Fali panel-design panel – diffúzor

(3 vásárlói értékelés)

100 584 Ft104 184 Ft Bruttó

Méret:140x70x8cm súly: 30kg

Törlés
Cikkszám: 4576457958 Kategória:
MPN: 4576457958
Márka:Perfect Acoustic

Leírás

Bármi kérdése van a termékekről vagy az akusztikáról, kérem itt tegye meg a kérdések és válaszoknál. Itt gyorsabban fog választ kapni. E-mailben csak a rendeléssel kapcsolatos kérdésekre tudunk válaszolni!

Fali panel-design panel:

 • A fali panel-design panel kockái 7-8 cm kiemelésekkel rendelkeznek.
 • A magas minőségű alapanyagnak köszönhetően kiváló hangelnyelő tulajdonságúak.
 • Különböző mélységben kialakított felületük minden irányban, a teljes sávszélességben képesek szétszórni a hangokat.
 • Minél mélyebb a felület, annál alacsonyabb frekvenciájú hangokat tudnak elnyelni.
 • Mérete: 140x70x8cm, de a szállítás miatt 2db 70x70x8cm panelből áll.
 • Egyedi elképzelések, méretek esetén kérjük, írjon nekünk e-mailt, az ügyfélszolgálat rendelkezésére áll!
 • Minden termékünket kézzel készítjük, rendszeresen ellenőrizzük őket.
 • Ezek a dekoratív falburkoló kiegészítők bármilyen stílusú helyiségben jól mutatnak.

Tisztítása:

Egyszerűen letörölhető egy nedves törlőronggyal.

A diffúzorok szerepe

A hangelnyelő membránok a mély hangokat nyelik el. Nem elég azonban kizárólag ezeket az akusztikai elemeket használni, ha a kifogástalan akusztikára törekszünk. A túlzott csillapítás ugyanis jelentős romlást eredményez a hangzásban. A falakról, üveg és más sík, sima és kemény felületekről ide-oda, fel-le pattannak a hangok, kellemetlen visszhangokat keltve Ilyen esetekben a hangok egy irányban és azonos időben verődnek vissza. Ennek kiküszöbölésére szükséges akusztikai diffúzorokat is elhelyezni az adott helyiségben, mivel azok szabálytalan, eltérő mélységű felületüknek köszönhetően a teljes sávszélességben szórják szét a hangokat, ezáltal szebb, tisztább, teresebb hangzást kapunk. Az utózengés megszűnik. A diffúzorok, dekor panelek a mély hangokat is hatékonyan nyelik el. A megfelelő akusztikai panelek egymást kiegészítve biztosítják a tökéletes akusztikát. A faanyag előnyös akusztikai tulajdonságainak köszönhetően sokkal hatékonyabb, mint a PVC, vagy szivacs falburkoló kiegészítők.

Diffúzió

A diffúz és a közvetlen hangtér együtt alkotják a tér-idő és távolság érzetünket. Diffúz felület minden bútor, tárgy, és más kiegészítők, de a visszavert hangok minősége nagymértékben függ a diffúz felület anyagától. A fali panelek nagy fajsúlyú és sűrűségű szerkezetük miatt hatékony hangelnyelő anyagok. A szabálytalan, más-más mélységben kialakított felületük pedig képes a hangokat kisebb részecskékre bontva a térben szétszórni. A hungarocell vagy műanyag, PVC szivacsok egyáltalán nem funkcionálnak hangelnyelő elemként. A tojástartó dobozokat pedig inkább használjuk tojások tárolására!

Felfogatása

Nagyon egyszerűen rögzíthetőek diffúzoraink. Képakasztó és csavarok ( ezeket a termékek mellé csomagoljuk) segítségével bárki könnyedén rögzítheti, mindenféle szaktudást nélkül.

Elkészítése:

Bármilyen mennyiségben és méretben elkészítjük termékeinket a megrendelést követő 1-2 héten belül.
Csomagolás:
Termékeinket erős, dedikált kartondobozokba csomagoljuk, melyeket több réteg fóliával bélelünk ki.

Szállítás:
A panelek szállítását a DHL szállítócég végzi, Magyarországon pedig a 24H futárcég.

Mennyi diffúzort kell elhelyezni és hová?

Diffúzorokból nagyobb mennyiség szükséges egy nagyobb területű helyiségben. Elsősorban a visszaverődési pontokat kell lefedni diffúzorokkal. Ezeket a pontokat akusztikai méréssel lehet a legpontosabban meghatározni. A Perfect Acoustic nemcsak a helyszínen végez akusztikai vizsgálatot, online akusztikai mérésre is van lehetőség. 95 % pontossággal meg tudjuk állapítani az elsődleges visszaverődési pontokat.

Visszaverődési pontok:

akusztika visszavrodési pontok-a hangfal és a hallgatói pozíció között jobb és bal oldalon
-döntött tetőtéri szobákban
-a mennyezet, a hangfalak és a hallgató között
– a hangfalak mögött

Fülmagasságban ajánlott elhelyezni a diffúzorokat.

Ha egy helyiség ideális akusztikájú, a gyenge középtartomány felbontásával és a kiegyensúlyozatlan basszus hangok visszasugárzásával rendelkező teret feszes hangzásúvá teszik. A stúdiókban, hangfelvétel esetében sokkal jobb végeredményt kapunk, ha megfelelő az akusztika a felvétel alatt. Pincékben, alagsorban lévő stúdiókban az utózengés, a visszhang okozza általában a legkomolyabb gondot. Minél merevebbek a falak, annál nagyobb eséllyel keletkeznek visszaverődések. A járólap, parketta vagy PVC padlóburkolatok is visszatükrözik a hangokat. A tapasztalatok szerint az utólagos hangkeverés nem oldja meg az akusztikai hibákat, hiszen az elektronikusan kikevert, javított hanganyag csak abban a szobában fog jól szólni, ahol az utómunkákat végeztük! Más adottságú helyiségekben másképp hallatszódik. Ezért elengedhetetlen a szoba beltéri akusztikai kezelése a megfelelő falburkoló kiegészítők alkalmazásával.

stúdió akusztika fekete panelekkel

Zaj-baj

A felmérések szerint modern korunk egyik komoly problémája a zajártalom. A kültéri vagy akár a konyhai zajok tompítására elengedhetetlen akusztikai kiegészítők használata. A mindennapi zajok nemcsak a fülünknek zavaróak, de az idegrendszerünkre, szervezetünkre is negatívan hatnak. A zenehallgatás vagy filmnézés csak akkor nyújt kellemes élményt, ha az adott helyiség optimális akusztikával rendelkezik, mert akkor minden hang úgy szól, ahogy kell. Ha azonban nem foglalkozunk a szoba beltéri akusztikai javításával, sajnos feszültté, rosszkedvűvé is válhatunk a bántó hangok következtében! A basszus hangelnyelő falburkoló panelek és a diffúzorok használatával valóban kiegyensúlyozott, szép térhangzást hallhatunk.

A szépségről sem kell lemondanunk a hatékonyság javára!
Diffúzoraink szinte minden igénynek és ízlésnek megfelelnek. Nemcsak a nappaliban, vagy az otthoni stúdióban hatékonyak és szépek ezek a panelek, de a konyha falán is jól mutatnak és a konyhai és a kültéri zajokat is tompítják. Ha falburkoló kiegészítők közül válogat, a design fali panelek bizonyára elnyerik a tetszését.Sokféle szép színben rendelhetők, de ha a letisztultabb stílust kedveli, fehér színben is kérhetők. (Kültéri használatra nem alkalmasak, kizárólag belső terek akusztikájának javítására használhatók.)

Ha bármilyen kérdése van a dekor falburkoló akusztikai panelek használatával kapcsolatban, az ügyfélszolgálat szívesen segít.

További információk

Tömeg N/A
Színek

01, 02, 03, 04, 05, 06, 07, 08

Méretek

140x70x8cm Csomagolás nélkül, személyes átvétel., 1db 140x70x8cm Csomagolva, szállítással.

Fali panel-design panel – diffúzor termékről 3 értékelés

 1. Robi

  Legszebb diffúzor mind közül!

 2. Farkas

  Az online tervezés után többek között ezt rendeltem.A hangzás levegősebb,dinamikusabb lett! És még jól is néz ki! 🙂

 3. Tamás

  Sokáig kerestem azt a diffúzort amit el tudnék képzelni a lakásban,nekem ez az! Gyors volt a szállítás,a cég munkatársai segítőkészek,jó tanácsokat adtak!

Mondd el a véleményed

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Az ügyfelek kérdései és válaszai

There are no questions yet. Be the first to ask a question about this product.

Send me a notification for each new answer.