Hangelnyelő függöny bársonyból (mintával is)

Akusztikai panel fertőtlenítése ózonnal: Nálunk nem kell félni a koronavírustól! 

Hangelnyelő függöny 650g/m  Duplán varrva: 1300g/m

Rendelés leadás e-mail-ben.

Cikkszám: 767245436 Kategória:
MPN: 767245436
Brand: Perfect Acoustic

Leírás

Bármi kérdése van a termékekről vagy az akusztikáról, kérem itt tegye meg a kérdések és válaszoknál. Itt gyorsabban fog választ kapni. E-mailben csak a rendeléssel kapcsolatos kérdésekre tudunk válaszolni!

hangelnyelő függöny 

méret: 140cm széles

Hosszúságát Ön válassza ki.

Ár: 11 500 Ft / fm, Nettó 

Duplán varrva: Ár: 23 000 HUF  Nettó

Az árban a függöny varrása benne van.

A szélességét bármekkorára lehet növelni.

 • Nehezen éghető
 • Mosógépben mosható
 • Finoman lágy tapintás
 • Strapabíró, nem nyúló szövetből
 • Összetétel 100% PES
 • Gramatura 650g/m  Duplán varrva: 1300g/m
 • Szélesség 140cm
 • Kopássálóság/Martindale teszt (EN ISO 1294-2) 90 000
 • Göbösödés 4-5 (EN ISO 1295-2)
 • Szín kopásállósága ( EN ISO 105-B02) 4-5
 • Vastagság 1.5mm Duplán varrva: 3mm

Hangelnyelő függöny

Hatékony zajvédelem és természetes hangelnyelő !

Modern házban élsz, nagy ablakokkal? Nyílt terű irodában dolgozol, ahol zavar a nagy nyüzsgés? Akkor már tudod mi a probléma.
A hanghullámok a sima felületeken visszaverődnek, amivel zavaró visszhangot képeznek.
Még a “sima” függönyök használatával is  javul a szoba akusztikája . Ennél persze jelentősen hatásosabbak a mi hangelnyelő függönyeink!
Tökéletes akusztikus hangelnyelő bársony függöny 24 féle színben lehet rendelhető:

Velvet mintás akusztikai függöny:

Mustang minta nélküli akusztikai függöny:

Anyag jellemzői:

Bársony Mustang és Velvet hangfogó függönyeink felületeik enyhén selyemfényű. Tehát nem csillog és nem veri vissza a fényt, amivel meg tudná zavarni egy házimozi vetítést.

Sötétítő függönynek számít, ami 80%-ban csökkenti a külső fény bejutását.

A bársony függönyeinkből sima és mintás is rendelhető, kinek melyik tetszik jobban!

Hangelnyelő függönyeink méretei:

Függönyeinket az Ön igényeihez igazodnak!
Minden függönyünk szélessége 140cm. Hosszúságát Önnek kell kiválasztani. Sablonméreteink nincsenek, mivel nagyon sok méretű ablak, ajtó létezik, így nehéz lenne olyat találni , ami mindenkinek jó.  Természetesen ha Ön egyedi méretet szeretne, erre is van lehetőség. Ebben az esetben küldjön egy e-mailt a kívánt méretekkel.

Függönyeink szélességét az ablak minimum a 2x-es, de a jobb hangelnyelés miatt a 2,5x -es az ajánlott.

Függönyök felfogatása:

Hangelnyelő függönyöket csipesszel , átbújtatva karnissal, ringlivel vagy függöny összehúzóval is használható.

Ringlis felfogatás :

ringlis függöny felfogatás

A ringli egy speciális karika, ami az anyag tetején van bepréselve. Ezek a karikák fémből vagy műanyagból készülnek. Cégünk a műanyag ringli karikát részesíti előnyben, mert tartósabb és esztétikusabb. Ringli karikákat legtöbbször ipari felhasználásnál szoktuk használni Pl:

 • színházakban
 • irodákban
 • mozikban
 • nagyobb termekben ahol térelválasztóként szokták a függönyöket használni.

Ringli karika egyik legnagyobb előnye a nagy teherbírás. 1db karika 150kg/karika súlyt bír el. Ezért nagyobb felületen ezt a felfogatást érdemes használni. Használata egyszerű. A karikákon a karnis rudat át kell húzni, vagy egyszerűen akasztót kell beleakasztani. A ringlis karikás megoldás plusz költséget jelent. 1m függönybe 5db karika megy, minden 20cm után. 1 karika ára: 300 HUF  – 1 EUR

Átbújtató:

Függönyeink tetején egy lyukat-bújtatót alakítottunk ki, amin a karnis könnyen átbújtatható! Ebben az esetben 10cm függöny többletet kell hosszában számolni, mivel az anyagot vissza kell varrni. Ez a típusú felfogatás is nagyon erős. Akármekkora méretű függönyhöz ajánljuk. Átbújtatós félfogatásnál a függöny összehúzásakor nem annyira szép az anyag rojtozása- esése mint a többféle felfogatásnál. Ennek a varrásnak az ára benne van az anyagköltségben.

Összehúzó:

angur hanggátló függöny

Ha összehúzót szeretne, akkor az anyag tetejére rávarrjuk az összehúzót. Így kampóval is felhelyezhető! Az összehúzó plusz költséget jelent! Összehúzó + 800 HUF/m- 3 EUR

Behúzószalagos megoldás:

(csipeszt és kampót nem árulunk!)

Hogyan számítsuk ki a hangelnyelő függöny méretét:

A függönyök anyagszélessége egységesen 140cm, ebből 2-2 cm a levarrt szegély(mindkét oldalon), tehát ezt is bele kell kalkulálni a rendelésnél. Bármilyen nagyobb szélességű függönyt is lehet rendelni. De ez csak összevarrással lehetséges, ehhez az illesztéshez 5cm-re van szükség. Tehát minden 140cm-ként +5cm-rel kell számolni. A  függöny karnis “bújtatója” kb 8-10 cm plusz anyag. Ezt is hozzá kell számolni, hogy a függöny akkora legyen, amire szüksége van. A méretek kiszámításánál minden részletet gondoljon át, hogy a függöny ne csak hatásos legyen, hanem jól is nézzen ki!

A méretre szabott hangelnyelő függönyöket nem tudjuk visszavenni, mivel nem sablon termék, hanem egyedi méretben lehet rendelni!

A függönyök mintás és minta nélküli anyagokból is választhatók, így mindenki megtalálja a lakásához, helyiségéhez illő színt és mintát! A mintás és a minta nélküli anyagok is 24-féle színárnyalatban vannak készleten.

Rendelés leadása előtt:

Fontos, hogy ha rendelést szeretne leadni akkor ne az ablak vagy az ajtó vagy a helyiség méretét adja meg. Mert ez alapján, mi nem tudjuk kiszámolni, hogy Önnek mekkora függönyre van szüksége. Mindenki más szélességet tart esztétikusnak. Sokan szeretik a dupla anyagszámítást. De ez csak egy javaslat, rendeljen olyat ami Önnek megfelelő! Ezért kérünk mindenki, hogy rendelés leadásánál a kívánt függöny méretet adja meg. Azt is tüntesse fel, hogy hány darabot szeretne és milyen nevű anyagból , milyen színszámmal.

Akár duplán varrott anyagot is rendelhet:

Ha a maximumra törekszik és a lehető legnagyobb hangelnyelést szeretné biztosítani a szobájában, vagy irodájában, abban az esetben duplán varrva is kérheti a függönyeinket. Ebben az esetben dupla hangelnyelés örömében részesülhet, így kialakítva egy rendkívül csendes környezetet. Mint tudjuk a csend a nyugodtság alap pillére.

Hogyan számolhat a hangelnyelési tényezőkkel?

Munkánk során nap mint nap rengeteg olyan szobát, stúdiót, vagy irodát tervezünk, ahol hatalmas üvegfelületek vannak. Ezek az üvegfelületek borzasztó nagy hangvisszaverődést képeznek. Ezekből a visszaverődésekből egy nagyon zavaró visszhang(csörgő visszhang) jön létre. Mivel a Perfect Acoustic kompletten szokta vállalni a szoba akusztikai kezeléseket, így ezeket a problémákat is nekünk kell kezelni. Csak a probléma ott van, hogy az üveg felület elé nem lehet rakni akusztikai paneleket vagy bármilyen akusztikai megoldást. Itt jönnek képbe a hangelnyelő függönyök. Sokan megijednek a nagy sötét anyagtól az ablak előtt, de már akár széthúzva is nagy előnye van.

Hogy milyen részre?

Természetesen az ablakok vagy ajtók összeillesztésénél  oszlopokra, tokokra. Ha minden 1,5m össze van húzva egy függöny kb 0,5m-re akkor már az is hatalmas segítség.

Pl: Ha kiszámoljuk az anyag felületet, ami kb 0,5m széles és 2,5m magas akkor megkapjuk, hogy ez 1,25m2. Ha ezt beszorozzuk egy átlagos kisebb stúdió ablakfelületével pl: 4-gyel tehát 3 ablakkal, akkor 5m2 összehúzott legalább 20cm  vastag hangelnyelő felületet kapunk. Ha egy átlagos akusztikai panel 0,7m3 akkor csak el kell osztani a függöny 5m2-vel. Így könnyen megkapjuk az eredményt: 7db nagy méretű akusztikai panelt válthat ki. Miközben csak egy összehúzott anyagról besszélünk. Természetesen, ha a kintről beszűrődő zajt szeretné megszüntetni akkor ez az elmélet nem érvényes rá. Mert abban az esetben teljesen el kell húzni.

 

Hogy miért mondjuk, hogy hangelnyelő függöny?

Mint már említettük, egy normál függöny is valamennyire elnyeli a hangot, ez persze még ettől nem akusztikai függöny. A mi akusztikai függönyeink a legjobb minőségű és sűrűségű hangelnyelő anyagból készülnek, ezáltal fejtik ki akusztikailag előnyös tulajdonságukat. Minél sűrűbb és vastagabb egy hangelnyelő függönyanyag, annál több hangot tud elnyelni.
A bársony hangelnyelő függönyünk 650g/m2 testsűrűséggel rendelkezik, ami akár 10-20dB hangnyomás visszaesést is tud okozni.
A függönyeinkkel az utózengési idő jelentősen csökken, nagyobb felületen megszünteti a visszhangot.
A hangelnyelő függönyök a leghatásosabban a magas és a közép frekvenciákat csökkentik
pl:

 • beszédhang
 • munkahelyi
 • városi,
 • forgalmi zaj!

Tények a hangelnyelő függönyökkel kapcsolatban:

Feltétlenül tudnunk kell, hogy a hangelnyelő függönyöknél mélyhang elnyelésről túlzottan nem beszélhetünk. Olyan függöny nem létezik a világon, ami a basszus frekvenciát is megszünteti, de jó hír, hogy akár már 200Hz-től csökkenti, 400Hz-től jelentősen elnyeli a hangokat. Pont ezért a nagy hangelnyelés miatt, nem szabad kisebb házimozi szobákban, stúdiókban teljes falon használni. Mivel a 400Hz fölötti hangokat túlzottan elnyeli, túlcsillapítás jöhet létre. Ezeken a helyeken fontos a hangegyensúly. Minden esetben, nagyon fontos, hogy a jó szoba akusztikát csak akkor érhetjük el, ha a különböző akusztikai eszközöket

 1. akusztikai panel
 2. akusztika diffúzor
 3. basszuscsapda
 4. hangelnyelő membránok
 5. és akusztikai függönyt egymást kiegészítve, kombinálva használjuk!
Felületi anyagok visszatükrözéséről:

Míg az űrben minden hang egyenletesen oszlik el és akadálymentesen halad tovább, egy helyiségben a falak, a bútorok, ablakok visszaverődést okoznak, ezzel megakadályozva a hang elhaladását, megszűnését. Ezek a folytonos hangvisszaverődések befolyásolják az akusztikát.
Minél puhább egy felület, annál több hangot nyel el. Ezzel szemben, a tükröződő keményebb felületek pl: ablak , tükör, lakkozott bútor stb akadálymentesen továbbítja a hangot anélkül, hogy bármennyit lelassítaná.

1.Minden egyes függönyt egyedi megrendelés alapján készítünk el, ezért minden függöny egyedinek minősül, nem áll módunkban visszavásárolni!

2.A függönyök súlya az anyag folyóméterére vonatkozik: 1 folyóméter 140 cm, súlya 820 gramm. (+/- 20-30 % súlyeltérés lehetséges!)

3.Az akusztikai függönyök csak akkor tudnak 10-20 decibel hangot elnyelni, ha teljesen résmentesen helyezik el őket, illetve, ha az adott helyiség akusztikája megfelelő!

Az ezekből adódó problémák miatt nem tudjuk visszavenni a függönyöket!Egyedi függöny rendelés esetén a termék kifizetés után már nincs lehetőség a rendelés módosítására vagy visszamondására!

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Hangelnyelő függöny bársonyból (mintával is)” értékelése elsőként

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Az ügyfelek kérdései és válaszai

  Üdvözlöm! Érdeklődnék, hogy a 79-es számú világoskék Mustang minta nélküli akusztikai függöny 320 cm x 185 cm méretben, ringlis felfogatással mennyibe kerülne? Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel: Ityko
 1. 0 votes
  QÜdvözlöm! Érdeklődnék, hogy a 79-es számú világoskék Mustang minta nélküli akusztikai függöny 320...... Read more
  Asked by Ityko Bonczó on 2021.02.14. 17:01
  Answered by the admin

  Üdvözlöm!

  Kérjük, e-mailben érdeklődjön az egyedi méretekkel, árakkal kapcsolatban!

  Köszönjük!

 2. Üdvözlöm! Arról szeretnék érdeklődni, ha a plafontól a padlóig 2,5 méter magasságú és 8 méter széles függönyt rendelnék dupla varrással, annak mennyi lenne az ára összehúzóval együtt? Külső utcai zajok kiszűrése lenne a cél a nyílászárók nem megfelelő záródása miatt. Jelenleg árfelmérés miatt érdekelne. Előre is köszönöm válaszát! Üdvözlettel: Bernadett
 3. 0 votes
  QÜdvözlöm! Arról szeretnék érdeklődni, ha a plafontól a padlóig 2,5 méter magasságú és 8 méter szé...... Read more
  Asked by Buzder Bernadett on 2021.01.12. 07:56
  Answered by the admin

  Üdvözlöm!

  A megadott méretek alapján, a bársony függöny ára duplán varrva, behúzószalaggal együtt 455041 ft + szállítási költség: 3417 ft.

  A 8 métert egyben nem lehet megvarrni, tisztítása is gyakorlatilag lehetetlen, ezért azt javasolnám, hogy több darabból rendelje meg. Tépőzárral is lehet rendelni, így egymáshoz is lehet rögzíteni őket.

  Ha bármi kérdése van, keressen bizalommal!

  Üdvözlettel:

  Polgár Róbert

Send me a notification for each new answer.