Mintás Basszuscsapda-Sarokelem

Méret:109x64x22cm

Súly:18kg

Ár: 31 000 HUF Nettó

Rendelni e-mail-en lehet!

Cikkszám: 564593464-1 Kategória:
MPN: 564593464-1
Brand: Perfect Acoustic

Leírás

Bármi kérdése van a termékekről vagy az akusztikáról, kérem itt tegye meg a kérdések és válaszoknál. Itt gyorsabban fog választ kapni. E-mailben csak a rendeléssel kapcsolatos kérdésekre tudunk válaszolni!

Sarokelemek-basszuscsapda tulajdonsága:

Kemény faszerkezeten belül nagy testsűrűségű 90kg/m3 akusztikai gyapotot tartalmaznak.

Akusztikai gyapot egészségre ártalmatlan.

Panelt nagy sűrűségű selyemmel vonjuk körbe, ami megakadályozza a kiporzást.

Minden sarokelem 5 cm lábakon áll.

Akusztikai selymek  méretei és színei:

Akár saját fénykép nyomtatása is lehetséges( küldje el e-mailban)

  • Egyedi méret is megvalósítható.

Hogyan tisztítsa az Basszuscsapdákat?

  • Enyhén nedves ronggyal áttörölhető.
  • Színe az idő múlásával sem fakul.

 

Már 40 Hz-20000 Hz- ig csillapítja a nem kívánatos hanghullámokat

Basszuscsapda-Sarokelemek hangelnyelő tulajdonságai:

Minden termékünket folyamatosan ,mérjük és teszteljük.

Sarokelemet nem kell felfúrni vagy rögzíteni, mivel a nagy súlyuk miatt , stabilan megállnak a lábukon.

Sarokelem célja

Sarokelem basszuscsapda célja:

A mélyhang energia szabályzása a mélyhang torzítás csökkentése a stúdiókban, hifi-moziszobákban.

Basszuscsapda összetétel

A sarokelem, nagy sűrűségű 90kg/m3 súlyú akusztikai gyapottal van megtöltve, melyet egy nehéz sűrű 2cm vastag faszerkezet vesz körbe.

A nagy súly és a nagy testsűrűség kombinációja garantálja, hogy a sarkokban a leg- optimálisabb mélyhang elnyelés legyen.
Sarokelem úgy működik mély hangelnyelőként, hogy elnyeli a véletlenszerű és minden irányú mélyhang energiát, amely hajlamos a sarkokba csapódni és túlterhelni a helyiséget.Ezáltal tönkretenni a szoba akusztikáját.
A vonzó ék alakú 45 fokos kialakítás lehetővé teszi a sarkokban történű könnyű elhelyezést.
A basszuscsapdák lábakkal vannak ellátva amik 5cm magasak, annak érdekében, hogy a bizonyos helyeken lévő parketta szegélyek miatt is a sarokba lehessen tolni.Ezeket a lábakat bármilyen méretben lehet kérni, a végösszeget nem változtatja meg.Sarokelem lábakat 1db csavar tartja ezáltal könnyű levételt biztosít, abban az esetben, ha egymásra szeretne rakni több akusztikai basszuscsapdát.

Basszuscsapda elhelyezés

Sarokelem- basszuscsapdák könnyen és egyszerűen egymásra rakhatók, így növelve a mélyhang elnyelést a szobában.Ha esetleg a plafonig nem jön ki a méret, mert még egy darab nem fér el egymás tetején, kérje szakemberünket, aki a megadott méretre legyártja önnek, felár nélkül!
Sarokelemeket fúrás és rögzítés nélkül csak be kell helyezni a sarkokban, ahol nagyon stabilan megállnak a lábukon, akár egymás tetején több darab is.Így teljes egészében betöltve a sarkokat, kiválóan alkalmasak profi stúdiókba vagy házimozi szobákba.

Alkalmazásuk

basszuscsapda Bodor audio-nál

Akár asztalra is rakható, ha kisebb helyiség áll rendelkezésünkre, vagy ha egy stúdióasztal faltól- falig ér.

Basszuscsapdák egymás tetején elhelyezve, jelentősen nagyobb mélyhang elnyelést eredményeznek.
Sarokelem  különösen funkcionális, mivel kompakt és ezért szinte bármilyen környezetben elhelyezhető.Bár az egész világon vannak létesítmények, ahol a PERFECT ACOUSTIC basszuscsapdáit használják, de valójában a leghatékonyabbak a kisebb helyiségekben, otthonokban ahol az akusztikát utólag már csak nagyobb átalakítással lehetne rendbehozni.

Eredmény a Perfect Acoustic sarokelem- basszuscsapdáival.

Mivel, a legtöbb mélyhang a sarkokban gyűlik össze és  innen kiindulva meg- többszöröződve, hatalmas kiemelést vagy kioltást tudnak produkálni, amik akár +-30dB is lehetnek.Ha a sarokelem basszuscsapdát behelyezi a sarkokba, akkor ez az összesűrűsödött mélyhang elnyelődik vagy nagymértékben lecsökken, így a kialakult állóhullámok megszünnek vagy csökkenek és a beszakadások vagy kiemelések kisimulnak:

akusztikai mérés hangnyomás értéke

akusztikai mérés hangnyomás értéke

 

Látható a 90Hz- alatti beszakadás teljes mértékben tönkreteszi a mély tartományt, ezáltal csak tompa dinamikátlan mélyeket kapunk , miközben a szoba morog- búg a hatalmas mélyhang utózengéstől.

akusztikai mérés hangnyomás értéke (2)

akusztikai mérés hangnyomás értéke (2)

 

Itt látható egy bass trap után, hogy kisimul a hangnyomás görbe és a 90Hz alatti rész feljebb jön és megmutatja a mélyhangban lévő részleteket dinamikát, teret.Ebben az esetben, az utózengés is jelentősen csökken .Minél több sarokelem bass trap-ot rak a helyiségbe, annál jobban tudja kontrollálni és kisimítani a mélyebb frekvenciákat.

Perfect Acoustic basszuscsapdái, nem összekeverendők a más cégek által kínált silány anyagminőséggel:

pl könnyű szerkezet, esetleg puha könnyű fajsúlyú elnyelő anyagokkal, vagy szivaccsal hungarocell-lel.

 nem akusztikai elem az akusztikai szivacs

Sarokelem basszuscsapda Gyik:

Ezeket sarokelemeket csak a sarkokba szabad rakni?

Igen , ezeket kifejezetten a kialakításukból adódóan csak a sarkokba rakjuk.Igaz, rakhatnánk máshova is , de ott furán nézne ki.

Ezek a nehéz sarokelemek ,egymás tetejére rakva nem törnek össze?

Az igaz, hogy nehéz, de nagyon kemény és erős faszerkezet veszi körbe az elnyelő anyagot , ezért akár 3db bass trap-ot is egymásra rakhatunk anélkül, hogy bármi probléma lenne.

Sarokelem- basszuscsapdákat fel kell-e fúrni a falra, vagy hogyan rögzítsük, hogy ne dőljenek el?

Perfect Acoustic basszuscsapái nehezek, nagyon merevek és a kialakításukból és méretükből adódóan nem tudnak eldőlni.Akár 2-3db egymásra rakásával sem.

Mit csináljunk ha a mi sarkainkban a parketta miatt szegély van, ezért nem tudjuk teljesen betolni a sarokba a sarokelemet?

Ezért találtuk ki, hogy minden sarokelem alján egy 5cm magas erős faláb van.Ezeket a lábakat lehet kérni a saját igényeiknek megfelelő méretben is, természetesen felár nélkül.

Ha a sarokelemeken láb van, hogyan illeszük egymás tetejére úgy ,hogy alig látszódjon, hogy különálló panel?

Minden sarokelem lábát 1 vastag csavar tartja, amit egy csillagcsavarhúzó segítségével 1 perc alatt el lehet távolítani.Így már egybefüggő panelsort alakíthatunk ki a sarkokban.

Miért nem elég ha egy szélessávú panelt a sarokban keresztbe fordítunk, az nem lenne ugyanaz a hatás?

Természetesen ,az a módszer sem rossz, és még olcsóbb is.Viszont hatékonyság szempontjából már nem tudja hozni azt a hangelnyelő képességet, mint egy sarokelem bass trap.Mivel a sarokelem belsejében jelentősen több elnyelő anyag van.

Ha én egymásra több basszuscsapdát szeretnék rakni ,de a plafon miatt már nem fér el, akkor tudna legyártani kisebb vagy akár egyedi méretet is?

Természetesen, ebben az esetben csak meg kell adnia a kívánt magasságot és mi pont akkorát fogunk gyártani.Mindez nem kerül több költségébe.Ebben az esetben nem szabad nagyon pontosan kiszámolni, inkább 1-2 cm-el kissebbet kelk kérni, nehogy a fal vagy a talaj görbesége miatt ne férjen be.

Csak magasságban vagy szélességben is tudnak kisebb sarokelemet létrehozni?

Igen, akármekkora szélességet le tudunk gyártani, de arra figyelni kell, ha túl keskenyet kérne,k akkor elveszti a hatékonyságát.Ebben az esetben, ha nincsen csak akkora hely akkor érdemes a Cube basszuscsapdát rendelni a sarokba, mert annak a négyzet kialakítása miatt dupla elnyelő anyagot tud tartalmazni, ezáltal dupla hangelnyelő képességgel rendelkezik.

giga basszucsapda

Cube basszucsapda

Nem tudom eldönteni, melyik hangelnyelőt panelt rakjam a szobába először.A szélessávút vagy a sarokelemet?

Ez sok mindentől függ, ha a basszussal vannak problémái, mint mindenkinek a legtöbb esetben , akkor a basszuscsapdával kell kezdeni.Ha csak a visszhangot szeretné csillpítani, mint pl: irodában nappaliban vagy a munkahelyén akkor a szélessávú akusztikai panel valamelyik típusával.

Basszuscsapdánál is fontos a borítás típusa?Itt is van értelme diffúzor előlapnak vagy a membránnak?

Természetesen igen.Ez nagy mértékben függ, a helyiség akusztikájától, de ha csak díszítés miatt szeretne pl diffúzor előlapot a basszuscsapdára, akkor még rosszat nem csinál, sőt a diffúzor előlap még jobban megnöveli a hatékonyságát.Vagy akár díszítheti bármilyen fényképpel is ,akár a honlapunkról válogatott, akár hozott vagy saját otthoni fényképekkel.
Ha egy picit tompának, de morgósnak érzi a szobáját, akkor érdemes a famembránban vagy pedig a bőrmembránban gondolkodni.

Milyen hangzásra kell számítanom, ha berakom a szobámba?

Mélyek egyből megfogottak lesznek.Minél többet rak a helyiségben, annál nyugodtabb lesz a légkör, megszűnik a mély hangoknál a morgás, előjönnek a mély hangokban a részletek, a magas hang jóval tisztább teresebb lesz, mert az eddigi jelentősen több mélyhang, nem nyomja el, így a részletek terén is hatalmas nyereséget fogunk érezni.Mivel eltűnik a fölösleges mély utózengés, ezáltal a hangerőn is tudunk emelni anélkül, hogy bántó vagy zavaró lenne.

Hanggátlásra használható a basszuscsapda?

Hanggátlásra nem alkalmasak ezek a termékek.Arra más szerkezeti kialakítást kell végezni az adott helyiségben. Viszont ,ha csak annyit szeretne , hogy a szomszéd vagy a család kevésbé hallja a zenéjét, akkor arra teljes mértékben megfelel.Mivel nagy hangelnyelő képességgel bír teljes sávszélességben, főleg a mélyebb tartományokban, ezért a hangelnyelésével akár -15-20dB hang csökkenést tud elérni a másik helyiségbe kijutó hangból.

Sarokelem bass tap belsejében lévő hangelynelő anyag nem káros az egészségre? Nem tud kijutni az akusztikai panelból?

Ezt nem csak a basszuscsapdákra, de bármelyik hangelnyelő akusztikai panelunkról el lehet mondani, hogy kifejezetten erre a célra kifejlesztett akusztikai gyapotot használunk, ami teljes mértékben nem káros az egészségre. Hogy ennek a kiporzásnak a kockázatát is megszüntessük, minden akusztikai panelunk egy kiporzásgátló anyagot is tartalmaz és ezen felül nagy sűrűségű akusztikai selymet használunk, aminek a résein a nap is alig süt át.

Sarokelemek, fekete színben vannak készleten.
További szín és méret elkészítése csak a rendelés után lehetséges.
Bármilyen méretben rendelhető.

 

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Mintás Basszuscsapda-Sarokelem” értékelése elsőként

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Az ügyfelek kérdései és válaszai

There are no questions yet. Be the first to ask a question about this product.

Send me a notification for each new answer.