Klasszik bőr akusztikai membrán

(2 vásárlói értékelés)

20 117 Ft84 967 Ft Bruttó

Méret: 104x64x6cm Súly: 7kg

Méret: 104x64x11cm Súly: 10kg

Méret: 130x64x11cm Súly: 11kg

Minél többet raksz egy dobozba, annál olcsóbb lesz a csomagolás, ha szállítással kéred.

Törlés
 Ft
Cikkszám: 4354654879 Kategória:
MPN: 4354654879
Márka:Perfect Acoustic

Leírás

Bármi kérdése van a termékekről vagy az akusztikáról, kérem itt tegye meg a kérdések és válaszoknál. Itt gyorsabban fog választ kapni. E-mailben csak a rendeléssel kapcsolatos kérdésekre tudunk válaszolni!

Bőr akusztikai membrán tulajdonságai:

 • elöl nagy sűrűségű akusztikai műbőr, hátul a kiporzás elleni védelem érdekében akusztikai selyem borítás található
 • belül merev faszerkezetbe ágyazott, 90 kg/köbméter akusztikai gyapotot használunk, mely az egészségre teljesen ártalmatlan, ugyanakkor rostos szerkezete biztosítja a hibátlan hangelnyelést, hangszigetelést
 • a műbőr tapintása, külseje, textúrája teljesen azonos a valódi bőrével

Műbőr membrán színválaszték

7-féle színben rendelhetők paneljaink, így szinte minden stílusú helyiségbe remekül beilleszthetőek ízléses és mutatós kiegészítőkként.

 

bőr akusztikai panel szinminta

 

Tisztítása:

Tisztítása rendkívül egyszerű: elegendő enyhén nedves ronggyal áttörölni.

Kérhetők behajtható lábakkal is. Lábak ára: nettó 3000 Ft/panel. Lábak színezése: nettó 1000 ft/panel.

Rendelhető 8mm fakerettel, natúr fenyő színben. Fakeret ára: nettó 5000 ft/panel.

Melyek a műbőr membránok előnyei a többi típusú membránokhoz képest?

A bőr membránok 600 Hz fölött minimális mennyiségben nyelik el a magasabb hangokat, így a mélyebb tartományokban sokkal hatásosabbak. Már 40 Hz-től rombolják a nemkívánatos mély hangokat, így részletesebb, megfogottabb basszust kapunk, miközben a magas hangok levegősebbek maradnak.

classic bor membran.
A panelek rögzítése:

Minden egyes hangelnyelő panel hátoldala előre kifúrt lyukakkal rendelkezik. Ezek a lyukak a 4 saroktól 6 cm-re találhatóak.
Az előre kifúrt lyukakba könnyedén, kézzel be lehet csavarni a panelekhez csomagolt kampós csavarokat.

Falhoz történő rögzítéshez, egy tiplit és egy kampós csavart kell beszerezni. Ezeket nem adjuk a termékekhez!

Felmerülhet a kérdés, hogy miért nem adjuk a tiplit és a csavarokat a termékekhez?

Ahány ház vagy helyiség, annyiféle faltípus létezik. A különböző faltípusokhoz eltérő rögzítési módot kell alkalmazni.
Gipszkarton fal esetén, gipszkarton csavart beszerzésére lesz szükség.
Ha beton vagy téglafalra szeretnénk rögzíteni a panelt, egy 8 mm-es tiplire és egy minél hosszabb kampós csavarra van szükség.
Ha a tipli és a csavar már a falban van, akkor egyszerűen csak fel kell akasztani a falra a panelt. Nem igényel szakértelmet!
Látható, hogy igazán egyszerűen és könnyedén, szaktudás és minden nehézség nélkül saját magunk is meg tudjuk oldani a panelek rögzítését. Ha mégis gond vagy kérdés merül fel az elhelyezéssel, illetve rögzítéssel kapcsolatban, keressen minket bizalommal. Szívesen segítünk tanácsainkkal.

hifiszoba hangelnyelo hasznalataval

Elkészítés:

A megrendeléstől számított egy vagy két héten belül bármelyik típusú panelt, bármilyen mennyiségben el tudjuk készíteni.

Csomagolás

Az elkészült termékeket dedikált, erős kartondobozba csomagoljuk, a dobozon belül pedig még 4 réteg csomagolóanyagot használunk, így védve a termékeket a külső hatásoktól, melyek a szállítás során előfordulhatnak. Egyedi méretezésű termékek esetén nincs lehetőség gyári csomagolásra, ilyenkor egyedi csomagolást kapnak. Magyarországon, ha a telephelyünkön veszi át a terméket, akkor környezetvédelmi okokból, vékony fóliacsomagolást kapnak. Így olcsóbban juthat a kiválasztott termékhez, és a környezetet is védi.

Szállítás

Megrendelt termékeinket a DHL szállítócég végzi. Magyarországra a 24H futárszolgálat.

Hogyan segíthetnek műbőr membránjaink?

Mély hangokról 200-330 Hz alatt beszélünk. Ezek kezelése már komolyabb feladat. A magas hangokat az egyszerű, hétköznapi berendezési tárgyak(bútorok, ablakok,ajtók, függönyök, dekorációs tárgyak..stb.) is képesek elnyelni, így a mély hangok kerülnek túlsúlyba. Mélyhangelnyelő membránjaink alkalmazásával csak a mélyebb tartományokhoz nyúlunk, megfékezve a magas hangok túl csillapítását..
A basszuscsapda vagy mélyhang elnyelő membrán elengedhetetlen a tiszta hangzás eléréséhez. Segítségével az ideális akusztika kialakításának legfontosabb és legnagyobb kihívást jelentő feladatát valósíthatjuk meg: a mély-hangok csillapítását. Műbőr membránjaink már 40 Hz-től, rezgéssel csillapítják a túlsúlyban lévő mély hangokat.

Pár szó az akusztikai gyapotról

Paneljainkban akusztikai gyapot található, mely a hungarocell, szivacs stb. anyagokkal szemben sokkal hatékonyabb a hangelnyelés terén a sűrű rostos szerkezet miatt. A mély hangok hullámhossza nagyobb, mint a magas hangoké, ezért más típusú anyagokat igényelnek a hangelnyelés során. A mély hangokat csak sűrű szálas nagy fajsúlyú akusztikai hangolt membránnal lehet kordában tartani. A puha, könnyű, lágy szerkezetű szivacsos, akusztikai habok a magas hangokat képesek csak elnyelni. Minél vastagabb az anyag, annál több hangenergiát tud hővé alakítani, azonban a nagy sűrűségű anyagokba nehezebben hatolnak be a hanghullámok, így akusztika szempontjából kedvezőbbek a nagyobb sűrűségű anyagok.

Minden termékünket folyamatosan mérjük és teszteljük. Pontos, matematikai számításokkal teljes precizitással kiszámolható az abszorbációs képesség.

Basszus hangelnyelők ideális elhelyezése

Moziszobákban, stúdiókban , hifiszobákban, nappalikban is használhatóak a basszus hangelnyelő elemek. A falak mentén, a hangnyomásnak köszönhetően, a sarokban torlódik össze a basszus túlnyomó része, ezért ajánlott a sarkokban elkezdeni a mély hangok csillapítását. Ezt követi az oldalfalak kezelése. Tanácsos a falaktól minimum 10 cm távolságra elhelyezni a paneleket, hiszen a mély hang megtorpan a falaknál, feldúsul és ebben az álló helyzetben nem lehet teljes hatékonysággal elnyelni.
Lehetőségeinkhez mérten törekedjünk arra, hogy ne az elsődleges visszaverődési pontokba helyezzük el a membránokat, mivel egyenes, kemény felülete nem képes a magas hangok elnyelésére és szétszórására. Ezért ezekre a helyekre inkább szélessávú akusztikai vagy diffúzor előlapos paneleket, esetleg akusztikai diffúzorokat rakjunk. Ezáltal tiszta térhangzást érhetünk el és nem kapjuk fáziskéséssel a hangot.
Ha sikerül megoldanunk a megfelelő elhelyezést, akkor egy sokkal tisztább, részletgazdagabb és dinamikusabb hangzásban lesz részünk. A tökéletes térhangzás teljessé teheti a zene élvezetét, ami jótékony hatással van az egészségünkre is, hangulatunkat, koncentrációnkat is javíthatja.

Akusztikai mennyezeti panelek alkalmazása

Vannak olyan helyiségek, ahol a falakra nem tudnak vagy nem szeretnének elegendő mennyiségű hangelnyelő elemet elhelyezni. Ilyenkor nagyon jól hasznosíthatók a mennyezeteken lévő üres terek. A nagy, üres, sík felületeken jelentős mennyiségű mély hang gyűlik össze, nem beszélve a földdel párhuzamos falak között kialakuló állóhullámokról. Ez a jelenség akkor jön létre, amikor a hangenergia ide-oda pattog két fal között.
Álmennyezet részben segíthet ezen a problémán, de érdemes ide is mélyhangelnyelő elemeket elhelyezni. A visszaverődések, mély hangok és állóhullámok nagy mértékben csökkenthetőek a mennyezeti hangelnyelőkkel. Természetesen ebben az esetben is fontos szem előtt tartani, hogy az elsődleges visszaverődési pontokba, amennyiben megoldható, szélessávú vagy diffúzor előlapos paneleket vagy akusztikai diffúzorokat rakjunk, mivel az egyenes, kemény felület visszaveri a magas hangokat. Célszerű a fejünk fölé vagy mögé helyezni a membránokat.

Pl:

mennyezeti felülnézet
Abban az esetben, ha sikerül ezt a fajta elhelyezést kivitelezni, akkor a vásárlók visszajelzései alapján akár 30 %-os javulást is tapasztalhatunk, akár már 2 db akusztikai elem alkalmazása mellett.

Miért van szükség membrános hangelnyelőkre?

A kisebb szobákban a túl sok mély hang lerontja a zenei élményt. A helyiségek formája is befolyásolja a hangzást, például a kocka vagy téglatest alakú tér kedvezőtlenül befolyásolja a szoba akusztikáját. A  membránok segítségével egyensúlyba hozható a tér akusztikája. Ahol nem történt építés előtt/alatt kifejezetten akusztikai tervezés és kivitelezés, ott nagy eséllyel szerkezeti és a helyiségek méreteiből adódó akusztikai problémákkal talákozhatunk. Az építőanyagok általában alacsony hangelnyelési kapacitással bírnak, ezért szükséges az utólagos akusztikai mérés és kezelés. Nyilván nem lehet minden épületnek nekiesni és átépíteni a tökéletes akusztika érdekében. Ezért szükséges az akusztikai elemek megfelelő elhelyezése, hiszen ezek nem igénylik a helyiségek komolyabb átalakítását. Néhány jól megválasztott akusztikai panellel hibátlan hangzást érhetünk el.

A mély hangok esetében az utózengés ideje megnő. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a helyiségben nem a valós mennyiségű és minőségű mély hangokat halljuk, hanem a szoba hangját, és így a torz basszus tönkreteheti a hangélményt. Ami akár 20-30dB kiemeléssel járhat. A rossz akusztika pedig feszültséget okozhat, sőt akár még fejfájáshoz is vezethet. Elektronikus hangosítással csekély mértékben lehet javítani a nem megfelelő akusztikával rendelkező helyiséget. A mély hangelnyelő membrán olyan akusztikai panel, amely szűkebb frekvencia tartományon belül csökkenti a túlzó hanghullámokat.

Állóhullámok keletkezése

Primacoustics-explanation-of-reflection-points (1)A mély hangok visszapattannak a falakról, majd tovább pattognak a helyiségben minden irányban, és lassabban is halnak el. A sarkokban és a falak közelében képződnek az állóhullámok. Ezek azért jönnek létre, mert a faltól bizonyos távolságra a hangforrásból érkező és visszavert hang azonos fázisban találkozik, így felerősítik egymást. Máshol viszont ellentétes fázisban találkoznak, az esetben gyengítik egymást. A sarkokban azért jelenkeznek intenzívebben, mert ott két szomszédos falról egyszerre pattan vissza a hang. Ezért fontos a sarkok akusztikai kezelésével kezdenünk a helyiség hangzásának javítását.

Hogy miért csak a mély hangokra térek ki?

 • Mert a mély hangokkal szemben, a magas hangokat igen egyszerű kezelni :
  szélessávú akusztikai panelekkel,
 • diffúzor előlapos elemekkel
 • vagy akusztikai diffúzorokkal.
  A szélessávú akusztikai panelek nem tudják elég hatásosan a sub-bass frekvenciát csillapítani, ezért szükségesek a mélyhangelnyelő membránok.

Miért jobbak a Perfect Acoustic akusztikai termékei más gyártók termékeinél?

Egyszerű a válasz: a Perfect Acoustic csakis a legmagasabb minőségű anyagokat használja termékei előállítása során. Termékeink hosszú évtizedekig megőrzik minőségüket, hatékonyságukat és esztétikus megjelenésüket. Minden panelhez kizárólag csak a legerősebb, legidőtállóbb anyagokat és a legsűrűbb hangelnyelőket alkalmazzuk. Termékeinket kézzel készítjük és gondosan ellenőrízzük. Egyedi technológiával készülő mély hangelnyelő membránjaink jelenleg a piacon a legmagasabb abszorbációs (hangelnyelő) együtthatóval büszkélkedhet. Az sem utolsó szempont, hogy paneljeink esztétikailag is megállják a helyüket, nem kell attól tartani, hogy elcsúfítja a szoba hangulatát, stílusát. Mivel valóban széles termékpalettát kínálunk, valamint egyedi igényeket is teljesítünk, így számunkra szinte nem is létezik lehetetlen. Lehetőségeinkhez mérten- és természetesen a realitás talaján maradva- bármilyen ötletet, elképzelést igyekszünk megvalósítani! Kérdéseivel, kéréseivel forduljon hozzánk bizalommal. Készséggel segítünk a felmerülő problémák megoldásában. Szakértelmünkben, hozzáértésünkben, munkánkban 100 %-ban megbízhat.

Összegezve

Az optimális akusztika elérésének érdekében több tényezőt is figyelembe kell vennünk. A tér méretei, formája, a berendezési tárgyak, falak borítása, a hőmérséklet -mind lényeges adatok. Nagyon fontos, hogy valódi szakértelemmel bíró céget, akusztikai szakembert bízzunk meg otthonunk, irodánk vagy stúdiónk akusztikai vizsgálatával. A Perfect Acoustic ebben is rendelkezésre áll.
Ne spóroljunk a helyiségek akusztikai kezelésén, de nem is kell eladósodni a megfelelő akusztikai elemek beszerzésekor. Cégünk kedvező áron, prémium minőségben állítja elő széles választékban kapható akusztikai termékeit.
Műbőr membránjaink minősége, hatékonysága, ára már számos vásárlónk tetszését elnyerte. Kizárólag pozitív véleményeket és visszajelzéseket kaptak bőr membránjaink. Kiemelik a magas minőséget, a tetszetős kivitelezést és a hatékony elnyelő tulajdonságokat.

További információk

Tömeg N/A
Színek

1, 2, 3, 4, 5, 6, 7

Méretek

104x64x11cm Csomagolás nélkül, személyes átvétel, 104x64x6cm Csomagolás nélkül, személyes átvétel, 130x64x11cm Csomagolás nélkül, személyes átvétel, 1db 104x64x11cm Egybecsomagolva, szállítással, 1db 104x64x6cm Egybecsomagolva, szállítással, 1db 130x64x11cm Egybecsomagolva, szállítással, 2db 104x64x11cm Egybecsomagolva, szállítással, 2db 104x64x6cm Egybecsomagolva, szállítással, 2db 130x64x11cm Egybecsomagolva, szállítással, 4db 104x64x6cm Egybecsomagolva, szállítással

Klasszik bőr akusztikai membrán termékről 2 értékelés

 1. Homér

  Sok kérdezgetés után találtam meg ezt a céget. Mindenhol az Ő nevük jött szóba.Nagyon profi csapat!Méréssel együtt kértem az akusztikai tervezést és kivitelezést.De sajnos kivitelezést már nem tudnak vállalni mert annyira sok a munkájuk. Ez egy rossz pont 🙂 .Azon kívül maga a stúdióm hangja és a panelok minősége profi lett.Referencia hangot tudtak kihozni pár óra alatt. A referenciákhoz fel is rakattam a képeket!

 2. Norbi

  Nekem ezt jött be a legjobban!!

Mondd el a véleményed

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Az ügyfelek kérdései és válaszai

There are no questions yet. Be the first to ask a question about this product.

Send me a notification for each new answer.