Flexi akusztikai Diffúzor

51 780 Ft62 886 Ft Bruttó

120x60x18cm

104x60x18cm

Kérdése van? 1 órán belül válaszolunk!
Munkanapokon 07:00-15:10 között.

perfectacoustic.com@gmail.com

  • Check Mark A PANELEK ÉS SZŐNYEGEK GYÁRTÁSI IDEJE EGY HÉT, A FÜGGÖNYÖKÉ KÉT HÉT.
Cikkszám: 45784524 Kategória: Címke:
MPN: 45784524
Márka:Perfect Acoustic

Leírás

Bármi kérdése van a termékekről vagy az akusztikáról, kérem itt tegye meg a kérdések és válaszoknál. Itt gyorsabban fog választ kapni. E-mailben csak a rendeléssel kapcsolatos kérdésekre tudunk válaszolni!

“Ingyenes”Online akusztikai mérés megrendelését itt tudod megtenni!

Mérés 6500Ft- de ha vásárolsz, utána levonjuk a termék összegéből! Így biztosan azt fogod rendelni amire szükséged van!

Flexi akusztikai Diffúzor

Termék információ:

⦁ Állítható diffúzor léc és hangelnyelő -egyben
⦁ Megszűnteti a csörgő visszhangot és az álló hullámokat.
⦁ Lehetővé teszi a diffúzor lammellák szögeinek a beállításait.
⦁ Ideális felvevő stúdiókhoz, hifi-moziszobákhoz, ház-imozi rendszerekhez.

4 féle színben:

flexi akusztikai diffuzor allva

Mi az a flexi akusztikai diffúzor?

A flexi akusztikai diffúzor egy innovatív akusztikai eszköz, amely egyesíti a a hang szétszórását , hangelnyeléssel, a nagyfrekvenciás visszhang és a visszaverődések egyidejű szabályozásával.
Az átlagosan 120x60x20cm mérettel rendelkező diffúzor-absorber 6db változtatható diffúzor lamellával rendelkezik.Ezek a keményfa lamellák különböző szögben való forgatásával alkalmassak a magas és az alacsony frekvenciák szétszórására, ami egy kívánt energiaszórást eredményez, ezáltal a legjobban megfelel a helyiségnek.
A lécek mögött egy nagy sűrűségű 6cm vastag hengelnyelő panel található, amely hatékonyan elnyeli az irányított energiát 300Hz-ig miközben a lécek között rezonanciát hoz létre.

Milyen anyagokból készül a Flexi akusztikai diffúzor?

Kemény és nehéz bútorlap veszi körbe a nagy teherviselés érdekében!
A beépített hangelnyelő panel szintén egy 2cm vastag fakeretbe épített nagy sűrűségű akusztikai gyapotot tartalmaz, ami 5 cm vastagával és 90kg/m3 sűrűségével közvetlenül a kritikus alsó és középtartományt célozza meg.

flexi akusztikai diffuzorok hatul

 

Gyors elhelyezés:

A Flexi diffúzort jellemzően a hallgatói pozíció mögött (1-2-3 darabot) érdemes elhelyezni úgy , hogy a munkaterület szélességét lefedje.
A helyükre illesztve a levegő és a térérzet nagyfokú növekedést és letisztultságot mutat be a szobában, miközben elnyelik az erősebb visszaverődéseket, állóhullámokat és a zavaró csörgő visszhangot.
Ez teszi különösen alkalmassá a minőségi hang létrehozását, olyan helyeken mint a lehallgató helyiségek, igényesebb otthoni hifi vagy moziszobák és stúdiók, ahol a legközelebbi reflexiós pontok rendkívűl aggasztó módon összekuszálják a hangot.

flexi akusztikai diffuzor allo

A Flexi akusztikai diffúzor a helyiség és a levegő érzetét kis helyiségekben is megnövelheti úgy, hogy a hangenergiát szétszórje a szobában.

A Flexi akusztikai Diffúzor mögötti tudomány

⦁ Túl zajos, túl csillapított szobák
⦁ Diffúzálás – nagyfrekvenciás energia felbontása- szétszórása
⦁ Abszorpció – a hang és a rezonancia szabályozása, elnyelése
⦁ Kombinált megközelítés – irányított frekvenciák vezérlése .

A Flexi akusztikai diffúzor mögötti koncepció a magas frekvenciájú energia irányításának megfizethető módját kínálja. A csúcsminőségű diffúzorok, rendkívül drágák, akár 2-300 000Ft is lehet, ezért általában csak a high-end szobákban találhatók. Az egyszerű diffúzor és a hangelnyelő panel kombinálásával a Flexi diffúzor kiváló teljesítményt nyújt. A következő oldal leírja, hogyan érhető el ez.

Élővégű, holtvégű szobatervek

A kérdés nagyon egyszerű: miért elsősorban a szétszórt energia? Miért nem egyszerűbb elnyelni minden hangot? Nos, menjünk vissza a felvételek sötét korszakaiba (kb. 1960 körülire) sok stúdiót teljes mértékben hangelnyelő anyagokkal kezeltek, így nyomottá és tompává váltak a helyiségek. A mérnökök gyorsan felismerték, hogy a mesterséges környezetben történő hallgatás olyan felvételeket eredményez, amelyek nem fordulnak elő a „ valós világban”.

Valamikor az 1970-es években új stúdió-tervezési koncepció jött létre, amely a szoba felét kezeli abszorpciós panelekkel (zsákutcával), míg a másik fele teljesen kezeletlen (élő vége). Ez a terv egy „élő végű, zsákutca” szobatervnek nevezhető. A szándék az volt, hogy a hang- mérnök kritikus döntéseket hozzhasson, mint például a különleges elhelyezés, a holtpont légkörének kiküszöbölésével, miközben lehetővé tette, hogy a hang az helyiség másik végén megmutassa az igazi energiáját. Jóllehet még jobb lett a hang, mint előtte volt, de a problémák továbbra is fennálltak.

Az 1980-as években a diffúzorok elkezdtek terjedni és megtalálni a helyüket a stúdiókba, hogy segítsenek kiküszöbölni a csörgő visszhangot és megszüntetni az erőteljes elsődleges visszaverődésből adódó gondokat. Az évek folyamán ez a koncepció alakult ki, ahol a legtöbb szobában a szoba forrásvégén nagyobb a hangelnyelés mértéke, míg a befogadó vége viszonylag élő marad, a természetes és mesterséges diffúzorok segítségével.

Akusztikai diffúzorok

 

Diffúzió – nagyfrekvenciás energia

Kinézetre és kialakításra sokféle diffúzor létezik és nagyon sok közös vonásuk is van: Valamilyen szabálytalan mintázattal rendelkeznek, amelyek úgy tervezték, hogy az irányított hangot lebontva visszaverjék és az energiáját a szobába különböző részeibe szétszórják.
Bizonyos diffúzorok, például a Borotvapenge úgy vannak kialakítva, hogy minden frekvenciát egy gondosan megtervezett fáziscsapdán keresztül egyenletesen lebontják. Ezek nehezen megterhelhetők, és nagyon drágák. Vannak olyan termékek termékek, mint pl a radiátor diffúzor, amely olyan alaprácsot használ, amely a véletlenszerű szögben érkező hangot véletlenszerűen osztja el a szobában.

Ezek könnyebben építhetők, nem olyan hatékonyak, de jelentősen megfizethetőbbek.
A Flexi diffúzor lamellái egymás mellett állnak. Olyan változó hangmagasságú léceket használ, amelyeket el lehet forgatni, hogy a hangot el lehessen irányítani a hallgató pozíciótól. Ez növeli a helyiség vagy a levegő érzését a szobában. Ez a speciális kialakítás különösen nagyszerű megoldás, mivel optimalizálhatja a hangszétszórást és a visszaverődési irányt az ülőhelynek megfelelően.

Hangelnyelés és szétszórás: a hangenergia és a rezonancia ellenőrzése.

Amiben a Flexi akusztikai diffúzer különbözik a többi terméktől: az az , hogy a hang szétszórást a hang elnyeléssel kombinálja. Gondold csak úgy, mint egy kétirányú hangszórót, ahol a magas frekvenciákat a hangszóró a mélyhangot a mélynyomó generálja. Ebben az esetben a mélyhangok a változó dőlésszögű lécek között oszlanak el, és a mélyhangokat a mögöttük elhelyezett hangelnyelő panel nyeli el.
Magában a beépített hangelnyelő panel egy egyedileg kifejlesztett 5cm vastag akusztikai gyapot.

Mivel ez az alacsony frekvenciájú hangokat a légréssel ellentétes irányban eltolják, így a hangok még további fél oktávval bővülnek. Ez azt jelenti, hogy 80% -kal hatékonyabb lesz 250 Hz-alatt, így jóval alatta marad az irányváltozási zónának (100 Hz ). Bármilyen mély frekvencia, amely túljut a léceken, elnyelődik, és minden olyan hang, amely a lécek mögött a hangcsapdába kerül, amely esetleg rezonanciát okozhat, szintén megszűnik.

Kombinált megközelítés: irányított frekvenciák vezérlése-elterelése

Amint fentebb említettük, az akusztikusok általában egyetértenek abban, hogy a hang a 300 Hz-nél nagyobb sugárzásra hajlamos. Az akusztikai diffúzor feladata valójában az energia szétszórása és egy részének elnyelése (anyagfüggő). Mivel a magas frekvenciák kevesebb energiát tartalmaznak, mint a mélyebb társaik, sokkal könnyebben kezelhetők-irányíthatók. Ezért az 1000 Hz feletti magas frekvenciák kezelése nem nehéz feladat. Ahol a dolgok nagyobb kihívást jelentenek, azok az alacsonyabb frekvenciák.

Az egyszerű negyed hullámhossz-számításához, használatához 8″ mélységű készülékre van szükség a 400 Hz-es diffúzióhoz.
Fontos megjegyezni, hogy nagy sűrűségű tömeg nélkül a hang gond nélkül áthalad. Például egy műanyag zacskó nem tartalmaz hangot, még ha levegőt is tartalmazhat. Éppen ezért a Flexi diffúzor nehéz, sűrű fából készül: amikor a hang a lécekre ütközik, a legtöbbjük visszaverődik a szobába.

Flexi akusztikai diffúzor – részletek és specifikációk:

A Flexi diffúzor egy olyan kombinált akusztikai diffúzor és hangelnyelő panel, amely segít megszűntetni az álló hullámokat és a csörgő visszhangot anélkül, hogy a helyiséget túl tompítaná.
Az innovatív kialakítás hat változó irányba állítható lapkával kezdődik, amelyeket el lehet forgatni vagy úgy beállítani, hogy a hangenergiát az elsődleges hallgatói pozícióból távolítsa el. A lécek mögött nagy sűrűségű, 5cm vastagságú 90kg/m3 akusztikai gyapot van.

Ez kettős felhasználást biztosít azáltal, hogy megszűnteti a káros rezonanciát, miközben elnyeli a nem kívánt mélyebb hangokat. Ezzel az akusztikai panellel bővül a tér, mivel megszűnteti a basszus által nyújtott magas utózengési időt, igy tisztábban hallva a magasabb hangokat.
A külső fakeret könnyen tisztítható, 5 féle színű keményfából készül. A Flexi diffúzort már összeszerelve lehet kapni és szállítani, így megkönnyítve az otthoni összeszereléssel járó bajlódást.A Flexi diffúzor 16 féle színből választható.

A Flexi akusztikai diffúzor használata:

A Flexi akusztikai diffúzort egy dedikált dobozban szállítjuk, már összeszerelve. A legtöbb embernek hogy kb. 5 percet vesz igénybe,hogyfelszerelje a falra.A hozzáadott kampók segítségével nagyon egyszerűen felakasztható.
A Flexi diffúzor a helyiségben bárhol elhelyezhető, hogy hatékonyan eloszlassa a hangenergiát. Nem feltétlenül fontos felfúrni vagy felszerelni, mivel a robosztus méretei megakadályozzák az eldőlésben. Akár a földre állítva is nagyszerűen használható!
A helyiségen belüli elhelyezés meghatározó tényezői a szoba elrendezésétől és az elérni kívánt hangtól függnek. A akusztikai diffúzórunk nagy előnye a beállíthatóság. Ily módon a diffúz(szétszórt) hang környezetből akár egy tompább hangelnyelő terület alakíthat ki.
A Flexi akusztikai diffúzor rendszerint hat vagy több egység bemeneti nyílással van ellátva (egyedi méretnél lehet több), hogy védje a hallgatói terület szélességét vagy a munka területét. A Flexi akusztikai diffúzort úgy is lehet egymásra rakni, hogy egy teljes falat takarjanak el, hogy a hang szétszórás és a hangelnyelés közötti helyiség válasza még jobban szabályozható legyen.

GYIK:

1. Alkalmazás – Hátsó fali elhelyezés

Az akusztikai diffúzorok leggyakoribb elhelyezése a helyiség hátsó részén található, ahol a monitor hangfalakból érkező közvetlen hangok, problémákat okozhatnak, az erős visszaverődések és fáziskésések létrehozásával. A legjobb eredmény érdekében a legtöbb tervező több Flexi akusztikai diffúzort rak össze, amelyek a teljes munkaterületet lefedik a hallgatói pozíció mögött. Ezek általában a fülmagasság középpontjában vannak, vagy valamivel magasabbak, hogy maximalizálják a hallási tér “szélességét”.Tehát az akusztikai diffúzoroknak ha ül az ember, mindig a fül magasságában kell lenni a közepüknek.

flexi akusztikai diffúzor elhelyezése
flexi akusztikai diffúzor elhelyezése

2. Flexi akusztikai Diffúzor alkalmazás – Sarokban lévő elhelyezése

Kisebb helyiségekben a Flexi akusztikai diffúzor tér és levegősebb érzetet adhat hozzá a hangenergia szétszórásával. A változtatható irányú lamellák lehetővé teszik, hogy a hang energiát az elsődleges hallgatói területről eltávolítsa és a természetes helyiséghatárokat használja a nagyfrekvenciás energia szétszórásával. A belső akusztikai panel is segít az alacsony frekvenciák elnyelésében – ez a általános probléma minden kisebb helyiségben.

flexi akusztikai diffúzor elhelyezése

3. Alkalmazás – Változó akusztika

A helyiség akusztikájának optimalizálása, csak műszeres beméréssel nem mindig teszi lehetővé, hogy ideális legyen egy hallgató számára. Az akusztikus hangszerek, mint például a hegedű, a cselló, az akusztikus gitár és a zongora élénkebb teret ígényelnek, míg az elektromos gitárok és dobok több energiát bocsájtanak ki.Ezért néha más helyiség elnyelést kell beállítani. A Flexi akusztikai diffúzor egyszerűvé teszi a stúdió akusztikájának megváltoztatását, ha egyszerűen az akusztikai diffúzor fa -lamelláit elforgatja a hang visszaverődésekhez képest másik irányba.

4. Hogyan állíthatom be a Flexi akusztikai Diffúzor lamelláinak pontos irányát?

Ennek a legegyszerűbb módja – leülni a hallgatói pozícióba, és hallgatni a különböző referencia zenei darabokat, miközben barátja lassan elforgatja a lamellákat. Egyszerűen állítsuk be azokat a szögeket, ahol a hang kevésbé elmosott és levegősebbé válik. Ez általában úgy történik, hogy a hangot elhagyja attól a helytől, ahol ül. Miután kiválasztotta a kívánt állást, jelölje meg a lécek pozícióját egy ceruzával vagy filctollal, hogy megjegyezzék a helyüket.

5. Van egy bizonyos szög, amely a legjobban működik?

Nem, nem igazán. Bár a merőleges helyzetbe való forgatása a legrosszabb helyzet, mivel a hang egyszerűen visszaverődik a kemény felületről. Ne feledje, hogy a hang egyre nagyobb irányban jelenik meg, minden frekvencián. A képzeletbeli vektorok vagy a tükör használata gyakran segít abban, hogy meghatározza a szoba ideális elhelyezését.

6. Van olyan jó a Flexi akusztikai diffúzor, mint az önök más diffúzorajai?

Igen és nem. Ne feledje, hogy egyetlen szoba sem tökéletes akusztikailag és az emberi agy és a fül elképesztően hatékony a helyiség anomáliáinak kompenzálására. Miután megtalálta a kényelmes beállítást, a gyakorlatban megtanulja és megismeri a szobáját és így már tudja, mit fog előállítani.

Core Audio kiállítása Perfect Acoustic diffúzorokkal, akusztikai panelekk.

 

7. Függeszthetem a Flexi akusztikai diffúzort a stúdiómban?

Természetesen, miért ne? Nem kifejezetten ehhez terveztük, de a szerkezete probléma nélkül kibírja.Nehéz, ezért ha úgy dönt, hogy ezt használja, akkor biztosítani kell azt, hogy jól biztosítsa.

8. Használhatok Flexi diffúzort az oldalsó abszorpciós panelek helyett?

Természetesen, igen. Ha van egy különösen igényes hangterme (sok visszaverődéssel), és szeretné hozzáadni a mellékkezelést, a Flexi akusztikai diffúzor jó választás lenne, mivel a helyiséget levegősebben fogja tartani, miközben a hangot akár 40Hz-től elnyeli.

9. Észrevettem, hogy ritkán beszélünk a magas frekvenciájú hangok problémáiról. Miért van ez?

A magas frekvenciákat sokkal könyebb szabályozni az alacsony frekvenciákkal szemben. Ezért foglalkozunk általában azzal, hogy mennyire sok a mélyhang egy helyiségben. A diffúzáláson túlmenően a magas hangok vezérlését midnen akusztikai panel kezeli, ezáltal nem szoktunk rá kitérni.

10. Használhatom a Flexi akusztikai diffúzort basszus csapdák helyett?

Ez attól függ, hogy milyen probléma van a basszussal. A Flexi diffúzor hatékonyan felszívja a basszust már 40Hz-től, de nem lesz akkora hatásfoka, mint egy basszuscsapdának. Ha túlzóan nagy útózengést tapasztalunk ,akkor érdemes kombinálni a sarokelemekkel vagy a basszuscsapdáinkkal https://perfectacoustic.hu/termek/basszuscsapda/

11. Eltartható a faltól a Flexi diffúzor, úgy hogy legyen egy kis távolság a fal és a diffúzor között?

Igen. Nincsenek pontos törvények az akusztikában. Általánosságban elmondható, hogy minél közelebb van a falfelülethez, annál kevesebb mély hangot nyelnek el. Ahogy távolodik a falfelülettől, több mély hangot tud felszívni,miközben a hang szétszórás megnő. Így a hatás, nagyítólencseként működik.

12. Hol kell elhelyezni a Flexi akusztikai diffúzort egy házimoziban?

Valószínűleg a legjobb hely lenne a „visszaverődési pontban” vagy a falakon, ahol a leginkább észrevehetőek lesznek az erős közvetlen hangok. Tehát, ha van egy hangfala, amely egy bizonyos falra közelében van, és a fal visszaverődést okoz, akkor a Flexi diffúzort ott használnjuk.

13. Mi az a természetes diffúzor?

A természetes diffúzorok nagyon sok félék lehetnek, mint például könyvespolcok vagy a páratlan szobaformák. Lényegében olyan kemény felületek, amelyek felboríthatják és szét szórhatják a hozzájuk csapódó hangenergiát.

14. Jó ötlet az abszorberek elhelyezése a diffúzorok között?

Hogyne, miért is ne lenne! Ne feledjük, hogy az akusztikai kezeléssel kapcsolatban nincsenek kőbe vésett szabályok. Ha egy viszonylag semleges munkakörnyezet hozunk létre, amely lehetővé teszi, hogy felvételeink más helyiségekbe is átvihetők legyenek. Néhány ember viszonylag kezeletlen szobában élvezi a felvételt, míg mások inkább egy tompább nyugodtabb vagy erősebben kezelt terem hangzását részesítik előnyben. Egy szoba tökéletes beállításához általában több hónapos munka szükséges, és csak utána hallja azt, hogy hogyan fog működni. Ez minden helyiségnél normális, de ezután a legtöbb mérnök mindig szívesen dolgozik ugyanabban a szobában.

A diffúzoraink valódi fából készülnek, a fa anyag természetes adottságai, struktúrája (csomók, rögök, a szivárgó gyanta miatti foltosodás), erezete miatt a pácolás/festés nem lesz egyenletes, az árnyalatok is eltérőek lehetnek a diffúzor teljes felületén, ezért emiatt nem tudunk reklamációt elfogadni.
(A természetes faanyag szépsége, stílusa éppen abban rejlik, hogy az erezet és a struktúra miatt sajátos színeket, árnyalatokat lehet elérni a festés/pácolás során.)

Ez a termék egyedi gyártású terméknek minősül. A termék nincsen készleten, csak megrendelésre készül el. Erre tekintettel a sikeres fizetést követően a megrendelés módosítására vagy lemondására (elállásra) nincs lehetőség. Elkészítési idő előreláthatólag/általában 2 hét, de a várható elkészülés időpontjáról a megrendelést követően tájékoztatást küldünk.
Termékeket +-1cm eltéréssel tudjuk elkészíteni.
2 különböző megrendelés között lehetnek szín eltérések, még ha ugyan azt a színt is rendelte.

További információk

Tömeg N/A
Színek

fehér, fekete, sötét tölgy, világos tölgy

Méretek

104x60x18cm Csomagolás nélkül, személyes átvétel., 120x60x18cm Csomagolás nélkül, személyes átvétel., 1db 104x60x18cm Csomagolva, szállítással., 1db 120x60x18cm Csomagolva, szállítással.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Flexi akusztikai Diffúzor” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Az ügyfelek kérdései és válaszai

There are no questions yet. Be the first to ask a question about this product.

Send me a notification for each new answer.