QRD Diffúzor

Qrd akusztikai diffúzor:

Méret:130x60x10cm

súly:25kg

Ár: 38 500 HUF Nettó


Méret:120x60x10cm

Ár: 31 000 HUF Nettó

Rendelni e-mail-en lehet!

Cikkszám: 76757735 Kategória:
MPN: 76757735
Brand: Perfect Acoustic

Leírás

Bármi kérdése van a termékekről vagy az akusztikáról, kérem itt tegye meg a kérdések és válaszoknál. Itt gyorsabban fog választ kapni. E-mailben csak a rendeléssel kapcsolatos kérdésekre tudunk válaszolni!

QRD diffúzor tulajdonsága:

  • Diffúzorjaink laminált bútorlapból vagy igazi fenyőből készülnek.
  • Kialakításuknál törekedtünk ,hogy a legnagyobb sávszélességben szórja szét a hangokat.
  • Ezt a  diffúzort rendelik a legtöbb stúdióba!
  • QRD Diffúzora olyan helyiségekbe, ahol fontos a tökéletes hangzás.

QRD diffúzor színe, mintája:

Kapható laminált bútorlap 4 féle színben és rétegelt fenyőből 5 féle színben.

Fenyő QRD7 Diffúzorhoz pácolt szín  + 10000 HUF/db

Kérhető lábakkal is. Lábak behajthatók. ár: 3000 HUF/ panel

Laminált szín:
flexi akusztikai diffuzor allva
  1. fehér
  2. fekete
  3. világos tölgy
  4. sötét tölgy

Tisztítás:

Enyhén nedves ronggyal áttörölhető!

Mire használható és hol helyezzük el:

Választ kaphat erre  a cikkbe

Akusztikai panelek

Az abszorberek elnyelik, a diffúzorok szétszórják a felületükre érkező hangokat. Ha egy helyiségben
csak abszorbereket használunk, akkor túlcsillapítjuk, ami élvezhetetlenné teszi a zenehallgatást,
filmnézést vagy stúdiómunkát. A visszaverődő hangokat tehát más módon is kezelni kell: a
visszaverődési pontokat kell lefedni, így nem fogunk más pontból visszhangot hallani fáziskéséssel.

hifi show

Tudomány a QRD diffúzor mögött

A QRD diffúzor, egy olyan elsődleges eszköz amelyet úgy terveztek, hogy szétszórja az irányított hanghullámokat és csökkentse az elsődleges visszaverődéseket, az állóhullámokat és a csörgő visszhangot.Kiváló kiegészítője egy hangelnyelő panelnak(https://perfectacoustic.hu/termek/bor-akusztikai-membran/ ), mivel nem szívja el a hang energiát, mint egy akusztikai panel.

QRD diffúzor visszaveri az energiát a helyiségbe.De ellentétben a sík, egyenes visszaverő felületekkel, amelyek tükrözik az energiát, a QRD diffúzor a különböző mélységű kazettáknak köszönhetően, más- más irányban és más időben szórja szét a hangot.Ez kiküszöböli a direkt tükörpontos visszaverődést és azt a benyomást kelti, mintha szélesebb, tágabb környezetben lenne.

Noha a hang szétszórását már a Római idők óta használják, az elmúlt években a fejlett matematika új terveket hozott létre, amelyeknek mérhető és kiszámolható eredményeik vannak.A fizikus M Schroeder- az elsődleges QRD diffúzorok atyja-matematikailag kiszámított különböző mélységű kazetták sorozatát hozott létre.Ezeket előre kiszámított méretek alapján, egyenlő energiamennyiség szétoszlatására állították be.

Elmélet

A hang hullámfrontként érkezik, és belép a diffúzor fázisrácsába, ahol visszatükröződik a helyiségbe. Mivel a kazetták mélysége változó, az energia különböző időpontokban távozik egymáshoz képest. Ez  eltolja a relatív fázist vagy az időbeli eltérést (időeltolást), és elosztja az energiát a kazetták között, térbeli szétszórást hozva létre.

hang visszaverődés akusztikai diffúzor nélkül

A hullámfront belép – az energia először a sekély kazettákba csap be és visszatükröződik a helyiségbe, míg a fennmaradó rész mélyebb kazettákba folyik. A ‘időbeli eltolódás’ az idő múlásával történik, amikor belép, visszatükröződik és kilép a diffúzorból.

hang visszaverődés akusztikai diffúzor nélkül

 

Amikor azonos frekvenciák egyidejűleg azonos kazettába lépnek be és kijönnek, akkor fázisban vannak és megerősítik egymást. Ha eltérő időben lépnek ki, akkor a fázis beszakadás a frekvencia és a kazetta mélységéhez viszonyítva történik.

hang visszaverődés akusztikai diffúzorral

 

Amint a hanghullámok kilépnek a különféle kazettákból, kölcsönhatásba lépnek, és az energia szétszóródik a fázisrácson keresztül, ami vízszintes „térbeli eltolódást” eredményez. Ez eloszlatja a hangot a helyiségben, így nagyobb térérzetet eredményezve.

hang visszaverődés akusztikai diffúzorral

Az alacsony frekvenciájú teljesítmény beállítása

A hang különféle légmolekula-kompressziókból áll, amelyeket  hanghullámoknak hívnak, ezeknek hossza a frekvenciától függően változik. Az alacsonyabb frekvenciák hosszabb hullámhosszúak, mint a magassak. Ugyanezen amplitúdó mellett  több energiát tartalmaznak, mint a rövidebb, magas frekvenciájú hanghullámhosszok, amelyek még nehezebbé teszik a vezérlést. Ezenkívül, általánosan elfogadott tény, hogy a hang a 300Hz tartomány fölött kezd  irányitottá válni. Ha a diffúzor elsődleges funkciója az irányított hangenergia szétbontása, akkor az következik, hogy az optimális diffúzornak ezen alsó frekvenciatartományt kell eljutnia. Ezek a kritériumok meghatározzák az alacsony frekvenciájú teljesítménycélt a QRD diffúzor számára.

Az elsődleges QRD diffúzor tervezésekor a legmélyebb kazetta, az anyagsűrűség és fajsúly  határozza meg a legalacsonyabb frekvenciát, amelyet hatékonyan tud szétszórni. Fontos az is, hogy a diffúzor szerkezetileg elég merev és nehéz legyen, hogy a mélyhang ne okozzon nem várt rezonációt, és elég nagy  tömegű legyen, hogy az energia ne csak áthaladjon a kazettákon.

Ez inkább a diffúzor hang szétszórási hatásával kapcsolatos, amely nem áll le egy adott frekvencián, hanem egyre kevesebb hatással van a frekvencia csökkenésével. Ez azt jelenti, hogy a QRD diffúzor 150Hz-től fog egyenletesen működni. De mivel, a legtöbben egyetértenek abban, hogy a hangot ezen frekvenciatartomány alatt is tudja kezelni , (igaz nem akkora mértékben mint a 150Hz-től  )azért érdemes számolni a mélyebb tartományokkal is.

A magas frekvenciájú hangok

A móka kedvéért, tapsoljon egyet egy üres helyiségben, és valószínűleg visszhangok sorozatát fogja hallani, ahogy a falon, a mennyezeten és a padlón pattog és visszaverődik. Ezt úgy nevezzük, hogy a csörgő visszhang, ami  kemény felületű, téglalap alakú helyiségekben nagyon erőteljessek. Amit ilyenkor hallasz, az ezekről a felületekről lepattanó magas frekvenciájú hanghullámok.

A magas frekvenciák inkább irányosabbak, mint az alacsony frekvenciák, és ezért úgy viselkednek, mint a pattogó labda. A basszushoz képest, ugyanolyan amplitúdó mellett, ezek gyorsan elveszítik energiájukat,  amikor valamilyen közegekben, például levegőben, folyadékban vagy szilárd anyagban haladnak.

 Hogyan kell használni a QRD diffúzort?

A QRD diffúzor egy nagy teljesítményű diffúzor, amelyet professzionális stúdiókhoz és igényesebb mozi és hifi szobákhoz terveztek.

A QRD sorozata úgy lett optimalizálva, hogy több diffúzort egymás mellé felszerelhessenek. Ez lehetővé teszi a megrendelő számára, hogy beállítsa a kívánt számú diffúzort egy olyan helyen, amely beteríti a kívánt falfelületet. A helyükre instalálás után, jelentősen csökkennek az olyan problémák, mint a modális torzítás, a csörgő visszhang és az álló hullámok.

Ahhoz, hogy a diffúzor alacsonyabb frekvencián is jól működjön, nehéznek és merevnek kell lennie. Ez természetesen olyan kérdésekhez vezet, mint az elhelyezés és a felszerelés. A jó hír az, hogy úgy terveztük meg a QRD diffúzort, hogy a felszerelés is egyszerű és gyors legyen.A felszerelésnek ugyanaz a technikája, mintha egy sor konyhaszekrénynek. A falon történő elhelyezést általában ülő pozíciónál, a fül magasságba kell rakni, úgy , hogy a diffúzor közepe a fülünk magasságában legyen.Természetesen, nem kötelező ezeket a diffúzorokat felszerelni, mivel a földön is nagyon stabilan megállnak és teljes mértékben ott is teszik a dolgukat.

Elhelyezés

A helyiségbe történő elhelyezés általában a hallgatási helyzet mögött vagy jobb- bal oldalon , a hangfalak mögött van a legoptimálissabb helyen. Természetesen egy szélesebb helyiség, szélesebb diffúz területet fog biztosítani. Nagyobb munkaterületű helyiségekben a költségek megtakarítása érdekében, érdemes kombinálni membránnokkal vagy szélessávú akusztikai panelokkal.

qrd diffúzor elhelyezése

qrd diffúzor elhelyezése

 

Széles falfelületek

Azokban a helyiségekben, ahol a hallgatási pozíció mögött nagyon széles a fal, ott szélessávú akusztikai panel hozzáadásával csökkentheti a költségeket, miközben kezeli a basszust. Ez különösen fontos az akusztika javítása érdekében, hogy egyenletes hangot kapjunk az hallgatói  pozícióban.

Ha egyforma méretet szeretne a diffúzorral akkor kérhet egyedi méretű akusztikai panelt is.Az egyedi méret elkészítése nem emeli meg az árat. Így egyszerűvé és vonzóvá teszi a sorba rendezését. A legjobb, ha a QRD diffúzorokat egymásba teszi, mivel ez egyenletes diffúziót eredményez.

qrd diffúzor elhelyezése

 

 Süllyesztett falra szerelés

Vezérlőszobát, moziszobát vagy stúdiót épít? A QRD diffúzort ugyanolyan egyszerűen felszerelheti, mint egy polcot. A süllyesztett beszerelés nem befolyásolja a diffúziós teljesítményét, de javíthatja a szobatervezés esztétikáját, ha hajlandó elvégezni a kereteket építéseket.

Ha a stúdió már készen áll, akkor építhet egy álfalat a diffúzorok felszereléséhez. Ez kiváló alkalom lehet arra is, hogy akusztikus elszigeteltséget adjunk a helyiségek között, vagy egy nagy beépített basszuscsapdát építsünk be.

qrd diffúzor elhelyezése

 

Valószínűleg a legigényesebb hallgatók az audiofilek. A QRD diffúzorok hozzáadásával az ilyen típusú hallgatási helyeken kiküszöbölhetők a zavaró visszaverődések, miközben megőrzi és növelheti levegő és a tér érzetét. Ez különösen fontos olyan jazz vagy klasszikus zene hallgatásakor, amelyeket akusztikusan tágas térben készítettek, mivel ezeknek  a felvételeknek az  előnyei a természetes hangkörnyezet.

QRD diffúzor GYIK

Minden diffúzor egyformán működik?

Nem. A diffúzorok úgy működnek, hogy visszaverik és szétszórják a hangenergiát a helyiségbe. A nagyobb, nagy sűrűségű és masszív diffúzorok képesek az alacsony frekvenciák irányítására, miközben a vékony, könnyű diffúzorok csak a magasabb frekvenciák irányítására képesek. A diffúzor mérete, tömege és kivitelezése nagyon fontos szerepet játszik a működésükben.

Miért állítják egyes cégek azt, hogy a műanyag illetve hungarocell vagy szivacs diffúzorok alacsony frekvencián is  hatékonyak lesznek?

Természetesen a bevétel miatt.Nekik nem a hatás és a visszajáró vendég a fontos, hanem az, hogy egyszer-kétszer becsapják az embert.Mivel ezek általában olcsóbbak(nem mindig)mindeki ezekkel kezdi, miután rájönnek hogy hatástalanok, csak azután jönnek a mi prémium minőségű termékeink.Igaz addigra jelentősen megcsappan a pénztárcájuk.

Miért olyan drágák a QRD diffúzorok?

A valódi QRD diffúzorral az a probléma, hogy nincs egyszerű módja a gyártásának, nem olyan, mint egy egyszerű könyvespolc. A QRD diffúzorokat elsősorban kézzel készítik, kézzel ragasztják, kézzel összeállítják és kézzel csomagolják, ami óriási időt vesz igénybe. Ezért annyira drága.

Készíthetek saját QRD diffútort?

Természetesen igen.Hogy hatásos lesz-e,az már nem annyira biztos.Ha nem jól van kiszámolva és bemérve akkor inkább rosszat tesz mint használ.

Hol lehet a legjobban elhelyezni a diffúzort a szobában?

Elsősorban az elsődleges visszaverődési pontokban, hangfalak mögött, jobb- bal tükörpontban vagy a hallgatói pozíció mögött.

Újrafesthetem a QRD difúzort?

Természetesen igen, de mi a natúr színen kívül 5 féle színben értékesítjük, amit érdemes megnézni a fényképek között.

Hogyan szállítja a diffúzorokat?

Összeszerelve, 6 rétegű csomagolásban, egyből használatra kész állapotban.

A diffúzoraink valódi fából készülnek, a fa anyag természetes adottságai, struktúrája (csomók, rögök, a szivárgó gyanta miatti foltosodás), erezete miatt a pácolás/festés nem lesz egyenletes, az árnyalatok is eltérőek lehetnek a diffúzor teljes felületén, ezért emiatt nem tudunk reklamációt elfogadni.
(A természetes faanyag szépsége, stílusa éppen abban rejlik, hogy az erezet és a struktúra miatt sajátos színeket, árnyalatokat lehet elérni a festés/pácolás során.)

Az ügyfelek kérdései és válaszai

There are no questions yet. Be the first to ask a question about this product.

Send me a notification for each new answer.