Angur Hangfogó függöny

(1 vásárlói értékelés)

Súlyuk: 820g/m dupla anyag. Duplán varrva: 1640g/m

Törlés
Cikkszám: 24325346 Kategória:
MPN: 24325346
Márka:Perfect Acoustic

Leírás

Méret: 140cm széles

Az árak természetesen a függöny varrását már tartalmazzák!

A hangfogó függöny jellemzői:

A Perfect Acoustic akusztikai panelek kiegészítőjeként, tökéletes választás az Angur dupla rétegű akusztikai függönyök! Ezért a tökéletes hangelnyelő, hangtompító tulajdonságai miatt ajánljuk a szobaakusztika, irodaakusztika és a stúdióakusztika tökéletesítésére! Az Angur hangelnyelő függönyöket 9 féle színárnyalatából választhatja ki, olyat ami igazán illik az akusztikai panelekhez, akusztikai diffúzorokhoz!

Angur  függöny hátulja fekete, de a világos függönyöké fehér filc anyag!

angur hanggátló függöny

 • Nehezen éghető
 • Mosógépben mosható
 • Finoman lágy tapintású
 • Strapabíró, nem nyúló szövetből
 • Összetétel 50% PES- 50% pamut
 • Gramatura 820g/m  Duplán varrva: 1640g/m
 • Szélesség 140cm
 • Kopásállóság/Martindale teszt (EN ISO 1294-2) 90 000
 • Nagy kopásállóság
 • Göbösödés 4-5 (EN ISO 1295-2)
 • Szín kopásállósága ( EN ISO 105-B02) 4-5
 • Vastagság 2.5-3mm  Duplán varrva: 6mm
 • 20-30 dB hangelnyelés
 • 80% sötétítés, duplán varrva 99%

angur hangfogó függönyök

Hangfogó függönyök paraméterei:

Az Angur függöny szélessége 140 cm, akármilyen hosszúsággal rendelhető. Ha szélesebb függönyt szeretne, arra is van lehetőség. A 140 cm széles darabokat varrunk egymás mellé, az összevarrás alig fog látszani, mivel a függöny hullámaiban, redőiben el lehet rejteni. Egyedi méretű függöny rendelése e-mailben lehetséges.

A függöny szélessége legalább kétszerese legyen az ablak szélességének. (Még ideálisabb, ha két és félszer szélesebb a függöny az ablakhoz képest.)

Nagyon fontos, hogy rendeléskor ne az ablak, vagy ajtó méreteit küldje el nekünk, hanem csak a függöny méreteit. (szélesség, magasság.)

Akár stúdióról, házimoziról, nappaliról, vagy irodáról van szó, a hangfogó függöny segítségével sokat javulhat a helyiségek akusztikája. Nemcsak a zaj csillapítására használhatók, gyönyörű lakberendezési kiegészítők is egyben.

Felfogatás:

Felfogatásra több lehetőség van már, lehet csipesszel, függöny karikákkal, vagy behúzó szalaggal is rögzíteni a függönyöket.

A függöny karikák (ringlik) ára nettó 300 ft/db. Kb. 20 cm-ként ismétlődnek a karikák.

ringlis függöny felfogatás

Csipeszes felfogatás:

A csipeszes “hagyományos” megoldásnál csak körbe szegjük  az anyagot. (csipeszt nem árulunk.)

Behúzó szalagos megoldás: (a behúzószalag ára nettó 1300 Ft/folyóméter)

(csipeszt és kampót nem árulunk!)

Mi az a függöny karika, azaz ringli?

A ringli, olyan fém vagy műanyag karika/ “gyűrű” amit a függönyök tetején helyezünk el. Az általunk készített függönyökhöz átlátszó, műanyag, ipari ringliket használunk, amelyek igen erősek és esztétikusak. A ringlik belső átmérője 40 mm, külső átmérőjük 60 mm.  A ringliken keresztül lehet a karnist átbújtatni, vezetni.  A ringlik két felét összepréselik, így felhelyezés után stabilan a függönyön maradnak. (1 db préselt függöny karika teherbírása 150 kg.)

Függönybehúzó vagy kampós felfogatás:

angur hanggátló függöny

A függönybehúzót, vagy ráncoló szalagot, az anyag tetejére varrjuk , ezáltal azokhoz a karnisokhoz is használható a függöny, ahol kampós felfogatás van.

Reméljük megtalálja az Önnek legideálisabb megoldást. Függönyeink hazsnálatával nyugodtabb és kellemesebb légkört alakíthatunk ki.  Ne felejtsük el, hogy ezek a függönyök, nem összetévesztendők egy hagyományos függönnyel. Az akusztikus függönyök vastagabb és sűrűbb szövésűek, ezáltal jóval hatékonyabban csökkentik a zajt.

Hangátló függönyeink használhatók otthonokban,  irodákban, munkahelyeken, ahol a cél a helyiség csendesítése, visszhang csökkentése. Főleg belvárosi lakásokban ajánlott ez a megoldás, ahol zavaró lehet a beszűrődő zaj. Az irodákban, munkahelyeken is igen célszerű tompítani a környezeti zajt. Az Angur függöny akár  térelválasztó függönyként is alkalmazható. Hangstúdiókban, hifi- moziszobákban is kiválóan funkcionálnak, és javítják a hangzást. Az akusztikai függönyeink elnyelik a nem kívánatos magas hangokat, így a többi Perfect Acoustic termékekkel elérhető a hőn áhított hangzás.

Hang irányítása és elnyelése:

Sok olyan stúdió vagy hifi és moziszobával találkozunk akusztikai mérések során, amelyek nagy ablak, illetve üvegfelületekkel rendelkeznek. Ezeket a felületeket feltétlenül kezelni kell akusztikailag, mert visszatükrözik a hangokat és visszhangok keletkeznek. Hangfogó függönyeink vastag szövésűek, nagyon sűrű anyagból készülnek, így nagyon jól tudják kezelni akár a közép mély és a magas hangokat is. A dupla vastagságú függönyök akár 100%-os sötétítésre is képesek. Így akár moziszoba elsötétítésére is alkalmazhatók.

Ha össze van húzva a függöny, jelentős mértékben csillapítja a hangokat.

A kihúzott függöny vastagságához képest, összehúzott állapotban többszöröse lesz a sűrűség, mivel egy helyen összpontosul a vastag, sűrű szövet. Nagyobb felületű ablakoknál érdemes úgy rendelni az anyagot, hogy az ablakok egyik szélétől az ablakok másik széléig érjen a függöny.

A hangelnyelő függöny méretének kiszámítás:

A függönyök alap szélessége 140 cm, de rendelhetők egyedi szélességben és magasságban is. Érdemes az ablak szélességénél legalább kétszer szélesebb függönyt rendelni, annak érddekében, hogy a hanggátló függöny ne csak az akusztikát javítsa, de még esztétikus is legyen.

Mivel minden függöny egyedi megrendelés alapján (egyedi szín és méret kombinációban) készítjük, ezért nem áll módunkban az elkészült és kifizetett függönyöket visszavenni. Ezért, kérjük Megrendelőinket, hogy a rendelés véglegesítése előtt jól fontolják meg milyen színű, méretű, darabszámú függönyt szeretnének.

Az Angur akusztikai függöny nagyszerű választás az optimális akusztika megteremtéséhez, a  Perfect Acoustic termékeivel ( akusztikai panelekkel, diffúzorokkal, basszuscsapdákkal) kiegészítve létrehozhatjuk a tökéletes hangzást.

Nagy mértékben befolyásolja hangulatunkat és teljesítményünket a körülöttünk lévő környezet és a zajok. Ha folyamatos hanghatásnak, zajnak vagyunk kitéve, fizikai és lelki egészségünk is károsodhat, a munkahelyünkön vagy akár otthonunkban is.  Modern világunkban szinte állandóan zaj vesz körül minket. Ezeket a nem kívánatos hangokat, akár már egy hanggátló függönnyel is tudjuk tompítani. Ez a legegyszerűbb, leggyorsabb megoldás. Több színből  választhatnak vásárlóink , így bárki megtalálhatja stílusának és ízlésének megfelelő textíliát.

1.Minden egyes függönyt egyedi megrendelés alapján készítünk el, ezért minden függöny egyedinek minősül, nem áll módunkban visszavásárolni!

2.A függönyök súlya az anyag folyóméterére vonatkozik: 1 folyóméter 140 cm, súlya 820 gramm. (+/- 20-30 % súlyeltérés lehetséges!)

3.Az akusztikai függönyök csak akkor tudnak 10-20 decibel hangot elnyelni, ha teljesen résmentesen helyezik el őket, illetve, ha az adott helyiség akusztikája megfelelő!

Az ezekből adódó problémák miatt nem tudjuk visszavenni a függönyöket!Egyedi függöny rendelés esetén a termék kifizetés után már nincs lehetőség a rendelés módosítására vagy visszamondására!

További információk

Tömeg N/A
Színek

700, 701, 702, 703, 705, 706, 713, 715

Angur Hangfogó függöny termékről 1 értékelés

 1. Nagy András

  Már régóta gondolkodtam, hogy melyik függönyt válasszam, de sikerült eltalálnom a legoptimálisabb anyagot és színt. Nagyon profi minőségű az anyag fogása. Varrás szép. Hanggátlás jó lett. Sikerült rés mentesen felraknom a hangfogó függönyt és valóban elhalkult a szoba.

Mondd el a véleményed

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Az ügyfelek kérdései és válaszai

  Üdvözlöm! Fiam zongorázni tanul, napi 3-4 órát gyakorol és mivel a nappali mellett van a szobája elég erősen kiszűrődik a zongora hangja. Az ajtó elé szeretnék hangfogó függönyt feltenni, hogy a gyakorlása alatt be lehessen húzni. Ebben az esetben melyik függönyt és milyen rögzítési technikát javasolnak,hogy valóban tompítsa a zajt. Köszönettel, Zita
 1. 0 votes
  Q Üdvözlöm! Fiam zongorázni tanul, napi 3-4 órát gyakorol és mivel a nappali mellett van a szobája ...... Read more
  Asked by Zita on 2022.04.21. 15:57
  Answered by the admin Üdvözlöm! Brazio, Ditto, Brawa, Roton, Pike függönyt ajánlom. Ha lehet a behúzó szalagos megoldással. Mindenképpen duplán varrva. Érdemes a földre minél nagyobb akusztikai szőnyeget rakni, falakra pedig szélessávú paneleket rakni, hogy a szobában pattogó hangot leszűrje.
 2. Kedves Róbert, Korábbi valaszánál írta, hogy a rèsmentes elhelyezés nagyban befolyásolja a hatékonyságot. Ezt a gyakorlatban hogyan lehet megoldani? Egy forgmorgalmas utcára néző 150x150 cm-es hálószobai ablak zajcsillapitasat szeretném megoldani. Üdvözlettel, D. András
 3. 0 votes
  Q Kedves Róbert, Korábbi valaszánál írta, hogy a rèsmentes elhelyezés nagyban befolyásolja a hat...... Read more
  Asked by Andras on 2022.01.05. 21:21
  A

  Üdvözlöm!

  Lehetőség szerint érdemes lenne a behúzó szalagos, vagy hagyományos csipeszes rögzítési módot választani, hogy minél kevesebb rés legyen. Dupla anyagvastagsággal még hatékonyabb lesz a zajcsillapítás.

  Üdvözlettel,

  Gulyás Krisztina

 4. Üdvözlöm! A fűtés zajos központját szeretném hangszigetelni, egy 70x100x50 cm doboz alakú készülékre rendelnék huzatot vagy valahogy köré illeszteném a függönyt. 65 decibel hangos, már 45nek is örülnék. Működhet ez a megoldás?
 5. 0 votes
  Q Üdvözlöm! A fűtés zajos központját szeretném hangszigetelni, egy 70x100x50 cm doboz alakú készülé...... Read more
  Asked by Szabó Anita on 2021.12.08. 20:20
  A

  Üdvözlöm!

  Nem ajánljuk, hogy a függönnyel beburkolja a fűtő készüléket, mivel a szövetek csak egy bizonyos szintig állnak ellen a hőnek.

  Azt a helyiséget, ahol a zajforrás van, viszont le lehet választani akusztikai függönnyel, az is jelentős mértékben csökkentheti a zajt.

  Üdvözlettel,

  Perfect Acoustic csapata

 6. Üdvözlöm, Hálószobába szeretnék hangszigetelő függönyt. Melyik anyagot ajánlaná? Melyik frekvencián mennyi a hangcsillapítás? Tudna küldeni esetleg mérési eredményeket? Köszönöm
 7. 0 votes
  Q Üdvözlöm, Hálószobába szeretnék hangszigetelő függönyt. Melyik anyagot ajánlaná? Melyik frekvenc...... Read more
  Asked by Agnes H on 2021.08.17. 19:06
  A

  Üdvözlöm!

  Az Angur, a Brawa, a Brazio és a Ditto függönyöket ajánlom. Érdemes dupla anyagvastagsággal rendelni, mert úgy még hatékonyabbak,

  Sajnos nem állnak rendelkezésre mérési eredmények, ezért pontos értékeket nem tudunk megadni.

  Üdvözlettel:

  Polgár Róbert

 8. Fiam szobájának hangszigetelésére szeretnék megoldást találni. Számítógépes játék miatt nagyon zavaró a kiszűrődő zaj. A szoba méretei 3 0x3,1x2,7 méter. Két ablak, egy beépített szekrény (nappali felől) egy ágy és egy íróasztal található a szobában. Közvetlenül mellette egy másik szoba. Várom válaszát a lehetőségekről. Péteriné Henczi Szilvia
 9. 0 votes
  Q Fiam szobájának hangszigetelésére szeretnék megoldást találni. Számítógépes játék miatt nagyon za...... Read more
  Asked by Péteriné Henczi Szilvia on 2021.05.04. 08:58
  A

  Köszönjük, hogy megkeresett minket.

  Időközben telefonon már beszéltünk, reméljük, mindent sikerült megoldani.

 10. Tisztelt XL GASZTROBUSZ kft, kérdésem az lenne, hogy az akusztikai függöny a külső zajokat is tompítja vagy csak a belső tér akusztikáját javítja? Sajnos új pap költözött a közelben lévő templom plébániájába és megváltoztatta az évtizedek óta megszokott harangozási rendet, ezen beszűrődő zajon szeretnénk valamelyest csökkenteni éjszaka egy mennyezettől-padlóig, faltól-falig elhúzott függönnyel. Köszönöm a válaszukat! Üdvözlettel: Gerencsér Attila Sárvár, Nádasdy u. 1.
 11. 0 votes
  Q Tisztelt XL GASZTROBUSZ kft, kérdésem az lenne, hogy az akusztikai függöny a külső zajokat is tom...... Read more
  Asked by Gerencsér Attila on 2021.02.09. 09:10
  A

  Üdvözlöm!

  Függönyeink a külső zajok csillapításában is hatékonyak. A hatékonyság mértékét azonban befolyásolhatják az adott helyiség akusztikai adottságai, illetve a függönyök rögzítési módja is. Érdemes résmentesen elhelyezni a függönyöket, és ajánlott dupla vastagságú függönyt rendelni, a hatékonyság fokozása érdekében.

  Üdvözlettel:

  Polgár Róbert

Send me a notification for each new answer.