Nemes fa diffúzor (fekete dió)

(3 vásárlói értékelés)

Méret:130x60x10cm

súly: 30kg

Ár: 45000Ft


Méret:115x50x10cm

súly:20kg

Ár: 30000 HUF Nettó


Méret:60x60x10cm

súly:10kg

Ár:20000 HUF Nettó

 Páccal és pác nélkül.

Pácolás + 3000Ft/diffúzor

Rendelni e-mail-en lehet!

Cikkszám: 4576457958 Kategória:
GTIN: 4576457958
MPN: 4576457958
Brand: Perfect Acoustic

Leírás

Bármi kérdése van a termékekről vagy az akusztikáról, kérem itt tegye meg a kérdések és válaszoknál. Itt gyorsabban fog választ kapni. E-mailben csak a rendeléssel kapcsolatos kérdésekre tudunk válaszolni!

Nemes fa diffúzor tulajdonsága:

 • Nemesfa diffúzorunk alapanyaga fekete dió, lapjai 2-10 cm kiemelésekkel rendelkeznek.
 • A magas minőségű alapanyagnak köszönhetően kiváló hangelnyelő tulajdonságúak.
 • Különböző mélységben kialakított felületük minden irányban, a teljes sávszélességben képesek szétszórni a hangokat.
 • Minél mélyebb a felület, annál alacsonyabb frekvenciájú hangokat tudnak elnyelni.
 • Mérete: 60x60x10cm, 115x50x10 cm,130x60x10cm de bármilyen méretben elkészítjük őket.
 • Egyedi elképzelések, méretek esetén kérjük, írjon nekünk e-mailt!
 • Minden termékünket kézzel készítjük, rendszeresen ellenőrizzük őket.
 • Tetszetős külseje lehetővé teszi, hogy a modern vagy akár a klasszikus stílusú otthonok, stúdiók esztétikus kiegészítője legyen.
 • Páccal vagy pác nélkül is rendelhető. A pác kiemeli a fa erezetét és színét.
  Időtálló minőségét, szépségét hosszú éveken keresztül megőrzi.

Tisztítása:

Egyszerűen letörölhető egy nedves törlőronggyal.

Lábbal is kérhető:

5000Ft/diffúzor

A diffúzorok szerepe

A hangelnyelő membránok a mély hangokat nyelik el. Nem elég azonban kizárólag ezeket az akusztikai elemeket használni, ha a kifogástalan akusztikára törekszünk. A túlzott csillapítás ugyanis jelentős romlást eredményez a hangzásban. A falakról, üveg és más sík, sima és kemény felületekről ide-oda pattannak a hangok, kellemetlen visszhangokat keltve. Ilyen esetekben a hangok egy irányba és azonos időben verődnek vissza. Ennek kiküszöbölésére szükséges akusztikai diffúzorokat is elhelyezni az adott helyiségben, mivel azok szabálytalan, eltérő mélységű felületüknek köszönhetően a teljes sávszélességben szórják szét a hangokat, ezáltal szebb, tisztább, teresebb hangzást kapunk. Az utózengés megszűnik. A diffúzorok a mély hangokat is hatékonyan nyelik el. A megfelelő akusztikai elemek egymást kiegészítve biztosítják a tökéletes akusztikát.

Diffúzió

A diffúz és a közvetlen hangtér együtt alkotják a tér-idő és távolság érzetünket. Diffúz felület minden bútor, tárgy, de a visszavert hangok minősége nagymértékben függ a diffúz felület anyagától. A nemesfa diffúzorok nagy fajsúlyú és sűrűségű szerkezetük miatt hatékony hangelnyelő anyagok. A szabálytalan, más-más mélységben kialakított felületük pedig képes a hangokat kisebb részecskékre bontva a térben szétszórni. A hungarocell vagy műanyag szivacsok egyáltalán nem funkcionálnak hangelnyelő elemként. A tojástartó dobozokat pedig inkább használjuk tojások tárolására!

Felfogatása

Nagyon egyszerűen rögzíthetőek diffúzoraink. Képakasztó és csavarok ( ezeket a termékek mellé csomagoljuk) segítségével bárki könnyedén rögzítheti, mindenféle szaktudást nélkül.

Elkészítése:

Bármilyen mennyiségben és méretben elkészítjük termékeinket a megrendelést követő 1-2 héten belül.
Csomagolás:
Termékeinket erős, dedikált kartondobozokba csomagoljuk, melyeket több réteg fóliával bélelünk ki.

Szállítás:
A termékek szállítását a DHL szállítócég végzi, Magyarországon pedig a 24H futárcég.

Mennyi diffúzort kell elhelyezni és hová?

Diffúzorokból nagyobb mennyiség szükséges egy nagyobb területű helyiségben. Elsősorban a visszaverődési pontokat kell lefedni diffúzorokkal. Ezeket a pontokat akusztikai méréssel lehet a legpontosabban meghatározni. A Perfect Acoustic nemcsak a helyszínen végez akusztikai vizsgálatot, online akusztikai mérésre is van lehetőség. 95 % pontossággal meg tudjuk állapítani az elsődleges visszaverődési pontokat.

Visszaverődési pontok:

akusztika visszavrodési pontok-a hangfal és a hallgatói pozíció között jobb és bal oldalon
-döntött tetőtéri szobákban
-a mennyezet, a hangfalak és a hallgató között
– a hangfalak mögött

Fülmagasságban ajánlott elhelyezni a diffúzorokat.

Ha egy helyiség ideális akusztikájú, a gyenge középtartomány felbontásával és a kiegyensúlyozatlan basszus hangok visszasugárzásával rendelkező teret feszes hangzásúvá teszik. A stúdiókban, hangfelvétel esetében sokkal jobb végeredményt kapunk, ha megfelelő az akusztika a felvétel alatt. Pincékben, alagsorban lévő stúdiókban az utózengés, a visszhang okozza általában a legkomolyabb gondot. Minél merevebbek a falak, annál nagyobb eséllyel keletkeznek visszaverődések. Az utólag hangkeverés nem oldja meg az akusztikai hibákat, hiszen az elektronikusan kikevert, javított hanganyag csak abban a szobában fog jól szólni, ahol az utómunkákat végeztük! Más adottságú helyiségekben másképp hallatszódik. Ezért elengedhetetlen a szoba az akusztikai kezelés.

De jó a dió- a fekete dió jellemzői

A fekete dió az Egyesült Államokban őshonos faj, de a 17.században Európában is elterjedt. A fekete megnevezést talán az idősebb fák fekete kérgéről vagy a fekete színű diókról kapta. Magas szilárdsága, és hajlíthatósága miatt a bútorgyártás egyik legkedveltebb alapanyaga. Kiválóan marható, jól pácolható. Dinamikus szilárdsága, sűrűsége és fajsúlya hatékony hangelnyelővé teszi.

stúdió akusztika fekete panelekkel

Zaj-baj

Modern korunk egyik komoly problémája a zajártalom. A mindennapi zajok nemcsak a fülünknek zavaróak, de az idegrendszerünkre, szervezetünkre is negatívan hatnak. A zenehallgatás vagy filmnézés csak akkor nyújt kellemes élményt, ha az adott helyiség optimális akusztikával rendelkezik, mert akkor minden hang úgy szól, ahogy kell. Ha azonban nem foglalkozunk a szoba akusztikai javításával, sajnos feszültté, rosszkedvűvé is válhatunk a bántó hangok következtében! A basszus hangelnyelők és a diffúzorok használatával valóban kiegyensúlyozott, szép térhangzást hallhatunk.

A szépségről sem kell lemondanunk a hatékonyság javára!
Fekete dió diffúzoraink szinte minden igénynek és ízlésnek megfelelnek. Lehet otthona vagy stúdiója modern, letisztult, minimalista stílusú, vagy akár klasszikusan elegáns-ez az igényes és kiváló hatékonyságú termék mindenki tetszését elnyeri.

Nemes fa diffúzor (fekete dió) termékről 3 értékelés

 1. Robi

  Legszebb diffúzor mind közül!

 2. Farkas

  Az online tervezés után többek között ezt rendeltem.A hangzás levegősebb,dinamikusabb lett! És még jól is néz ki! 🙂

 3. Tamás

  Sokáig kerestem azt a diffúzort amit el tudnék képzelni a lakásban,nekem ez az! Gyors volt a szállítás,a cég munkatársai segítőkészek,jó tanácsokat adtak!

Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Az ügyfelek kérdései és válaszai

There are no questions yet. Be the first to ask a question about this product.

Send me a notification for each new answer.