Hangelnyelő függöny bársonyból (mintával is)

Hangelnyelő függöny 650g/m  Duplán varrva: 1300g/m

 

Törlés
Cikkszám: 767245436 Kategória:
MPN: 767245436
Márka:Perfect Acoustic

Leírás

hangelnyelő függöny 

méret: 140cm széles

Hosszúságát Ön válassza ki.

Az árban a függöny varrása benne van.

A szélességét bármekkorára lehet növelni.

 • Nehezen éghető
 • Mosógépben mosható
 • Finoman lágy tapintás
 • Strapabíró, nem nyúló szövetből
 • Összetétel 100% PES
 • Gramatura 650g/m  Duplán varrva: 1300g/m
 • Szélesség 140cm
 • Kopásállóság/Martindale teszt (EN ISO 1294-2) 90 000
 • Göbösödés 4-5 (EN ISO 1295-2)
 • Szín kopásállósága ( EN ISO 105-B02) 4-5
 • Vastagság 1.5 mm, Duplán varrva: 3 mm

Hangelnyelő függöny

Hatékony zajvédelem és természetes hangelnyelő !

Modern házban él, nagy ablakokkal? Forgalmas út mellett lakik? Nem tud éjszaka pihenni? Nyíltterű irodában dolgozik, ahol zavarja a nagy nyüzsgés? Ha a válasz a kérdésekre igen, akkor egyértelmű, hogy zajcsökkentésre van szüksége.
A hanghullámok a sima fal és üvegfelületeken visszaverődnek, amivel zavaró visszhangot képeznek.
Még a “sima” függönyök használatával is  javul a szoba akusztikája . Ezeknél persze jelentősen hatásosabbak a mi hangelnyelő függönyeink.
A tökéletes akusztikus hangelnyelő bársony függöny 24 féle színben lehet rendelhető:

Rosa Velvet mintás akusztikai függöny:

Mustang minta nélküli akusztikai függöny:

Az anyag jellemzői:

A Bársony Mustang és Velvet hangfogó függönyeink felülete enyhén selyemfényű. 

Sötétítő függönyként is alkalmazhatók, 80%-ban csökkentik a külső fény bejutását.

A bársony függönyeinkből sima és mintás is rendelhető.

Hangelnyelő függönyeink méretei:

Függönyeink méretét az Ön igényeihez igazítjuk.
Minden függönyünk szélessége 140 cm. Bármilyen hosszúságban rendelheti. Egyedi szélességben is elkészítjük a függönyöket.

A függönyök szélességének kiszámításánál érdemes az ablak, vagy ajtó szélességének két-két és félszeresét számolni, az esztétikum és a hatékonyság érdekében.

Függönyök felfogatása:

Hangelnyelő függönyöket csipesszel ,ringlivel vagy függöny összehúzóval is használható.

Ringlis felfogatás :

ringlis függöny felfogatás

A ringli egy speciális karika, ami az anyag tetején van bepréselve. Ezek a karikák átlátszó, nagy teherbírású (150 kg /karika) műanyagból készülnek. A karikákon a karnis rudat át kell húzni, vagy egyszerűen akasztót kell beleakasztani.  Kb. 20 cm távolságra vannak a karikák egymástól.

A ringli karikák ára: nettó 300 ft/db.

Behúzó szalag:

angur hanggátló függöny

A behúzó szalaggal, a függönyök kampóval is rögzíthetők. A behúzó szalag ára: nettó 1300 ft/méter.

Behúzó szalagos megoldás:

(csipeszt és kampót nem árulunk!)

Hogyan számítsuk ki a hangelnyelő függöny méretét:

A függönyök anyagszélessége egységesen 140cm, ebből 2-2 cm a levarrt szegély(mindkét oldalon), tehát ezt is bele kell kalkulálni a rendelésnél. Bármilyen nagyobb szélességű függönyt is lehet rendelni. De ez csak összevarrással lehetséges, ehhez az illesztéshez 5cm-re van szükség. Tehát minden 140cm-ként +5cm-rel kell számolni. Ezt is hozzá kell számolni, hogy a függöny akkora legyen, amire szüksége van. A méretek kiszámításánál minden részletet gondoljon át, hogy a függöny ne csak hatásos legyen, hanem jól is nézzen ki!

A méretre szabott hangelnyelő függönyöket nem tudjuk visszavenni, mivel nem sablon termék, hanem egyedi méretben lehet rendelni!

A függönyök mintás és minta nélküli anyagokból is választhatók, így mindenki megtalálja a lakásához, helyiségéhez illő színt és mintát! A mintás és a minta nélküli anyagok is 24-féle színárnyalatban vannak készleten.

Rendelés leadása előtt:

Fontos, hogy ha rendelést szeretne leadni akkor ne az ablak vagy az ajtó vagy a helyiség méretét adja meg. A rendelés leadásánál a kívánt függöny méretet adja meg. Azt is tüntesse fel, hogy hány darabot szeretne és milyen nevű anyagból , milyen színkóddal.

Akár duplán varrott anyagot is rendelhet:

Ha a maximumra törekszik és a lehető legnagyobb hangelnyelést szeretné biztosítani a szobájában, vagy irodájában, abban duplán varrva is kérheti a függönyeinket. Ebben az esetben 2 db szimpla függönyt varrunk össze.

Hangelnyelési tényezők

Munkánk során nap mint nap rengeteg olyan szobát, stúdiót, vagy irodát tervezünk, ahol hatalmas üvegfelületek vannak. Ezek az üvegfelületek nagy hangvisszaverődést képeznek. Ezekből a visszaverődésekből  zavaró visszhang(csörgő visszhang) jön létre. Mivel a Perfect Acoustic kompletten szokta vállalni a szoba akusztikai kezeléseket, így ezeket a problémákat is nekünk kell kezelni. A falakra és a mennyezetre akusztikai hangelnyelő paneleket javaslunk elhelyezni, az üvegfelületek elé pedig hangelnyelő akusztikus függönyöket.

Mitől hangelnyelő egy függöny?

Mint már említettük, egy normál függöny is valamennyire elnyeli a hangot, de csak minimális mennyiségben. A mi akusztikai függönyeink a legjobb minőségű és sűrűségű hangelnyelő szövetből készülnek, ezáltal fejtik ki akusztikailag előnyös tulajdonságukat. Minél sűrűbb és vastagabb egy hangelnyelő függönyanyag, annál több hangot tud elnyelni.
A bársony hangelnyelő függönyünk 650g/m2 testsűrűséggel rendelkezik, ami akár 10-20 dB hangnyomás visszaesést is tud okozni. (a hangelnyelés mértékét az adott helyiség akusztikai, szerkezeti..stb. adottságai jelentős mértékben befolyásolják.)
A függönyeinkkel az utózengési idő jelentősen csökken, a visszhang csökken.
A hangelnyelő függönyök a leghatásosabban a magas és a közép frekvenciákat csökkentik. Ilyenek például:

 • beszédhang
 • munkahelyi
 • városi,
 • forgalmi zaj

Tények a hangelnyelő függönyökkel kapcsolatban:

Feltétlenül tudnunk kell, hogy a hangelnyelő függönyöknél mélyhang elnyelésről túlzottan nem beszélhetünk. Olyan függöny nem létezik a világon, ami a basszus frekvenciát is megszünteti, de jó hír, hogy akár már 200 Hz-től csökkenti, 400 Hz-től pedig  jelentős mértékben elnyeli a hangokat. A nagy fokú hangelnyelés miatt, nem szabad kisebb házimozi szobákban, stúdiókban a teljes falon használni. Mivel a 400 Hz fölötti hangokat túlzottan elnyeli, túlcsillapítás jöhet létre. Ezeken a helyeken fontos a hangegyensúly. Minden esetben, nagyon fontos, hogy a jó szoba akusztikát csak akkor érhetjük el, ha a különböző akusztikai eszközöket, és…

 1. akusztikai panel
 2. akusztika diffúzor
 3. basszuscsapda
 4. hangelnyelő membránok
 5. …és akusztikai függönyt egymással kiegészítve, kombinálva használjuk!
Felületi anyagok visszatükröző hatása

Míg a térben minden hang egyenletesen oszlik el és akadálymentesen halad tovább, egy helyiségben a falak, a bútorok, ablakok visszaverődést okoznak, ezzel megakadályozva a hang elhaladását, megszűnését. Ezek a folytonos hangvisszaverődések befolyásolják az akusztikát.
Minél puhább egy felület, annál több hangot nyel el. Ezzel szemben, a tükröződő keményebb felületek pl: ablak , tükör, lakkozott bútor stb akadálymentesen továbbítja a hangot anélkül, hogy bármennyit lelassítaná.

1.Minden egyes függönyt egyedi megrendelés alapján készítünk el, ezért minden függöny egyedinek minősül, nem áll módunkban visszavásárolni!

2.A függönyök súlya az anyag folyóméterére vonatkozik: 1 folyóméter 140 cm, súlya 820 gramm. (+/- 20-30 % súlyeltérés lehetséges!)

3.Az akusztikai függönyök csak akkor tudnak 10-20 decibel hangot elnyelni, ha teljesen résmentesen helyezik el őket, illetve, ha az adott helyiség akusztikája megfelelő!

Az ezekből adódó problémák miatt nem tudjuk visszavenni a függönyöket!Egyedi függöny rendelés esetén a termék kifizetés után már nincs lehetőség a rendelés módosítására vagy visszamondására!

További információk

Tömeg N/A
Színek

02-Mustang minta nélküli, 110-Mustang minta nélküli, 110-Rosa Velvet, 14-Mustang minta nélküli, 14-Rosa Velvet, 149-Mustang minta nélküli, 149-Rosa Velvet, 16-Mustang minta nélküli, 16-Rosa Velvet, 168-Mustang minta nélküli, 168-Rosa Velvet, 19-Mustang minta nélküli, 19-Rosa Velvet, 2-Rosa Velvet, 24 Rosa Velvet, 24-Mustang minta nélküli, 45-Mustang minta nélküli, 45-Rosa Velvet, 46-Mustang minta nélküli, 46-Rosa Velvet, 79-Mustang minta nélküli, 79-Rosa Velvet, 80-Mustang minta nélküli, 80-Rosa Velvet

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Hangelnyelő függöny bársonyból (mintával is)” értékelése elsőként

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Az ügyfelek kérdései és válaszai

  Jó napot, A függöny bársonybol - milyen színű a hátulja? Köszönöm.
 1. 0 votes
  Q Jó napot, A függöny bársonybol - milyen színű a hátulja? Köszönöm.
  Asked by Zuzana on 2022.06.13. 12:43
  Answered by the admin Üdvözlöm! Ez egy egy rétegű anyag. Ezért maga az anyag látszódik hátulról. Hangelnyelés miatt jobban ajánlom a Brazio, Brawa, Ditto, Roton, Pike függönyöket.
 2. Üdvözlöm! Érdeklődnék, hogy a 79-es számú világoskék Mustang minta nélküli akusztikai függöny 320 cm x 185 cm méretben, ringlis felfogatással mennyibe kerülne? Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel: Ityko
 3. 0 votes
  Q Üdvözlöm! Érdeklődnék, hogy a 79-es számú világoskék Mustang minta nélküli akusztikai függöny 320...... Read more
  Asked by Ityko Bonczó on 2021.02.14. 17:01
  A

  Üdvözlöm!

  Kérjük, e-mailben érdeklődjön az egyedi méretekkel, árakkal kapcsolatban!

  Köszönjük!

 4. Üdvözlöm! Arról szeretnék érdeklődni, ha a plafontól a padlóig 2,5 méter magasságú és 8 méter széles függönyt rendelnék dupla varrással, annak mennyi lenne az ára összehúzóval együtt? Külső utcai zajok kiszűrése lenne a cél a nyílászárók nem megfelelő záródása miatt. Jelenleg árfelmérés miatt érdekelne. Előre is köszönöm válaszát! Üdvözlettel: Bernadett
 5. 0 votes
  Q Üdvözlöm! Arról szeretnék érdeklődni, ha a plafontól a padlóig 2,5 méter magasságú és 8 méter szé...... Read more
  Asked by Buzder Bernadett on 2021.01.12. 07:56
  A

  Üdvözlöm!

  A megadott méretek alapján, a bársony függöny ára duplán varrva, behúzószalaggal együtt 455041 ft + szállítási költség: 3417 ft.

  A 8 métert egyben nem lehet megvarrni, tisztítása is gyakorlatilag lehetetlen, ezért azt javasolnám, hogy több darabból rendelje meg. Tépőzárral is lehet rendelni, így egymáshoz is lehet rögzíteni őket.

  Ha bármi kérdése van, keressen bizalommal!

  Üdvözlettel:

  Polgár Róbert

Send me a notification for each new answer.