Brawa hangszigetelő függöny (anyagmintás)

Akusztikai panel fertőtlenítése ózonnal: Nálunk nem kell félni a koronavírustól! 

820g/m dupla rétegű anyag. Duplán varrva: 1640g/m

Rendelés leadás e-mail-ban.

A megrendelt termék/termékek szállítási költsége a termék / termékek kosárba helyezését követően fog megjelenni!

Cikkszám: 5432355443 Kategória:
GTIN: 5432355443
MPN: 5432355443
Brand: Perfect Acoustic

Leírás

Bármi kérdése van a termékekről vagy az akusztikáról, kérem itt tegye meg a kérdések és válaszoknál. Itt gyorsabban fog választ kapni. E-mailben csak a rendeléssel kapcsolatos kérdésekre tudunk válaszolni!

méret: 140cm széles

Ár: 11 500Ft / fm, Nettó. Duplán varrva: 23000Ft/fm

Az függönyből bármekkora szélességben rendelhető!

Az árak a már beszegett függönyre vonatkoznak!

Brawa hangszigetelő függöny:

Minden Brava függöny dupla rétegű, hátulja középbarna szövet anyag.

Az anyaga enyhén mintás , selyemfényű , puha tapintású függöny. Kiválóan mutat akár otthonra, stúdióba de akár irodákba is. Jó hangelnyelő tulajdonsága mellett, jól passzol a többi Perfect Acoutic termékhez.

Néhány plusz adat a függönyről:

 • Nehezen éghető
 • Mosógépben mosható
 • Finoman lágy tapintás
 • Strapabíró, nem nyúló szövetből
 • Összetétel 50% PES- 50% pamut
 • Gramatura 820g/m Duplán varrva: 1640g/m
 • Szélesség 140cm
 • Kopássálóság/Martindale teszt (EN ISO 1294-2) 90 000
 • Göbösödés 4-5 (EN ISO 1295-2)
 • Szín kopásállósága ( EN ISO 105-B02) 4-5
 • Vastagság 2.5-3mm. Duplán varrva: 5-6mm
 • 20-30dB hangelnyelés
 • 80% sötétítés, duplán varrva 99%

hangszigetelő függöny

Hangszigetelő függöny méretei:

Függönyünk szélessége 140cm. Hosszúságát Önnek kell kiválasztani ami megfelel az ablakhoz-ajtóhoz stb!  Ha Ön egyedi méretet szeretne,erre is van lehetőség. Ebben az esetben küldjön egy e-mailt !

Függönyök szélességének az ablak minimum a 2x-ét, de ha még jobb eredményt szeretne a hangelnyelésben 2,5x -es az ajánlott.

Kérjük, hogy ne az ablak-ajtó méreteit adják meg, hanem azt a függöny méretet amire ténylegesen szüksége van! Ehhez nagyon fontos a pontos mérés és tervezés!!

Függönyök felfogatása:

Hangelnyelő függönyöket csipesszel vagy átbújtatva karnissal is használható.
Függönyeink tetején egy lyukat alakítottunk ki, amin a karnis könnyen átbújtatható! Így karnissal vagy csipesszel is használható!

Ringlis felfogatás:

ringlis függöny felfogatás

Ez a típusú felfogatás a legerősebb. Akár ipari célokra is használható. Ringli karikák készülhetnek fémből és műanyagból. Mi az átlátszó műanyag karikát részesítjük előnyben. Erőssége és a szépsége miatt. Ezek a műanyag karikák teherbírása: 150kg/karika. 20cm távolságonként vannak préselve az anyagba. Legtöbb esetben karnist fűznek át rajta, de alkalmas gépi mozgatásra is. Ebben az esetben kampót akasztanak bele. Ringli karikák + költséget jelentenek. 300 HUF/ karika.

Másik népszerű felfogatás a behúzó:

angur hanggátló függöny

Ez a felfogatás is + költséget jelent. 1m/ 800 HUF

 

Hogyan számítsuk ki a akusztikai függöny méretét:

A függönyök anyagszélessége egységesen 140cm, ebből 2-2 cm a levarrt szegély(mindkét oldalon), tehát ezt is bele kell kalkulálni a rendelésnél. Bármilyen nagyobb szélességű függönyt is lehet rendelni. De ez csak összevarrással lehetséges, ehhez az illesztéshez 5cm-re van szükség. Tehát minden 140cm-ként +5cm-rel kell számolni. A függöny karnis “bújtatója” kb 8-10 cm plusz anyag. Ezt is hozzá kell számolni, hogy a függöny akkora legyen, amire szüksége van. A nagy  függönyöknél ringlis megoldás is lehetséges. ez plusz költséget jelent! A méretek kiszámításánál minden részletet gondoljon át, hogy a függöny ne csak hatásos legyen, hanem jól is nézzen ki!

A Brawa függönyből a látható színek bármelyikéből választható, valamint bármekkora méretben is megrendelhető! Minden hifi, moziszoba, stúdió vagy iroda elengedhetetlen kelléke az akusztikai függöny. A jó akusztikához a panelok , diffúzorok mellett a megfelelő hangelnyelő függönyök használata is feltétlenül szükséges! Ne feledkezzünk arról sem meg, hogy az akusztikai függönyök díszítik is a helyiséget is! Tudjuk, hogy az is fontos, hogy a helyiségben ahol élünk, dolgozunk vagy épp a szabadidőnket töltjük jól nézzenek ki. Ezáltal jól is fogjuk magunkat érezni!

A színek-méretek kiválasztásánál pontosan gondoljunk át mindent, mert a függönyöket nem áll módunk visszavenni!

Mi a különbség:

 • akusztikai…
 • hangszigetelő …
 • hanggátló…
 • hangfogó
 • hő…
 • hő szigetelő…
 • stb.. függöny között?

Semmi. Ezeknek az anyagoknak, a különböző megnevezésén kívül semmi különbség nincs. Webáruházunkban csak azért adunk más más nevet a termékeknek, mert mindenki más kereső szóval keresi a netten. Az anyag felhasználásnál, ügyeltünk arra, hogy csak olyan anyagokat használjunk amik a mérések során bebizonyították a hatékonyságukat.

A csend jótékony hatása!

Mai modern világunkban lépten-nyomon különböző hanghatásoknak vagyunk kitéve. Otthonunkba, munkahelyünkön, sőt még legtöbbször szabadidőnkben is zaj veszi az emberek körül. Hosszú távon ennek nagyon rossz hatásai vannak a szervezetünkre. Ma már több kutatás is bizonyítja, hogy agyunknak szüksége van a pihenésre!


 • A csend segíti az agysejtek regenerálódását
 • A csend kreatívabb tesz
 • A csend csökkenti a stresszt,a feszültséget
 • A csend javítja az agyfunkciókat

Fontos, hogy megteremtsük magunknak a nyugodt környezetet, hogy pihenésünk biztosított legyen. Akár egy akusztikai elem vagy akusztikai függöny is sokat javíthat a környezetünk zajain. Otthonunkban -a kívülről jövő vagy a hangos szomszédaink okozta – a zajokat az akusztikai függöny már 30 %-kal csökkentheti. Természetesen ez függ attól is, mekkora függönyt rakunk fel. Nyilván, egy nagyobb felületnél (mivel több akusztikai anyagot használunk) nagyobb hatást érhetünk el.

Ez a megoldás igen gyorsan, egyszerűen és viszonylag olcsón megvalósítható. De nem csak otthonainkban, hanem munkahelyeinken is szükség lehet a zajok csökkentésére. Fontos, hogy ne zavarják egymást a munkatársak . Elválasztani az adott teret nem mindig lehet. Ekkor nyújthat megoldást egy hangelnyelő függöny. Amely alternatív módon használható. Ha kell szét, ha kell összehúzható.

Szoba akusztika fontossága:

A stúdiók, hifi , moziszobákban az akusztikai kezelés során , mindig problémát jelentenek az üvegfelületek. Az akusztikai panelokat, diffúzorokat, hangcsapdákat tökéletesen kiegészítheti egy akusztikai függöny. Ezek az anyagok nem összetévesztendőek egy hagyományok anyaggal. Ezek az anyagok, speciálisan kifejlesztett, sűrű anyagok. Hang- és hőelnyelő tulajdonságaik nagyszerűen használhatók. Így az adott helyiség minden pontja tökéletesen kezelhető!Sőt, az akusztikai függönyökkel nem csak jó lesz az adott helyiség akusztikája, hanem jól is fog kinézni. A széles színskálából mindenki megtalálhatja az ízlésének megfelelőt! Elengedhetetlenül fontos, hogy otthonunkban, munkahelyünkön vagy hobbi szobánkban jól érezzük magunkat! Ha jól érezzük magunkat egy helyiségben, hangulatunk is sokkal jobb lesz! Jobb hangulattal sokkal kreatívabbak leszünk és jobban telnek mindennapjaink! 🙂

 

(+/- 30 % súly eltérés lehetséges!)

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Brawa hangszigetelő függöny (anyagmintás)” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Az ügyfelek kérdései és válaszai

 1. 0 votes
  Q Üdvözlöm!20-30 decibel hangelnyelés egy retegre vonatkozik?utcazajok,kutyaugatás kizárása lenne a cél.köszönettel.
  Asked by Király Szabina on 2020.11.01. 10:46
  Answered by the admin

  Üdvözlöm!

  30dB a 2 réteg függönyre vonatkozik. Ez nagy mértékben függ a fügöny elhelyezésén, szélesség kiválasztásán.

 2. 0 votes
  Q Üdvözlöm! Egy terápiás helyiség hangszigetelését - aminek elég rosszul záródik az ajtaja, hézagos az illeszkedés - szeretnénk függönnyel megoldani, hogy a folyosói zajok, illetve a bentről kiáramló zajok minél kevésbé hallatszódjanak. Milyen minőségű függönyt javasolnak, kell-e a dupla vastagság ilyen helyzetben? Az ajtókeret mérete 150 x 275. Van-e az ajánlott minőséghez illeszkedő függönytartójuk? Esetleg ez alapján tudnak árajánlatot is adni? Köszönöm Majoros István
  Asked by Majoros István on 2020.10.28. 12:18
  Answered by the admin

  Üdvözlöm!

  Ajtó szélességének a dupláját érdemes számolni. Ha a maximum hanggátlást szeretnék elérni, akkor érdemes duplán varratni. Karnissal nem tudunk szolgálni. Viszont a rögzitéshez megtudja adni a felfogatás típusát, akkor és úgy varrjuk meg.

  Ezeket ajánlom: angur, brazio, dittó, brawa

 3. 0 votes
  Q Üdvözlöm. Moziterem ajtónyílás hangszigeteléséhez melyik anyagot ajánlanák? Valamint árajánlatot emailben kérjünk vagy itt is megtehetjük? Köszönöm
  Asked by Sedlákné Kiss Anikó on 2020.09.08. 18:24
  Answered by the admin

  Üdvözlöm!

  Angur, Brazio, Brawa, Ditto függönyöket ajánlom. Ezek a legjobb minőségű anyagok. Egyedi méret rendelését kérem e-mailban adja le.

  Köszönöm!

Send me a notification for each new answer.