Cube bass trap

(2 vásárlói értékelés)

25 146 Ft64 850 Ft Bruttó

Egyedi méreteket is tudunk gyártani.

Mérete:108x30x30 11kg

Mérete:108x30x20 8kg

Méret:108x40x40 19kg

Minél többet raksz egy dobozba, annál olcsóbb lesz a csomagolás, ha szállítással kéred.

Törlés
 Ft
Cikkszám: 6744336658 Kategória:
MPN: 6744336658
Márka:Perfect Acoustic

Leírás

Cube bass trap tulajdonságai

Egyedi méreteket is tudunk gyártani.

Mérete:108x30x30 11kg

Mérete:108x30x20 8kg

Méret:108x40x40 19kg

 • A kemény faszerkezeten belül nagy testsűrűségű 90 kg/köbméter akusztikai gyapotot tartalmaznak.
 • Az akusztikai gyapot az egészségre teljesen ártalmatlan, rostos szerkezetének köszönhetően nagy hatásfokú hangelnyelő és hangszigetelő képességgel rendelkezik.
 • Minden sarokelem 5 cm lábakon áll.
 • A lábak méretét tetszőlegesen tudjuk változtatni igény szerint.
 • 16 féle színben rendelhető. Az akusztikai selyem színe az idő elteltével sem fakul. .
 • Akár saját fényképpel is kérhető.
 • Bármilyen egyedi méretet, dízájnt megvalósítunk.
 • Már 40 Hz-től, egészen 20000 Hz-ig csillapítja a nem kívánatos hanghullámokat.
 • Ezeket a basszuscsapdákat nem kell felfúrni vagy rögzíteni, mivel nagy súlyúak, stabilan megállnak saját lábukon.
 • Esztétikailag is kifogástalan kivitelezésű basszuscsapdáink bármilyen enteriőrbe könnyedén beilleszthetőek.

Cube bass trap 16 féle színben rendelhető:

Akusztikai panel szinek

Akár mintás pamut anyaggal is kérhető:

+3000Ft/panel, nettó

Tisztítása:

A Cube bass trap tisztántartása nagyon egyszerű, egy enyhén nedves törlőronggyal elegendő áttörölni.

Mérhető e a bass trap teljesítménye?

Léteznek ingyenesen letölthető szoftverek, amelyekkel lemérhetjük a bass trap teljesítményét. Először bass trap nélkül végezzük el a mérést, majd helyezzük el a szoba megfelelő részébe (sarkába pl. ) a basszuscsapdát és ismételjük meg a mérést. A Perfect Acoustic Cube bass trap-ban nem fog csalódni és ezt a mérések is igazolni fogják! Olcsóbb, silányabb minőségű termékekkel, szivacs vagy hungarocell anyagokkal próbálkozni sem érdemes.

Cube bass trap tulajdonsága:

Már 40 Hz-20000 Hz- ig csillapítja a nem kívánatos hanghullámokat.
40x40 cube bass trap

104x40x40cm cube bass trap

104x30x30cm Cube basszuscsapdák hangelnyelő tulajdonságai

104x30x30cm Cube bass trap

Hogyan alkalmazzuk a Cube hangcsapdákat?

Mivel leginkább a sarkokban torlódnak fel a mély hangok, célszerű, ha legalább két darab basszuscsapdát helyezünk egymás tetejére minden sarokba. A sarkokba cornel bass trap ajánlott, amennyiben van elég helyünk hozzá, helyhiány esetén keskenyebb, vagy egyedi méretű paneleket ajánlunk. Ha ez mégsem megoldható, akkor próbáljuk meg a fülünk magasságába elhelyezni. Ezáltal le tudjuk szabályozni a másodlagos visszaverődési pontot is.

giga basszuscsapda beépítve a két szekrény közé-bass trap

,,A kocka el van vetve “(Cube=Kocka)

A Cube bass trap megszünteti a hangok aránytalanságát
A bass trap szélessávú akusztikai panellel együtt alkalmazva azonnal minőségi javulást tapasztalunk. A basszus lenyugszik, lecsökken a csörgő visszhang, megszűnnek a kiemelésekért és kioltásokért felelős állóhullámok. Nyugodtabb, tisztább hangzás lesz az eredmény, a visszaverődések és visszhangok csökkenése következtében.

A PERFECT ACOUSTIC A HELYSZÍNI AKUSZTIKAI MÉRÉS ÉS VIZSGÁLAT MELLETT, ONLINE MÉRÉST IS VÉGEZ!

Szeretné, ha igazán tökéletes akusztikát élvezhetne otthonában, az irodában vagy a stúdióban? Akkor mindenképpen végeztessen akusztikai vizsgálatot hozzáértő szakemberrel. Az online módszerrel gyorsan és gördülékenyen el tudjuk végezni az adott helyiség vizsgálatát, 95 %-os pontossággal. Az akusztikai mérésen nem érdemes spórolni, igen kedvező áron nyújtuk ezt a szolgáltatást. A pontos mérések segítségével a lehető legoptimálisabb akusztikát lehet kialakítani, prémium minőségű akusztikai paneljeink, membránjaink, basszuscsapdáink és egyéb termékeink minden igényt és szükségletet kielégítenek. Természetesen, szívesen segítünk a megfelelő termékek kiválasztásában is.

Hogyan segítenek a basszuscsapdák az optimális akusztika kialakításában?

A bass trap-basszuscsapdák a mélyhangok elnyelésében játszanak fontos szerepet. A helyiség méretei, formája is hatással vannak az akusztikára. Egyes frekvenciákat tovább erősítenek, másokat pedig kioltanak. A cube basszus csapdát pont erre a célra fejlesztették ki. Szélessávú akusztikai panelekkel és diffúzorokkal együtt használva kifogástalan, kiegyensúlyozott légteret érhetünk el.

Miért lett ilyen kiemelkedően fontos a hangelnyelő panelek használata?

Túl sok basszus a stúdiókban
Ma már a technika és a tudomány ugrásszerű fejlődése eredményeként akár otthonunkban is készíthetünk tökéletes hang és zenei felvételeket, a megfelelő eszközökkel és felszerelésekkel természetesen. A kisebb, nagyobb stúdiók, termek, szobák, általában olyan épületekben találhatóak, amiket nem akusztikai szempontok alapján terveztek meg annak idején. Minél kisebb a helyiség-annál több akusztikai problémával szembesülhetünk. A falak egymáshoz való közelsége miatt a hangfalak, hangszórók, hangszerek teljesítményét igen jelentős visszaverődések rontják. A szobák, alaprajzukat tekintve leggyakrabban téglalap vagy négyzet alakúak, a párhuzamos falak miatt állóhullámok és csörgővisszhangok keletkeznek. Ezek a negatív akusztikai hatások rendkívül nagy mértékben zavarják a fülünket. A szélessávú hangelnyelő panelek erre a problémára nyújtanak megoldást. A basszus frekvenciák kezelése sokkal komolyabb feladat. Amikor több fázis egyesül, a basszus felerősödik egy adott frekvencián. Ezek a hanghullámok kiegészíthetik és kiolthatják egymást, így csökken a frekvencia. Ennek eredményeként a hangforrások túl csendesen vagy túl hangosan szólnak, attól függően, hogy a szoba melyik részében vagyunk éppen. Ha egy helyiség optimális akusztikájú, akkor elhanyagolható eltéréssel minden részében egyenletes hangzást tapasztalhatunk.

“Minden sarkon álltam már..”

Újra meg kell említeni a sarkok akusztikai kezelésének fontosságát. Minden akusztikai szakember a sarkokkal kezdi egy adott helyiség akusztikai javítását. Mivel a mély hangok a sarkokban nagy mennyiségben felgyűlnek, abszolút indokolt basszuscsapdák elhelyezése. Amennyiben megduplázza a basszuscsapdák mennyiségét a sarkokban, hangcsapdaként működve elnyelik a túlzott basszus hangokat.

“Tanár Úr,kérem, én ezt nem értem!” – avagy hogy képes a membrán elnyelni a mély hangokat?

Nem olyan bonyolult dolog ez. A nagy sűrűségű membrán a mélyhang áthaladtakor hangtalan rezgéssel jelentős mértékben lelassítja azokat a tolakodó mélyeket. A basszuscsapdák belsejében található nagy sűrűségű, rostos szerkezetű akusztikai gyapot termodinamikai hatása lelassítja az áthaladó basszust, majd akusztikus energiáját hővé alakítja. Ha 600 Hz alatti problémája van akkor érdemes a Giga bass trap-ot alkalmazni.

Mindez nagyon jól hangzik, de mi lesz a magas frekvenciákkal?

A magas hangokat a legegyszerűbb, hétköznapi tárgyak is könnyedén elnyelik. Bútoraink, függönyeink, mind hangelnyelő eszközként funkcionálnak, de a basszushangok már nagyobb” falatnak” bizonyulnak berendezési tárgyaink számára. Mivel a basszus tartomány elnyelését a legnehezebb szabályozni, viszont elengedhetetlen az ideális térhangzás elérése érdekében, így fel kell áldozni a magasabb hangokat is. Járulékos veszteségnek is nevezhetjük az elnyelt magas hangokat.

Házimozi függöny mögé helyezve is tökéletesen funkcionálnak a bass trap-unk, mivel a mély hang akadálytalanul áthalad a függönyön!

A hangok titkai

A hangok nemcsak a zenei világ részei. Jelen vannak mindennapjainkban, mint például a beszéd és a hétköznapi, külső zajok. Nem minden hang hallható az emberi fül számára. Vannak bizonyos frekvenciák, amiket már nem érzékelünk. Miközben terjed a hang, a részecskéi súrlódó mozgást végeznek. A távolságtól függően a hang folyamatosan halkul, veszít az energiájából, majd teljesen elhal. Ez a hangenergia azonban nem vész el, csupán hőenergiává alakul.
A hangok rezgésszáma nem egyforma, a mélyebb hangoké alacsonyabb, míg a magas hangoké értelemszerűen magasabb. A magas hangok terjedése során, több energiát igényel a részecskék mozgatása a levegőben, a mély hangok esetében azonban sokkal kevesebb energia szükséges a terjedéshez.
Ebből kiderül, hogy a magas hangok kisebb távolságra jutnak el, a mély hangokkal ellentétben.
Ha a közvetlen közelünkben erőteljesebb hanghatás történik, akkor éles, csattanó hangot hallhatunk, viszont, minél távolabbról halljuk az adott hanghatást- már csak a mélyebb, dörgőbb hangok érnek el hozzánk. Mivel a közelebb lévő hang tartalmaz mély és magas hangokat egyaránt, így mindkét hang hallható lesz, de miközben a hang távolabbra terjed, a gyorsabb rezgésű magas hangok legyengülnek, majd végül teljesen elhalnak. Így csak a kevesebb rezgésszámú mély hangok lesznek hallhatóak.

A HANGOK TOVÁBBÍTÁSA

A hang továbbítása, sokszorosítása megfelelő eszközöket igényel. Talán mindenki ismeri és használta már a leghétköznapibb hangsugárzó felszereléseket, mint pl. a hangfal vagy hangszóró. Számtalan márkát és típust forgalmaznak a gyártók, de olyat, ami a teljes hangtartományon belül hallható összes hangot képes továbbítani-nem találunk. Hogy miért lehetetlen egy olyan hangsugárzó előállítása, amelyik képes lenne minden magas és a mély hang sugárzására?
A választ a fizika tudomány adja meg: mivel a magas hangok magas rezgésszámmal rendelkeznek, ezt a gyors rezgést csak kis méretű membránok tudják követni, viszont a mély hangok előállításához nagyobb méretű, merev membránra van szükség, ami a magas rezgésszámot már nem tudja utolérni.

Prémium akusztikai mérés-bass trap (2)

Prémium akusztikai mérés

INTERFERENCIA-MI A SZÖSZ? ÁSSUNK KICSIT MÉLYEBBRE EBBEN A TÉMÁBAN…

Miért alakulnak ki az akusztikai problémák?

Amikor egy helyiségben elkezdenek rezegni a hangok, eljutnak ugyan a fülünkhöz, de hamarosan a falakról, a mennyezetről visszaverődnek. Az így kapott hangzás zavaros és kellemetlen lesz. Ez tulajdonképpen a visszhang.
Amikor egy hang falról visszavert hullámai az eredeti hanggal találkoznak, hullámvölgyek keletkeznek, ahol a hangok kioltják egymást, más részen pedig felerősítik egymást. Ezt nevezzük interferenciának. Emiatt az adott helyiség eltérő részein más intenzitással hallatszik az a bizonyos hang. A szoba “saját” hangját fogjuk hallani. Ez azért kedvezőtlen, mert amikor egy rögzített hanganyag utólagos beállításait, javítását, szabályozását végezzük, és a hangsugárzó mellett vagy előtt helyezkedünk el, előfordul, hogy éppen egy olyan ponton vagyunk, ahol a mély hangok kioltják egymást. Nyilván ekkor megemeljük a mély hangokat a felvételen. Ám ha később más helyszínen hallgatjuk meg ezt a hanganyagot, megdöbbenve tapasztaljuk, hogy a túlzott basszushangok elnyomják a többi hangot, élvezhetetlenné téve a felvett anyagot. Nagyon lényeges tehát, hogy a helyiség, szoba, ahol a hangfelvétel zajlik, kiegyensúlyozott, megfelelő arányú akusztikával bírjon.

Mit tegyünk annak érdekében, hogy stúdiónk megfelelő akusztikát kapjon?

Természetesen nemcsak a visszhangokat kell visszaszorítani. A mély hangok csillapítása igen komoly feladat, akusztikai mérések, pontos tervezés és kivitelezés szükséges ahhoz, hogy a helyiségben ne kerüljenek a basszushangok túlsúlyba. Nem javasolt kőzetgyapottal, tojástartó dobozokkal és egyéb hasonló csak a magasabb hangok elnyelésére képes tárgyakkal telezsúfolni a falainkat, mivel a mély hangokat ezek nem képesek elnyelni. Bass trap-ok, mélyhangelnyelő membránok, diffúzorok elhelyezésével a közvetlen visszhangokat és a túl sok basszust csillapíthatjuk, ezáltal kellemes, élvezhető hangzást és zenei élmény érhetünk el. A csörgővisszhang megszüntetésével, a mély hangok megzabolázásával igazán kivételes térhangzásban lesz részünk. A hanganyagok felvételre való rögzítését követően történő utómunkák során sem fogunk hibákat elkövetni a hangszínszabályozásnál.

Ne felejtsük el, hogy a megfelelő funkciójú, magas minőségű akusztikai eszközök elhelyezése is fontos szempont, hiszen, hiába vásárolunk kiváló termékeket a tökéletes akusztika kialakítása céljából, ha nem a megfelelő pontokra helyezzük el őket az adott stúdióban vagy szobában, kevésbe képesek teljes hatékonysággal működni! A Perfect Acoustic, a termékei ideális elhelyezésében is segítségére van a vásárlóknak.

További információk

Tömeg N/A
Színek

1-2 Színt lent választom ki. + költség, 25, 30, 31, 33, 34, 35, 36, 46, 5, 52, 55, 56, 62, 69, 8

Méretek

1db 20x30x108cm Csomagolva, szállítással, 1db 30x30x108cm Csomagolva, szállítással, 1db 40x40cm Egybecsomagolva, szállítással, 20x30x108cm Csomagolás nélkül, személyes átvétel, 2db 20x30x108cm Egybe csomagolva, szállítással, 2db 30x30cm Egybe csomagolva, szállítással, 30x30x108cm Csomagolás nélkül, személyes átvétel, 40x40x108cm Csomagolás nélkül, személyes átvétel

Cube bass trap termékről 2 értékelés

 1. Imre

  Épségben megérkeztek a panelok!Nagyon igényes,profi kivitelezés!Csak 2-t rendeltem de ez a 2 is rendbe tette a szobát!Külön jó,hogy sok szín közül lehet választani!!!

 2. Lajos

  Nagyon elégedett vagyok!Sok jó tanácsot kaptam a Perfect Acousticától és ezért is vásároltam ebből a termékből is!Nagyon bejött az új hangzás!Nem is gondoltam volna,hogy néhány panellal ennyire jó lesz az akusztika!

Mondd el a véleményed

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Az ügyfelek kérdései és válaszai

  Üdvözletem! A kérdésem az, hogy ha a szobámban 100Hz alatt kioltás van emelés helyett, akkor azt milyen eszközzel javasolják megoldani? Azt értem, hogy pont úgy fordul a hullám, hogy kioltja magát valamennyire (kb. -6dB viszonylag széles Q-val), de egyelőre nem ismerem az orvoslásának módját? Ez a "Cube" szimpatikus és még helyem is lenne hozzá, kérdés persze, hogy segít e a gondomon. 100Hz felett viszont elégedett vagyok a szobámmal jelenleg. Előre is köszönöm szépen a választ!
 1. 0 votes
  Q Üdvözletem! A kérdésem az, hogy ha a szobámban 100Hz alatt kioltás van emelés helyett, akkor azt ...... Read more
  Asked by Attila on 2022.03.16. 20:44
  Answered by the admin Üdvözlöm! Én erre a célra inkább a Giga bass trap-ot javaslom vagy a sarokelem bőr membránnal. Érdemes a hangfal mögé és a hallgatói pozíció mögé diffúzor előlapos panelt rakni. Mert az állóhullámok ott is tudnak beszakadást okozni. Oda a 130x64x11cm ajánlom. https://perfectacoustic.hu/termek/akusztikus-panel-diffuzorral/ https://perfectacoustic.hu/termek/giga-hangelnyelo-panel/ https://perfectacoustic.hu/termek/sarokelem-basszuscsapda-membrannal/

Send me a notification for each new answer.