Basszuscsapda – Sarokelem

(15 vásárlói értékelés)

38 151 Ft44 870 Ft Bruttó

Méret:108x64x23cm

Súly:18kg

 Ft
Kérdése van? 1 órán belül válaszolunk!
Munkanapokon 07:00-15:10 között.

info@perfectacoustic.co.uk

 • Check Mark A PANELEK ÉS SZŐNYEGEK GYÁRTÁSI IDEJE EGY HÉT, A FÜGGÖNYÖKÉ KÉT HÉT.
Cikkszám: 564593464 Kategória: Címkék: ,
MPN: 564593464
Márka:Perfect Acoustic

Leírás

“Ingyenes”Online akusztikai mérés megrendelését itt tudod megtenni!

Mérés 6500Ft- de ha vásárolsz, utána levonjuk a termék összegéből! Így biztosan azt fogod rendelni amire szükséged van!

Ingyenes szövet minta rendelés Itt.

 

Sarokelemek-basszuscsapda tulajdonsága:

Basszuscsapda kemény faszerkezeten belül nagy testsűrűségű 90kg/m3 akusztikai gyapotot tartalmaznak, vagy extra sűrűségű 80kg/m3 Elitexa akusztikai szivaccsal (plusz költség).

 • Akusztikai gyapot egészségre ártalmatlan.
 • Panelt nagy sűrűségű selyemmel vonjuk körbe, ami megakadályozza a kiporzást.
 • Minden sarokelem 5 cm lábakon áll.

Akusztikai selyem színei:

Szövet színek
Szövet színek

Akár mintás pamut anyaggal is kérhető:

Hogyan tisztítsa az Basszuscsapdákat?

 • Enyhén nedves ronggyal áttörölhető.
 • Színe az idő múlásával sem fakul.

Már 40 Hz-20000 Hz- ig csillapítja a nem kívánatos hanghullámokat

Sarokelemek hangelnyelő tulajdonságai:

Minden termékünket folyamatosan ,mérjük és teszteljük.

Sarokelemet nem kell felfúrni vagy rögzíteni, mivel a nagy súlyuk miatt , stabilan megállnak a lábukon.

Sarokelem célja

Sarokelem célja:

A mélyhang energia szabályzása a mélyhang torzítás csökkentése a stúdiókban, hifi-moziszobákban.

Basszuscsapda összetétel

A basszuscsapda, nagy sűrűségű 90kg/m3 súlyú akusztikai gyapottal van megtöltve, melyet egy nehéz sűrű 2cm vastag faszerkezet vesz körbe. Az általános szivacs, ami 20-30kg/m3 sűrűségű, nem képes elnyelni a mély hangokat. Kínálatunkban elérhető extra nagy sűrűségű, 80kg/m3-es Elitexa hangszigetelő szivacs, ez az extra nagy sűrűségéből adódóan  képes elnyelni a mély hangokat is.

A nagy súly és a nagy testsűrűség kombinációja garantálja, hogy a sarkokban a leg- optimálisabb mélyhang elnyelés legyen.
Sarokelem úgy működik mély hangelnyelőként, hogy elnyeli a véletlenszerű és minden irányú mélyhang energiát, amely hajlamos a sarkokba csapódni és túlterhelni a helyiséget. Ezáltal tönkretenni a szoba akusztikáját.
A vonzó ék alakú 45 fokos kialakítás lehetővé teszi a sarkokban történű könnyű elhelyezést.
A basszuscsapdák lábakkal vannak ellátva amik 5cm magasak, annak érdekében, hogy a bizonyos helyeken lévő parketta szegélyek miatt is a sarokba lehessen tolni. Ezeket a lábakat bármilyen méretben lehet kérni, a végösszeget nem változtatja meg. Sarokelem lábakat 1db csavar tartja ezáltal könnyű levételt biztosít, abban az esetben, ha egymásra szeretne rakni több akusztikai basszus elnyelőt.

Sarokelem elhelyezése

Sarokelem- basszuscsapdák könnyen és egyszerűen egymásra rakhatók, így növelve a mélyhang elnyelést a szobában. Ha esetleg a plafonig nem jön ki a méret, mert még egy darab nem fér el egymás tetején, kérje szakemberünket, aki a megadott méretre legyártja önnek!
Elemeket fúrás és rögzítés nélkül csak be kell helyezni a sarkokban, ahol nagyon stabilan megállnak a lábukon, akár egymás tetején több darab is. Így teljes egészében betöltve a sarkokat, kiválóan alkalmasak profi stúdiókba vagy házimozi szobákba.

Akár asztalra is rakható, ha kisebb helyiség áll rendelkezésünkre, vagy ha egy stúdió asztal faltól- falig ér.

Basszuscsapdák egymás tetején elhelyezve, jelentősen nagyobb mélyhang elnyelést eredményeznek.
Sarokelem  különösen funkcionális, mivel kompakt és ezért szinte bármilyen környezetben elhelyezhető. Bár az egész világon vannak létesítmények, ahol a PERFECT ACOUSTIC sarokelemeit használják, de valójában a leghatékonyabbak a kisebb helyiségekben, otthonokban ahol az akusztikát utólag már csak nagyobb átalakítással lehetne rendbe hozni.

Eredmény a Perfect Acoustic sarokelem- basszuscsapdáival.

Mivel, a legtöbb mélyhang a sarkokban gyűlik össze és  innen kiindulva meg- többszöröződve, hatalmas kiemelést vagy kioltást tudnak produkálni, amik akár +-30dB is lehetnek. Ha a basszuscsapdát behelyezi a sarkokba, akkor ez az összesűrűsödött mélyhang elnyelődik vagy nagymértékben lecsökken, így a kialakult állóhullámok megszűnnek vagy csökkenek és a beszakadások vagy kiemelések kisimulnak:

akusztikai mérés hangnyomás értéke
akusztikai mérés hangnyomás értéke

Látható a 90Hz- alatti beszakadás teljes mértékben tönkreteszi a mély tartományt, ezáltal csak tompa dinamikátlan mélyeket kapunk , miközben a szoba morog- búg a hatalmas mélyhang utózengéstől.

akusztikai mérés hangnyomás értéke (2)
akusztikai mérés hangnyomás értéke (2)

Itt látható egy bass trap után, hogy kisimul a hangnyomás görbe és a 90Hz alatti rész feljebb jön és megmutatja a mélyhangban lévő részleteket dinamikát, teret. Ebben az esetben, az utózengés is jelentősen csökken .Minél több sarokelem bass trap-ot rak a helyiségbe, annál jobban tudja kontrollálni és kisimítani a mélyebb frekvenciákat.

Perfect Acoustic sarokelemei, nem összekeverendők a más cégek által kínált silány anyagminőséggel:

pl könnyű szerkezet, esetleg puha könnyű fajsúlyú elnyelő anyagokkal, vagy szivaccsal hungarocell-lel.

 nem akusztikai elem az akusztikai szivacs

Sarokelem Gyik:

Ezeket sarokelemeket csak a sarkokba szabad rakni?

Igen , ezeket kifejezetten a kialakításukból adódóan csak a sarkokba rakjuk. Igaz, rakhatnánk máshova is , de ott furán nézne ki.

Ezek a nehéz sarokelemek ,egymás tetejére rakva nem törnek össze?

Az igaz, hogy nehéz, de nagyon kemény és erős faszerkezet veszi körbe az elnyelő anyagot , ezért akár 3db bass trap-ot is egymásra rakhatunk anélkül, hogy bármi probléma lenne.

Sarokelem- basszuscsapdákat fel kell-e fúrni a falra, vagy hogyan rögzítsük, hogy ne dőljenek el?

Perfect Acoustic basszuscsapdái nehezek, nagyon merevek és a kialakításukból és méretükből adódóan nem tudnak eldőlni. Akár 2-3db egymásra rakásával sem.

Mit csináljunk ha a mi sarkainkban a parketta miatt szegély van, ezért nem tudjuk teljesen betolni a sarokba a sarokelemet?

Ezért találtuk ki, hogy minden sarokelem alján egy 5cm magas erős faláb van. Ezeket a lábakat lehet kérni a saját igényeiknek megfelelő méretben is, természetesen felár nélkül.

Ha a sarokelemeken láb van, hogyan illesszük egymás tetejére úgy ,hogy alig látszódjon, hogy különálló panel?

Minden sarokelem lábát 1 vastag csavar tartja, amit egy csillagcsavarhúzó segítségével 1 perc alatt el lehet távolítani. Így már egybefüggő panelsort alakíthatunk ki a sarkokban.

Miért nem elég ha egy szélessávú panelt a sarokban keresztbe fordítunk, az nem lenne ugyanaz a hatás?

Természetesen ,az a módszer sem rossz, és még olcsóbb is. Viszont hatékonyság szempontjából már nem tudja hozni azt a hangelnyelő képességet, mint egy sarokelem bass trap. Mivel a sarokelem belsejében jelentősen több elnyelő anyag van.

Ha én egymásra több basszuscsapdát szeretnék rakni ,de a plafon miatt már nem fér el, akkor tudna legyártani kisebb vagy akár egyedi méretet is?

Természetesen, ebben az esetben csak meg kell adnia a kívánt magasságot és mi pont akkorát fogunk gyártani. Mindez nem kerül több költségébe. Ebben az esetben nem szabad nagyon pontosan kiszámolni, inkább 1-2 cm-el kisebbet kell kérni, nehogy a fal vagy a talaj görbesége miatt ne férjen be.

Csak magasságban vagy szélességben is tudnak kisebb sarokelemet létrehozni?

Igen, akármekkora szélességet le tudunk gyártani, de arra figyelni kell, ha túl keskenyet kérnek akkor elveszti a hatékonyságát. Ebben az esetben, ha nincsen csak akkora hely akkor érdemes a Cube basszuscsapdát rendelni a sarokba, mert annak a négyzet kialakítása miatt dupla elnyelő anyagot tud tartalmazni, ezáltal dupla hangelnyelő képességgel rendelkezik.

Nem tudom eldönteni, melyik hangelnyelőt panelt rakjam a szobába először.A szélessávút vagy a sarokelemet?

Ez sok mindentől függ, ha a basszussal vannak problémái, mint mindenkinek a legtöbb esetben , akkor a basszuscsapdával kell kezdeni. Ha csak a visszhangot szeretné csillapítani, mint pl: irodában nappaliban vagy a munkahelyén akkor a szélessávú akusztikai panel valamelyik típusával.

Fontos a borítás típusa? Itt is van értelme diffúzor előlapnak vagy a membránnak?

Természetesen igen. Ez nagy mértékben függ, a helyiség akusztikájától, de ha csak díszítés miatt szeretne pl diffúzor előlapot a basszuscsapdára, akkor még rosszat nem csinál, sőt a diffúzor előlap még jobban megnöveli a hatékonyságát. Vagy akár díszítheti bármilyen fényképpel is ,akár a honlapunkról válogatott, akár hozott vagy saját otthoni fényképekkel.
Ha egy picit tompának, de morgósnak érzi a szobáját, akkor érdemes a famembránban vagy pedig a bőrmembránban gondolkodni.

Milyen hangzásra kell számítanom, ha berakom a szobámba?

Mélyek egyből megfogottak lesznek. Minél többet rak a helyiségben, annál nyugodtabb lesz a légkör, megszűnik a mély hangoknál a morgás, előjönnek a mély hangokban a részletek, a magas hang jóval tisztább teresebb lesz, mert az eddigi jelentősen több mélyhang, nem nyomja el, így a részletek terén is hatalmas nyereséget fogunk érezni. Mivel eltűnik a fölösleges mély utózengés, ezáltal a hangerőn is tudunk emelni anélkül, hogy bántó vagy zavaró lenne.

Hanggátlásra használható a basszuscsapda?

Hanggátlásra nem alkalmasak ezek a termékek. Arra más szerkezeti kialakítást kell végezni az adott helyiségben. Viszont ,ha csak annyit szeretne , hogy a szomszéd vagy a család kevésbé hallja a zenéjét, akkor arra teljes mértékben megfelel.Mivel nagy hangelnyelő képességgel bír teljes sávszélességben, főleg a mélyebb tartományokban, ezért a hangelnyelésével akár -15-20dB hang csökkenést tud elérni a másik helyiségbe kijutó hangból.

Sarokelem bass tap belsejében lévő hangelynelő anyag nem káros az egészségre? Nem tud kijutni az akusztikai panelból?

Ezt nem csak a basszuscsapdákra, de bármelyik hangelnyelő akusztikai panelunkról el lehet mondani, hogy kifejezetten erre a célra kifejlesztett akusztikai gyapotot használunk, ami teljes mértékben nem káros az egészségre. Hogy ennek a kiporzásnak a kockázatát is megszüntessük, minden akusztikai panelunk egy kiporzásgátló anyagot is tartalmaz és ezen felül nagy sűrűségű akusztikai selymet használunk, aminek a résein a nap is alig süt át.

Sarokelemek, fekete színben vannak készleten.
További szín és méret elkészítése csak a rendelés után lehetséges.
Bármilyen méretben rendelhető.

Ez a termék egyedi gyártású terméknek minősül. A termék nincsen készleten, csak megrendelésre készül el. Erre tekintettel a sikeres fizetést követően a megrendelés módosítására vagy lemondására (elállásra) nincs lehetőség. Elkészítési idő előreláthatólag/általában 2 hét, de a várható elkészülés időpontjáról a megrendelést követően tájékoztatást küldünk.
Termékeket +-1cm eltéréssel tudjuk elkészíteni.
2 különböző megrendelés között lehetnek szín eltérések, még ha ugyan azt a színt is rendelte.

További információk

Tömeg N/A
Színek

1 fehér szín többe kerül, 2 törtfehér szín többe kerül, 25, 30, 31, 33, 34, 36, 46, 5, 52, 53, 55, 62, 69, 8

Méretek

108x64x23cm. Csomagolás nélkül személyes átvétel., 108x64x23cm. Csomagolva szállítással.

Basszuscsapda – Sarokelem termékről 15 értékelés

 1. Sanyi

  Én online tervezést kértem és ehhez kellet ilyen basszuscsapda. Azóta a tökéletes nálam a hangzás ! Pedig volt probléma bőven 🙂

 2. Samu

  Basszuscsapda nálam az alap volt. Enélkül elég nehéz lenne a sarkokban megfogni a mélyeket 🙂

 3. King11

  Nagyon pozitív csalódás volt mikor meg kaptam a basszuscsapdámat.Gyönyörű munka.Köszönöm!!!
  Posta lehetne olcsóbb, igaz nagy súlya van.

 4. Gézu

  Nekem a Perfect Acoustic szakemberei ajánlották a basszuscsapdát.Miután beraktam a sarokba egyből megszűnt az a mély morgás.

 5. ole22

  Ez az alap, ha valaki teheti, evvel kezdje.Nagyon rendbe teszi a mélyeket.

 6. Imre

  Tökéletesen illeszkedik a sarkokba és a hangzásnak is jót tett! Külön jó,hogy ennyi szín közül lehetett választani!

 7. Achilles

  A tervezés után több terméket vásároltam.Többek között sarokelemet is.Teljesen rendbe tették a hangzást!

 8. Fei

  2 sarokelemet raktam egymásra és így oldottam meg a sarkokat a stúdiómba.A többi vásárolt akusztikai panellal együtt szuper lett az akusztika.Jó,hogy rátaláltam a Perfect Acousticára,jók a cikkek is.

 9. Levente

  Ha a mélyekkel van problémád,minimum ezt vedd meg!

 10. Békakiráy

  Annyt szivacsott vásároltam már,hogy azt el sem tudom mondani.Mindefélét kipróbáltam,de eredmény nulla.Végre beruháztam a Perfect Acoustic termékekbe és igaz zsebbe kellett nyúni,de végre azt hallottam amit vártam!Soha többé szivacs!

 11. Tivadar

  Most minden teljesen a helyén van, határozott hangok, semmi búgás-zúgás!Köszönöm!!!

 12. Tibi

  Teljesen elégedett vagyok a basszus csapdával. Mint a kinézete és összerakása, mint a hangelnyelése is a várakozásaimat felül múlta.

 13. tibi

  Szuper termék, a basszuscsapda sarokelem megszüntette a visszhangokat és így sokkal élvezetesebb a zenehallgatás.

 14. Gáspár Géza

  Végre összegyűjtöttem egy kis pénzt és sikerült lecserélnem a gagyi szivacsokat ezekre a sarokelemekre. 4db raktam a szobába, de ég és föld a különbség. Imádom a hangját. Előjöttek a tiszta basszusok. Végre van részletesség a dob hangjában is.

 15. Sándor

  Sajnos problémák voltak a mély hangokkal a nappalimban, nagyon rossz volt így a filmezés. Két sarokba is helyeztem el összesen 4 darab basszuscsapdát, kettőt-kettőt egymásra helyezve. A mély hangok sokkal kellemesebbek és tisztábbak lettek, sokkal jobb lett a szoba térérzete. Maximálisan elégedett vagyok a termékekkel.

Mondd el a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Az ügyfelek kérdései és válaszai

  Üdv Melyik típusú baszcsapda nyeli el a legtöbb alacsonyfrekvenciát? Köszönöm hogy elolvasta.
 1. 0 votes
  Q Üdv Melyik típusú baszcsapda nyeli el a legtöbb alacsonyfrekvenciát? Köszönöm hogy elolvasta....... Read more
  Asked by Berki Richárd on 2020.07.26. 07:46
  Answered by the admin

  Üdv

  Membrános sarokelem és a 40x40cm giga bass trap a legjobb a mély hang elnyelők közül.

  Ezeket a termékeket itt megtalálja: https://perfectacoustic.hu/termekkategoria/hangelnyelo/

  Fontos kideríteni, hogy melyik frekvencia a legnagyobb probléma, és ahhoz igazítani a membrán típusát. Itt a bőr és a fa membrán különbségekre gondolok.

Send me a notification for each new answer.