Ferde kocka diffúzor 60x60x6cm

(2 vásárlói értékelés)

30 309 Ft45 461 Ft Bruttó

Méret: 60x60x8cm, 70 x 70 x 6 cm

 Ft
Kérdése van? 1 órán belül válaszolunk!
Munkanapokon 07:00-15:10 között.

info@perfectacoustic.co.uk

 • Check Mark A PANELEK ÉS SZŐNYEGEK GYÁRTÁSI IDEJE EGY HÉT, A FÜGGÖNYÖKÉ KÉT HÉT.
Cikkszám: 349756876 Kategória:
MPN: 349756876
Márka:Perfect Acoustic

Leírás

Bármi kérdése van a termékekről vagy az akusztikáról, kérem itt tegye meg a kérdések és válaszoknál. Itt gyorsabban fog választ kapni. E-mailben csak a rendeléssel kapcsolatos kérdésekre tudunk válaszolni!

“Ingyenes”Online akusztikai mérés megrendelését itt tudod megtenni!

Mérés 6500Ft- de ha vásárolsz, utána levonjuk a termék összegéből! Így biztosan azt fogod rendelni amire szükséged van!

Ferde kocka diffúzor tulajdonsága:

 • Minőségi borovi fenyőből készülnek, mely sűrűségének és nagy fajsúlyának köszönhetően az egyik leghatékonyabb mélyhang hangelnyelő képességű anyag.
 • A ferde kockadiffúzor felülete szabálytalan, különböző mélységű, ezért a felületére érkező hangokat kisebb energianyalábokra bontja és egyenletesen szórja szét a térben. Így letisztult, kiegyensúlyozott és teresebb hangzást tapasztalhatunk.
 • Matematikai számítások alapján fejlesztettük ki diffúzorainkat. Különböző sávszélességben sugározzák vissza a hangokat, ezáltal megszűnik a kellemetlen csörgő visszhang.
 • Többi termékünkhöz hasonlóan, diffúzorainkat is kézzel készítjük és rendszeresen teszteljük.
 • Nálunk nincs elavulási idő! Termékeink hosszú idő elteltével is megőrzik dekoratív megjelenésüket, magas fokú hatékonyságukat.
 • Mérete : 60 x 60 x 6 cm, 70 x 70 x 6 cm. Egyedi méretek megvalósítására is van lehetőség. Egyedi méretek, illetve elképzelések igénye esetén, kérjük e-mailben írjon nekünk!

5 féle pácolt színből választhatnak megrendelőink:

Akusztikai diffuzor szinek

Rögzítésük

A diffúzorok rögzítését bárki egyszerűen, barkácstudomány nélkül el tudja otthon végezni. Képakasztót és csavarokat a termékekhez mellékelünk.

Lakberendezési elemként is használható

Cégünk nagy figyelmet fordít arra, hogy termékeink ne csak hatékonyak legyenek, hanem igényes, esztétikus kialakításuk miatt bármilyen szoba díszévé válhassanak. Kizárólag a legmagasabb minőségű alapanyagokkal dolgozunk, termékeink előállításánál. Letisztult, ízléses elemeink szinte mindenki tetszését elnyerik.

Elkészítés:

A megrendelést követő 1-2 héten belül, bármilyen méretben és mennyiségben elkészítjük termékeinket.

Csomagolás:

Dedikált, erős kartondobozokba csomagoljuk termékeinket. A dobozok belsejét több réteg fóliával is kibéleljük, hogy a szállítás alatt ezzel is óvjuk termékeink épségét.

Szállítás.

Termékeink szállítását a DHL futárcég végzi, Magyarországon a 24H szállítócég.

ferdekocka akusztikai diffuzor a szekrenyen

Mire képesek az akusztikai diffúzorok?

A basszus hangok felgyülemlése komoly akusztikai problémákat eredményez. Interferenciák, állóhullámok, csörgő visszhang keletkezhet. A mélyhang elnyelő membránok használata kiküszöböli ezt a gondot. Ám, amennyiben kizárólag a basszus hangelnyelésre koncentrálunk, a túlcsillapítás hibájába eshetünk. Ennek következtében leromlik a hangzás minősége. A diffúzorok amellett, hogy a basszus hangokat is elnyelik, a felületükre érkező hangokat kisebb energianyalábok formájában szétszórják, így a hangzás sokkal tisztább és egyenletesebb lesz, az utózengés megszűnik. A diffúzorok szabálytalan felületűek és különböző mélységűek, ezáltal eltérő szögekben verik vissza a hangokat.

A diffúzorok megfelelő elhelyezése és ideális mennyisége

A diffúzorokat fülmagasságba érdemes elhelyezni. Minél nagyobb helyiségről van szó, annál több diffúzorra lesz szükség. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy minden szabad felületet diffúzorokkal borítsunk be! A főbb visszaverődési pontokat kell megtalálni-és azokat kell elfedni a diffúzor panelekkel. Ezeknek a pontoknak a helyét akusztikai mérés során lehet megállapítani. Vagy pedig tükörrel kimérni. A Perfect Acoustic nemcsak a helyszínen végez akusztikai mérést, online mérésre is van lehetőség, ez esetben 95 % pontosságú eredményt kaphatunk! Nem javasoljuk az olcsó, ám hasznavehetetlen tárgyak diffúzorként vagy hangelnyelőként történő alkalmazását! Elsősorban a hungarocell, műanyag szivacs anyagokra, illetve tojástartó dobozokra gondolok, melyek egyáltalán nem alkalmasak ezekre a funkciókra.

Legfőbb visszaverődési pontok a hangfalak mögött, a mennyezeten, a hangszóró és a hallgató között, a döntött tetőtéri szobákban és a hallgató pozíció mögött találhatók általában.

Miért fontos az optimális akusztika?

Ha egy helyiség akusztikája kedvezőtlen, jelentős mértékben romlik a hanganyag, zene vagy film élménye. A hoszzú időn át tartó “zajártalom”nagyon komoly egészségromboló hatással járhat, pszichésen és fizikailag egyaránt. A hangoknak bizony erejük van-az utóbbi években egyre jobban elterjednek az úgynevezett hangfegyverek! Nem szabad tehát félvállról venni a helyiségek akusztikai kezelését! Mivel a legtöbb épület tervezésénél ilyen szempontokat nem vesznek számításba, ezért általában utólag kell megoldanunk a térhangzás javítását. A  diffúzorok, mély hangelnyelők..stb. előállításakor arra törekszünk, hogy a lehető legtökéletesebb akusztikát lehessen kialakítani.

Visszhang gondok

A nagy, sík falfelületek nem képesek a mély hangok elnyelésére. Visszaverik azokat, így a hangok ide-oda pattognak a falak között. Az így kialakult csörgő visszhangok nagyon zavaróak és kellemetlenek. A falaknál és a sarkoknál elhelyezett basszus hangelnyelő elemek segítenek ennek a gondnak a megoldásában, de az egyenletes hangzás érdekében mindenképpen szükség van a diffúzor panelekre is, melyek a hangenergiát- apró részekre bontva sugározzák vissza a térben. Ezáltal nem tapasztalunk utózengést.

Több hangvisszaverő felület típus létezik. A tükröző, sima, sík és kemény felületek (csempe, márvány, üveg) visszaverik a hangot, de nem rendelkeznek hangelnyelő képességgel, ezekkel szemben a diffúzorok szabálytalan felületük révén a helyiség nagyobb részén szórják szét a hangokat.

A diffúzoraink valódi fából készülnek, a fa anyag természetes adottságai, struktúrája (csomók, rögök, a szivárgó gyanta miatti foltosodás), erezete miatt a pácolás/festés nem lesz egyenletes, az árnyalatok is eltérőek lehetnek a diffúzor teljes felületén, ezért emiatt nem tudunk reklamációt elfogadni.
(A természetes faanyag szépsége, stílusa éppen abban rejlik, hogy az erezet és a struktúra miatt sajátos színeket, árnyalatokat lehet elérni a festés/pácolás során.)

Ez a termék egyedi gyártású terméknek minősül. A termék nincsen készleten, csak megrendelésre készül el. Erre tekintettel a sikeres fizetést követően a megrendelés módosítására vagy lemondására (elállásra) nincs lehetőség.
Termékeket +-1cm eltéréssel tudjuk elkészíteni.
2 különböző megrendelés között lehetnek szín eltérések, még ha ugyan azt a színt is rendelte.

További információk

Tömeg N/A
Méretek

1db 60x60x6cm Egybecsomagolva, szállítással, 2db 60x60x6cm Egybecsomagolva, szállítással, 60x60x6cm Csomagolás nélkül, személyes átvétel, 2db 70x70x6cm csamagolással a szállításhoz, 70x70x6cm csamagolással a szállításhoz, 70x70x6cm csomagolás nélkül

Ferde kocka diffúzor 60x60x6cm termékről 2 értékelés

 1. Sipi

  A diffúzor masszív és elég súlyos, a kép nem adja vissza, hogy milyen élőben. “Van benne anyag.” A gyártás minősége megfelelő, valóban tömör fa rétegelt lapra szerelve. Egy ilyen diffúzor kinézete elég megosztó, nekem tetszik, szép a világos dió pác kellemes barna színe és a tömör fa eredeti erezete. Az elhelyezés tekintetében érdemes kísérletezni. Nekem végül az eredetileg tervezett helyre, a mögöttem lévő falra kerültek, némi méricskélés és kísérletezés után. Hatását főként a középtartományban fejti ki, az utózengést némileg még mélyben is csillapítja de szerencsére a magastartományt csak alig befolyásolja (nálam a gyapot szélessávú panelek már túlcsillapítanák a magastartományt, ennek a diffúzornak nincs ilyen hatása). A hatása: a térérzet pontosabb, stabilabb, nem mosódik el. A hang tonálisan is érezhetően kiegyenlítettebb.

 2. Andrea Illés

  Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintéseKülső hivatkozás

  Hihetetlenül szep,massziv,pereciz kivitel! A nappali ékköve lett!

  #1 kép innen:Andrea Illés
Mondd el a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Az ügyfelek kérdései és válaszai

  Tisztelt Perfect Acoustic! Érdeklődni szeretnék, hogy a diffúzor színre pácolás dió? Mert ahol ki lehet jelölni a termék szinét, ott csak Tölgyre van lehetőségem! Köszönettel: Braun Tamás
 1. 0 votes
  Q Tisztelt Perfect Acoustic! Érdeklődni szeretnék, hogy a diffúzor színre pácolás dió? Mert ahol k...... Read more
  Asked by Braun Tamás on 2023.02.27. 07:47
  Answered by the admin

  Köszönjük kérdését!

  Ha dió színt szeretne a tölgy színt tudja kiválasztani a honlapon. Vagy a világos vagy pedig a sötét tölgy színt.

  Színárnyalatban szinte egyformák, nincs köztük különbség, de dió opció nincs(csak a fordítás más, de a szín ugyan az)

 2. Kedves Perfect Acoustic! Szeretnék ajánlatot kérni 4db Ferde kocka diffúzor panelre, amennyiben van lehetőség, 50x100cm-es méretben. Köszönettel, Lantos Tamás
 3. 0 votes
  Q Kedves Perfect Acoustic! Szeretnék ajánlatot kérni 4db Ferde kocka diffúzor panelre, amennyiben ...... Read more
  Asked by Lantos Tamás on 2022.03.15. 10:33
  Answered by the admin Üdvözlöm! Kérem a rendelését email-ban adja le. Előre is köszönöm!

Send me a notification for each new answer.