztosítja, a megfelelő hangrendszer és akusztika pedig a tökéletes hangzásért felel.
A moziszobák tervezésénél az egyik fontos szempont, hogy teljesen elsötétíthető legyen, a természetes fényt ki kell zárni. Ehhez el lehet távolítani az ablakokat-amennyiben ez valamilyen okból kifolyólag nem kivitelezhető, akkor érdemes az ablakok üvegfelületeit akusztikai függönyökkel elfedni. Az akusztikai függönyök sűrű szövésű anyaguknak köszönhetően teljes mértékben kizárják a fényt, hangelnyelő tulajdonságai pedig a tér optimális akusztikájához járulnak hozzá.
A falakra, mennyezetre és a padlóra is nagy figyelmet kell fordítani, hiszen ahhoz, hogy házimozink akusztikus téren is megfeleljen az elvárásoknak, feltétlenül szükséges a sík, kemény, üres felületeket hangelnyelő, illetve- a szomszédok nyugalmának érdekében- hangszigetelő anyagokkal befedni. A gipszkarton önmagában nem elegendő, mivel szerkezete miatt visszaveri a hangokat, ezáltal torzítja a térhangzást. Téves az az elgondolás, hogy a műanyag habszivacs vagy a hungarocell, esetleg a tojástartó dobozok hangelnyelőkként funkcionálnak. Ezek az anyagok szerkezük miatt alkalmatlanok erre a célra. Többrétegű, kifejezetten hangelnyelésre, hangszigetelésre tervezett és gyártott anyagokat használjunk. A Perfect Acoustic mélyhang elnyelő membránjai az egészségre teljes mértékben ártalmatlan akusztikai gyapottal van bélelve, mely nagy testsűrűsége következtében kitűnően nyeli el a túl sok basszust.
A szoba méretétől és anyagi lehetőségeinktől függ, hogy nagy képernyős televízió vagy vetítővászon kerül a moziszobánk falára. A padlókra a hangelnyelés és a hangszigetelés miatt szőnyeg ajánlott.
Annak ellenére, hogy a moziszobákban a teljes sötétség az ideális filmvetítés alatt, azért gondoskodni kell a világításról is.
Hangfalak és hangszórók széles választékban kaphatók, alaposan nézzünk utána, hová, melyik típust ajánlott elhelyezni. Hangelnyelő basszuscsapdák nélkül nem lehet tökéletes akusztikát létrehozni. A falaknál és a plafonnál a mély hangok összegyűlnek, állóhullámok, interferenciák keletkeznek, ami kellemetlen hangzást eredményeznek.
A basszuscsapdák segítenek egyensúlyba hozni a hangokat. Mivel a sarkokban nagy mennyiségű mély hang gyűlik össze, elsőként a sarkokba helyezzünk basszuscsapdákat. Cégünk erre is kínál megoldást. A sarokelemek speciálisan a sarkok akusztikai kezelésére készülnek.
Számtalan típusból válogatnak megrendelőink, az igényes és dekoratív kivitelezés lehetővé teszi, hogy mindenki megtalálja a saját stílusához és a moziszobájához illő terméket.

Tökéletes csend nem létezik, zajok és hangok vesznek körül minket folyamatosan,vannak alig hallható vagy az emberi fül számára hallhatatlan hangok.Az emberi fül nem képes minden hangot érzékelni, a 20 Hz alatti rezgéseket már nem halljuk,ezeket infrahangoknak nevezzük, a 20000 Hz fölötti hangokat szintén nem halljuk már, ezek az ultrahangok. Bár nem halljuk őket, mégis hatással vannak ránk. Az infra és az ultrahangokat néhány állatfaj képes érzékelni. Az afrikai elefántok több száz kilométerről is érzékeli a vihar által keltett infrahangokat, a denevérek pedig ultrahangok segítségével vadásznak a rovarokra.

Érdekesség:

A mély hangok túlzott intenzitása és jelenléte hátrányosan hat a helyiségek akusztikájára. Mély hangok nélkül a filmek, zenék nem nyújtanák ugyanazt az élményt, mint a szépen, tisztán zengő basszus és a magas hangok kiegyensúlyozott harmónikus összhangja.
Kutatások szerint a mélyebb hangú vezetők nagyobb sikereket érnek el, mint a magasabb hangú társaik. 800 cég vezetőjének hangját, vagyoni helyzetét, fizetését és munkahelyén eltöltött idejét vizsgálták. Megállapították, hogy a 22,2 hertz-cel mélyebb hang évente 187 ezer dollár plusz jövedelmet eredményez. Az is kiderült a Kaliforniai Egyetem tudományos szakemberei szerint , hogy a mélyebb hangú vezetők hosszabb ideig álltak egy adott cég alkalmazásában.
Hasonló következtetéseket vont le egy másik tanulmány. A felmérések alapján a politikusok közül is a mélyebb hangú férfiak illetve nők élveznek nagyobb népszerűséget. A Daily Telegraph c. brit lap egyik cikkében megemlíti, hogy a néhai brit női miniszterelnök, Margaret Thatcher beszédeiben elmélyítette a hangját.

Mélynyomókról pár szó:

Többen úgy vélik, hogy az emberi fül a magas a hangokra érzékenyebb, emiatt minél több mély hangra van szükség. Ilyenkor születik meg általában az az elhatározás, hogy be kell szerezni egy mélynyomót.
A mély hangokat régóta vizsgálják a téma szakértői. A kísérletek során érdekes tapasztalatokra tettek szert. Az egyik kísérletben egy presszót hangfalakkal zsúfoltak tele, melyek a legalacsonyabb tartományú hangokat sugározták. A vendégek több, mint a fele elég korán távozott a helyiségből, amit azzal indokoltak, hogy feszültekké váltak. Ez is azt bizonyítja, hogy a mély hangok túlzó jelenléte negatívan hat szervezetünkre.
Jogosan merülhet fel sokakban a kérdés, hogy akkor minek kell egyáltalán a mélynyomó?
Azért van szükség a mélynyomóra, hogy azokat a frekvenciákat is kiegyensúlyozottan hallhassuk, melyeket egy mély-középhang sugárzók már nem tudnak közvetíteni.

Tudta e…?

Helen Leahey, a Wales-ben született, különleges adottságú hölgy megdöntötte a legmélyebb, nő által énekelt hang rekordját. Ezzel a teljesítményével bekerült a Guinness Rekordok könyvébe. Nagy oktávon kiénekelte a D hangot, így a 72,5 hertzes hanggal kiérdemelte a “Bass Queen” becenevet.

Azt hiszem, ezek alapján kiderült, hogy a mély hangok bizony mély nyomokat hagyhatnak bennünk. Csillapításuk alapvető fontosságú a tökéletes akusztikus hangzás elérése érdekében. A Perfect Acoustic prémium dupla bőr membránjai kedvező áron, kifogástalan minőségben, széles választékban érhetők el. Érdemes akusztikai mérést végeztetni, mielőtt meggondolatlanul szerzünk be akusztikai eszközöket, felesleges költségekbe verve magunkat. Mi segítünk az Önnek megfelelő eszközök: basszuscsapdák, akusztikai panelek , diffúzor membránok, akusztikai függönyök kiválasztásában. Célunk, hogy minden megrendelőnk maximálisan elégedett legyen szolgáltatásainkkal és termékeinkkel.

További információk

Tömeg N/A
Színek

1 műbőr, 2 műbőr, 3 műbőr, 4 műbőr, 5 műbőr, 6 műbőr, 7 műbőr

Méretek

104x64x13cm Csomagolás nélkül, személyes átvétel, 130x64x11cm Csomagolás nélkül, személyes átvétel, 1db 104x64x13cm Egybecsomagolva, szállítással, 1db 130x64x11cm Egybecsomagolva, szállítással, 2db 104x64x13cm Egybecsomagolva, szállítással, 2db 130x64x11cm Egybecsomagolva, szállítással

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Prémium akusztikus panelek dupla bőrmembránnal” értékelése elsőként

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Az ügyfelek kérdései és válaszai

There are no questions yet. Be the first to ask a question about this product.

Send me a notification for each new answer.