Giga hangelnyelő panel membránnal

Méret:110x31x30  Ár:37000 HUF Nettó

Méret:110x31x20  Ár:30000 HUF Nettó

Méret:110x41x40  Ár:50000 HUF Nettó

Rendelni e-mail-en lehet!

Leírás

Giga hangelnyelő panel

Giga hangelnyelő panel:

  • Giga hangelnyelő panel készítésénél rugóztatott dupla famembránt vagy dupla műbőr membránt használtunk.
  • Pontos matematikai számításokkal létrehozott membrán szerkezet.
  • Akusztikai membrán merevségét erős merev faszerkezet biztosítja.
  • Belső hang elnyelőnek 90kg/m3 akusztikai gyapotot használunk, hogy biztosítsuk a membrán maximális hatékonyságát.
  • Ezt követően kívülről akusztikai selyemmel  vagy műbőrrel borítjuk be.
  • Akár lábbal is kérhető, ha problémát okoz az elhelyezés egy parkettaszegély miatt.

Giga hangelnyelő panel színei:

16 féle színű akusztikai selyem vagy 6 féle műbőrrel kérhető

  •  Színskála a képtárban
  • Akusztikai membránjaink a standard méreten kívül egyedi méretben is rendelhető!
  • Akár rejtett elemként bútorok mellé ,esetleg belsejébe, vagy a polcokra.
Giga hangelnyelő panel

Giga hangelnyelő panel

Giga basszuscsapda membrán egy rendívül hatékony basszuscsapda, amely egy membrán rezonátort és egy teljes méretű és értékű hangelnyelő panelt egyesít, hogy még hatékonyabban győzze le a mély tartomány problémás részeit.

Giga hangelnyelő panel membrán kialakítása

Ez az egyedülálló kialakítású rugóztatott famembránt vagy egy rugóztatott bőr és fa membrán külső borítás tartalmaz, aminek a belsejében egy nagy sűrűségű 90kg/m3 akusztikai gyapot található.Ez hatékonyan nyeli el a 200Hz alatti hangokat famembrán esetében, míg a bőr- membrán esetében a 600Hz alatti hangokat.

Tehát ezek a basszuscsapdák a leghatékonyabbak a mélyhangok elnyelésében.
A membrán mögötti zárt légtér teljes mértékben kihasználja a negyed hullámhossz elveket, hogy tovább erősítse az alacsony frekvenciák elnyelését ebben a kritikus basszus régióban.
A Giga hangelnyelő panel membrán az alacsony frekvencia elnyelése egy kifeszített membrán segítségével érhető el, amit a szerkezet teljes méretékben kitölt , a mély hangokat rezgéssel lelassítja végül megállítja, ott ahol az alacsony frekvenciák kiemelkedően magassak.A helyiség méretei bizonyos frekvenciákat erősítenek vagy pedig kioltanak .Erre van kifejlesztve a bass trap membrán, ami az alacsony frekvenciától hangtalanul rezonál ezáltal kisimítva a moduláris frekvenciákat.

Hangelnyelő panel színei

Giga hangelnyelő panelt, ha dupla famembránnal rendeli akkor 16 féle színű akusztikai selyem borítás választhat, ha pedig bőr membránnal szeretné, akkor 6 féle akusztikai műbőr színből tud válogatni.
Akusztikai paneljaink mindig összeszerelve egyből használatra készen állnak, ezáltal várakozás nélkül üzembe helyezhetik.

Dupla műbőr  membránú Giga basszuscsapda hangelnyelő tulajdonsága:

Bőr giga basszuscsapda hangelnyelő tulajdonsága

Bőr giga basszuscsapda hangelnyelő tulajdonsága

Hangelnyelő panel elhelyezése röviden

A legoptimálisabb elhelyezés a sarkokban van, ahol a falak összeérnek és a mély hangok jelentősen feldúsulnak.
Azokban a helyiségekben ahol nincs elég hely, a sarokelemeknek(cornel bass trap-nak) oda a keskenyebb vagy az egyedi méretű panelokat ajánljuk!
Szélessávú akusztikai panelekkel és diffúzorokkal kombinálva gyakorlatilag egy tökéletesen kiegyensúlyozott légteret hozhatunk létre.

Alkalmazások

Legideálisabb felhaszálás, ha sarkonként legalább 2 darabot helyezünk egymás tetejére.Ha ez nem megoldható akkor akár fül magasságban is elhelyezhetjük úgy ,hogy a basszuscsapda közepe az ülőhelyzetben fülmagasságban legyen.Így a másodlagos visszaverődési pontot is le tudjuk szabályozni.
Ha nem szeretnének furkálni, szerelgetni,  akár a földre helyezve is tökéletesen ellátja feladatát.Ha esetleg parketta vagy bármilyen más szegély akadályozza a sarokba tolást ,akkor díjmentesen kérhetnek rá lábakat, amik eltartják a szegélyektől.

giga basszuscsapda lábakkal

giga basszuscsapda lábakkal

Egy kis tudomány:Hogyan alakult ki a Giga hangelnyelő panel membrán

Basszus problémák a stúdiókban

A már megfizethető digitális és analóg elektronikák megjelenése óta, a felvételi stúdiók elterjedése olyan mértékben megemelkedett, hogy sok nagyon sikeres felvétel teljes mértékben otthon készült a házi stúdiókban. Ezek a szobák legtöbbje ,már létező ,felépült szerkezetek, amelyeket soha nem szántak hangfelvételre vagy lehallgatásra.
A kis helyiségek nagy mértékbe számos problémát okoznak:a falak közelsége miatt a hangfalak vagy a hangszerek erős visszaverődéseknek vannak kitéve, amelyek súlyos fésűszűrést okoznak. Mivel a legtöbb szoba téglalap vagy négyzet alakú, a párhuzamos falak jelentős állóhullámokat és csörgő visszhangot okozhatnak. Ezek a visszaverődések kombináltan okozzák a hallgatási pozíció összeomlását és fülfáradást. Az ilyen típusú közép- és nagyfrekvenciájú visszaverődésekre közvetlen megoldást jelentenek a nagy népszerűségnek örvendő szélessávú hangelnyelő panelek.

A basszus frekvenciák kezelése azonban nagyobb kihívást jelent, amelyet általában , moduláris torzításnak vagy szobatípusnak neveznek.

A szobatípusok alapvetően több alacsony frekvenciájú hanghullám jön össze. Amikor több fázis egyesíti egymást, összeállnak és megerősödnek ,így a basszus megnövekszik egy adott frekvencián. Másik lehetőségként, ezek a hanghullámok kombinálhatják és kioltják egymást, ezzel csökkentve az adott frekvenciát, amitől egy nagyobb mértékű beszakadást érzünk a hang mélyebb szekciójában.Egyik eset sem ideális, mert a hangsugárzók túl hangosak vagy túl csendesek lehetnek attól függően, hogy hol tartózkodunk a szobában.
Egy ideálisan kezelt szobában, ha járkálunk a helyiség különböző pontjain, akkor minimális eltéréssel egyenletes hangzást kellene hallanunk.

Giga basszuscsapda stúdió-akusztika-javítás....

Giga basszuscsapda stúdió-akusztika-javítás….

A Giga hangelnyelő panel

Könnyen kezelhető és működik!

A Giga hangelnyelő panel és a Szélessávú akusztikai panelal való kombinálásával észreveszed, hogy a basszus azonnal lenyugszik, a csörgő visszhang lecsökken, ami segít megszüntetni a zavaró állóhullámokat, amelyek kiemeléseket vagy kioltásokat okoznak. Kevesebb visszaverődéssel és visszhanggal, a hallgató nyugodtabbá teszi a szobáját, így kényelmesebb és élvezhetőbb lesz dolgozni. A megfelelően kezelt és kiegyensúlyozott stúdióval a keverések pontosabbá , és jobban hallhatóvá válnak, akkor amikor különböző helyiségekben mint pl: autójában és más akusztikai környezetben hallgatja a felvett zenét.

A sarkok használata és előnye

Már köztudott, hogy a mély hang a sarkokba feldúsul, ahol megtöbbszörözik és erősítik egymást. Ezért van az, hogy az akusztikusok mindig minden alkalommal a sarkokkal kezdik az akusztikai kezelést. Egy másik nagy ok az, hogy mivel a mély hang a sarkokban többszörösen megnövekszik, így ha megduplázza a basszuscsapdákat, akkor a basszuscsapdák hangcsapdaként üzemelnek.

Giga bass trap membrán GYIK:

Fel tudom szerelni a Giga hangelnyelő panel membránt egy sarokba?

Minden akusztikai panelünket előfúrt lyukakkal látjuk el és a hozzá adott csavarokat kampós csavarokat kézzel be kell csavarni.Utána a falba fúrt lyukba egy szintén kampós csavart kell rakni és felakasztani.

Hogyan nyeli el a membrán a basszus hangot?

Egyszerű rezgéssel, ami természetesen hangtalan.
Ez csak annyit jelent, hogy a panelra szerelt nagy sűrűségű membrán a mélyhang áthaladtakor rezegni kezd, így nagymértékben lelassítja őket.
A bennük lévő nagy sűrűségű akusztikai gyapot termo dinamika módon közvetlenül a mélyhang áthaladtakor lelassul és az akusztikus energiája hővé alakul.

giga basszuscsapda beépítve a két szekrény közé

giga basszuscsapda beépítve a két szekrény közé

A két basszuscsapda egymásra rakása növeli a hangelnyelést?

Igen. Nem csak nagyobb felületet hoz létre a magas és a közepes és mély frekvenciákra, de a megnövekedett előfordulási visszaverődés minden bizonnyal segíti a több basszus elnyelését.

Ha ezeket membrános hangelnyelő paneleket használjuk, hogyan vesznek fel magas frekvenciákat?

A basszus tartományt a legnehezebb szabályozni, ezért hoztuk azt a kompromisszumot, hogy jelentős mélyhang elnyelésért cserében feláldozzuk a magassab hangok elnyelését.Ha mégis a teljes sávszélességben szeretne hangot elnyeletni akkor válassza sarokelem basszuscsapdánkat vagy a sima Monster basszuscsapdákat.

Hogyan mérhetem a hangelnyelő panel teljesítményét?

Akár egy ingyenesen letölthető Room Acoustics Software-el.
Megméri a szobát Giga bass trap membrán nélkül, majd után berakja a basszuscsapdát a sarokba és újra megméri.A hatás és a mérés magáért fog beszélni.
Ugyanezt ne tegye meg silányabb minőségű akusztikai panellal vagy szivaccsal mert nagy csalódásban lesz része.

Használhatom ezeket a basszus csapdákat a házimozi függöny mögött?

Teljes mértékben! A legtöbb frekvencia a függönyön áthalad , és a Giga basszuscsapda tökéletes módon elnyeli azt.

Hogyan tisztítsa az membrános sarokelem -basszuscsapdákat?

Enyhén nedves ronggyal áttörölhető.
Giga hangelnyelő panel

Giga hangelnyelő panel

https://www.facebook.com/Perfect.akusztika/

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Giga hangelnyelő panel membránnal” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük