Giga hangelnyelő panel membránnal

Akusztikai panel fertőtlenítése ózonnal: Nálunk nem kell félni a koronavírustól! 

Méret:109x30x30  Ár:35000 HUF Nettó

Méret:109x30x20  Ár:27000 HUF Nettó

Méret:109x40x40  Ár:40000 HUF Nettó

Rendelni e-mail-en lehet!

A megrendelt termék/termékek szállítási költsége a termék / termékek kosárba helyezését követően fog megjelenni!

Cikkszám: 67445248 Kategória:
GTIN: 67445248
MPN: 67445248
Brand: Perfect Acoustic

Leírás

Bármi kérdése van a termékekről vagy az akusztikáról, kérem itt tegye meg a kérdések és válaszoknál. Itt gyorsabban fog választ kapni. E-mailben csak a rendeléssel kapcsolatos kérdésekre tudunk válaszolni!

Giga hangelnyelő panel:

  • Giga hangelnyelő  készítésénél  dupla műbőr membránt használtunk.
  • Pontos matematikai számításokkal létrehozott membrán szerkezet.
  • Akusztikai membrán merevségét erős rugóztatott műbőr  biztosítja.
  • Belső hang elnyelőnek 90kg/m3 akusztikai gyapotot használunk, hogy biztosítsuk a membrán maximális hatékonyságát.
  • Ezt követően kívülről akusztikai  műbőrrel borítjuk be.
  • Akár lábbal is kérhető, ha problémát okoz az elhelyezés egy parkettaszegély miatt.

Színei:

bőr akusztikai panel szinminta

bőr akusztikai panel szinminta

16 féle színű akusztikai selyem vagy 6 féle műbőrrel kérhető

  •  Színskála a képtárban
  • Akusztikai membránjaink a standard méreten kívül egyedi méretben is rendelhető!
  • Akár rejtett elemként bútorok mellé ,esetleg belsejébe, vagy a polcokra.

hangelnyelő panelek

Giga basszuscsapda membrán egy rendívül hatékony basszuscsapda, amely egy membrán rezonátort és egy teljes méretű és értékű hangelnyelő panelt egyesít, hogy még hatékonyabban győzze le a mély tartomány problémás részeit.

Membrán kialakítása

Ez az egyedülálló kialakítású rugóztatott famembránt vagy egy rugóztatott bőr és fa membrán külső borítás tartalmaz, aminek a belsejében egy nagy sűrűségű 90kg/m3 akusztikai gyapot található.Ez hatékonyan nyeli el a 200Hz alatti hangokat famembrán esetében, míg a bőr- membrán esetében a 600Hz alatti hangokat.

Tehát ezek a basszuscsapdák a leghatékonyabbak a mélyhangok elnyelésében.
A membrán mögötti zárt légtér teljes mértékben kihasználja a negyed hullámhossz elveket, hogy tovább erősítse az alacsony frekvenciák elnyelését ebben a kritikus basszus régióban.
Az alacsony frekvencia elnyelése egy kifeszített membrán segítségével érhető el, amit a szerkezet teljes méretékben kitölt , a mély hangokat rezgéssel lelassítja végül megállítja, ott ahol az alacsony frekvenciák kiemelkedően magassak. A helyiség méretei bizonyos frekvenciákat erősítenek vagy pedig kioltanak .Erre van kifejlesztve a bass trap membrán, ami az alacsony frekvenciától hangtalanul rezonál ezáltal kisimítva a moduláris frekvenciákat.

Hangelnyelő panel színei

Ha bőr membránnal szeretné, akkor 7 féle akusztikai műbőr színből tud válogatni.
Akusztikai paneljaink mindig összeszerelve egyből használatra készen állnak, ezáltal várakozás nélkül üzembe helyezhetik.

Dupla műbőr  membránú Giga basszuscsapda hangelnyelő tulajdonsága:

Giga hangelnyelő panel

Elhelyezés röviden

A legoptimálisabb elhelyezés a sarkokban van, ahol a falak összeérnek és a mély hangok jelentősen feldúsulnak.
Azokban a helyiségekben ahol nincs elég hely a sarokelemeknek, oda a keskenyebb vagy az egyedi méretű panelokat ajánljuk!
Szélessávú akusztikai panelekkel és diffúzorokkal kombinálva gyakorlatilag egy tökéletesen kiegyensúlyozott légteret hozhatunk létre.

Alkalmazások

Legideálisabb felhaszálás, ha sarkonként legalább 2 darabot helyezünk egymás tetejére.Ha ez nem megoldható akkor akár fül magasságban is elhelyezhetjük úgy ,hogy a basszuscsapda közepe az ülőhelyzetben fülmagasságban legyen.Így a másodlagos visszaverődési pontot is le tudjuk szabályozni.
Ha nem szeretnének furkálni, szerelgetni,  akár a földre helyezve is tökéletesen ellátja feladatát.Ha esetleg parketta vagy bármilyen más szegély akadályozza a sarokba tolást ,akkor díjmentesen kérhetnek rá lábakat, amik eltartják a szegélyektől.

Hogyan alakult ki a Giga hangelnyelő panel membrán

Egy kis tudomány: Hogyan alakult ki a membránokat

Basszus problémák a stúdiókban

A már megfizethető digitális és analóg elektronikák megjelenése óta, a felvételi stúdiók elterjedése olyan mértékben megemelkedett, hogy sok nagyon sikeres felvétel teljes mértékben otthon készült a házi stúdiókban. Ezek a szobák legtöbbje ,már létező ,felépült szerkezetek, amelyeket soha nem szántak hangfelvételre vagy lehallgatásra.
A kis helyiségek nagy mértékbe számos problémát okoznak:a falak közelsége miatt a hangfalak vagy a hangszerek erős visszaverődéseknek vannak kitéve, amelyek súlyos fésűszűrést okoznak. Mivel a legtöbb szoba téglalap vagy négyzet alakú, a párhuzamos falak jelentős állóhullámokat és csörgő visszhangot okozhatnak. Ezek a visszaverődések kombináltan okozzák a hallgatási pozíció összeomlását és fülfáradást. Az ilyen típusú közép- és nagyfrekvenciájú visszaverődésekre közvetlen megoldást jelentenek a nagy népszerűségnek örvendő szélessávú hangelnyelő panelek.

A basszus frekvenciák kezelése azonban nagyobb kihívást jelent, amelyet általában , moduláris torzításnak vagy szobatípusnak neveznek.

A szobatípusok alapvetően több alacsony frekvenciájú hanghullám jön össze. Amikor több fázis egyesíti egymást, összeállnak és megerősödnek ,így a basszus megnövekszik egy adott frekvencián. Másik lehetőségként, ezek a hanghullámok kombinálhatják és kioltják egymást, ezzel csökkentve az adott frekvenciát, amitől egy nagyobb mértékű beszakadást érzünk a hang mélyebb szekciójában.Egyik eset sem ideális, mert a hangsugárzók túl hangosak vagy túl csendesek lehetnek attól függően, hogy hol tartózkodunk a szobában.
Egy ideálisan kezelt szobában, ha járkálunk a helyiség különböző pontjain, akkor minimális eltéréssel egyenletes hangzást kellene hallanunk.

Giga basszuscsapda stúdió-akusztika-javítás....

Könnyen kezelhető és működik!

A Giga basszuscsapda és a Szélessávú akusztikai panelal való kombinálásával észreveszed, hogy a basszus azonnal lenyugszik, a csörgő visszhang lecsökken, ami segít megszüntetni a zavaró állóhullámokat, amelyek kiemeléseket vagy kioltásokat okoznak. Kevesebb visszaverődéssel és visszhanggal, a hallgató nyugodtabbá teszi a szobáját, így kényelmesebb és élvezhetőbb lesz dolgozni. A megfelelően kezelt és kiegyensúlyozott stúdióval a keverések pontosabbá , és jobban hallhatóvá válnak, akkor amikor különböző helyiségekben mint pl: autójában és más akusztikai környezetben hallgatja a felvett zenét.

A sarkok használata és előnye

Már köztudott, hogy a mély hang a sarkokba feldúsul, ahol megtöbbszörözik és erősítik egymást. Ezért van az, hogy az akusztikusok mindig minden alkalommal a sarkokkal kezdik az akusztikai kezelést. Egy másik nagy ok az, hogy mivel a mély hang a sarkokban többszörösen megnövekszik, így ha megduplázza a basszuscsapdákat, akkor a basszuscsapdák hangcsapdaként üzemelnek.

GYIK:

Hogyan nyeli el a membrán a basszus hangot?

Egyszerű rezgéssel, ami természetesen hangtalan.
Ez csak annyit jelent, hogy a panelra szerelt nagy sűrűségű membrán a mélyhang áthaladtakor rezegni kezd, így nagymértékben lelassítja őket.
A bennük lévő nagy sűrűségű akusztikai gyapot termo dinamika módon közvetlenül a mélyhang áthaladtakor lelassul és az akusztikus energiája hővé alakul.

giga basszuscsapda beépítve a két szekrény közé

A két basszuscsapda egymásra rakása növeli a hangelnyelést?

Igen. Nem csak nagyobb felületet hoz létre a magas és a közepes és mély frekvenciákra, de a megnövekedett előfordulási visszaverődés minden bizonnyal segíti a több basszus elnyelését.

Ha ezeket membrános paneleket használjuk, hogyan vesznek fel magas frekvenciákat?

A basszus tartományt a legnehezebb szabályozni, ezért hoztuk azt a kompromisszumot, hogy jelentős mélyhang elnyelésért cserében feláldozzuk a magassab hangok elnyelését.Ha mégis a teljes sávszélességben szeretne hangot elnyeletni akkor válassza sarokelem basszuscsapdánkat vagy a sima Monster basszuscsapdákat.

Hogyan mérhetem a basszuscsapda teljesítményét?

Akár egy ingyenesen letölthető Room Acoustics Software-el.
Megméri a szobát Giga hangelnyelő membrán nélkül, majd után berakja a basszuscsapdát a sarokba és újra megméri.A hatás és a mérés magáért fog beszélni.
Ugyanezt ne tegye meg silányabb minőségű akusztikai panellal vagy szivaccsal mert nagy csalódásban lesz része.

Használhatom ezeket a basszus csapdákat a házimozi függöny mögött?

Teljes mértékben! A legtöbb mély frekvencia a függönyön áthalad , és a Giga basszuscsapda tökéletes módon elnyeli azt.

Hogyan tisztítsa az membrános sarokelem -basszuscsapdákat?
Enyhén nedves ronggyal áttörölhető.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Giga hangelnyelő panel membránnal” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Az ügyfelek kérdései és válaszai

There are no questions yet. Be the first to ask a question about this product.

Send me a notification for each new answer.