Skyline diffúzor

(2 vásárlói értékelés)

40 005 Ft88 200 Ft Bruttó

Méret:60x60x14cm Súly: 12kg

 Ft
Kérdése van? 1 órán belül válaszolunk!
Munkanapokon 07:00-15:10 között.

info@perfectacoustic.co.uk

 • Check Mark A PANELEK ÉS SZŐNYEGEK GYÁRTÁSI IDEJE EGY HÉT, A FÜGGÖNYÖKÉ KÉT HÉT.
Cikkszám: 342 Kategória:
MPN: 342
Márka:Perfect Acoustic

Leírás

Bármi kérdése van a termékekről vagy az akusztikáról, kérem itt tegye meg a kérdések és válaszoknál. Itt gyorsabban fog választ kapni. E-mailben csak a rendeléssel kapcsolatos kérdésekre tudunk válaszolni!

“Ingyenes”Online akusztikai mérés megrendelését itt tudod megtenni!

Mérés 6500Ft- de ha vásárolsz, utána levonjuk a termék összegéből! Így biztosan azt fogod rendelni amire szükséged van!

Skyline diffúzor

 • Méret: 60x60cm
 • Súly: 12kg
 • Borovi fenyőből készülnek. 1db diffúzorhoz 6m hosszú, 6,7×6,7cm gyalult fa tömböket használunk.
 • 2cm-től 14cm-ig emelkednek ki a fakockák.

Egyedi méret is kérhető!!!

Többféle színben is kapható:

Akár egyedi, akril színben is kérhető!

Akusztikai diffuzor szinek

Melyek a Skyline diffúzorok főbb jellemzői?

Ez a két dimenziós diffúzor azért kapta a Skyline elnevezést, mert egy város látképére emlékeztet. A diffúzor eltérő mélységű darabokból áll, annak érdekében, hogy minél több irányban sugározza vissza a felületére érkező hangokat.

Milyen változásokat tapasztalhatunk az akusztikában a diffúzorok alkalmazásával?

Tisztább, teresebb hangzást érhetünk el a diffúzorok segítségével. Ha sztereóban hallgatjuk a zenét, az énekhang középen, pontosan és érthetően szól, a gitár a hangfal mögött 2 méterre, a zongora az énekes jobb oldalán hallatszik-valódi, 3 D térérzetet és életszerű, részletgazdag hangokat kapunk.

Miért ajánljuk a vásárlását?

A kellemetlen visszaverődéseket hangelnyelő és diffúz elemekkel lehet megfelelően kezelni. Kisebb helyiségek esetén különösen nagy gondot okoznak az állóhullámok, diffúzorok nélkül nem érhető el az optimális akusztika. Erre a problémára kínál megoldást az Perfect Acoustic által fejlesztett Skyline diffúzor, mely közeltéri diffúzorként is alkalmazható. A Skyline diffúzor a vízszintes és a függőleges irányú diffúziót ötvözi egy termékben. Két dimenziós diffúzorokat olyan helyiségekben javasolt leginkább használni, ahol nincs hely és kicsi a távolság az egydimenziós diffúzorok számára.

Miből készülnek a jó diffúzorok?

A faanyagok rendelkeznek a legjobb akusztikai képességekkel. A Perfect Acoustic kizárólag prémium alapanyagokkal dolgozik. A keményfák, mint például a borovi fenyő, rendkívül jó mélyhang elnyelő anyagok. A diffúzorok a középső tartományokban a leghatékonyabbak, 100-4000 Hz között, a mély hangokat már 80 Hz-től képesek kezelni. Pontos matematikai számítások alapján tervezték meg. Nem javasoljuk cellás szerkezetű és kis tömegű anyagok használatát akusztikai célokra. ( hungarocell, műanyag habok)

Hová helyezzük el a diffúzorokat?

akusztika visszavrodési pontok

A diffúzorok elhelyezése az adott helyiség méretétől, adottságaitól, funkciójától függ. Diffúzorokat elsősorban az elsődleges visszaverődési pontokra érdemes elhelyezni, (tükör segítségével saját magunk is megkereshetjük ezeket) majd következhetnek a másodlagos visszaverődési pontok. Ezeket a pontokat akusztikai méréssel lehet meghatározni. Falakra, mennyezetre is rögzíthetők. Alacsonyabb mennyezetre javasolt elhelyezni.

Gipszkartonnal borított falakra, illetve mennyezetre felszerelhetőek e a diffúzorok?

Igen, a 10-12 kg-os súlyú Skyline diffúzorokat a gipszkarton is könnyedén elbírja. Ehhez minimum két helyen kell rögzíteni a diffúzorokat gipszkarton tipli segítségével. Ha mennyezetre szeretnénk rögzíteni az elemeket, mind a négy sarkát rögzíteni kell a plafonhoz, gipszkarton esetében szintén gipszkarton tiplit javasolt használni. Téglafalakra történő rögzítésnél 8 mm-es tiplire és kampóra lesz szükség. Amennyiben nem szeretnénk kampós elhelyezést, a diffúzorokat átfúrva, közvetlenül a falra is szerelhetjük.

Miért jobbak a Perfect Acoustic diffúzorai más gyártók termékeinél?

Minden termékünket kézzel készítjük, rendszeresen teszteljük őket. Csak minőségi anyagokkal dolgozunk, elsődlegesen a különböző anyagok akusztikai jellemzőit tartjuk szem előtt, így diffúzoraink kiváló mélyhang elnyelő és szétszóró képességgel rendelkeznek.

Elkészíthetjük e saját magunk is a Skyline diffúzorokat?

Természetesen bárki készíthet házilag akusztikai paneleket, ha rendelkezik némi barkácstudománnyal és megfelelő szerszámokkal. Azonban ne felejtsük el, hogy az akusztika is egy külön szakma, így nagy valószínűséggel egy otthon elkészített elem nem versenyezhet a professzionális, akusztikai szakemberek által megtervezett és előállított diffúzorok minőségével, hatékonyságával, megjelenésével szemben! Megfelelő mérőműszerek hiányában a saját kezűleg barkácsolt elemeknél nem tudjuk bemérni, azt , hogy milyen frekvenciákon hatásosak, illetve azt, hogy milyen frekvenciákat erősítenek vagy oltanak ki! Egy rosszul tervezett és elkészített diffúzor olyan frekvenciákat olthat ki, amelyek a hangzás optimalizálása helyett csak tovább rontják a hangélményt. (Pl. a hangszerek egyes hangjai a kioltások miatt elhalhatnak) Az igényes kivitelezéshez gondosan megválasztott alapanyagokra, szerszámokra, mérőműszerekre, asztalos műhelyre és persze szakértelemre van szükség.basszuscsapdak oldalt

Lefesthetjük, színezhetjük e a diffúzorokat otthon, házilag?

Igen, színezhetjük saját magunk is a fa diffúzorokat, de nem biztos, hogy ugyanolyan esztétikus lesz a végeredmény, mint az akusztikai szakember által színezett, festett termékek esetében. A Perfect Acoustic termékeit akril festékkel színezzük, 8-10 színből választhatnak a megrendelőink, de egyedi színeket és mintákat is megvalósítunk, ha arra van igény.

Érdemes e egy teljes, összefüggő falat diffúzorokkal lefedni?

Igen, hiszen minél több diffúzort alkalmazunk, annál szebb, tisztább, teresebb hangzás érhető el.

Van e értelme 1 db diffúzor elhelyezésének?

Nincs! Mivel az emberi agy gyorsan kompenzálja az egyoldalú hangváltást, így nem fogjuk hallani a változást. Minimum párban javasolt diffúzorokat elhelyezni, párhuzamosan, szimmetrikusan.

A tökéletes akusztika titka

A hibátlan akusztikához hangelnyelő és szétszóró elemekre is szükség van. A visszaverődési pontokra elhelyezett diffúzorok hatására nagy mértékben javul a hangzás. Ha lehetőségünk van rá, minél több diffúzort helyezzünk el az adott helyiségben- ezáltal még jobb eredményt érhetünk el. Kizárólag csak hangelnyelő panelek alkalmazása nem elegendő.

Skyline diffúzorok alkalmazása a gyakorlatban:

Egy megrendelőnk leveléből kiderül, milyen változásokat tapasztalt a Skyline diffúzorok használata során.
„2 hónappal ezelőtt megbíztam a Perfect Acoustic céget , házimozi szobám online akusztikai mérésével, mivel szerettem volna a lehető legtökéletesebb hangzást kialakítani. A szoba falaira korábban már hungarocell és szivacs anyagból készült paneleket helyeztem el, a mély hangok kezelésének céljából. A cég szakembere a mérés során megállapította, hogy az utózengési idő megfelelő, a referencia szinten volt, de a visszaverődések miatt szükséges volt további akusztikai kezelésre. Róbert, a cég vezetője, elmondta, hogy ha az utózengési idő megfelelő, nem tanácsos még több hangelnyelő elemet használni, hanem helyettük diffúzorokat kell a kijelölt pontokra tenni. Berajzolták, hová, milyen típusú diffúzorokat érdemes alkalmazni. A tetszésemet a Skyline típusú diffúzorok nyerték el, melyek 10 nap alatt el is készültek. Elmondhatom, hogy roppant elégedett voltam, amikor a megrendelt termékek megérkeztek. Igényes, valóban nagyon szép diffúzorokat rejtett a csomagolás. Pontosan olyan méretekben és színben kaptam meg a paneleket, ahogy kértem.

A tanácsoknak megfelelően 3 db Skyline diffúzort helyeztem el a lehallgatói pozíció mögött , a hangfal bal oldalához 2-2 db-ot tettem egymás tetejére, a hangfal mögé pedig 6 db diffúzor került. A plafonra 4 db-ot rögzítettem. A panelek felszerelése igazán egyszerű volt, nem okozott gondot. A diffúzorok alkalmazása hatalmas változást hozott a hangzásban. Körbevesznek a hangok, a térérzet megnőtt, a magas hangok is szépen előjöttek. Mint kiderült, az általam eddig ideálisnak gondolt hungarocell táblák elnyelték a 2 kHz fölötti hangokat, de a Skyline diffúzorokkal sikerült kijavítani ezt a hibát. Habár a feleségem eleinte nem igazán örült annak, hogy a szobát akusztikai elemekkel borítsuk be, a Perfect Acoustic által gyártott Skyline diffúzorok látványa az ő ellenérzéseit is legyűrte. Dekoratív és magas minősége miatt szépen illeszkedik a moziszobánkba. Köszönjük a profi tervezést, a tanácsadást és a szép és hatékony termékeket! „ K.Zoltán

Miért jobbak a fából készült Skyline diffúzorok a hungarocell anyaggal szemben?
A hungarocell 30-50 dkg súlyú, cellás szerkezetű, ezért a mély hangokat nem tudja kezelni, csak az 1 kHz fölötti hangokkal birkózik meg, de azokat is csak elnyeli.

Szállítási módok:
Külföldre a DHL futárcég szállítja ki a termékeket, Magyarországon a 24H szállítócég.

Cégünk termékeiben nem fog csalódni, keressen bennünket bizalommal!

A diffúzoraink valódi fából készülnek, a fa anyag természetes adottságai, struktúrája (csomók, rögök, a szivárgó gyanta miatti foltosodás), erezete miatt a pácolás/festés nem lesz egyenletes, az árnyalatok is eltérőek lehetnek a diffúzor teljes felületén, ezért emiatt nem tudunk reklamációt elfogadni.
(A természetes faanyag szépsége, stílusa éppen abban rejlik, hogy az erezet és a struktúra miatt sajátos színeket, árnyalatokat lehet elérni a festés/pácolás során.)

Ez a termék egyedi gyártású terméknek minősül. A termék nincsen készleten, csak megrendelésre készül el. Erre tekintettel a sikeres fizetést követően a megrendelés módosítására vagy lemondására (elállásra) nincs lehetőség. Elkészítési idő előreláthatólag/általában 2 hét, de a várható elkészülés időpontjáról a megrendelést követően tájékoztatást küldünk.
Termékeket +-1cm eltéréssel tudjuk elkészíteni.
2 különböző megrendelés között lehetnek szín eltérések, még ha ugyan azt a színt is rendelte.

További információk

Tömeg N/A
Méretek

1db 60x60x15cm Csomagolva, szállítással., 2db 60x60x15cm Csomagolva, szállítással., 60x60x15cm Csomagolás nélkül, személyes átvétel.

Skyline diffúzor termékről 2 értékelés

 1. B Gábor

  Tegnap érkezett meg de csak ma csomagoltam ki. Brutál nagy és jó nehéz, robosztus szerkezet. Ezelött hungarócell volt ami kb 20dkg, ez pedig kb 12kg. Hangban nagy változás lett. Végre szétszórja a hangot és nem csak elnyeli. Nagyon örülök neki!!!

 2. Koltai Péter

  Köszönöm Robi segítségét! Nagyon segítőkész volt a szobám megtervezésében. Köztük volt ez a diffúzor is. Teljesen megváltozott a rendszerem hangja. Mintha eddig a tizedét sem hallottam volna.

Mondd el a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Az ügyfelek kérdései és válaszai

There are no questions yet. Be the first to ask a question about this product.

Send me a notification for each new answer.