Hangelnyelő függöny bársonyból

Leírás

hangelnyelő függöny 

méret: 140cm széles

Hosszúságát Ön válassza ki.

Ár: 11 500Ft / fm, Nettó

Az árban a függöny varrása benne van.

A szélességét bármekkorára lehet növelni.

 • Nehezen éghető
 • Mosógépben mosható
 • Finoman lágy tapintás
 • Strapabíró, nem nyúló szövetből
 • Összetétel 100% PES
 • Gramatura 650g/m2
 • Szélesség 140cm
 • Kopássálóság/Martindale teszt (EN ISO 1294-2) 90 000
 • Göbösödés 4-5 (EN ISO 1295-2)
 • Szín kopásállósága ( EN ISO 105-B02) 4-5
 • Vastagság 1.5mm

Hangelnyelő függöny

Hatékony zajvédelem és természetes hangelnyelő !

Modern házban élsz, nagy ablakokkal? Nyílt terű irodában dolgozol, ahol zavar a nagy nyüzsgés? Akkor már tudod mi a probléma.
A hanghullámok a sima felületeken visszaverődnek, amivel zavaró visszhangot képeznek.
Még a “sima” függönyök használatával is  javul a szoba akusztikája . Ennél persze jelentősen hatásosabbak a mi hangelnyelő függönyeink!
Tökéletes akusztikus hangelnyelő bársony függöny 24 féle színben lehet rendelhető:

Velvet mintás akusztikai függöny:

Mustang minta nélküli akusztikai függöny:

Anyag jellemzői:

Bársony Mustang és Velvet hangfogó függönyeink felületeik enyhén selyemfényű. Tehát nem csillog és nem veri vissza a fényt, amivel meg tudná zavarni egy házimozi vetítést.

Sötétítő függönynek számít, ami 95%-ban csökkenti a külső fény bejutását.

Hangelnyelő függönyeink méretei:

Függönyeinket az Ön igényeihez igazodnak!
Minden függönyünk szélessége 140cm. Hosszúságát Önnek kell kiválasztani. Sablonméreteink nincsenek,mivel nagyon sok méretű ablak, ajtó létezik, így nehéz lenne olyat találni , ami mindenkinek jó.  Természetesen ha Ön egyedi méretet szeretne,erre is van lehetőség. Ebben az esetben küldjön egy e-mailt a kívánt méretekkel.

Függönyeink szélességét az ablak minimum a 2x-es, de a jobb hangelnyelés miatt a 2,5x -es az ajánlott.

Függönyök felfogatása:

Hangelnyelő függönyöket csipesszel vagy átbújtatva karnissal is használható. A hosszabb, nagyobb méretű függönyöknél a súlyuk miatt, nem ajánljuk a csipesszel való felfogatást!
Függönyeink tetején egy lyukat alakítottunk ki, amin a karnis könnyen átbújtatható! Így karnissal vagy csipesszel is használható!

Hogyan számítsuk ki a hangelnyelő függöny méretét:

A függönyök anyagszélessége egységesen 140cm, ebből 2-2 cm a levarrt szegély(mindkét oldalon), tehát ezt is bele kell kalkulálni a rendelésnél. Bármilyen nagyobb szélességű függönyt is lehet rendelni. De ez csak összevarrással lehetséges, ehhez az illesztéshez 5cm-re van szükség. Tehát minden 140cm-ként +5cm-rel kell számolni. A hangelnyelő függöny karnis “bújtatója” kb 8-10 cm plusz anyag. Ezt is hozzá kell számolni, hogy a függöny akkora legyen, amire szüksége van. A méretek kiszámításánál minden részletet gondoljon át, hogy a függöny ne csak hatásos legyen, hanem jól is nézzen ki!

A méretre szabott hangelnyelő függönyöket nem tudjuk visszavenni, mivel nem sablon termék, hanem egyedi méretben lehet rendelni!

A függönyök mintás és minta nélküli anyagokból is választhatók, így mindenki megtalálja a lakásához, helyiségéhez illő színt és mintát! A mintás és a minta nélküli anyagok is 24 féle színárnyalatban vannak készleten.

 

Hogy miért mondjuk, hogy hangelnyelő függöny?

Mint már említettük, egy normál függöny is valamennyire elnyeli a hangot, ez persze még ettől nem akusztikai függöny. A mi akusztikai függönyeink a legjobb minőségű és sűrűségű hangelnyelő anyagból készülnek, ezáltal fejtik ki akusztikailag előnyös tulajdonságukat. Minél sűrűbb és vastagabb egy hangelnyelő függönyanyag, annál több hangot tud elnyelni.
A bársony hangelnyelő függönyünk 650g/m2 testsűrűséggel rendelkezik, ami akár 10-20dB hangnyomás visszaesést is tud okozni.
A függönyeinkkel az utózengési idő jelentősen csökken, nagyobb felületen megszünteti a visszhangot.
A hangelnyelő függönyök a leghatásosabban a magas és a közép frekvenciákat csökkentik
pl:

 • beszédhang
 • munkahelyi
 • városi,
 • forgalmi zaj!

Tények a hangelnyelő függönyökkel kapcsolatban:

Feltétlenül tudnunk kell, hogy a hangelnyelő függönyöknél mélyhang elnyelésről túlzottan nem beszélhetünk. Olyan függöny nem létezik a világon, ami a basszus frekvenciát is megszünteti, de jó hír, hogy akár már 200Hz-től csökkenti, 400Hz-től jelentősen elnyeli a hangokat. Pont ezért a nagy hangelnyelés miatt, nem szabad kisebb házimozi szobákban, stúdiókban teljes falon használni. Mivel a 400Hz fölötti hangokat túlzottan elnyeli, túlcsillapítás jöhet létre. Ezeken a helyeken fontos a hangegyensúly. Minden esetben, nagyon fontos, hogy a jó szoba akusztikát csak akkor érhetjük el, ha a különböző akusztikai eszközöket

 1. akusztikai panel
 2. akusztika diffúzor
 3. basszuscsapda
 4. hangelnyelő membránok
 5. és akusztikai függönyt egymást kiegészítve, kombinálva használjuk!
Felületi anyagok visszatükrözéséről:

Míg az űrben minden hang egyenletesen oszlik el és akadálymentesen halad tovább, egy helyiségben a falak, a bútorok, ablakok visszaverődést okoznak, ezzel megakadályozva a hang elhaladását, megszűnését. Ezek a folytonos hangvisszaverődések befolyásolják az akusztikát.
Minél puhább egy felület, annál több hangot nyel el. Ezzel szemben, a tükröződő keményebb felületek pl: ablak , tükör, lakkozott bútor stb akadálymentesen továbbítja a hangot anélkül, hogy bármennyit lelassítaná.

https://www.facebook.com/Perfect.akusztika/

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Hangelnyelő függöny bársonyból” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük