Helio zajgátló függönyök

Súly: 510g/m,  Duplán varrva: 1020g/m. 10-15 dB hangelnyelés

30-40% hőszigetelés

 • Total

 Ft
Kérdése van? 1 órán belül válaszolunk!
Munkanapokon 07:00-15:10 között.

info@perfectacoustic.co.uk

 • Check Mark A PANELEK ÉS SZŐNYEGEK GYÁRTÁSI IDEJE EGY HÉT, A FÜGGÖNYÖKÉ KÉT HÉT.
Cikkszám: 764543654 Kategória:
MPN: 764543654
Márka:Perfect Acoustic

Leírás

Ingyenes függönyminta rendelés itt.

 

Méret: 140cm az anyag szélessége, ha ennél szélesebbet rendel akkor azt hozzávarrjuk a 140cm-es anyaghoz.

Nagyfokú hangszigetelés!

Az függönyök szegése nem jelent plusz költséget!

A szimpla függönyök egyik oldala a választott szín, a másik oldala pedig barna színű filcszerű szövet.

Zajgátló függönyök tulajdonsága:

Az Helio függöny dupla rétegének köszönhető kiváló hangszigetelő tulajdonságú. Az Helio hangszigetelő és hangelnyelő hőfüggönyök speciálisan akusztikai célokra fejlesztett szövetekből készülnek. Hangelnyelésre, zajcsillapításra, sötétítésre és hőszigetelésre is alkalmazhatók. Térelválasztóként is nagyszerűen funkcionálnak. A szoba, stúdió, vagy iroda akusztikája is javítható a függönyök segítségével. Ez a típus a legbársonyosabb hatású függönyünk.

Néhány információ az anyagról:

 • Nehezen éghető
 • Bársonyos tapintású
 • Mosógépben mosható
 • Finoman lágy tapintás
 • Strapabíró, nem nyúló szövetből
 • Hőszigetelés akár 40%
 • Összetétel 50% PES- 50% pamut
 • Gramatura 500 g/m Duplán varrva: 1000 g/m
 • Szélesség 140 cm
 • Kopásállóság/Martindale teszt (EN ISO 1294-2) 90 000
 • Göbösödés 4-5 (EN ISO 1295-2)
 • Szín kopásállósága ( EN ISO 105-B02) 4-5
 • Vastagság (szimpla) 2 mm
 • Vastagság-duplán varrva 4 mm
 • 8-12 dB hangelnyelés
 • 55% sötétítés, duplán varrva 75%
 • Kapható kiegészítőként a megrendelt szövetanyaggal megegyező színű díszpárna huzat.(bélést nem tartalmaz)

Méretekről:

A függöny szélessége 140 cm, de egyedi szélességben is elkészítjük a függönyöket, a megrendelő igényei szerint. (140 cm-es darabokat varrunk össze, de az összevarrás alig látszódik, mert a függöny ráncaiban elrejthető.)
Bármilyen magasságban rendelhető.

Az ablak szélességénél legalább kétszer, vagy két és félszer szélesebb legyen a függöny, a hatékonyság és az esztétikum érdekében.

Kérjük, rendeléskor ne az ablak vagy ajtó méreteit küldje el, kizárólag a függöny szélességét, magasságát adja meg!

Felfogatás, rögzítés:

Az Helio függönyöket csipesszel,  behúzó vagy ráncoló szalaggal, vagy esetleg ringlivel, azaz függöny karikákkal is rögzíthetjük. 

Fa vagy fém karnisra, sínre javasoljuk a nehéz, vastag függönyök elhelyezését.

Csipeszes rögzítés esetén csak körbe szegjük a függönyöket. (csipeszt nem árulunk!)

A behúzó szalagos rögzítésnél a függönyökre behúzó szalagot varrunk, melyek kis “zsebekkel” rendelkeznek, melyekbe kampót lehet akasztani a rögzítéshez.

Behúzó szalagos megoldás:

(csipeszt és kampót nem árulunk!)

Ringlis elhelyezés:

A ringli karikákon keresztül lehet a függöny karnist átbújtatni. Függönyeink tetejére préselve kerülnek rá az átlátszó, műanyag karikák, melyek belső átmérője 40 mm, a külső átmérő 60 mm.

ringlis függöny felfogatás

 Nagyon fontos, hogy ezek nem hagyományos anyagok! Sokkal  sűrűbb anyagúak az átlagos függönyöknél.

Vastagságuknak, sűrű szövésüknek köszönhetően alkalmasak az akusztika kezelésére.

Mire figyeljünk az hangszigetelő függönyök méreteinek megadásánál?

A függönyök szélessége 140cm, egyedi szélességben és magasságban is rendelhetők.

Akusztikai függönyeinek hatékonyan nyelik el a hangokat, csillapítják a visszhangot, és esztétikus lakberendezési kiegészítőkként is megállják a helyüket bármilyen belső térben. A Perfect Acoustic többi akusztikai termékével-hangelnyelő panelek, basszuscsapdák, diffúzorok..stb.-együtt használva tökéletes hangzás és nyugodt környezet hozható létre. Stúdiókban, házimozikban, vendéglátó helyeken, panziókban, szállodákban, nappaliban, hálószobában, vagy az irodában is jól kihasználhatók ezek a többfunkciós textíliák. Csökkentik a zajt, javítják az akusztikát, sötétítési és hőszigetelési feladatokat is ellátnak.

Hangszigetelés, akusztikai kezelés

Az akusztika egy bonyolult tudományág, mely a hanghullámok terjedésével foglalkozik. Mindenki tapasztalhatta, hogy  egy üres szoba mennyire visszhangzik. Miután a szobába bekerül néhány bútor, fal és padlóburkolat, lakástextília azonnal hallható némi javulás, hiszen minden tárgy képes elnyelni valamennyi hangot. Ahhoz azonban, hogy optimális akusztikát hozzunk létre, kezelni kell a hangokat, csökkenteni a visszhangot. A hétköznapi lakberendezési elemek azonban nem tudják a mélyebb hangokat elnyelni, így a visszhang és a zaj nem szűnik meg. 

Helio zajgátló függönyök
Helio zajgátló függönyök

Az Ultramodern Akusztikai Függönyeink Sokoldalú Felhasználása

 • Hőszigetelőként: A Hőszigetelési technológia úttörője

Az Ultramodern akusztikai függönyeink a legfejlettebb szigetelőanyagokat használják, hogy optimális hőszigetelést biztosítsanak. Az egyedi anyagkeveréknek köszönhetően, ezek a függönyök hatékonyan őrzik meg a szoba hőmérsékletét, segítve az energiahatékonyság elérését, akár a hideg téli időszakban, akár a forró nyári hónapokban.

 • Thermo Függönyként: Az energiahatékonyság új dimenziója

A thermo függönyként használható anyagunk innovatív hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek maximalizálják a hővisszatartást és minimalizálják a hőveszteséget, stabilizálva ezzel a helyiség hőmérsékletét. Ez a kifinomult hőszabályozás jelentős energiamegtakarítást eredményezhet, csökkentve a fűtési és hűtési költségeket, miközben kellemes és komfortos légkört teremt.

 • Ajtó Függönyként: Elegáns megoldás a környezeti hatások szabályozására

Az ajtó függönyeink innovatív megoldást kínálnak a zaj, hő és fény szabályozására. A gondosan választott anyagkeverék blokkolja a környezeti hatásokat, miközben a megfelelő szellőzést biztosítja. Különösen hatékonyak a bejárati ajtóknál, ahol stílusosan kiegészítik az ajtó szigetelését és hozzáadnak a belső tér esztétikai értékéhez.

 • Térelválasztóként: Az életterek hatékony használatának eszköze

Az Ultramodern akusztikai függönyeinkből készült térelválasztók lehetővé teszik a nagyobb terek hatékony hasznosítását. A függönyökben található hangelnyelő és hőszigetelő anyagok segítenek csökkenteni az egyes helyiségek közötti akusztikai és hőmérsékleti különbségeket. Ez a megoldás ideális nagyobb terek, mint például stúdióapartmanok különálló részekre osztásához, anélkül, hogy falakat kellene építeni.

 • Hővédőként: Megbízható védelem a hőingadozások ellen

A hővédő függönyként használt anyagunk egyedülálló anyagösszetételének köszönhetően hatékonyan védi a helyiséget a hőingadozásoktól. Az anyag hővisszaverő és hőszigetelő tulajdonságai segítenek megőrizni a belső hőmérsékletet és csökkenteni a hőveszteséget. Emellett a függöny jelentősen képes csökkenteni a hangterhelést, javítva ezzel a helyiség akusztikáját és hozzájárulva egy kellemes, kényelmes környezet kialakításához.

 1. Minden egyes függönyt egyedi megrendelés alapján készítünk el, ezért minden függöny egyedinek minősül, nem áll módunkban visszavásárolni!
 2. A függönyök súlya az anyag folyóméterére vonatkozik: 1 folyóméter 140 cm, súlya 500 gramm. (+/- 20-30 % súlyeltérés lehetséges!)
 3. Az akusztikai függönyök csak akkor tudnak 10-20 decibel hangot elnyelni, ha teljesen résmentesen helyezik el őket, illetve, ha az adott helyiség akusztikája megfelelő!
 4. Az ezekből adódó problémák miatt nem tudjuk visszavenni a thermo függönyöket!
 5. Egyedi függöny rendelés esetén a termék kifizetés után már nincs lehetőség a rendelés módosítására vagy visszamondására!
 6. A megrendelt színminta minimálisan eltérhet a rendelt színtől.
 7. A megrendelt függöny és díszpárna huzat között minimális színeltérés előfordulhat.
 8. Egy újbóli rendelésnél is eltérhet a szín a korábbi rendeléstől.
 9. Termékeket +-1-2 % eltéréssel tudjuk elkészíteni.

További információk

Tömeg N/A
Színek

5200, 5201, 5202, 5203, 5204, 5205, 5206, 5207, 5208, 5209, 5210, 5211, 5212, 5213, 5214, 5215, 5216, 5217, 5218, 5219, 5220, 5221, 5222, 5223, 5224

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Helio zajgátló függönyök” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Az ügyfelek kérdései és válaszai

  Kedves Róbert! 2 db 3 szárnyú szobaablakra szeretnék hangaátló függönyt választatni. A méretek tekintetében köszönöm a sok pontos iránymutatást. A képek alapján az Avior-ok tetszenek a legjobban, mert a többi vagy fényes vagy bársony. Az Avior tűnik a legmodernebb hangulatúnak. De látom, hogy kevésbé jó a hangszigetelő hatása. Kérem, írja meg - ha ez így eldönthető - hogy az inkább ajánlottak közül melyik Ön szerint a legkevésbé fényes, bársonyos, tehát a legmodernebb hatású. Előre is köszönöm a segítségét. Üdvözlettel: Tamara
 1. 0 votes
  Q Kedves Róbert! 2 db 3 szárnyú szobaablakra szeretnék hangaátló függönyt választatni. A méretek te...... Read more
  Asked by Tamara on 2023.09.30. 11:10
  Answered by the admin

  Köszönjük a kérdést.

  Az Avior függönyt annyira nem ajánljuk, vékonyabb az anyag, tapintása nem puha, sokkal inkább sprődebb. A kisebb sűrűsége miatt nem olyan jó hang és hőszigetelő. 

  A Brazio típusú függönyt javasoljuk ebben az esetben, ez az aminek jó a hang és hőszigetelő tulajdonságai, az anyaga nem fényes, hanem matt és nem bársonyos a struktúrája. Az anyag puha, nagyon sok vásárló elégedett vele.  

  Remélem ez segítség a választásban. 

 2. Jó napot! Egy 2m széles ablak elé szeretnék 2db, 2 irányba széthúzható függönyt. Milyen szélességű függönyöket rendeljek?
 3. 0 votes
  Q Jó napot! Egy 2m széles ablak elé szeretnék 2db, 2 irányba széthúzható függönyt. Milyen szélessé...... Read more
  Asked by Máté Gergely on 2022.01.25. 11:31
  A

  Üdvözlöm!

  Az ablak szélességénél legalább kétszer, vagy két és félszer szélesebb függönyt érdemes rendelni. (Vagyis a 2 db függöny szélessége összesen legyen legalább 4 m, vagy több.)

  Részletesebb információkért és árajánlatért, kérjük e-mailben vegye fel velünk a kapcsolatot.

  Előre is köszönjük.

  Üdvözlettel,

  Perfect Acoustic Team

 4. A behúzószalagról képet és leírást meg tudnának osztani itt a honlapon? A behúzószalagokon állítólag vannak olyan "fülek", amibe a függönykarikák beakaszthatók. Kérdés, hogy milyen sűrűn vannak ilyen fülek az Önök által felvarrt behúzószalagokon, és milyen távolságra van a fülek alsó pereme a behúzószalag felső szélétől, ami egyúttal a függöny felső széle is. Vagyis milyen nagynak kell lennie a függönykarikának, hogy egyrészt a behúzószalag fülébe, másrészt a karnisba beakasztva a függöny még elférjen a karnis alatt?
 5. 0 votes
  Q A behúzószalagról képet és leírást meg tudnának osztani itt a honlapon? A behúzószalagokon áll...... Read more
  Asked by FeketeSzeder on 2021.11.18. 12:56
  A

  Üdvözlöm!

  Itt a weboldalunkon, a függönyök termékleírásánál találhatók képek és információk is a behúzószalagról és a függöny karikákról is. A behúzószalagnál nincsenek függöny karikák, hanem kampókkal lehet a függönyöket felrakni.

  Üdvözlettel:

  Polgár Róbert

 6. Tudnak olyan "zsebet" varrni a függöny felső részére, amibe egy horog alapú, bepattintható függünykarika behűzhető és bepattintható, mint például ez: https://www.obi.hu/fueggoenysinek/gardinia-fueggoenykarikak-feher-100-db/p/1652916 Az ilyen műanyag horgos felfüggesztés kb. 10 cm sűrűn kell legyen, ezért a 20 cm-enkénti ringlis karikák nem felelnek meg, úgy tűnik.
 7. 0 votes
  Q Tudnak olyan "zsebet" varrni a függöny felső részére, amibe egy horog alapú, bepattintható függün...... Read more
  Asked by FeketeSzeder on 2021.11.17. 17:41
  A

  Üdvözlöm!

  Nem készítünk ilyen zsebet, csak függöny karikákkal, vagy behúzószalaggal  tudjuk készíteni a függönyöket.

  Üdvözlettel:

  Polgár Róbert

 8. Az ablak egyik oldalára húzva kb milyen széles egy duplán varrott, 2*140 cm széles, vagyis a szegélyeket és az összevarrást is figyelembe véve 271 cm széles Avior függöny? Más szóval kb mennyivel kell legalább túllógnia a karnisnak az ablak szélességén azért, hogy az összehúzott függöny ne lógjon bele az ablakba?
 9. 0 votes
  Q Az ablak egyik oldalára húzva kb milyen széles egy duplán varrott, 2*140 cm széles, vagyis a szeg...... Read more
  Asked by FeketeSzeder on 2021.11.17. 17:14
  A

  Üdvözlöm!

  Kb. 20 cm széles lesz a függöny, ha oldalra van húzva.

  Üdvözlettel:

  Polgár Róbert

Send me a notification for each new answer.