Avior zajgátló függönyök

Súly: 510g/m,  Duplán varrva: 1020g/m. 10-15 dB hangelnyelés

Leírás

Ennél a függönynél a Brazio, Brawa, Ditto, Roton, Pike függönyöket jobban ajánlom. Jobb a hangelnyelésük és az anyaguk.

Méret: 140cm az anyag szélessége, ha ennél szélesebbet rendel akkor azt hozzávarrjuk a 140cm-es anyaghoz.

Nagyfokú hangszigetelés!

Az függönyök szegése nem jelent plusz költséget!

A szimpla függönyök egyik oldala a választott szín, a másik oldala világos színű függönyöknél fehér színű filcszerű szövet, a sötétebb függönyöknél pedig fekete színű filcszerű szövet.

Zajgátló függönyök tulajdonsága:

Az Avior függöny dupla rétegének köszönhető kiváló hangszigetelő tulajdonságú. Az Avior hangszigetelő és hangelnyelő hőfüggönyök speciálisan akusztikai célokra fejlesztett szövetekből készülnek. Hangelnyelésre, zajcsillapításra, sötétítésre és hőszigetelésre is alkalmazhatók. Térelválasztóként is nagyszerűen funkcionálnak. A szoba, stúdió, vagy iroda akusztikája is javítható a függönyök segítségével.

Néhány információ az anyagról:

 • Nehezen éghető
 • Mosógépben mosható
 • Finoman lágy tapintás
 • Strapabíró, nem nyúló szövetből
 • Összetétel 50% PES- 50% pamut
 • Gramatura 510 g/m Duplán varrva: 1020 g/m
 • Szélesség 140 cm
 • Kopásállóság/Martindale teszt (EN ISO 1294-2) 90 000
 • Göbösödés 4-5 (EN ISO 1295-2)
 • Szín kopásállósága ( EN ISO 105-B02) 4-5
 • Vastagság (szimpla) 2.5-3 mm
 • Vastagság-duplán varrva 6 mm
 • 10-15 dB hangelnyelés
 • 80% sötétítés, duplán varrva 99%

Méretekről:

A függöny szélessége 140 cm, de egyedi szélességben is elkészítjük a függönyöket, a megrendelő igényei szerint. (140 cm-es darabokat varrunk össze, de az összevarrás alig látszódik, mert a függöny ráncaiban elrejthető.)
Bármilyen magasságban rendelhető.

Az ablak szélességénél legalább kétszer, vagy két és félszer szélesebb legyen a függöny, a hatékonyság és az esztétikum érdekében.

Függönyrendelést e-mailben lehet leadni. (Kérjük, rendeléskor ne az ablak vagy ajtó méreteit küldje el, kizárólag a függöny szélességét, magasságát adja meg!)

Felfogatás, rögzítés:

Az Avior függönyöket csipesszel,  behúzó vagy ráncoló szalaggal, vagy esetleg ringlivel, azaz függöny karikákkal is rögzíthetjük. 

Fa vagy fém karnisra, sínre javasoljuk a nehéz, vastag függönyök elhelyezését.

Csipeszes rögzítés esetén csak körbe szegjük a függönyöket. (csipeszt nem árulunk!)

A behúzó szalagos rögzítésnél a függönyökre behúzó szalagot varrunk, melyek kis „zsebekkel” rendelkeznek, melyekbe kampót lehet akasztani a rögzítéshez.

 

Behúzó szalagos megoldás:

(csipeszt és kampót nem árulunk!)

Ringlis elhelyezés:

A ringli karikákon keresztül lehet a függöny karnist átbújtatni. Függönyeink tetejére préselve kerülnek rá az átlátszó, műanyag karikák, melyek belső átmérője 40 mm, a külső átmérő 60 mm.

ringlis függöny felfogatás

 Nagyon fontos, hogy ezek nem hagyományos anyagok! Sokkal  sűrűbb anyagúak az átlagos függönyöknél.

Vastagságuknak, sűrű szövésüknek köszönhetően alkalmasak az akusztika kezelésére.

Mire figyeljünk az hangszigetelő függönyök méreteinek megadásánál?

A függönyök szélessége 140cm, egyedi szélességben és magasságban is rendelhetők.

Mivel minden függönyt egyedi megrendelésre készítünk, így a már elkészült függönyt nem tudjuk sem kicserélni, sem visszavenni!

Akusztikai függönyeinek hatékonyan nyelik el a hangokat, csillapítják a visszhangot, és esztétikus lakberendezési kiegészítőkként is megállják a helyüket bármilyen belső térben. A Perfect Acoustic többi akusztikai termékével-hangelnyelő panelek, basszuscsapdák, diffúzorok..stb.-együtt használva tökéletes hangzás és nyugodt környezet hozható létre. Stúdiókban, házimozikban, vendéglátó helyeken, panziókban, szállodákban, nappaliban, hálószobában, vagy az irodában is jól kihasználhatók ezek a többfunkciós textíliák. Csökkentik a zajt, javítják az akusztikát, sötétítési és hőszigetelési feladatokat is ellátnak.

Hangszigetelés, akusztikai kezelés

Az akusztika egy bonyolult tudományág, mely a hanghullámok terjedésével foglalkozik. Mindenki tapasztalhatta, hogy  egy üres szoba mennyire visszhangzik. Miután a szobába bekerül néhány bútor, fal és padlóburkolat, lakástextília azonnal hallható némi javulás, hiszen minden tárgy képes elnyelni valamennyi hangot. Ahhoz azonban, hogy optimális akusztikát hozzunk létre, kezelni kell a hangokat, csökkenteni a visszhangot. A hétköznapi lakberendezési elemek azonban nem tudják a mélyebb hangokat elnyelni, így a visszhang és a zaj nem szűnik meg. 

Akusztikai hangelnyelő panelek, függönyök és szőnyeg segítségével megoldhatjuk az akusztikai problémákat. Ha bizonytalan abban, hogy hová, mennyi és milyen akusztikai terméket érdemes elhelyeznie, kérje ONLINE AKUSZTIKAI MÉRÉS szolgáltatásunkat, így pontosan meg tudjuk határozni az ideális hangzáshoz szükséges termékek típusát, helyét és mennyiségét.

Így elkerülhető, hogy feleslegesen költsünk nagyobb összeget olyan panelekre, melyekre esetleg nincs szükség. A falakat, mennyezetet, sarkokat prémium minőségű hangelnyelő és diffúzor paneljeinkkel, basszuscsapdáinkkal kezelhetjük Az üvegfelületek kezelésére akusztikai függönyeinket ajánljuk. 

 

1.Minden egyes függönyt egyedi megrendelés alapján készítünk el, ezért minden függöny egyedinek minősül, nem áll módunkban visszavásárolni!

2.A függönyök súlya az anyag folyóméterére vonatkozik: 1 folyóméter 140 cm, súlya 820 gramm. (+/- 20-30 % súlyeltérés lehetséges!)

3.Az akusztikai függönyök csak akkor tudnak 10-20 decibel hangot elnyelni, ha teljesen résmentesen helyezik el őket, illetve, ha az adott helyiség akusztikája megfelelő!

Az ezekből adódó problémák miatt nem tudjuk visszavenni a thermo függönyöket!

Egyedi függöny rendelés esetén a termék kifizetés után már nincs lehetőség a rendelés módosítására vagy visszamondására!

A megrendelt színminta minimálisan eltérhet a rendelt színtől.
Egy újbóli rendelésnél is eltérhet a szín a korábbi rendeléstől.

Termékeket +-1-2 % eltéréssel tudjuk elkészíteni.

További információk

Tömeg N/A
Színek

860, 861, 862, 863, 864, 865, 866, 867, 868, 869, 870, 871, 872, 873, 874, 875, 876, 877, 878, 879, 880, 881

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Avior zajgátló függönyök” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Az ügyfelek kérdései és válaszai

  Jó napot! Egy 2m széles ablak elé szeretnék 2db, 2 irányba széthúzható függönyt. Milyen szélességű függönyöket rendeljek?
 1. 0 votes
  Q Jó napot! Egy 2m széles ablak elé szeretnék 2db, 2 irányba széthúzható függönyt. Milyen szélessé...... Read more
  Asked by Máté Gergely on 2022.01.25. 11:31
  A

  Üdvözlöm!

  Az ablak szélességénél legalább kétszer, vagy két és félszer szélesebb függönyt érdemes rendelni. (Vagyis a 2 db függöny szélessége összesen legyen legalább 4 m, vagy több.)

  Részletesebb információkért és árajánlatért, kérjük e-mailben vegye fel velünk a kapcsolatot.

  Előre is köszönjük.

  Üdvözlettel,

  Perfect Acoustic Team

 2. A behúzószalagról képet és leírást meg tudnának osztani itt a honlapon? A behúzószalagokon állítólag vannak olyan "fülek", amibe a függönykarikák beakaszthatók. Kérdés, hogy milyen sűrűn vannak ilyen fülek az Önök által felvarrt behúzószalagokon, és milyen távolságra van a fülek alsó pereme a behúzószalag felső szélétől, ami egyúttal a függöny felső széle is. Vagyis milyen nagynak kell lennie a függönykarikának, hogy egyrészt a behúzószalag fülébe, másrészt a karnisba beakasztva a függöny még elférjen a karnis alatt?
 3. 0 votes
  Q A behúzószalagról képet és leírást meg tudnának osztani itt a honlapon? A behúzószalagokon áll...... Read more
  Asked by FeketeSzeder on 2021.11.18. 12:56
  A

  Üdvözlöm!

  Itt a weboldalunkon, a függönyök termékleírásánál találhatók képek és információk is a behúzószalagról és a függöny karikákról is. A behúzószalagnál nincsenek függöny karikák, hanem kampókkal lehet a függönyöket felrakni.

  Üdvözlettel:

  Polgár Róbert

 4. Tudnak olyan "zsebet" varrni a függöny felső részére, amibe egy horog alapú, bepattintható függünykarika behűzhető és bepattintható, mint például ez: https://www.obi.hu/fueggoenysinek/gardinia-fueggoenykarikak-feher-100-db/p/1652916 Az ilyen műanyag horgos felfüggesztés kb. 10 cm sűrűn kell legyen, ezért a 20 cm-enkénti ringlis karikák nem felelnek meg, úgy tűnik.
 5. 0 votes
  Q Tudnak olyan "zsebet" varrni a függöny felső részére, amibe egy horog alapú, bepattintható függün...... Read more
  Asked by FeketeSzeder on 2021.11.17. 17:41
  A

  Üdvözlöm!

  Nem készítünk ilyen zsebet, csak függöny karikákkal, vagy behúzószalaggal  tudjuk készíteni a függönyöket.

  Üdvözlettel:

  Polgár Róbert

 6. Az ablak egyik oldalára húzva kb milyen széles egy duplán varrott, 2*140 cm széles, vagyis a szegélyeket és az összevarrást is figyelembe véve 271 cm széles Avior függöny? Más szóval kb mennyivel kell legalább túllógnia a karnisnak az ablak szélességén azért, hogy az összehúzott függöny ne lógjon bele az ablakba?
 7. 0 votes
  Q Az ablak egyik oldalára húzva kb milyen széles egy duplán varrott, 2*140 cm széles, vagyis a szeg...... Read more
  Asked by FeketeSzeder on 2021.11.17. 17:14
  A

  Üdvözlöm!

  Kb. 20 cm széles lesz a függöny, ha oldalra van húzva.

  Üdvözlettel:

  Polgár Róbert

Send me a notification for each new answer.