Giga hangelnyelő panel membránnal-Mélyhang specialista

(4 vásárlói értékelés)

32 861 Ft81 576 Ft Bruttó

Méret:108x30x20

Méret:108x30x30

Méret:108x40x40

Minél többet raksz egy dobozba, annál olcsóbb lesz a csomagolás, ha szállítással kéred.

 Ft
Kérdése van? 1 órán belül válaszolunk!
Munkanapokon 07:00-15:10 között.

perfectacoustic.com@gmail.com

 • Check Mark A PANELEK ÉS SZŐNYEGEK GYÁRTÁSI IDEJE EGY HÉT, A FÜGGÖNYÖKÉ KÉT HÉT.
Cikkszám: 67445248 Kategória: Címke:
MPN: 67445248
Márka:Perfect Acoustic

Leírás

Bármi kérdése van a termékekről vagy az akusztikáról, kérem itt tegye meg a kérdések és válaszoknál. Itt gyorsabban fog választ kapni. E-mailben csak a rendeléssel kapcsolatos kérdésekre tudunk válaszolni!

“Ingyenes”Online akusztikai mérés megrendelését itt tudod megtenni!

Mérés 6500Ft- de ha vásárolsz, utána levonjuk a termék összegéből! Így biztosan azt fogod rendelni amire szükséged van!

Giga hangelnyelő panel:

Egyedi méreteket is tudunk gyártani.

Mérete:108x30x30 10kg

Mérete:108x30x20 8kg

Méret:108x40x40 16kg

 • Giga hangelnyelő  panelek készítésénél  dupla műbőr membránt használtunk.
 • Pontos matematikai számításokkal létrehozott membrán szerkezet.
 • Akusztikai panelek membrán merevségét erős rugóztatott műbőr  biztosítja.
 • Belső hangelnyelőnek 90kg/m3 akusztikai gyapotot használunk, így biztosítsuk a membrán maximális hatékonyságát.
 • Kérhető Extra sűrűségű 80kg/m3 Elitexa hangszigetelő szivaccsal (plusz költség)
 • Ezt követően kívülről akusztikai  műbőrrel borítjuk be.
 • Akár lábbal is kérhető, ha problémát okoz az elhelyezés a parkettaszegély miatt.
 • A jó akusztika megteremtésében a stúdió, hifi vagy mozi szoba nélkülözhetetlen kelléke.

Panelek színei:

 • Akusztikai panelek a standard méreten kívül egyedi méretben is rendelhető!
 • Akár rejtett elemként bútorok mellé ,esetleg belsejébe, vagy a polcokra.
hangelnyelő panelek
Hifiszoba akusztika kezelése

Giga basszuscsapda membrán egy rendívül hatékony basszuscsapda, amely egy membrán rezonátort és egy teljes méretű és értékű hangelnyelő panelt egyesít, így még hatékonyabban győzze le a mély tartomány problémás részeit.

Membrán kialakítása

Ez az egyedülálló kialakítású rugóztatott bőr membránt tartalmaz, aminek a belsejében a nagy sűrűségű 90kg/m3 akusztikai gyapot található.Ez hatékonyan nyeli el a 600Hz alatti hangokat.

Tehát ezek a basszuscsapdák a leghatékonyabbak a mélyhangok elnyelésében.
A membrán mögötti zárt légtér teljes mértékben kihasználja a negyed hullámhossz elveket, hogy tovább erősítse az alacsony frekvenciák elnyelését ebben a kritikus basszus régióban.
Az alacsony frekvencia elnyelése, kifeszített membrán segítségével érhető el, amit a szerkezet teljes méretékben kitölt , a mély hangokat rezgéssel lelassítja végül megállítja, ott ahol az alacsony frekvenciák kiemelkedően magasak. A helyiség méretei bizonyos frekvenciákat erősítenek, vagy pedig kioltanak .Erre van kifejlesztve a bass trap membrán, ami az alacsony frekvenciától hangtalanul rezonál ezáltal kisimítva a moduláris frekvenciákat.

Dupla műbőr membránú Giga hangelnyelő panel tulajdonsága:

giga bass trap 40x40 hanelnyelési tulajdonsága. Össze kell hasonlítani a kisebb méretű Gigával
109x40x40cm Giga bass trap
Giga hangelnyelő panel
109x30x30cm giga bass trap

Hangelnyelő panel elhelyezés röviden

A legoptimálisabb elhelyezés a sarkokban van, ahol a falak összeérnek és a mély hangok jelentősen feldúsulnak.
Azokban a helyiségekben ahol nincs elég hely a sarokelemeknek, oda a keskenyebb vagy az egyedi méretű panelokat ajánljuk!
Szélessávú abszorberekkel és diffúzorokkal kombinálva gyakorlatilag egy tökéletesen kiegyensúlyozott légteret hozhatunk létre.

 

Egy kis akusztika tudomány: Hogyan alakultak ki a membránok

Basszus problémák a stúdiókban

A már megfizethető digitális és analóg elektronikák megjelenése óta, a felvételi stúdiók elterjedése olyan mértékben megemelkedett, hogy sok nagyon sikeres felvétel teljes mértékben otthon készült a házi stúdiókban. Ezek a szobák legtöbbje ,már létező ,felépült szerkezetek, amelyeket soha nem szántak hangfelvételre vagy lehallgatásra.
A kis helyiségek méretükből adódóan számos problémát okoznak:a falak közelsége miatt a hangfalak vagy a hangszerek erős visszaverődéseknek vannak kitéve, amelyek súlyos fésűszűrést okoznak. Mivel a legtöbb szoba téglalap vagy négyzet alakú, a párhuzamos falak jelentős állóhullámokat és csörgő visszhangot okozhatnak. Ezek a visszaverődések kombináltan okozzák a hallgatási pozíció összeomlását és fülfáradást. Az ilyen típusú közép- és nagyfrekvenciájú visszaverődésekre közvetlen megoldást jelentenek a hatalmas népszerűségnek örvendő szélessávú hangelnyelő panelek.

A basszus frekvenciák kezelése azonban nagyobb kihívást jelent, amelyet általában , moduláris torzításnak vagy szobatípusnak neveznek.

A szobatípusok alapvetően több alacsony frekvenciájú hanghullám jön össze. Amikor több fázis egyesíti egymást, összeállnak és megerősödnek ,így a basszus megnövekszik egy adott frekvencián. Másik lehetőségként, ezek a hanghullámok kombinálhatják és kioltják egymást, ezzel csökkentve az adott frekvenciát, amitől nagyobb mértékű beszakadást érzünk a mélyebb szekciókban. Egyik eset sem ideális, mert a hangsugárzók túl hangosak vagy túl csendesek lehetnek attól függően, hol tartózkodunk a szobában.
Ezek szerint ha ideálisan kezelt szobában járkálunk, a helyiség különböző pontjain, akkor minimális eltéréssel egyenletes hangzást kellene hallanunk.

Giga basszuscsapda stúdió-akusztika-javítás....
stúdió akusztika

Könnyen kezelhető és működik!

A Giga basszuscsapda és a Szélessávú akusztikai panellel való kombinálásával észreveszed, hogy a basszus azonnal lenyugszik, a csörgő visszhang lecsökken, ami segít megszüntetni a zavaró állóhullámokat, amelyek kiemeléseket vagy kioltásokat okoznak. Kevesebb visszaverődéssel és visszhanggal, a hallgató nyugodtabbá teszi a szobáját, így kényelmesebb és élvezhetőbb lesz dolgozni. A megfelelően kezelt és kiegyensúlyozott stúdióval a keverések pontosabbá , és jobban hallhatóvá válnak, akkor amikor különböző helyiségekben mint pl: autójában és más akusztikai környezetben hallgatja a felvett zenét.

A sarkok használata és előnye

Már köztudott, hogy a mély a sarkokban feldúsul, ahol megtöbbszörözik és erősítik egymást. Ezért van az, hogy az akusztikusok mindig minden alkalommal a sarkokkal kezdik az akusztikai kezelést. Egy másik ok az, hogy mivel a mély hang a sarkokban többszörösen megnövekszik, így ha megduplázza a basszuscsapdákat, akkor a basszuscsapdák hangcsapdaként üzemelnek.

GYIK:

Hogyan nyeli el a membrán a basszus hangot?

Egyszerű rezgéssel, ami természetesen hangtalan.
Ez csak annyit jelent, hogy a panelra szerelt nagy sűrűségű membrán a mélyhang áthaladásakor rezegni kezd, így nagymértékben lelassítja őket.
A bennük lévő nagy sűrűségű akusztikai gyapot termodinamikai módon közvetlenül a mélyhang áthaladásakor lelassul és az akusztikus energiája hővé alakul.

giga basszuscsapda beépítve a két szekrény közé

A két basszuscsapda egymásra rakása növeli a hangelnyelést?

Igen. Nem csak nagyobb felületet hoz létre a magas és a közepes és mély frekvenciákra, de a megnövekedett előfordulási visszaverődés minden bizonnyal segíti a több mélyhang elnyelését.

Ha ezeket membrános paneleket használjuk, hogyan vesznek fel magas frekvenciákat?

A mélyhang tartományt a legnehezebb szabályozni, ezért hoztuk azt a kompromisszumot, hogy jelentős mélyhang elnyelésért cserében feláldozzuk a magasabb hangok elnyelését. Ha mégis a teljes sávszélességben szeretne hangot csillapítani akkor válassza sarokelem basszuscsapdánkat vagy a sima Giga basszuscsapdákat.

Hogyan mérhetem a basszuscsapda teljesítményét?

Akár egy ingyenesen letölthető Room Acoustics Software-el.
Megméri a szoba vagy stúdió hangját Giga hangelnyelő membrán nélkül, majd után berakja a basszuscsapdát a sarokba és újra megméri. A hatás és a mérés magáért fog beszélni.
Ugyanezt ne tegye meg silányabb minőségű hangelnyelő panellel vagy szivaccsal mert csalódásban lesz része.

Használhatom ezeket a hangelnyelőket a saját házimozi függöny mögött?

Természetesen, igen! A legtöbb mély frekvencia a függönyön áthalad , és a Giga basszuscsapda tökéletes módon elnyeli azt.

Hogyan tisztítsa a saját membrános basszuscsapdákat?

Enyhén nedves ronggyal áttörölhető.

Ez a termék egyedi gyártású terméknek minősül. A termék nincsen készleten, csak megrendelésre készül el. Erre tekintettel a sikeres fizetést követően a megrendelés módosítására vagy lemondására (elállásra) nincs lehetőség. Elkészítési idő előreláthatólag/általában 2 hét, de a várható elkészülés időpontjáról a megrendelést követően tájékoztatást küldünk.
Termékeket +-1cm eltéréssel tudjuk elkészíteni.
2 különböző megrendelés között lehetnek szín eltérések, még ha ugyan azt a színt is rendelte.

További információk

Tömeg N/A
Színek

1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, Bézs 553 BE-4, Fehér 553 BA-1, Kék 101 N-8, Közép barna 553 BR-1, Zöld 553 Z-3

Méretek

1db 20x30x108cm Csomagolva, szállítással, 1db 30x30x108cm Csomagolva, szállítással, 1db 40x40cm Egybecsomagolva, szállítással, 20x30x108cm Csomagolás nélkül, személyes átvétel, 2db 20x30x108cm Egybe csomagolva, szállítással, 2db 30x30cm Egybe csomagolva, szállítással, 30x30x108cm Csomagolás nélkül, személyes átvétel, 40x40x108cm Csomagolás nélkül, személyes átvétel

Giga hangelnyelő panel membránnal-Mélyhang specialista termékről 4 értékelés

 1. Magyari Balázs

  Hátsó oldalo sarokban helyeztem egy ilyen csapdát, kiegészítve elölső oldalra egy bőr membrános sarokelemmel. A mélytartományban jelentős változás érzékelhető, rengeteg energiát fognak meg. A kanapén is érezni, hogy kevésbé rezonál. Ami a legmeglepőbb, hogy úgy tűnik mintha több lenne a mély a szobában a csillapítás után. Mélyproblémás szobák sarkába nagyon ajánlott!

 2. Dani

  Kíváncsiságból rendeltem egy darabot. A kialakítása az elvárásoknak megfelelő, profi, mint a képeken, a csomagolás tökéletes.
  A hatása pedig már egy esetében is hallható.
  Rögtön meg is rendeltem az online akusztikai mérést, tanácsadást annak érdekében, hogy a megfelelő panelokat vásároljam a továbbiakban.
  Ajánlom mindenkinek készülék, kábel és minden egyéb cserélgetése, próbálgatása helyett.

 3. Zsolt

  Maga a termék rendben van, az effektjét annyira nem érzem, lehet, hogy az elhelyezésen kell még igazítani.

 4. László

  Sajnos problémák voltak a mély hangokkal a hálószobában, nagyon rossz volt így a filmezés. Ezen felül borzasztóan visszhangzott a szoba. Két sarokba is helyeztem el összesen 4 darab basszuscsapdát, kettőt-kettőt egymásra helyezve. Ezen felül diffúzor előlapos paneleket is tettem a falra, falanként 2 darabot. A mély hangok sokkal kellemesebbek és tisztábbak lettek, sokkal jobb lett a szoba térérzete és az idegesítő visszhangok is megszűntek. Maximálisan elégedett vagyok a termékekkel.

Mondd el a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Az ügyfelek kérdései és válaszai

  Tisztelt Perfectacoustic! Kérdezni szeretném,hogy a Giga bőrmembrános és a Sarokelem bőrmembrános termék között van-e különbség a mélyhang elnyelése,csillapítása szempontjából? Sarokba állítanám mindkettőt,de a sarokelem behelyezése kissé nehézkesebb lenne! Illetve ha a Giga mellett döntök melyik lehet az ajánlott standard méret hatékonyság szempontjából?(20×30;30×30;40×40?) Köszönöm szépen Zoli
 1. 0 votes
  Q Tisztelt Perfectacoustic! Kérdezni szeretném,hogy a Giga bőrmembrános és a Sarokelem bőrmembráno...... Read more
  Asked by Boros Zoltán on 2023.11.08. 06:25
  Answered by the admin

  Kedves Zoltán!

  Köszönjük a kérdést. 

  Egy 40x40 cm-es méretű Giga csapda képes annyi mély hangot elnyelni, mint egy sarokelem, a kisebbek nem képesek olyan sok mély hang elnyelésére. Ki lehet váltani a sarokelemet egy 40x40 cm-es Giga basszuscsapdával, de ha kisebbet rendel, akkor nem lesz olyan jó a hatása, mint a sarokelemnek. 

  Remélem tudtam segíteni. 

Send me a notification for each new answer.