Giga hangelnyelő panel membránnal-Mélyhang specialista

(1 vásárlói értékelés)

Méret:109x30x20  Ár:26 400 HUF Nettó

Méret:109x30x30  Ár:30 800 HUF Nettó

Méret:109x40x40  Ár:36 300 HUF Nettó

Rendelni e-mail-en lehet!

Cikkszám: 67445248 Kategória:
MPN: 67445248
Brand: Perfect Acoustic

Leírás

Bármi kérdése van a termékekről vagy az akusztikáról, kérem itt tegye meg a kérdések és válaszoknál. Itt gyorsabban fog választ kapni. E-mailben csak a rendeléssel kapcsolatos kérdésekre tudunk válaszolni!

Giga hangelnyelő panel:

 • Giga hangelnyelő  panelek készítésénél  dupla műbőr membránt használtunk.
 • Pontos matematikai számításokkal létrehozott membrán szerkezet.
 • Akusztikai panelek membrán merevségét erős rugóztatott műbőr  biztosítja.
 • Belső hangelnyelőnek 90kg/m3 akusztikai gyapotot használunk, így biztosítsuk a membrán maximális hatékonyságát.
 • Ezt követően kívülről akusztikai  műbőrrel borítjuk be.
 • Akár lábbal is kérhető, ha problémát okoz az elhelyezés a parkettaszegély miatt.
 • A jó akusztika megteremtésében a stúdió, hifi vagy mozi szoba nélkülözhetettlen kelléke.

Panelek színei:

bőr akusztikai panel szinminta

bőr akusztikai panel szinminta

 • Akusztikai panelek a standard méreten kívül egyedi méretben is rendelhető!
 • Akár rejtett elemként bútorok mellé ,esetleg belsejébe, vagy a polcokra.
hangelnyelő panelek

Hifiszoba akusztika kezelése

Giga basszuscsapda membrán egy rendívül hatékony basszuscsapda, amely egy membrán rezonátort és egy teljes méretű és értékű hangelnyelő panelt egyesít, így még hatékonyabban győzze le a mély tartomány problémás részeit.

Membrán kialakítása

Ez az egyedülálló kialakítású rugóztatott bőr membránt tartalmaz, aminek a belsejében a nagy sűrűségű 90kg/m3 akusztikai gyapot található.Ez hatékonyan nyeli el a 600Hz alatti hangokat.

Tehát ezek a basszuscsapdák a leghatékonyabbak a mélyhangok elnyelésében.
A membrán mögötti zárt légtér teljes mértékben kihasználja a negyed hullámhossz elveket, hogy tovább erősítse az alacsony frekvenciák elnyelését ebben a kritikus basszus régióban.
Az alacsony frekvencia elnyelése, kifeszített membrán segítségével érhető el, amit a szerkezet teljes méretékben kitölt , a mély hangokat rezgéssel lelassítja végül megállítja, ott ahol az alacsony frekvenciák kiemelkedően magasak. A helyiség méretei bizonyos frekvenciákat erősítenek, vagy pedig kioltanak .Erre van kifejlesztve a bass trap membrán, ami az alacsony frekvenciától hangtalanul rezonál ezáltal kisimítva a moduláris frekvenciákat.

Dupla műbőr membránú Giga hangelnyelő panel tulajdonsága:

giga bass trap 40x40 hanelnyelési tulajdonsága. Össze kell hasonlítani a kisebb méretű Gigával

109x40x40cm Giga bass trap

Giga hangelnyelő panel

109x30x30cm giga bass trap

Hangelnyelő panel elhelyezés röviden

A legoptimálisabb elhelyezés a sarkokban van, ahol a falak összeérnek és a mély hangok jelentősen feldúsulnak.
Azokban a helyiségekben ahol nincs elég hely a sarokelemeknek, oda a keskenyebb vagy az egyedi méretű panelokat ajánljuk!
Szélessávú akusztikai panelekkel és diffúzorokkal kombinálva gyakorlatilag egy tökéletesen kiegyensúlyozott légteret hozhatunk létre.

Alkalmazások

Akusztika mindenekelőtt!

Legideálisabb felhasználás, ha sarkonként legalább 2 darabot helyezünk egymás tetejére.Ha ez nem megoldható akkor akár fülmagasságban is elhelyezhetjük úgy ,hogy a basszuscsapda közepe az ülőhelyzetben, fülmagasságban legyen.Így a másodlagos visszaverődési pontot is le tudjuk szabályozni.
Ha nem szeretnének furkálni, szerelgetni,  akár a földre helyezve is tökéletesen ellátja feladatát.Ha esetleg parketta vagy bármilyen más szegély akadályozza a sarokba tolást ,akkor díjmentesen kérhetnek rá lábakat, amik eltartják a szegélyektől.

Hogyan alakult ki a Giga hangelnyelő panel membrán

Egy kis akusztika tudomány: Hogyan alakultak ki a membránok

Basszus problémák a stúdiókban

A már megfizethető digitális és analóg elektronikák megjelenése óta, a felvételi stúdiók elterjedése olyan mértékben megemelkedett, hogy sok nagyon sikeres felvétel teljes mértékben otthon készült a házi stúdiókban. Ezek a szobák legtöbbje ,már létező ,felépült szerkezetek, amelyeket soha nem szántak hangfelvételre vagy lehallgatásra.
A kis helyiségek méretükből adódóan számos problémát okoznak:a falak közelsége miatt a hangfalak vagy a hangszerek erős visszaverődéseknek vannak kitéve, amelyek súlyos fésűszűrést okoznak. Mivel a legtöbb szoba téglalap vagy négyzet alakú, a párhuzamos falak jelentős állóhullámokat és csörgő visszhangot okozhatnak. Ezek a visszaverődések kombináltan okozzák a hallgatási pozíció összeomlását és fülfáradást. Az ilyen típusú közép- és nagyfrekvenciájú visszaverődésekre közvetlen megoldást jelentenek a hatalmas népszerűségnek örvendő szélessávú hangelnyelő panelek.

A basszus frekvenciák kezelése azonban nagyobb kihívást jelent, amelyet általában , moduláris torzításnak vagy szobatípusnak neveznek.

A szobatípusok alapvetően több alacsony frekvenciájú hanghullám jön össze. Amikor több fázis egyesíti egymást, összeállnak és megerősödnek ,így a basszus megnövekszik egy adott frekvencián. Másik lehetőségként, ezek a hanghullámok kombinálhatják és kioltják egymást, ezzel csökkentve az adott frekvenciát, amitől nagyobb mértékű beszakadást érzünk a mélyebb szekciókban. Egyik eset sem ideális, mert a hangsugárzók túl hangosak vagy túl csendesek lehetnek attól függően, hol tartózkodunk a szobában.
Ezek szerint ha ideálisan kezelt szobában járkálunk, a helyiség különböző pontjain, akkor minimális eltéréssel egyenletes hangzást kellene hallanunk.

Giga basszuscsapda stúdió-akusztika-javítás....

stúdió akusztika

Könnyen kezelhető és működik!

A Giga basszuscsapda és a Szélessávú akusztikai panellel való kombinálásával észreveszed, hogy a basszus azonnal lenyugszik, a csörgő visszhang lecsökken, ami segít megszüntetni a zavaró állóhullámokat, amelyek kiemeléseket vagy kioltásokat okoznak. Kevesebb visszaverődéssel és visszhanggal, a hallgató nyugodtabbá teszi a szobáját, így kényelmesebb és élvezhetőbb lesz dolgozni. A megfelelően kezelt és kiegyensúlyozott stúdióval a keverések pontosabbá , és jobban hallhatóvá válnak, akkor amikor különböző helyiségekben mint pl: autójában és más akusztikai környezetben hallgatja a felvett zenét.

A sarkok használata és előnye

Már köztudott, hogy a mély a sarkokban feldúsul, ahol megtöbbszörözik és erősítik egymást. Ezért van az, hogy az akusztikusok mindig minden alkalommal a sarkokkal kezdik az akusztikai kezelést. Egy másik ok az, hogy mivel a mély hang a sarkokban többszörösen megnövekszik, így ha megduplázza a basszuscsapdákat, akkor a basszuscsapdák hangcsapdaként üzemelnek.

GYIK:

Hogyan nyeli el a membrán a basszus hangot?

Egyszerű rezgéssel, ami természetesen hangtalan.
Ez csak annyit jelent, hogy a panelra szerelt nagy sűrűségű membrán a mélyhang áthaladásakor rezegni kezd, így nagymértékben lelassítja őket.
A bennük lévő nagy sűrűségű akusztikai gyapot termodinamikai módon közvetlenül a mélyhang áthaladásakor lelassul és az akusztikus energiája hővé alakul.

giga basszuscsapda beépítve a két szekrény közé

A két basszuscsapda egymásra rakása növeli a hangelnyelést?

Igen. Nem csak nagyobb felületet hoz létre a magas és a közepes és mély frekvenciákra, de a megnövekedett előfordulási visszaverődés minden bizonnyal segíti a több mélyhang elnyelését.

Ha ezeket membrános paneleket használjuk, hogyan vesznek fel magas frekvenciákat?

A mélyhang tartományt a legnehezebb szabályozni, ezért hoztuk azt a kompromisszumot, hogy jelentős mélyhang elnyelésért cserében feláldozzuk a magassab hangok elnyelését.Ha mégis a teljes sávszélességben szeretne hangot elnyeletni akkor válassza sarokelem basszuscsapdánkat vagy a sima Monster basszuscsapdákat.

Hogyan mérhetem a basszuscsapda teljesítményét?

Akár egy ingyenesen letölthető Room Acoustics Software-el.
Megméri a szoba vagy stúdió hangját Giga hangelnyelő membrán nélkül, majd után berakja a basszuscsapdát a sarokba és újra megméri.A hatás és a mérés magáért fog beszélni.
Ugyanezt ne tegye meg silányabb minőségű akusztikai panellel vagy szivaccsal mert csalódásban lesz része.

Használhatom ezeket a hangelnyelőket a saját házimozi függöny mögött?

Természetesen, igen! A legtöbb mély frekvencia a függönyön áthalad , és a Giga basszuscsapda tökéletes módon elnyeli azt.

Hogyan tisztítsa a saját membrános basszuscsapdákat?

Enyhén nedves ronggyal áttörölhető.

Giga hangelnyelő panel membránnal-Mélyhang specialista termékről 1 értékelés

 1. Magyari Balázs

  Hátsó oldalo sarokban helyeztem egy ilyen csapdát, kiegészítve elölső oldalra egy bőr membrános sarokelemmel. A mélytartományban jelentős változás érzékelhető, rengeteg energiát fognak meg. A kanapén is érezni, hogy kevésbé rezonál. Ami a legmeglepőbb, hogy úgy tűnik mintha több lenne a mély a szobában a csillapítás után. Mélyproblémás szobák sarkába nagyon ajánlott!

Mondd el a véleményed

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Az ügyfelek kérdései és válaszai

There are no questions yet. Be the first to ask a question about this product.

Send me a notification for each new answer.