Pike hőszigetelő függöny

Akusztikai panel fertőtlenítése ózonnal: Nálunk nem kell félni a koronavírustól! 

820g/m dupla rétegű anyag. Duplán varrva: 1640g/m

Rendelés leadás e-mail-ban.

A megrendelt termék/termékek szállítási költsége a termék / termékek kosárba helyezését követően fog megjelenni!

Cikkszám: 78687567 Kategória:
GTIN: 78687567
MPN: 78687567
Brand: Perfect Acoustic

Leírás

Bármi kérdése van a termékekről vagy az akusztikáról, kérem itt tegye meg a kérdések és válaszoknál. Itt gyorsabban fog választ kapni. E-mailben csak a rendeléssel kapcsolatos kérdésekre tudunk válaszolni!

méret: 140cm széles

Ár: 11 500Ft / fm, Nettó  Duplán varrva: 23000Ft/fm

Az árban a függöny varrása benne van.

A szélességét bármekkorára lehet növelni.

Pike hang és hőszigetelő függöny tulajdonságok:

Függönyünk dupla rétegű anyagból készülnek.

Minden Pike  függöny hátulja középbarna filcszerű szövet anyag.

Anyag érintése: selyemfényű, puha tapintású függöny.

 • Nehezen éghető
 • Mosógépben mosható
 • Finoman lágy tapintás
 • Strapabíró, nem nyúló szövetből
 • Összetétel 50% PES- 50% pamut
 • Gramatura 820g/m  Duplán varrva: 1640g/m
 • Szélesség 140cm
 • Kopássálóság/Martindale teszt (EN ISO 1294-2) 90 000
 • Göbösödés 4-5 (EN ISO 1295-2)
 • Szín kopásállósága ( EN ISO 105-B02) 4-5
 • Vastagság 2.5-3mm  Duplán varrva: 5-6mm
 • 20-30dB hangelnyelés
 • 80% sötétítés, duplán varrva 99%

Pike hőszigetelő függöny

pike hőszigetelő függöny

Hőszigetelő függöny mérete:

-Szélessége 140 cm

-Hosszúsága amekkorát szeretne az ablakhoz, ajtóhoz vagy térelválasztójához stb.

-A szegélyhez körbe 2-2 cm-re van szükség, tehát ennyivel rövidebb és keskenyebb lesz az  anyag, a rendelés után.

-A “bújtatós “felfogatás 6 cm visszahajtást igényel. Ez egy olyan megoldás, amikor egy lyukat alakítunk ki a függöny tetején. Ezen a lyukon átfűzhető a karnis, tehát már más felfogatásra nincs is szükség!

-Fontos, hogy a karnis mekkora távolságra van az ablaktól vagy ahová a függönyt szeretné felrakni

-A leghatékonyabb és legszebb akkor a függöny ha az ablak  szélességének 2-2,5-szerese

-A LEGFONTOSABB, hogy nekünk ne az ablak szélességét adja meg, hanem hogy mekkora függönyre van szüksége ! Ha segítségre vagy egyedi megrendelése lenne, kérem írjon nekünk e-mailt!

Hőszigetelő függöny felfogatás:

 • A felfogatásának lehetőségét szinte lehetetlen felsorolni, mivel mindenki más típust használ.
 • Mi a csipeszes, “bújtatós” , ringlis  vagy az összehúzós-kampós megoldásokat ajánljuk . A ringlis, összehúzós megoldáshoz plusz költséget számolunk fel.
 •  Vegyük figyelembe azt is, hogy hová, mekkora függönyt rakunk! Egy kisebb ablakra vagy egy térelválasztásra használt függönynél más-más megoldás a célszerű!

Ringlis felfogatás:

ringlis függöny felfogatás

Ringli karika az anyagba préselt nagy teherbírású műanyag karika. Belső átmérője: 40mm. Ringli + költség. 300Ft – 1 EUR /karika Karikák 20cm után ismétlődnek.

Behúzós felfogatása:

angur hanggátló függöny

Behúzó a kampós felfogatáshoz használjuk. Behúzó varrása + 800Ft – 2.5EUR/m

Hogyan számítsuk ki a hanggátló és hő szigetelő függönyök méreteit:

Mint már említettünk a függöny szélessége 140cm, Lehetőség van szélesebb függönyre is, ez összevarrással megoldható. Az összevarrásnál-összevarrásoknál 5 cm-re van szükség. A függöny hosszúságát Önnek kell lemérnie, attól függően hová szeretné. Mindenkinek más távolságra van a mennyezettől a karnis, így ezt mindenkinél más-más méret. Nem jó ha rövid és az se jó ha túl hosszú az anyag. Ehhez meg kell mérni a távolságokat, megtervezni, hogy hatékony és szép legyen a végeredmény!

A “bújtató” plusz 6-8 cm anyagot igényel.

A kinézet és az akusztikai hatékonyság miatt is a függönyből, az ablak szélesség 2-2,5-szerese ajánlott minden esetben!

Mindent gondoljon át, mérjen le, mert az egyediség miatt nem vesszük vissza a megrendelt függönyöket!

Küldjön nekünk e-mail-t ha kérdése van!

Csökkentsük a fűtés költségeinket!

Fűtésszezon idején, az egyre magasabb gázárak sok családnak komoly anyagi megterhelést jelentenek. Fontos, hogy a radiátorok, fűtőtestek ne az utcát és a külső folyosókat fűtsék! Ahhoz, hogy otthonunkat melegen tartsuk és a fűtésköltségeinket optimalizáljuk, figyeljünk oda a nyílászárók megfelelő szigetelésére. Ám ez nem mindig elegendő. Ha egyszerű, költségkímélő, mégis hatékony megoldásra vágyik, a hőszigetelő függönyök ideális alternatívát jelenthetnek a hőmérséklet szabályozásában.

A hőszigetelő függönyök előnyei:

Az ablakok, ajtók elé helyezett, vastag, sűrű szövésű anyagból készült függönyök megtartják a hőt, meggátolják a huzatot, sőt még hangszigetelő tulajdonságokkal is rendelkeznek. Mivel az ablakok üvegfelületei visszaverik a hangokat, mindenképpen ajánlott az akusztikai függönyök használata a megfelelő akusztikus hangzás érdekében is.
A legideálisabb, ha a függöny a földig ér, kivéve akkor, ha a radiátorok az ablakok előtt vagy alatt találhatóak. Amennyiben a függöny rálóg a fűtőtestekre, vagy elfedi azokat, elzárja a hő útját .Ilyen esetekben a függönyt a fűtőtestek mögé, az ablakokhoz minél közelebb helyezzük el. Ügyelni kell arra is, hogy a függöny az ablak szélességénél két-két és félszer szélesebb legyen!
A hő és hangszigetelő, vagy akusztikai függönyök térelválasztóként is remekül funkcionálnak , így ha esetleg akad egy hűvösebb vagy kevésbé fűtött helyiség az otthonunkban, ezekkel a termékekkel könnyedén leválaszthatóak a többi szobától. Ezáltal elkerülhető, hogy az alacsonyabb hőmérsékletű helyiségből kiáramoljon a hidegebb levegő.

A hőszigetelő függönyök általában többrétegű anyagból készülnek, ennek köszönhetően kitűnő hang és hőszigetelést biztosítanak. Sem a meleget, sem a hideget nem engedik át.
Rögzítésük, elhelyezésük a szokványos függönyökével megegyezik, karnisra csipesszel, karikával lehet felhelyezni.
Hőszigetelő hatásuk mellett a zavaró zajok csökkentésére is alkalmasak, az ártalmas hangokat, zajokat kizárják! Nehéz, vastag anyaguk révén sötétítő függönyként is beválnak, így például egy moziszobában akár 4-féle funkciót is ellátnak: csillapítják a zajokat, szabályozzák a hőmérsékletet , elnyelik a nem kívánatos mély hangokat és a fény kizárásával teljes sötétséget érhetünk el velük.

Jaj, nagy a zaj!

A zajcsökkentés igencsak indokolttá vált modern világunkban. Bizonyos hangok kellemesen hatnak szervezetünkre, de sajnos számos olyan zaj létezik, mely károsan hat az egészségünkre.

Szoba akusztika fontos része!

Olyan esetben is javasolt ez a megoldás, ahol  nem alkalmazható más pl: a térelválasztásnál. Itt is tudjuk használni a  jótékony, hangelnyelő tulajdonságát.

A Pike hanggátló függöny több problémára megoldás nyújthat:

-Mint már elmlítettük az akusztikailag kezelt helységekben mint pl.

 • stúdiók
 • mozi szoba
 • hifi szoba

ott az üvegfelületet is kezelni kell. Segítség kell az egyenletes és tökéletes hangzás kialakításához. Természetesen a többi akusztikai terméket kiegészítve.

 1. Van olyan , hogy térelválasztásnál csak a függöny jöhet szóba pl irodában ahol a hangszigetelés és a visszhang csökkentés is fontos. A munkatársak ne zavarják egymást a munkában . Ilyen esetben is célszerű az akusztikai függönyös megoldás.
 2. Vannak olyanok akiket zavar a külső zaj. Esetleg még az éjszakai pihenésük közben is beszűrődnek a zajok. Ekkor is megoldást nyújthat egy jó akusztikai függöny. Amely jótékony hangelnyelő tulajdonságával, biztosítja a nyugodtabb otthoni légkört.
 3. Nem utolsó szempont, hogy ezeknek a termékeknek nemcsak jótékony hatásuk van, hanem jól is néznek ki. Tehát a helyiség: szebb , hangulatosabb, designosabb lesz. Mint tudjuk ahol jól érezzük magunkat ott hatékonyabban tudunk dolgozni, sőt pihenni is!
 4. Több színárnyalat közül bátran válogathat. Válassza ki azt, a terméket amelyik legjobban tetszik és jól illik az adott helyiségbe. Biztosan talál olyat, ami passzol a többi akusztikai elemhez vagy a helyiség berendezéséhez!

 

Mi a különbség az :

 • akusztikai
 • hanggátló
 • hangelnyelő
 • Hőszigetelő függöny
 • vagy a hőszigetelő függöny között?

Gyakorlatilag semmi. Mindegyik ugyanazon tulajdonságokkal rendelkezik. De mivel ezek a függönyök több funkciót is betöltenek (mint ahogy a nevek is tükrözik), ezért nevezhetjük őket több módon. Több megnevezést azért használunk, hogy mindenki rátaláljon a keresett termékére! Más szót használ az a személy, aki a lakásába, otthonába szeretné ezt a függönyt használni és nyilván más szót használ aki a stúdiójába, mozi-hifi szobájába keresi. Reméljük, hogy mindenki ránk talál, akárhogy is keresse függönyeinket! Mert ezek a különleges termékeink is a vásárlóink igényeihez igazodnak! Hatékonyak, célszerűek és gyönyörűek!!

(+/- 30 % súly eltérés lehetséges!)

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Pike hőszigetelő függöny” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Az ügyfelek kérdései és válaszai

There are no questions yet. Be the first to ask a question about this product.

Send me a notification for each new answer.