Art diffúzor 60x60x13cm

(4 vásárlói értékelés)

59 436 Ft62 991 Ft Bruttó

Méret:60x60x6cm-től 13cm-ig (minta függő) 9kg

 Ft
Kérdése van? 1 órán belül válaszolunk!
Munkanapokon 07:00-15:10 között.

info@perfectacoustic.co.uk

 • Check Mark A PANELEK ÉS SZŐNYEGEK GYÁRTÁSI IDEJE EGY HÉT, A FÜGGÖNYÖKÉ KÉT HÉT.
Cikkszám: 98674535 Kategória:
MPN: 98674535
Márka:Perfect Acoustic

Leírás

Bármi kérdése van a termékekről vagy az akusztikáról, kérem itt tegye meg a kérdések és válaszoknál. Itt gyorsabban fog választ kapni. E-mailben csak a rendeléssel kapcsolatos kérdésekre tudunk válaszolni!

“Ingyenes”Online akusztikai mérés megrendelését itt tudod megtenni!

Mérés 6500Ft- de ha vásárolsz, utána levonjuk a termék összegéből! Így biztosan azt fogod rendelni amire szükséged van!

Art diffúzorok  tulajdonságai:

 • Minőségi, borovi fenyőből készült, ezért az egyik leghatékonyabb mély hangelnyelő és hang szétszóró képességgel rendelkezik. A szárított, gyalult, csiszolt fa tömbök nem vetemednek az idő múlásával sem.

 • Akár közeltéri diffúzorként is használható. Mivel minden kocka más irányba mutat ezért ha közel van a fejünkhöz, akkor is másik irányba pattan a hang és nem a fejünkhöz.
 • Nincs 2 egyforma art diffúzor.
 • Szabálytalan felületének köszönhetően a legnagyobb sávszélességben szórják szét a hangokat, megnövelik a térérzetet. A különböző mélységek eltérő sávszélességben szórják szét a hangokat.

 • Többféle színből válogathatnak megrendelőink.

 • Mérete: 60 x 60 x 8-13 cm-ig, de bármilyen egyedi elképzelést, színt, mintát vagy méretet megvalósítunk. Méretek mintától függenek. Általában 8cm-13cm-ig lehetnek.

 • Sűrű, keményfa anyaga biztosítja, hogy minél hatásosabban szórja szét a hangokat, miközben elnyeli a mély hangokat.

 • Modern és ízléses kialakítása miatt, bármilyen belső tér, stúdió vagy szoba esztétikus kiegészítője lehet.

 • Minden egyes fakocka külön-külön van színezve.

 • Termékeink kézzel készülnek, folyamatosan teszteljük őket.

 • Csak prémium minőségű anyagokat használunk a diffúzorok előállításakor.

 • Az Art akusztikai diffúzorok hatékonysága és szépsége évek elteltével sem romlik vagy kopik.

 • Egyedi megrendelésekkel kapcsolatban, kérjük e-mailben keressen bennünket. Mindenben szívesen segítünk!

Tisztítása:

Egy enyhén nedves ronggyal át lehet törölni, vagy porszívózni.

 

Elkészítés:

A megrendelt termékeket 1-2 héten belül elkészítjük minden típusban és mennyiségben. Egyedi méretezés esetén nem áll módunkban visszavenni a termékeket!

Csomagolás:

Termékeinket dedikált kartondobozokba csomagoljuk, belsejükbe több rétegű fóliacsomagolással óvjuk a termékek épségét. Magyarországon, ha a telephelyünkön veszi át a terméket, akkor környezetvédelmi megfontolásokból vékony fóliacsomagolást kapnak.

Szállítás:

Termékeink szállítását a DHL futárcég végzi, Magyarországon pedig a 24H szállítócég. Telephelyünkön személyes átvételre is van lehetőség.

Felfogatás:

Minden panelhez kép akasztót adunk + csavarokat.

Felfogatást önöknek kell elvégezni a szállíthatóság miatt.

Akusztikai diffúzorokból sosem elég!

Tágasabb helyiségek esetében, mivel nagyobb távolságra vagyunk a diffúzoroktól, annál több diffúzorra van szükség az ideális akusztika elérése érdekében, az akusztikai panelekkel ellentétben. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy minden szabad felületet borítsunk be diffúzorokkal. Ajánlatos akusztikai mérést végeztetni az adott helyiségben, mielőtt belekezdünk az akusztikai kezelésbe. A Perfect Acoustic abban is segít megrendelőinek, hogy hova, milyen és mennyi akusztikai elem elhelyezésére van szükség a kívánt hatás érdekében.

Miért elengedhetetlen az akusztikai diffúzorok alkalmazása?

Az egyik legnagyobb akusztikai problémát a mély hangok túlzott mennyisége okozza. A mély hangelnyelő membránok éppen ezt a gondot küszöbölik ki. A magas hangok elnyelése ennél sokkal egyszerűbb: gyakorlatilag minden hétköznapi tárgy, bútor könnyedén elnyeli a magas hangokat. Ám, ha egy helyiségben csak hangelnyelőket helyezünk el, túlcsillapítás lesz az eredmény, ami nagyon lerontja a hanganyag élményét, hiszen kiegyensúlyozott hangzás csak a basszus és a magas hangok harmóniája során valósulhat meg. Az akusztikai diffúzorok a mély hangok elnyelése mellett szétszórják a hangokat-így letisztult hangzást kapunk.

Most akkor hogy is van ez? A hangelnyelés vagy a hang szétszórása fontosabb?

A hangelnyelés és a hang szétszórása egyaránt nélkülözhetetlen a tökéletes akusztika létrehozásában! De nem mindegy, hogy hogyan történik mindez. A falakról visszaverődő hanghullámok következtében az adott helyiség minden pontján más irányú és intenzitású hanghullámok haladnak át. A hangforrás bekapcsolásakor jön létre a közvetlen hangtér, a visszaverődő hangok alkotják a diffúz hangteret. A hangelnyelő elemek segítségével csökkenthetjük a hangok utózengési idejét. A diffúzorok a felületükre érkező hangenergiát kisebb energiarészekre bontva egyenletesen szórják szét a térben. Így a hangelnyelő és a diffúzor elemek egymást kiegészítve javítják az akusztikát.

A diffúzorok ideális mennyisége, elhelyezése:

Akusztikai mérést követően pontosan megállapítható a diffúzorok megfelelő elhelyezési pontja. A szobák méretétől függ a diffúzorok ideális mennyisége. Az akusztikai diffúzorok akkor fejtik ki optimális hatásukat, ha a visszaverődési pontokra helyezzük el őket. Ezeket a pontokat akusztikai szakember segítségével lehet kimérni, így elkerülhetjük a fáziskéses visszhangokat. Ajánlott fülmagasságban elhelyezni őket.

art acoustic diffusers (1)

 

Legfőbb visszaverődési pontok:

-hangfalak mögött

-jobb és bal oldalon a hangfal és a hallgató között

-lehallgatói pozíció mögött

-mennyezeten, hangszóró és a lehallgató helyzete között

-döntött tetőtéri szobákban

Diffúzoraink hátoldalát előre kijelölve és kifúrva szállítjuk. Az akasztót és a csavarokat a termékhez mellékelve küldjük. Elhelyezésük, rögzítésük rendkívül egyszerű, nem igényel szakembert.

A Perfect Acoustic helyszíni és online akusztikai méréseket is végez. Az online méréseknél 95% pontosságra számíthatnak megrendelőink. Pontosság, megbízhatóság és szakértelem-ezek cégünk elsődleges szempontjai! Ha tökéletes akusztikai vizsgálatot és kezelést szeretne, ne habozzon, keressen minket bizalommal!

Visszhangozva

A kemény, sík, üres felületek visszaverik a hangokat, az egymástól kis távolságra található falak között ide-oda pattognak a hangok-csörgő visszhangot eredményezve. A zene vagy film így élvezhetetlenné válhat. A diffúz felüleletek szabálytalan és eltérő mélységű felületük révén a hangokat a helyiség nagyobb részén szórják szét. Ezáltal valósággal megnövelik a teret, így kiegyensúlyozottabb, tisztább hangzást érhetünk el.

Hullámokon hátán

Két ellentétes irányban áramló, azonos rezgésszámmal rendelkező hanghullám kölcsönhatása miatt létrejövő jelenség-interferencia.

A diffúzorok a zavaró csörgő visszhangok megszüntetésében játszanak fontos szerepet. Szabálytalan felületüket gondosan megterveztük, így kisebb energianyalábok formájában sugározzák vissza a hangokat-emiatt tapasztalhatunk egyenletes és tiszta hangzást, kellemetlen visszhangok nélkül.

akusztikai diffúzor

Nem minden anyag alkalmas diffúzornak-avagy mi volt előbb a tojás vagy a tojástartó?

Gyakran találkozhatunk különböző fórumokon azzal a “jótanáccsal”, hogy a tojástartó dobozok és hungarocell táblák olcsóak és kiváló hangelnyelő, illetve diffúz tulajdonságokkal bírnak. Nos, ez tévedés! Ezek az anyagok szerkezetükből adódóan egyáltalán nem képesek a mély hangok elnyelésére, illetve a hangok egyenletes szétszórására! Tojástartó dobozainkat arra használjuk, amire eredetileg tervezték őket-tojások tárolására! ?

Hangelnyelésre és a hangok szétszórására nagy sűrűségű és fajsúlyú anyagok a legmegfelelőbbek. Ilyenek a keményfák, a borovi fenyő az egyik legnagyobb abszorbációs és szétszóró hatásfokkal rendelkező keményfa.

A zene jótékony hatásai

A huszadik század második fele óta alkalmazzák a zenét különféle terápiákban jótékony hatásai miatt. Relaxáló, stresszoldó eszközként is széles körben használják. Fontos azonban, hogy a zene tisztán, szépen szóljon, ellenkező esetben pozitív hatás helyett káros és negatív következményekkel járhat egészségünkre nézve. A környezetünkben számtalan kellemetlen zaj keletkezik nap mint nap. A WHO szervezete korunk “modern pestisének” nevezte a zajártalmat. Ezért nagyon lényeges, hogy a hallgatott zene megfelelő akusztikájú legyen.

Házimozik és stúdiók kifogástalan akusztikája csak a megfelelő eszközök és felszerelések elhelyezésével érhető el. Hangszórók, hangfalak és mikrofonok önmagukban még nem elegendőek. Hangrögzítéskor is lényeges a tökéletes térhangzás-különben a később meghallgatott zenei anyag nem fog megfelelően megszólalni. Elektronikus módszerekkel csak csekély mértékben tudjuk orvosolni az akusztikai hibákat.

Art akusztikai diffúzoraink kiváló hangelnyelő és szétszóró képességei miatt a lakások, irodák, házimozik és stúdiók hibátlan akusztikájának feltételei, akusztikai paneleinkkel és hangelnyelő membránjainkkal kiegészítve. Az esztétikáról sem kell lemondani, hiszen dekoratív lakberendezési elemként többféle stílusú helyiségbe kiválóan beilleszthetők. A Perfect Acoustic termékei egyedülállóan kimagasló minőségükkel, nagyfokú hatékonyságukkal, időtálló és esztétikus megjelenésükkel, kedvező áraikkal kiemelkednek a hasonló termékeket gyártó cégek közül.

A diffúzoraink valódi fából készülnek, a fa anyag természetes adottságai, struktúrája (csomók, rögök, a szivárgó gyanta miatti foltosodás), erezete miatt a pácolás/festés nem lesz egyenletes, az árnyalatok is eltérőek lehetnek a diffúzor teljes felületén, ezért emiatt nem tudunk reklamációt elfogadni.
(A természetes faanyag szépsége, stílusa éppen abban rejlik, hogy az erezet és a struktúra miatt sajátos színeket, árnyalatokat lehet elérni a festés/pácolás során.)

Ez a termék egyedi gyártású terméknek minősül. A termék nincsen készleten, csak megrendelésre készül el. Erre tekintettel a sikeres fizetést követően a megrendelés módosítására vagy lemondására (elállásra) nincs lehetőség. Elkészítési idő előreláthatólag/általában 2 hét, de a várható elkészülés időpontjáról a megrendelést követően tájékoztatást küldünk.
Termékeket +-1cm eltéréssel tudjuk elkészíteni.
2 különböző megrendelés között lehetnek szín eltérések, még ha ugyan azt a színt is rendelte.

További információk

Tömeg N/A
Színek

01, 02, 03, 04, 05, 06, 07, 08, 09, 10, 11, 12, 13, 14, 15

Méretek

1db 60x60x10cm Csomagolva, szállítással, 60x60x10cm Csomagolás nélkül, személyes átvétel

Art diffúzor 60x60x13cm termékről 4 értékelés

 1. Norbi

  Gyönyörű!!!

 2. Hunor

  Azon kívül,hogy állat lett az akusztika, még egyedi is.

 3. Béla

  Szuper termék!!! 🙂

 4. Zoli

  Pont olyan amilyet elképzeltem!Köszönöm!

Mondd el a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Az ügyfelek kérdései és válaszai

  Tisztelt Cég, Lakásunkban a lépcsőház fordulójába tervezünk venni egy ilyet, mivel nagyon visszhangzik. Elképzelhető, hogy ez a megoldás megszünteti? Köszönöm válaszukat.
 1. 0 votes
  Q Tisztelt Cég, Lakásunkban a lépcsőház fordulójába tervezünk venni egy ilyet, mivel nagyon visszh...... Read more
  Asked by bkovacs on 2022.02.26. 19:37
  Answered by the admin Üdvözlöm! Ez a diffúzor nagyon szépen mutatna ott, de ez nem hangelnyelő, hanem diffúzor. Ha visszhangot szeretne csillapítani akkor a szélessávú, printelt vagy a diffúzor előlapos panelt ajánlom. szélessávú panel: https://perfectacoustic.hu/termek/szelessavu-akusztikus-panelek/ . diffúzor előlapos panel: https://perfectacoustic.hu/termek/akusztikus-panel-diffuzorral/

Send me a notification for each new answer.