Printelt sarokelem hangcsapda

57 008 Ft61 908 Ft Bruttó

Méret:109x64x23cm Súly:18kg

Fényképet emailben küld el. Vagy ha a honlapon lévő képből választasz, azt írd a rendelés megjegyzésébe.

Kérdése van? 1 órán belül válaszolunk!
Munkanapokon 07:00-15:10 között.

perfectacoustic.com@gmail.com

 • Check Mark A PANELEK ÉS SZŐNYEGEK GYÁRTÁSI IDEJE EGY HÉT, A FÜGGÖNYÖKÉ KÉT HÉT.
Cikkszám: 23432567453 Kategória: Címke:
MPN: 23432567453
Márka:Perfect Acoustic

Leírás

Bármi kérdése van a termékekről vagy az akusztikáról, kérem itt tegye meg a kérdések és válaszoknál. Itt gyorsabban fog választ kapni. E-mailben csak a rendeléssel kapcsolatos kérdésekre tudunk válaszolni!

“Ingyenes”Online akusztikai mérés megrendelését itt tudod megtenni!

Mérés 6500Ft- de ha vásárolsz, utána levonjuk a termék összegéből! Így biztosan azt fogod rendelni amire szükséged van!

Printelt hangcsapda tulajdonságai:

 • Printelt hangcsapdák a merev, kemény faszerkezeten belül nagy testsűrűségű 90 kg/köbméter akusztikai gyapotot tartalmaznak, mely az egészségre teljesen ártalmatlan. Az akusztikai gyapot rostos, sűrű szerkezetű, emiatt kiváló hangelnyelő képességgel bír.

 • Az akusztikai selyemborítás kiporzásgátló hatású, sűrű szövésű anyag.

 • A printelt basszuscsapdák a túlzott mértékben felgyülemlett mély hangok elnyelésére alkalmazhatóak, a sarokelemek pedig a sarkok kezelésére szolgálnak.

 • Már 40 Hz-től csillapítja a nem kívánatos mély hangokat, egészen 20000 Hz-ig hatékonyan nyeli el azokat.

 • Printelt basszuscsapdáinkra dekoratív fényképek kerülnek, 50 féle fénykép közül válogathatnak a megrendelők, de amennyiben saját ötletét, elképzelését szeretné a termékre rányomtattatni, az is megoldható. Küldje el nekünk e-mailben a kiválasztott fényképet/fényképeket.

 • Termékünk színe az idő múlásával sem fakul, a nyomat minősége nem romlik.

 • Egyedi méretek megrendelésére is van lehetőség, ezekben az esetekben is kérjük, e-mailben írjon nekünk.

 • A basszuscsapda sarokelemeket kifejezetten a problémás sarkokban történő elhelyezésre terveztük.

 • Tisztításuk: egy enyhén nedves ronggyal egyszerűen letörölhetőek.

 • A megrendelt termékeket 1, maximum 2 héten belül elkészítjük. Egyedi megrendelés alapján készült printelt elemeket nem áll módunkban visszavenni!

 • Termékeinket gondosan és biztonságosan csomagoljuk be, a szállítást a DHL szállítócég végzi. Magyarországon a 24H futárszolgálat biztosítja a biztonságos szállítást.

 • Termékeinknél nincs elavulási idő, minőségüket hosszú évtizedekig megőrzik.

Minden termékünk kézzel készül és rendszeresen ellenőrízzük őket.

A PERFECT ACOUSTIC NEMCSAK A HELYSZÍNEN VÉGEZ AKUSZTIKAI MÉRÉSEKET, VIZSGÁLATOKAT, ONLINE AKUSZTIKAI MÉRÉSRE IS LEHETŐSÉG VAN. AZ ONLINE MÓDSZER HATÉKONYSÁGA 95 %-OS ! GYORS, EGYSZERŰ , MEGFIZETHETŐ ÉS NEM IGÉNYEL HELYSZÍNI KISZÁLLÁST. AMENNYIBEN ÖN IS SZERETNE TÖKÉLETES AKUSZTIKÁT OTTHONÁBAN, VAGY STÚDIÓJÁBAN, IRODÁJÁBAN, FORDULJON HOZZÁNK BIZALOMMAL!

Lenti képekből kedvére válogathat:

Amennyiben itt nem találja az önnek megfelelő képet, nézzen be erre az oldalra:

https://wallpapersite.com/

Fontos, hogy mindig a legnagyobb méretet töltse le és küldje el nekünk!

Ha esetleg saját fotót szeretne nyomtattatni akkor küldje el nekünk email-ban. Minimum 4K vagy 300dpi legyen a felbontása.

Basszucsapda hangelnyelési tulajdonsága megegyezik a szélessávú sarokelemével:

Sarokelem basszuscsapda célja

Bajkeverő basszus hangok

A mélyhang csillapítása talán a legfontosabb feladat a szobák, stúdiók ideális térhangzásának kialakításában. A mélyhangok túlzott dominanciája tönkreteszi a hanganyagot, megfosztva ezzel a hallgató a zene vagy film maximális élvezetétől. A magas hangok elnyelésére bármelyik berendezési vagy dísztárgyunk képes, a mély tartományokhoz azonban speciálisan erre a célra kifejlesztett felszerelés szükséges. A hangok arányát és eloszlását több tényező is befolyásolja, mint például a helyiségek mérete és alakja, a falak szerkezete, borítása, a berendezési tárgyak anyaga és mennyisége, illetve az üvegfelületek terjedelme.

Sarkallatos téma

A mély hangok nemcsak a falak és a mennyezet mentén halmozódnak fel, a legnagyobb gondot ezen a téren a sarkok jelentik. Mivel az egymáshoz közel lévő falak között ide-oda verődnek a hangok, így a sarkokban még intenzívebben felsűrűsödnek a basszus hangok. Azért nem kell gyászolnunk az elnyelt hangokat, nem tűnnek el, csupán hőenergiává alakulnak.

Formák és méretek

A kisebb méretű, téglalap vagy négyzet formájú helyiség esetében bizony gyakori a mély hangok felgyülemléséből adódóan állóhullámok és interferenciák kialakulása. Ezek kiemeléseket és beszakadásokat eredményezhetnek, melyek eltérőek lehetnek a helyiség különböző pontjain. Így felerősíthetik vagy kiolthatják egymást a hangok. Ezért fontos az ezeket okozó visszaverődéseket csökkenteni.

Ezek után talán furcsának hangozhat az az állítás, hogy a basszuscsapdák alkalmazása eredményeként, hangelnyelő tulajdonságuknak köszönhetően , növekszik a basszus, tisztábban hallható a mély hang. Ennek az a magyarázata, hogy ha a visszaverődések által keletkező kioltásokat sikerül megszüntetni, akkor a mély hangok egyenletesebben fognak megszólalni. Mély hangok nélkül ugyanis nem lennének élvezhetőek a zenei vagy más hangfelvételek.

A szoba más-más részein másképpen halljuk a mély hangokat. Az egyik ponton túl kevés, a másik ponton pedig túl sok lehet a basszus. Hiába költünk vagyonokat drága, jó minőségű hangfalakra, hangfelvevő eszközökre- basszuscsapdák nélkül nem tudunk tökéletes akusztikát kialakítanunk. Elhelyezésükkel a falak, sarkok nem fogják visszaverni a mély hangokat, hanem elnyelik őket, így a csillapítás következtében nem képesek kioltásokat létrehozni. A stúdiókban, ahol hangfelvétel is történik, még lényegesebb, hogy a rögzített hanganyag hibátlanul és egyformán szólaljon meg a helyiség minden egyes pontján. Ha egy rossz akusztikával rendelkező szobában vesszük fel a hanganyagokat, az utólagos hangszínszabályozásnál nagy aránytalanságot hozhatunk létre.

Csapdázzunk

A basszuscsapdák arra is képesek, hogy az utózengést megszüntessék, az utózengési időt lerövidítsék. Az utózengés következtében a mély hangok egy része tovább lesz hallható a többinél, ezáltal a hang kevésbé lesz tiszta és zengő.

Mennyi hangcsapdát helyezzünk el az adott helyiségben?

Érdemes beszerezni annyi basszuszcsapdát, amennyit csak tudunk, vagyis amennyit az adott helyiség/helyiségek mérete és a pénztárcánk megenged. A basszuscsapdák hangelnyelési hatékonyságát jelentős mértékben növeli, ha a tér minél nagyobb felületét kezeljük, azaz minél több basszuscsapdát helyezünk el. Ahogy már korábban is említettük, a sarkok a legproblémásabb területek, ezért javasolt ott kezdeni az akusztikai kezelést. Ha van rá lehetőségünk, minden sarokba tegyünk basszuscsapdákat, de a falakról és a mennyezetről se feledkezzünk meg! A nagy terjedelmű, sík, kemény felületeket is szükséges kezelni, a hangok visszaverődése miatt. A Perfect Acoustic akusztikai termékek széles választékát kínálja megrendelői számára.

Hangvisszaverő felületek

Több típusú hangvisszaverő felület létezik. A csempe, a márvány, az üveg- tehát a tükröző, sík és kemény felületek visszaverik a hangokat, aminek következtében a térhangzás zavaróan visszhangos lesz. Vannak a diffúz, vagy más szóval szétszóró felületek, melyek önmagukban nem rendelkeznek hangelnyelő képességgel, nem sík felületek ugyan, de nem szabályos felületek. Emiatt a hangokat a helyiség nagyobb részén szórják szét. Akusztikai szakértő segítségével meghatározható, hogy pontosan hová érdemes diffúzoros elemeket elhelyezni az adott térben. A kedvezőtlen hangzás elkerülése érdekében szükségesek az elnyelő felületek, mint például a hangcsapdák. A printelt sarokelemek az egyéni ízlésnek megfelelően tervezhetőek, díszítő elemként a szoba stílusához igazodik.

A kiegyensúlyozott, arányos akusztikájú helyiség biztosítja a tökéletes zenei élményt. Régóta köztudott, hogy a zene rendkívül jótékonyan hat a fizikai és lelki állapotunkra is. Ezért nem szabad elhanyagolni a tér optimális akusztikájának kialakítását. Egy rossz akusztikájú helyiségben akár még a fejünk is megfájdulhat.

Utólagos kezelés

A legelőnyösebb megoldás az lenne az akusztika szempontjából, ha már az építkezéskor végeznének akusztikai tervezést is. Ez azonban még nagyon ritka. Így a szobák, stúdiók, irodák általában utólagos akusztikai kezelést igényelnek. Az átlagos építőanyagok nem funkcionálnak hangelnyelő tulajdonsággal. Ezért mindenképpen szerezzünk be akusztikai felszereléseket, melyek a legtöbb esetben nemcsak hangelnyelőként, hangszigetelőként is jól működnek.

A printelt sarokelem hatékonyan nyeli el a mély hangokat, melyek a helyiség sarkaiban halmozódnak fel nagy mennyiségben. Magas minőségű anyagokból készül, esztétikus kialakítása miatt bármilyen szoba dísze lehet. Egyedi elképzeléseit is igyekszünk megvalósítani.

Egy kis fizika
 • A hangrezgés üteme a frekvencia. Ennek értéke adja meg a másodpercenként bekövetkező rezgések számát.
 • A frekvencia mértékegysége a hertz (Hz), a német fizikusról, Heinrich Hertz-ről kapta a nevét.
 • A hangoknak különböző hangszínük van.
 • A legmélyebb, emberi fül számára hallható hang kb. 20 Hz, a legmagasabb hallható hang maximum 20000 Hz.
 • 300-3000 Hz közötti tartományra a legérzékenyebb a fülünk. Az ének és a beszédhangok, zenei hangok is ebbe a tartományba tartoznak.
 • A férfiak beszédhangja kb. 80-180 Hz közé indul, a női hang 150-240 Hz között kezdődik.
 • Az ember hallása a kor előrehaladtával romlik. A legmagasabb hangok érzékelését veszítjük el először.
 • A 20000 Hz fölötti hangokat már nem hallja meg az emberi fül, ezek a hangok az ultrahangok. Az ultrahangot diagnosztikai vizsgálatokhoz is használják.
 • A 20 Hz alatt infrahangokról beszélünk, pl. széllökés, talajrepedés. Az infrahangok károsan hatnak az agyra, az idegrendszerre, a belső szervekre, akár halált is okozhatnak.
 • A hangok magasságát a hangforrás rezgésszáma határozza meg.

A hang pusztító ereje

Az Ószövetségi írásban, Jerikó város falai leomlottak, a zsidók kürtjeinek hangjára. Az ember, a hangot nemcsak kommunikációs célokra használta, fegyverként való alkalmazására is voltak kísérletek. A harci dobok, a tűzfegyverek erős hangja elrettentő hatású volt az ellenségre. Az 1930-as években, egy szovjet mérnök kutatásokat végzett az emberi fülre káros hangokkal kapcsolatban, a KGB megbízására.

1941-ben, 460 Hz-es hangot kibocsájtó szirénákat szereltek néhány járműre, amelyek közelről már elérték a fájdalomküszöböt.

A II.világháború ideje alatt, Németországban egy olyan szerkezetet fejlesztettek ki, amely infrahangokat volt képes előállítani. A repülőgépek ellen akarták bevetni, de mivel a hanghullámokat nem tudták kellő magasságba feljuttatni, így ez a próbálkozásuk kudarcot vallott.

2000-ben, az Usában, egy amerikai feltaláló kifejlesztett egy hangfegyvert-a Nagy Hatótávolságú Akusztikus Berendezést, melyet elsősorban tüntetések feloszlatásának céljára készítettek. Ez a sorozatban gyártott fegyver, a hang erejét használja fel. Pszichológiai és testi sérüléseket is okozhat. Többféle típusa van ennek a fegyvernek. Bevetették már katonai és rendőrségi akciók során is. 2005-ben, amikor szomáliai kalózok egy utasszállító óceánjáró hajót támadtak meg és el akarták foglalni, egy ilyen hangfegyverrel verték vissza a támadást.

Az oroszok sem várattak sokáig a saját fejlesztésű hangfegyver előállításával.2014-ben fejlesztették ki a “Suttogó pajzs” névre hallgató, infrahang sugárzót .

Japánban egy cég, beszédzavaró akusztikai eszközt hozott létre, mely úgy működik, hogy egy mikrofont irányítanak a beszélőre és a kapott hangot feldolgozzák és késleltetve visszasugározzák a beszélőre, aki így belezavarodik a beszédébe , elakad és nem tudja folytatni.

Víz alatt is használnak akusztikai fegyvert, amely a búvárokat tartja távol a védett létesítményektől.

A fehérzaj fegyverként történő felhasználására is vannak kísérletek. A fehérzaj fájdalmat és szédülést okoz, az agyban hangok szólalnak meg, ami akár az őrületbe is kergetheti az embert.

Hang szerepe:

Láthatjuk, hogy a hang milyen fontos szerepet tölt be az élet minden területén. A megfelelő akusztika nélkülözhetetlen ahhoz, hogy élvezhető , tökéletes hangzás jöjjön létre otthonunkban, stúdiónkban vagy akár a munkahelyeken is. Az irodák háttérzaja rendkívül zavaró lehet, csökkentheti a teljesítményt és a figyelmünket. Emiatt indokolt az irodákba is akusztikai hangelnyelő eszközök elhelyezése.

Bizonyos hangok lehetnek pozitív hatással ránk, csökkentik a stresszt, oldják a feszültséget, segítenek a depresszió gyógyításában, javítják általános egészségi állapotunkat. Vannak ezzel szemben azonban olyan frekvenciájú, erejű, típusú hangok is ,melyek károsan hatnak ránk, pszichés és testi értelemben is. Nagyon fontos tehát, hogy környezetünket úgy alakítsuk, hogy a körülöttünk megszólaló hangok ne változzanak fülsértő zajjá! A zene csodálatos ritmusa és hangjai optimális akusztika mellett érvényesülnek igazán.

Ez a termék egyedi gyártású terméknek minősül. A termék nincsen készleten, csak megrendelésre készül el. Erre tekintettel a sikeres fizetést követően a megrendelés módosítására vagy lemondására (elállásra) nincs lehetőség. Elkészítési idő előreláthatólag/általában 2 hét, de a várható elkészülés időpontjáról a megrendelést követően tájékoztatást küldünk.
Termékeket +-1cm eltéréssel tudjuk elkészíteni.
2 különböző megrendelés között lehetnek szín eltérések, még ha ugyan azt a színt is rendelte.

További információk

Tömeg N/A
Méretek

108x64x23cm. Csomagolás nélkül személyes átvétel., 108x64x23cm. Csomagolva szállítással.

Az ügyfelek kérdései és válaszai

  Tisztelt Forgalmazó, szeretnék rendelni 1 pár (2db) printelt sarokelem hangcsapdát standard méretben. A 4-es számú képen látható gitárt kellene a felületére nyomtatni. Szállítási határidő ebben az esetben mennyi lenne, illetve hogyan történik a megrendelés? (előleg, vagy teljes vételár utalandó) Köszönöm Üdvözlettel: Horváth Zsolt
 1. 0 votes
  Q Tisztelt Forgalmazó, szeretnék rendelni 1 pár (2db) printelt sarokelem hangcsapdát standard mére...... Read more
  Asked by Horváth Zsolt on 2021.06.11. 19:52
  A

  Üdvözlöm!

  Emailben már felvettük a kapcsolatot.

  Üdvözlettel:

  Polgár Róbert

 2. Udvozlom! A kérdésem az, hogy a bôr membràn sarokelemre, illetve a dupla bör membràn panelre van-e printelési lehetôség? Koszonettel:
 3. 0 votes
  Q Udvozlom! A kérdésem az, hogy a bôr membràn sarokelemre, illetve a dupla bör membràn panelre van-...... Read more
  Asked by Florian Marx on 2021.03.06. 16:03
  A

  Üdvözlöm!

  Bőr membrános elemre nem tudunk printelni, de a dupla famenebrános panelre igen.

  Üdvözlettel:

  Polgár Róbert

Send me a notification for each new answer.