Silent hangelnyelő szőnyeg

(1 vásárlói értékelés)

25 680 Ft74 900 Ft Bruttó

Teljes súly: 3050gr / m2, Teljes magasság: 17mm, Hangelnyelés: 33 dB

Cikkszám: 234 Kategória: Címke:
MPN: 234
Márka:Perfect Acoustic

Leírás

Silent hangelnyelő szőnyeg:

Egyedi méretben is kérhető! Akár a komplett  szoba méretében, hangelnyelő padlószőnyegként!

 • Teljes súly: 3050gr / m2
 • Teljes magasság: 17mm
 • Fehérítővel tisztítható: Igen
 • Nagy kopásállóság
 • Anyag: Polipropilén
 • Háttér típusa: Twinback, szövött, + filc réteg
 • Méretek: 1,5x1m, 1,5x2m, 2x3m
 • Ajánlott helyiségek: mozi és hifi szobák, hálószoba, étkező, nappali
 • Hangelnyelés: 33 dB
 • Jellemzők: Puha tapintású, foltokkal szemben ellenálló
 • Gyártás helye: Belgium
 • Felülete: lágy, puha, sűrű szövésű
 • Tűzvédelmi osztály: E (EN13501-1)

Milyen tulajdonságok tesznek hangelnyelővé egy szőnyeget?

A hangelnyelő képesség függ az anyag típusától, sűrűségétől, és a hátoldal vastagságától.

A Silent szőnyeg sűrűbb szövésű, vastagabb a hétköznapi szőnyegekhez képest. Kifejezetten akusztikai célokra kifejlesztett anyagának és szerkezetének köszönhetően rendkívül hatékonyan nyeli el a hangokat.  Nem csak a magas hangokat képes elnyelni, már 300 Hz-től  kiválóan csillapítja a mélyebb hangokat is. Az átlagos szőnyegek az anyaguk szerkezetéből, valamint a felhasználási módjukból adódóan csak 1Khz-től képesek valamennyi hangot elnyelni, maximum 10-15 dB között. Ezzel szemben a Silent szőnyeg akár 33 dB hang elnyelésére is képes!

A hatékony hangtompítás mellett más funkciókkal is rendelkezik a Silent akusztikai szőnyeg.

Prémium minőségű Silent szőnyegünket, magas fokú kopásállósága és egyszerű tisztíthatósága miatt, nem csak otthoni, hanem ipari, szállodai, vagy akár színházi használatra is ajánljuk.

hanggátló szőnyeg

hanggátló szőnyeg

Méretek és kialakítások:

Szabvány méret: 1×1,5m, 1,5x2m, 2x3m

Minden szabvány méret körbe varrva-szegve érkezik meg a megrendelőhöz.

Magyarországi vásárlóink számára akár a teljes padlófelület lefedéséhez megfelelő méretek rendelésére is van lehetőség.  Ezeket a méreteket, kérjük, pontosan megadni és még plusz 5cm-t  hozzáadni minden egyes oldalhoz.

Egyedi, illetve nagyobb méreteket, kérjük, e-mailban küldje el nekünk. A megrendelés során, kérjük, vegye figyelembe, hogy a szőnyeg egyik oldalának minimum szélessége 4 m!

Sokfunkciós termék

A Silent hanggátló szőnyegek amellett, hogy csillapítják a nem kívánatos zajokat, a stúdiók, moziszobák, színházak vagy előadótermek akusztikai adottságait is javítják. Igényes és minőségi kialakításuk lehetővé teszi, hogy bármilyen helyiség esztétikus lakberendezési kiegészítői legyenek. A kemény padlófelületek visszaverik a hangokat, így kellemetlen visszhangok keletkeznek, ami rontja a helyiségek akusztikáját. Ennek hatására hangosabban beszélünk, a zenét is felhangosítjuk, aminek következtében zavarossá és zajossá válik a környezetünk. Fejfájást, ingerlékenységet válthat ki a lárma, de akár komolyabb egészségügyi gondokat is okozhat, már csecsemőkortól kezdve. Nem elegendő csupán a falak, ablakok és mennyezetek akusztikai javítása hangelnyelő panelekkel, a padlók kezelését se felejtsük el!

Főbb felhasználási területek

Társasházakban gyakori konfliktusforrás a padlókon keresztül átszűrődő zaj, lárma. A Silent szőnyeg ezen a problémán is segít, így a jó szomszédi viszony is megmaradhat.
A szállodákban és más szálláshelyeken nagyon fontos a vendégek nyugodt pihenésének biztosítása. A szobákban és a folyosókon elhelyezett akusztikus szőnyeg jelentős mértékben csökkentik a lépés és a léghangokat, ezáltal valóban nyugodt környezet alakítható ki.
A moziszobákban a falak, a mennyezet akusztikai kezelése mellett a padlóról sem szabad megfeledkezni, hiszen a sík, kemény járólapok, parketta vagy linóleum nem alkalmasak hanggátlásra. A puha, vastag szövésű és dekoratív Silent szőnyegekkel akár a teljes padlófelületet is lefedhetjük.

hangszigetelő szőnyegMivel rendkívül nagy a Silent szőnyeg kopásállósága és könnyen tisztítható, így üzemekbe, műhelyekbe is ideális választás a zajok tompítására.
A nyitott terű irodákban dolgozók teljesítményét, fizikai és mentális egészségét kedvezőtlenül befolyásolják a tartós zajok. Ilyenek például : cipőkopogás, a bútorok, székek, vagy a padlóra leeső tárgyak csattanó hangja. A Silent szőnyegek hozzájárulnak a nyugodt, zajmentes irodai légkörhöz, ami fokozza a kreatív gondolkodást, a hatékonyabb munkavégzést, jó hatással van az egészségre és még kellemes hangulatot is eredményez.
A konferenciatermekben alapvető feltétel az előadók beszédének érthetősége. A hanggátló szőnyegek ezekben a helyiségekben is igen hasznos kiegészítők.
Vendéglátó helyeken, éttermekben szintén hasznosak a hanggátló szőnyegek, a zavaró hangok csökkentése érdekében.

A hagyományos szőnyegek kontra akusztikus szőnyegek

A hétköznapi, hagyományos szőnyegek is rendelkeznek némi hanggátló képességgel, de az akusztikus szőnyegek kb.60 %-kal több hangot nyelnek el. A hagyományos szőnyegek anyagának sűrűsége és vastagsága, szövése és hátoldala sem alkalmas nagyobb mennyiségű hang elnyelésére, csillapítására. ( A drága perzsa szőnyegek kivételt képeznek, de csak kevesen engedhetik meg maguknak a vagyonokba kerülő darabokat. A modern, minimalista stílusú helyiségekbe pedig nem biztos, hogy illenének a karakteres mintázatú és színű perzsa szőnyegek.)

Mekkora felületre ajánlott elhelyezni a Silent szőnyegeket?

Minél nagyobb padlófelületet érdemes akusztikus szőnyegekkel lefedni, akár faltól falig is! Minél nagyobb felületre helyezünk akusztikus szőnyegeket, annál hatásosabb lesz a zajcsillapítás. Egyedi méretek rendelésére is van lehetőség.

Időtálló és esztétikus

A Silent szőnyegek színe az idő múlásával sem fakul, strapabíró anyaguk nem kopik, tisztításuk egyszerű-fehéríthető is-, ráadásul szép a megjelenésük, puha tapintású felületük meleg, barátságos hangulatot varázsol a szobákba. 4-féle gyönyörű színben rendelhetők, így szinte mindenki megtalálhatja az ízlésének megfelelő darabokat.
Szállítás:
A megrendelt termékeket a DHL futárcég szállítja ki, Magyarországon pedig a 24H szállítócég.

A Perfect Acoustic által gyártott és forgalmazott termékek mindegyike prémium minőségű, esztétikus és időtálló, tehát garantáljuk, hogy nem fog csalódni a tőlünk vásárolt termékekben!

A szőnyegeknél +/- 20-30 % súlyeltérés, valamint +/- 2-3 % méreteltérés (mm) előfordulhat!

További információk

Tömeg N/A
Színek

2 sötét bézs, 360, 71 vajszínű, 72 világos szürke, 78 sötét szürke, 90 középbézs

Méretek

1,5x2m, 1×1,5m, 2x3m

Silent hangelnyelő szőnyeg termékről 1 értékelés

 1. Dario

  Örülök, hogy ezt a típusú szőnyeget választottam. Rövidebb a szálai mint a többinek ezért nagyon könnyű takarítani.

Mondd el a véleményed

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Az ügyfelek kérdései és válaszai

There are no questions yet. Be the first to ask a question about this product.

Send me a notification for each new answer.