Cube bass trap

(2 vásárlói értékelés)

Méret:109x30x30  Ár:26 400 HUF Nettó (az 1-es fehér és a 2-es törtfehér szín ára: + nettó 1500 ft/panel)

Méret:109x30x20  Ár:22 000 HUF Nettó (az 1-es fehér és a 2-es törtfehér szín ára: + nettó 1500 ft/panel)

Méret:109x40x40  Ár:30 800 HUF Nettó (az 1-es fehér és a 2-es törtfehér szín ára: + nettó 1500 ft/panel)

Rendelni e-mail-en lehet!

Cikkszám: 6744336658 Kategória:
MPN: 6744336658
Brand: Perfect Acoustic

Leírás

Bármi kérdése van a termékekről vagy az akusztikáról, kérem itt tegye meg a kérdések és válaszoknál. Itt gyorsabban fog választ kapni. E-mailben csak a rendeléssel kapcsolatos kérdésekre tudunk válaszolni!

Cube bass trap tulajdonságai

 • A kemény faszerkezeten belül nagy testsűrűségű 90 kg/köbméter akusztikai gyapotot tartalmaznak.
 • Az akusztikai gyapot az egészségre teljesen ártalmatlan, rostos szerkezetének köszönhetően nagy hatásfokú hangelnyelő és hangszigetelő képességgel rendelkezik.
 • Minden sarokelem 5 cm lábakon áll.
 • A lábak méretét tetszőlegesen tudjuk változtatni igény szerint.
 • 16 féle színben rendelhető. Az akusztikai selyem színe az idő elteltével sem fakul. .
 • Akár saját fényképpel is kérhető.
 • Bármilyen egyedi méretet, dízájnt megvalósítunk.
 • Már 40 Hz-től, egészen 20000 Hz-ig csillapítja a nem kívánatos hanghullámokat.
 • Ezeket a basszuscsapdákat nem kell felfúrni vagy rögzíteni, mivel nagy súlyúak, stabilan megállnak saját lábukon.
 • Esztétikailag is kifogástalan kivitelezésű basszuscsapdáink bármilyen enteriőrbe könnyedén beilleszthetőek.

Cube bass trap 16 féle színben rendelhető:

Akusztikai panel szinek

Akár mintás pamut anyaggal is kérhető:

+3000Ft/panel, nettó

Tisztítása:

A Cube bass trap tisztántartása nagyon egyszerű, egy enyhén nedves törlőronggyal elegendő áttörölni.

Mérhető e a bass trap teljesítménye?

Léteznek ingyenesen letölthető szoftverek, amelyekkel lemérhetjük a bass trap teljesítményét. Először bass trap nélkül végezzük el a mérést, majd helyezzük el a szoba megfelelő részébe (sarkába pl. ) a basszuscsapdát és ismételjük meg a mérést. A Perfect Acoustic Cube bass trap-ban nem fog csalódni és ezt a mérések is igazolni fogják! Olcsóbb, silányabb minőségű termékekkel, szivacs vagy hungarocell anyagokkal próbálkozni sem érdemes.

Cube bass trap tulajdonsága:

Már 40 Hz-20000 Hz- ig csillapítja a nem kívánatos hanghullámokat.
40x40 cube bass trap

104x40x40cm cube bass trap

104x30x30cm Cube basszuscsapdák hangelnyelő tulajdonságai

104x30x30cm Cube bass trap

Hogyan alkalmazzuk a Cube hangcsapdákat?

Mivel leginkább a sarkokban torlódnak fel a mély hangok, célszerű, ha legalább két darab basszuscsapdát helyezünk egymás tetejére minden sarokba. A sarkokba cornel bass trap ajánlott, amennyiben van elég helyünk hozzá, helyhiány esetén keskenyebb, vagy egyedi méretű paneleket ajánlunk. Ha ez mégsem megoldható, akkor próbáljuk meg a fülünk magasságába elhelyezni. Ezáltal le tudjuk szabályozni a másodlagos visszaverődési pontot is.

giga basszuscsapda beépítve a két szekrény közé-bass trap

,,A kocka el van vetve “(Cube=Kocka)

A Cube bass trap megszünteti a hangok aránytalanságát
A bass trap szélessávú akusztikai panellel együtt alkalmazva azonnal minőségi javulást tapasztalunk. A basszus lenyugszik, lecsökken a csörgő visszhang, megszűnnek a kiemelésekért és kioltásokért felelős állóhullámok. Nyugodtabb, tisztább hangzás lesz az eredmény, a visszaverődések és visszhangok csökkenése következtében.

A PERFECT ACOUSTIC A HELYSZÍNI AKUSZTIKAI MÉRÉS ÉS VIZSGÁLAT MELLETT, ONLINE MÉRÉST IS VÉGEZ!

Szeretné, ha igazán tökéletes akusztikát élvezhetne otthonában, az irodában vagy a stúdióban? Akkor mindenképpen végeztessen akusztikai vizsgálatot hozzáértő szakemberrel. Az online módszerrel gyorsan és gördülékenyen el tudjuk végezni az adott helyiség vizsgálatát, 95 %-os pontossággal. Az akusztikai mérésen nem érdemes spórolni, igen kedvező áron nyújtuk ezt a szolgáltatást. A pontos mérések segítségével a lehető legoptimálisabb akusztikát lehet kialakítani, prémium minőségű akusztikai paneljeink, membránjaink, basszuscsapdáink és egyéb termékeink minden igényt és szükségletet kielégítenek. Természetesen, szívesen segítünk a megfelelő termékek kiválasztásában is.

Hogyan segítenek a basszuscsapdák az optimális akusztika kialakításában?

A bass trap-basszuscsapdák a mélyhangok elnyelésében játszanak fontos szerepet. A helyiség méretei, formája is hatással vannak az akusztikára. Egyes frekvenciákat tovább erősítenek, másokat pedig kioltanak. A cube basszus csapdát pont erre a célra fejlesztették ki. Szélessávú akusztikai panelekkel és diffúzorokkal együtt használva kifogástalan, kiegyensúlyozott légteret érhetünk el.

Miért lett ilyen kiemelkedően fontos a hangelnyelő panelek használata?

Túl sok basszus a stúdiókban
Ma már a technika és a tudomány ugrásszerű fejlődése eredményeként akár otthonunkban is készíthetünk tökéletes hang és zenei felvételeket, a megfelelő eszközökkel és felszerelésekkel természetesen. A kisebb, nagyobb stúdiók, termek, szobák, általában olyan épületekben találhatóak, amiket nem akusztikai szempontok alapján terveztek meg annak idején. Minél kisebb a helyiség-annál több akusztikai problémával szembesülhetünk. A falak egymáshoz való közelsége miatt a hangfalak, hangszórók, hangszerek teljesítményét igen jelentős visszaverődések rontják. A szobák, alaprajzukat tekintve leggyakrabban téglalap vagy négyzet alakúak, a párhuzamos falak miatt állóhullámok és csörgővisszhangok keletkeznek. Ezek a negatív akusztikai hatások rendkívül nagy mértékben zavarják a fülünket. A szélessávú hangelnyelő panelek erre a problémára nyújtanak megoldást. A basszus frekvenciák kezelése sokkal komolyabb feladat. Amikor több fázis egyesül, a basszus felerősödik egy adott frekvencián. Ezek a hanghullámok kiegészíthetik és kiolthatják egymást, így csökken a frekvencia. Ennek eredményeként a hangforrások túl csendesen vagy túl hangosan szólnak, attól függően, hogy a szoba melyik részében vagyunk éppen. Ha egy helyiség optimális akusztikájú, akkor elhanyagolható eltéréssel minden részében egyenletes hangzást tapasztalhatunk.

“Minden sarkon álltam már..”

Újra meg kell említeni a sarkok akusztikai kezelésének fontosságát. Minden akusztikai szakember a sarkokkal kezdi egy adott helyiség akusztikai javítását. Mivel a mély hangok a sarkokban nagy mennyiségben felgyűlnek, abszolút indokolt basszuscsapdák elhelyezése. Amennyiben megduplázza a basszuscsapdák mennyiségét a sarkokban, hangcsapdaként működve elnyelik a túlzott basszus hangokat.

“Tanár Úr,kérem, én ezt nem értem!” – avagy hogy képes a membrán elnyelni a mély hangokat?

Nem olyan bonyolult dolog ez. A nagy sűrűségű membrán a mélyhang áthaladtakor hangtalan rezgéssel jelentős mértékben lelassítja azokat a tolakodó mélyeket. A basszuscsapdák belsejében található nagy sűrűségű, rostos szerkezetű akusztikai gyapot termodinamikai hatása lelassítja az áthaladó basszust, majd akusztikus energiáját hővé alakítja. Ha 600 Hz alatti problémája van akkor érdemes a Giga bass trap-ot alkalmazni.

Mindez nagyon jól hangzik, de mi lesz a magas frekvenciákkal?

A magas hangokat a legegyszerűbb, hétköznapi tárgyak is könnyedén elnyelik. Bútoraink, függönyeink, mind hangelnyelő eszközként funkcionálnak, de a basszushangok már nagyobb” falatnak” bizonyulnak berendezési tárgyaink számára. Mivel a basszus tartomány elnyelését a legnehezebb szabályozni, viszont elengedhetetlen az ideális térhangzás elérése érdekében, így fel kell áldozni a magasabb hangokat is. Járulékos veszteségnek is nevezhetjük az elnyelt magas hangokat.

Házimozi függöny mögé helyezve is tökéletesen funkcionálnak a bass trap-unk, mivel a mély hang akadálytalanul áthalad a függönyön!

A hangok titkai

A hangok nemcsak a zenei világ részei. Jelen vannak mindennapjainkban, mint például a beszéd és a hétköznapi, külső zajok. Nem minden hang hallható az emberi fül számára. Vannak bizonyos frekvenciák, amiket már nem érzékelünk. Miközben terjed a hang, a részecskéi súrlódó mozgást végeznek. A távolságtól függően a hang folyamatosan halkul, veszít az energiájából, majd teljesen elhal. Ez a hangenergia azonban nem vész el, csupán hőenergiává alakul.
A hangok rezgésszáma nem egyforma, a mélyebb hangoké alacsonyabb, míg a magas hangoké értelemszerűen magasabb. A magas hangok terjedése során, több energiát igényel a részecskék mozgatása a levegőben, a mély hangok esetében azonban sokkal kevesebb energia szükséges a terjedéshez.
Ebből kiderül, hogy a magas hangok kisebb távolságra jutnak el, a mély hangokkal ellentétben.
Ha a közvetlen közelünkben erőteljesebb hanghatás történik, akkor éles, csattanó hangot hallhatunk, viszont, minél távolabbról halljuk az adott hanghatást- már csak a mélyebb, dörgőbb hangok érnek el hozzánk. Mivel a közelebb lévő hang tartalmaz mély és magas hangokat egyaránt, így mindkét hang hallható lesz, de miközben a hang távolabbra terjed, a gyorsabb rezgésű magas hangok legyengülnek, majd végül teljesen elhalnak. Így csak a kevesebb rezgésszámú mély hangok lesznek hallhatóak.

A HANGOK TOVÁBBÍTÁSA

A hang továbbítása, sokszorosítása megfelelő eszközöket igényel. Talán mindenki ismeri és használta már a leghétköznapibb hangsugárzó felszereléseket, mint pl. a hangfal vagy hangszóró. Számtalan márkát és típust forgalmaznak a gyártók, de olyat, ami a teljes hangtartományon belül hallható összes hangot képes továbbítani-nem találunk. Hogy miért lehetetlen egy olyan hangsugárzó előállítása, amelyik képes lenne minden magas és a mély hang sugárzására?
A választ a fizika tudomány adja meg: mivel a magas hangok magas rezgésszámmal rendelkeznek, ezt a gyors rezgést csak kis méretű membránok tudják követni, viszont a mély hangok előállításához nagyobb méretű, merev membránra van szükség, ami a magas rezgésszámot már nem tudja utolérni.

Prémium akusztikai mérés-bass trap (2)

Prémium akusztikai mérés

INTERFERENCIA-MI A SZÖSZ? ÁSSUNK KICSIT MÉLYEBBRE EBBEN A TÉMÁBAN…

Miért alakulnak ki az akusztikai problémák?

Amikor egy helyiségben elkezdenek rezegni a hangok, eljutnak ugyan a fülünkhöz, de hamarosan a falakról, a mennyezetről visszaverődnek. Az így kapott hangzás zavaros és kellemetlen lesz. Ez tulajdonképpen a visszhang.
Amikor egy hang falról visszavert hullámai az eredeti hanggal találkoznak, hullámvölgyek keletkeznek, ahol a hangok kioltják egymást, más részen pedig felerősítik egymást. Ezt nevezzük interferenciának. Emiatt az adott helyiség eltérő részein más intenzitással hallatszik az a bizonyos hang. A szoba “saját” hangját fogjuk hallani. Ez azért kedvezőtlen, mert amikor egy rögzített hanganyag utólagos beállításait, javítását, szabályozását végezzük, és a hangsugárzó mellett vagy előtt helyezkedünk el, előfordul, hogy éppen egy olyan ponton vagyunk, ahol a mély hangok kioltják egymást. Nyilván ekkor megemeljük a mély hangokat a felvételen. Ám ha később más helyszínen hallgatjuk meg ezt a hanganyagot, megdöbbenve tapasztaljuk, hogy a túlzott basszushangok elnyomják a többi hangot, élvezhetetlenné téve a felvett anyagot. Nagyon lényeges tehát, hogy a helyiség, szoba, ahol a hangfelvétel zajlik, kiegyensúlyozott, megfelelő arányú akusztikával bírjon.

Mit tegyünk annak érdekében, hogy stúdiónk megfelelő akusztikát kapjon?

Természetesen nemcsak a visszhangokat kell visszaszorítani. A mély hangok csillapítása igen komoly feladat, akusztikai mérések, pontos tervezés és kivitelezés szükséges ahhoz, hogy a helyiségben ne kerüljenek a basszushangok túlsúlyba. Nem javasolt kőzetgyapottal, tojástartó dobozokkal és egyéb hasonló csak a magasabb hangok elnyelésére képes tárgyakkal telezsúfolni a falainkat, mivel a mély hangokat ezek nem képesek elnyelni. Bass trap-ok, mélyhangelnyelő membránok, diffúzorok elhelyezésével a közvetlen visszhangokat és a túl sok basszust csillapíthatjuk, ezáltal kellemes, élvezhető hangzást és zenei élmény érhetünk el. A csörgővisszhang megszüntetésével, a mély hangok megzabolázásával igazán kivételes térhangzásban lesz részünk. A hanganyagok felvételre való rögzítését követően történő utómunkák során sem fogunk hibákat elkövetni a hangszínszabályozásnál.

Ne felejtsük el, hogy a megfelelő funkciójú, magas minőségű akusztikai eszközök elhelyezése is fontos szempont, hiszen, hiába vásárolunk kiváló termékeket a tökéletes akusztika kialakítása céljából, ha nem a megfelelő pontokra helyezzük el őket az adott stúdióban vagy szobában, kevésbe képesek teljes hatékonysággal működni! A Perfect Acoustic, a termékei ideális elhelyezésében is segítségére van a vásárlóknak.

Cube bass trap termékről 2 értékelés

 1. Imre

  Épségben megérkeztek a panelok!Nagyon igényes,profi kivitelezés!Csak 2-t rendeltem de ez a 2 is rendbe tette a szobát!Külön jó,hogy sok szín közül lehet választani!!!

 2. Lajos

  Nagyon elégedett vagyok!Sok jó tanácsot kaptam a Perfect Acousticától és ezért is vásároltam ebből a termékből is!Nagyon bejött az új hangzás!Nem is gondoltam volna,hogy néhány panellal ennyire jó lesz az akusztika!

Mondd el a véleményed

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Az ügyfelek kérdései és válaszai

There are no questions yet. Be the first to ask a question about this product.

Send me a notification for each new answer.