Oszlopos diffúzor – rezonátor

(3 vásárlói értékelés)

57 828 Ft67 639 Ft Bruttó

Méret:104x60x10cm súly:15kg

Méret:120x60x10cm súly:20kg

 Ft
Kérdése van? 1 órán belül válaszolunk!
Munkanapokon 07:00-15:10 között.

info@perfectacoustic.co.uk

 • Check Mark A PANELEK ÉS SZŐNYEGEK GYÁRTÁSI IDEJE EGY HÉT, A FÜGGÖNYÖKÉ KÉT HÉT.
Cikkszám: 755638568 Kategória:
MPN: 755638568
Márka:Perfect Acoustic

Leírás

Bármi kérdése van a termékekről vagy az akusztikáról, kérem itt tegye meg a kérdések és válaszoknál. Itt gyorsabban fog választ kapni. E-mailben csak a rendeléssel kapcsolatos kérdésekre tudunk válaszolni!

“Ingyenes”Online akusztikai mérés megrendelését itt tudod megtenni!

Mérés 6500Ft- de ha vásárolsz, utána levonjuk a termék összegéből! Így biztosan azt fogod rendelni amire szükséged van!

Oszlopos diffúzor, rezonátor tulajdonsága:

 • Az oszlopos diffúzorok lamellái úgy lettek kialakítva, hogy rezonátorként működjenek.
 • Pontos matematikai számításokkal fejlesztettük ki a rezonátor lapokat, melyek a a mélyhangok áthaladásakor rezonálni kezdenek, így csökkentik a hangok energiáját.
 • Laminált bútorlapból készítjük ezeket a diffúzorokat.

4 féle laminált bútorlap szín érhető el:

 1. fehér
 2. fekete
 3. világos tölgy
 4. sötét tölgy
Diffúzor színek
Diffúzor színek
 • Szabálytalan felületük eltérő sávszélességben szórja szét a hangokat, ezáltal teresebb, letisztultabb hangzást kaphatunk. A rezonátor lapok a mély hangok elnyelésének feladatát látják el. Rendkívül hatékony diffúzor.
 • Minden termékünk kézzel készül, rendszeresen ellenőrizzük őket.
 • Esztétikus kialakítása lehetővé teszi, hogy bármilyen stílusú és hangulatú helyiség vagy stúdió dekoratív lakberendezési kiegészítője legyen.
 • Bármilyen méretet, egyedi elképzelést megvalósítunk. Egyedi igények esetén, kérjük, írjon nekünk e-mailt!

Kérhető kihajtható lábakkal is. Lábak ára: nettó 3000 HUF/ panel. Lábak színezés. nettó 1000 ft/panel.

Rakjuk A Paneleket Egymásra

Kettő vagy akár három panel összeillesztése, akusztikai fal kialakítása. A sín segítségével stabilan összeilleszthetőek, anélkül, hogy szétesnének. A síneket illessze össze és csúsztassa egybe. A sínek többféle színben elérhetők. Érdemes a legalsó panelt lábbal kérni, ebben az esetben nem tud eldőlni az akusztikai fal. Javasoljuk olyan helyre, ahol nem lehet falra fúrni a paneleket, például:

 • albérlet: ahol nem lehet a falat megfúrni
 • iroda: az asztalok elválasztása akusztikai fallal
 • stúdió: magas hangfalak mögé, illetve a mozgatható falként az énekesek köré, vagy a zenészek közé

Tisztításuk egyszerű.

Elegendő egy nedves ronggyal áttörölni vagy átporszívózni.

Elkészítés:

Termékeinket, a megrendeléstől számított 2 héten belül elkészítjük, bármilyen méretben, mennyiségben.

Csomagolás:

Termékeinket dedikált, erős kartondobozokba csomagoljuk, melyeket több réteg fóliával bélelünk ki, a termék épségének védelme érdekében.

Szállítás:

Termékeink szállítását a DHL futárcég végzi, Magyarországon pedig a 24H szállítócég.

Miért ajánlott az diffúzorok alkalmazása?

A mélyhang elnyelő membránokkal, függönyökkel és szélessávú panelokkal együtt használva nagyon hatékonyak a diffúzorok a tökéletes akusztika kialakításában. Ne kizárólag szélessávú hangelnyelővel zsúfoljuk tele a szobát, mert így a túlcsillapítás miatt élvezhetetlenné válik a zenehallgatás vagy filmnézés! Az oszlopos diffúzorok lamellái a mély hangok áramlásakor rezonálásba kezdenek, ezzel lassítják a hangok energiáját. Ugyanakkor, szabálytalan felületük különböző szögekben verik vissza a hangokat a térben, ezáltal kiegyensúlyozottabb hangzást hallhatunk.Megszűnnek a csörgő visszhangok, interferenciák és az utózengés.

Hová, mennyi diffúzort helyezzünk el?

A diffúzorok mennyisége függ a stúdió vagy szoba méretétől. Egy nagyobb helyiségbe több diffúzort javasolt elhelyezni, de arra ügyelni kell, hogy ne a teljes fal-illetve mennyezeti felületet borítsuk be a diffúzorokkal! Meg kell határozni a visszaverődési pontokat, és első sorban  azokat kell a diffúzorokkal lefedni. A Perfect Acoustic helyszíni és ONLINE akusztikai mérés során 95 % pontossággal meg tudja állapítani a visszaverődési pontokat. Tojástartókkal, hungarocell és műanyag szivacs anyagokkal ne kísérletezzünk, mert csalódásban lesz részünk! Ezek az anyagok ugyanis szerkezetük miatt teljesen alkalmatlanok a mélyhang elnyelésre vagy a hangok szétszórására.

Elhelyezésük

Semmiféle szaktudást nem igényel a diffúzor panelek rögzítése. Bárki egyszerűen meg tudja oldani a panelek rögzítését.

Visszaverődési pontok
 • hangfalak mögött
 • hallgató és a hangfal között jobb és bal oldalon
 • mennyezeten, a hangszóró és hallgatói pozíció között
 • döntött tetőtéri helyiségekben

Érdemes a diffúzorokat fülmagasságban elhelyezni!

 

Miért jobbak a Perfect Acoustic termékei a többi hasonló termékkel összehasonlítva?

 • Cégünk csak minőségi alapanyagokat használ termékei előállításához.
 • Folyamatosan teszteljük és ellenőrizzük az elkészült termékeket.
 • Matematikai pontossággal fejlesztettük diffúzorainkat a maximális hatékonyság érdekében.
 • Az esztétikumról sem feledkeztünk meg, hiszen fontos szempont az is , hogy a diffúzorok, egyéb akusztikai elemek illeszkedjenek az adott szoba, stúdió stílusához.
 • Helyszíni és online akusztikai méréseket is végzünk.
 • Egyedi méreteket is megvalósítunk, széles szín és mintaválasztékot kínálunk.
  Termékeinket gyorsan és precízen készítjük el.
 • Kedvező áraink, megbízhatóságunk, igényes munkánk garantálja az elvárt eredményeket.

Akusztika a stúdiókban

A stúdiókban még lényegesebb a tökéletes akusztika. Hanganyagok rögzítésekor csak akkor születhetnek kifogástalan felvételek, ha a stúdió hangzása optimális. Utólagosan ugyan lehet némiképp javítani a hibákat, de ez még nem elegendő. Fontos tényező a hangfalak, mikrofonok, hangszórók minősége is, de ha elhanyagoljuk a stúdió akusztikai kezelését, akkor bizony kellemetlen csalódásban lesz részünk, amikor a felvett anyagot egy másik helyiségben meghallgatjuk! Érdemes akusztikai mérést végeztetni, majd az eredménytől függően törekedni a térhangzás optimalizálására-lehetőségeinkhez mérten. Hangelnyelő membránok és diffúzorok együttes alkalmazása a biztosíték arra, hogy a stúdióban felvett hanganyag hibátlanul szólaljon meg minden más helyiségben is!

Az ideális térhangzás a szervezetünkre is jótékony hatással van

A zenét szinte mindenki szereti, de ha rossz egy adott helyiség akusztikája, akkor a dallamok és ritmusok közé zavaró és feszültséget gerjesztő visszhangok keveredhetnek, amitől a hallgató idegessé válhat, akár még fejfájást is okozhat. A megfelelő hangzású zene relaxál, felvidít és az egészségünkre is pozitívan hat.

Közvetlen és diffúz hangtér

A hanghullámok a falakról visszaverődnek. A helyiség különböző pontjain más-más irányú és erősségű hanghullámok áramlanak át. Így alakul ki a diffúz és a közvetlen hangtér. A közvetlen hangtér a hangforrás bekapcsolásakor alakul ki, a visszaverődő hangok alkotják a diffúz hangteret.

perfect acoustic akusztikai diffuzor

A diffúzoraink valódi fából készülnek, a fa anyag természetes adottságai, struktúrája (csomók, rögök, a szivárgó gyanta miatti foltosodás), erezete miatt a pácolás/festés nem lesz egyenletes, az árnyalatok is eltérőek lehetnek a diffúzor teljes felületén, ezért emiatt nem tudunk reklamációt elfogadni.
(A természetes faanyag szépsége, stílusa éppen abban rejlik, hogy az erezet és a struktúra miatt sajátos színeket, árnyalatokat lehet elérni a festés/pácolás során.)

Ez a termék egyedi gyártású terméknek minősül. A termék nincsen készleten, csak megrendelésre készül el. Erre tekintettel a sikeres fizetést követően a megrendelés módosítására vagy lemondására (elállásra) nincs lehetőség. Elkészítési idő előreláthatólag/általában 2 hét, de a várható elkészülés időpontjáról a megrendelést követően tájékoztatást küldünk.
Termékeket +-1cm eltéréssel tudjuk elkészíteni.
2 különböző megrendelés között lehetnek szín eltérések, még ha ugyan azt a színt is rendelte.

További információk

Tömeg N/A
Színek

fehér, fekete, sötét tölgy, világos tölgy

Méretek

104x60x10cm Csomagolás nélkül, személyes átvétel., 104x60x10cm Csomagolva, szállítással., 120x60x10cm Csomagolás nélkül, személyes átvétel., 1db 120x60x10cm Csomagolva, szállítással.

Oszlopos diffúzor – rezonátor termékről 3 értékelés

 1. Attis

  Én ajánlás után jöttem az oldalra és nagyon nem bántam meg.Fenomenális, hogy egy pár oszlopos diffúzor milyen teret tud csinálni!De úgy, hogy a mélyeket szép egyenletessé tette.

 2. Márk

  Egy darab oszlopos diffúzort rendeltem az oldalfalra, sajnos a másik oldalra nem tudok elhelyezni még egyet. Pont olyan változást hozott a hangképben, amit reméltem: levegősebb, gyorsabb és pontosabb lett. A megrendelés után alig egy héttel futár hozta az alaposan, profin csomagolt diffúzort. Mivel a csomagolás sértetlen volt, átvételkor nem bontottam ki. Később a kicsomagoláskor derült ki, hogy bizony sikerült a futárszolgálatnak leejtenie a csomagot és a két oldallap 1-1 helyen a csavorzásnál enyhén szétnyílt. Jeleztem a Perfect Acousticnak a problémát és pár napon belül díjmentesen küldtek két új fa oldallapot, így ki tudtam cserélni a sérült elemeket. Végig nagyon korrekt volt az ügymenet, a kérdéseimre gyors választ kaptam, amint elkészült a diffúzor jelezték, hogy hamarosan érkezik, a kivitel szép és a problémámat is gyorsan oldották meg.

  • Polgár Róbert

   Nagyon köszönjük a pozitív véleményt, és örülünk, hogy végül sikerült megoldani a helyzetet. A lényeg számunkra, hogy a vásárlók elégedettek legyenek a termékeinkkel.

 3. Andrea Illés

  Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintéseKülső hivatkozás

  Szep es nagyon jol csillapitja a mélyeket miközben növeli a teret!

  #1 kép innen:Andrea Illés
Mondd el a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Az ügyfelek kérdései és válaszai

There are no questions yet. Be the first to ask a question about this product.

Send me a notification for each new answer.