Szélessávú akusztikai panel

(12 vásárlói értékelés)

Classic szélessávú akusztikai panel

Méret:130x64x11cm
Súly:11kg
Ár:18000 HUF Nettó

Méret:104x64x11cm
Súly:8kg
Ár:15000 HUF Nettó

Méret:104x64x6cm
súly:6kg
Ár:13000 HUF Nettó

Méret:64x54x6cm
súly:3,5kg
Ár: 8000 HUF Nettó

Rendelni e-mail-en lehet!

Leírás

Szélessávú akusztikai panel

Classic szélessávú akusztikai panel tulajdonságai:

 • Merev faszerkezetbe helyezett 90kg/m3 akusztikai gyapottal.
 • Az akusztikai gyapot az egészségre ártalmatlan.
 • Kívül sűrű akusztikai selyemmel bevonva.

  Classic szélessávú akusztikai panelra olyan helyiségekben van szükség, ahol az utózengési idő (visszhang) magasabb a referencia értéknél.

Szélessávú akusztikai panel  színei:

Akusztikai panel szinek

16 féle szín.

 Tisztítás:

Enyhén nedves ronggyal áttörölhető.

Mire használható és hol helyezzük el:

Választ kaphat erre  a cikkben

Stúdió akusztika

Akusztikai panelek-elemek

Akusztikai panelek-elemek
1.Miért van szükség a szélessávú akusztikai elemre?
Szélessávú akusztikai elemre olyan helyiségekben van szükség, ahol az utózengési idő (visszhang) magasabb a referencia értéknél.
A legtöbb esetben ezt az akusztikai paneleket használjuk, mivel alkalmazhatósága nagyon széleskörű: 40-20000Hz-ig csillapítja a nem kívánatos hanghullámokat.

akusztikai penel egy nagyobb panoráma képen

Miben jobbak a Classic szélessávú akusztikai panel más termékeknél?

Törekedtünk olyan akusztikai panelek létrehozására ,amivel teljes sávszélességben tudunk dolgozni,anélkül hogy a magas frekvenciákat túl- csillapítanánk.

Ár-érték arányban igyekeztünk egy verhetetlen terméket létrehozni.A visszajelzésekből ítélve sikerült!!!

Mivel 40 Hz-től rombolja a nem kívánatos mélyeket ,ezáltal részletesebb és megfogottabb basszust fogunk hallani ,miközben a magas hang levegősebb és teresebb marad.

Ha túl sok puha dolog van a helyiségben, akkor érdemes a diffúzoros akusztikai panellal ötvözni, így elkerülhetjük a magasabb tartományok túlcsillapítását.

Classic szélessávú akusztikai panel,  hangelnyelő tulajdonságai:

Már 40 Hz-20 000 Hz- ig csillapítja a nem kívánatos hanghullámokat.

Minden termékünket folyamatosan ,mérjük és teszteljük. A jobb oldali ábrán 104x64x11cm akusztikai panel hangelnyelési tulajdonságát látjuk:


szélessávú akusztikai panel
Mérés 104x64x11cm akusztikai panellel készült

Szélessávú Akusztikai panel összetétel:

szélessávú akusztikai panel összetétel

szélessávú akusztikai panel összetétel

Szélessávú akusztikai panelek egy nagy sűrűségű akusztikai selyemmel borított akusztikai panel sorozat, amelyeket olyan alkalmazásokhoz fejlesztettek ki, ahol kiváló akusztikus teljesítményre van szükség, és a túlzó utózengés rendkívül nagy aggodalomra ad okot.

Nagy sűrűségű 90kg/m3 akusztikai gyapotból készült szélessávú akusztikai panelek akár 8x nagyobb sűrűséggel bírnak, mint a tipikus habpanelek, mindez annak érdekében, hogy a legkiegyensúlyozottabb hangelnyelést biztosítsanak az audió hallgatási tartományban.

Akusztikai gyapotot 2cm vastag fakeretbe illesztjük.Ennek köszönhetően nagyon stabilan telepíthetőek lesznek.Mindegyik akusztikai panel  burkolva van mikrószemcsés akusztikai selyembe, amelyből  16 féle színt is kínálunk.

Akusztikai panelek telepítése nagyon egyszerű

Az akusztika csodálatos trükkje, ha egy légteret hagyunk a szélessávú akusztikai panel mögött, akkor növeljük a basszus abszorpcióját.

 Szélessávú paneleket olyan egyszerűen fellógathatjuk, mint egy képkeretet.
akusztikai elem felhelyezése

akusztikai elem felhelyezése

Többféle felszerelési mód közül , a legpraktikusabbat használjuk, melyet akár szaktudás nélkül is könnyű installálni. Minden egyes akusztikai panelunk hátulját előfúrt lyukakkal látjuk el, amibe kézzel könnyedén becsavarhatjuk a hangelnyelő panelhez kapott kampós csavart.

Ezután a falba kell egy lyukat fúrni, amibe szintén egy kampós, de nem kör alakú hanem 90 fokos csavart tekerünk.Majd erre a kampóra könnyedén felakasszuk a megvásárolt akusztikai panelunkat.

Ha tehetjük minél messzebb tartsuk el a faltól az akusztikai panelokat.Ha pl egy 10cm vastag szélessávú akusztikai panelt 10cm-re eltartunk a faltól, akkor a 200Hz alatti hangok elnyelése megduplázódik.Ezt a mély hang elnyelést nem szabad elpazarolni.Ugyanígy megoldható a plafonon lelógatva.Annyi különbséggel, hogy az ott lelógatott távolság nem zavarja annyira az embert ,mint a falon.

A fali tiplit, láncot ,csavart nem tudunk adni a termékekhez, mivel ahány ház annyiféle falszerkezet, amihez teljesen eltérő felfogatás szükséges.

akusztikai elemek felfogatása

akusztikai elemek felfogatása

Szélessávú akusztikai panel típusok:

5 féle méretű   és 2 féle vastagságú szélessávú panelt kínálunk.A 6cm vastagság lehetővé teszi a tervezőknek, hogy pl irodákban vagy telefonközpontokban olcsóbban és nem annyira kirívóan küzdjék le a csapkodó visszhangot, ami nagymértékben lerövidíti a koncentráció képességet egy munkahelyen.

A 11cm vastagságot vagy akár vastagabb(pl: Cube basszuscsapda) akusztikai panelt javasoljuk zenei installációhoz, színházakba, mozikba, stúdiókba, ahol nagyobb mennyiségben kell elnyelni a hangot teljes sávszélességben.

Akusztikai panelek elhelyezése

A panelek elhelyezése valójában alkalmazás kérdése. Például a stúdió előnyeit élvezheti a nagyobb felszívódás, míg a szálloda hallja vagy étterme minimális kezeléssel jól működik.

Amint azt kétségtelenül észrevetted, a legtöbb szobát – még a stúdiókat is – ritkán fedik le a padlótól a mennyezetig. A legtöbb ember viszonylag élő és természetes állapotban szereti hallgatni a zenét. Ez biztosítja számunkra- az emberek számára- a megnyugtató természetes térérzetet. Amikor a szobákat túlzottan kezelik, mint például egy süket kamrát, elveszítjük a térérzetet és tompának érezzük.

A helyiségtől függően a panelek elhelyezése is megváltozik. Például egy étteremben vagy irodában a panelek egyszerű felállítása a falra, javítja a beszélgetéseket és a számítógépek hangját. Az ilyen esetekben az elhelyezés általában a gyakorlatiasságon alapul, például ott, ahol rendelkezésre állnak falfelületek. Bizonyos esetekben az egyenletesebb vagy kiegyensúlyozottabb megközelítést részesítik előnyben azáltal, hogy az abszorpciós paneleket elosszák úgy, hogy mindenki ugyanazt a nyugodt környezetet élvezze. A konferenciatermek erre jó példa.

A legigényesebb kritikus hallgatási helyzetekben a fejlettebb panelek elhelyezését részesítik előnyben. A leggyakoribb konfigurációt halottvégű vagy élővégű néven ismertetik, amelynek során a szoba egyik végének nagyobb abszorpciós százaléka lesz, mint a másiknak. A stúdióban a forrásvég általában inkább kezelhető, míg nagyobb helyiségekben, például színházakban a helyiség hátsó része inkább a kezelhető.

A teljesítmény maximalizálása

Számos akusztikus „trükk” létezik, amelyek felhasználhatók az akusztikus telepítés egyszerűbbé és hatékonyabbá tételéhez:

A akusztikai panelek felszerelése a fülmagasságában

Ez az első egyszerű trükk, a szélessávú akusztikai panel fülmagasságba történő felszerelése. Ez különösen akkor hatékony, ha kisebb helyiségekben, például házimozikban, osztálytermekben, tanácsteremben és stúdióban vannak. Ennek az az előnye is, hogy távoltartja őket a székektől és az azok mellett sétáló emberektől, amelyek véletlenül károsíthatják a paneleket.

Párhuzamos felületek kezelése

akusztikai panelek elhelyezési grafikon

Egy másik trükk a párhuzamos falfelületekkel kapcsolatos. A legtöbb szoba téglalap alakú. Ez azt jelenti, hogy a hatalmas helyiségeknek két párhuzamos fala van. A hang nagyon irányított – főleg magas frekvenciákon -, amelyek miatt zseblámpaként sugárzik fel. A csapkodó visszhang fennmaradásához két párhuzamos falfelülettel kell rendelkeznie. Ha egyet kezel, akkor a visszhang gyorsan visszaverődik.

Teret hagyva a panelek között

akusztikai panelek elhelyezési grafikon

Mivel a hang áthatolhat a panelek oldalsó szélein is, a köztük hagyott távolság általában növeli az abszorpció mértékét. Tehát, hacsak nem próbál egy szobát teljesen lefedni, akkor a panelek között szabad hely hagyásával pénzt takaríthat meg.

A sarok előnyeinek használata

Mivel a hang gömbösen terjed, miközben elhalad a forrástól, könnyen csapdába ejtheti azzal, hogy „elkapja”, mielőtt visszatér a helyiségbe. Ha egy sarokban egy falat vagy a falfelületet a fal és a mennyezet között kezel, ténylegesen kétszer élvezheti a teljesítmény hatását.

monitor hangfalak - basszuscsapda a sarokba helyezve

basszuscsapda a sarokba helyezve

A mennyezet használata elfoglalt falak esetén

Ha nem állnak rendelkezésre falak, a mennyezet gyakran jó alternatívaként szolgálhat a hangelnyeléshez. Például egy nagy ablakokkal ellátott étterem vagy szálloda előcsarnokában a falfelület foglalt lehet. A szélessávú akusztikai panel segítségével, a mennyezetről a zajos területek fölé lehet függeszteni.

akusztikai penel egy nagyobb panoráma képen - mennyezetre fogatott szélessávú akusztikai panel

mennyezetre fogatott szélessávú akusztikai panel

Azok számára, akik a szobához valamilyen díszítő elemet szeretnének hozzáadni, az 3D akusztikai panellel könnyen megteheti. Ha ezeket a lekerekített félkör alakú paneleket választják, amelyek téglalapokkal és négyzetekkel kombinálhatók, akkor akusztikus ablakokat és művészi formákat hozzanak létre, miközben a hangot is irányítják.

A következő legfontosabb kérdéscsoportot mechanikusan lehet összefoglalni: 

Más szavakkal, mennyire könnyű kezelni és mennyire könnyen felszerelhető a falra? Mi a helyzet a tartóssággal? Élettartam? Mi a helyzet az eltávolítással és a takarítással?

Ha valaha is megpróbálta eltávolítani a ragasztót a falaitól, amit egy szivacs okozott, akkor megismerheti a kihívást. Ha nem, meglepetése lesz. A ragasztó által okozott károk kijavítása általában költségesebb, mint a panelek eredeti költsége!

Más szavakkal, mennyire könnyű kezelni és milyen könnyű felszerelni a falra? 

Minden szélessávú akusztikai panelunk beleértve a membránokat is, hátul előfúrt lyukak találhatók.

Amibe erőfeszítés nélkül, könnyedén belecsavarhatjuk az akusztikai panel mellé csomagolt facsavaros kampónkat.Ebbe a kampóba kell akasztani, a falba fúrt és csavarozott másik kampót(ezt nem tartalmazza a termékünk.)Egyszerűen csak fel kell rá akasztani bármelyik hangelnyelő panelunkat.

Ha mennyezetről szeretné lelógatni, az sem bonyolult, ugyanaz az elv, mint a falra akasztásnál, csak ott érdemes pici ,vékony láncot, damilt, vagy fonott drótot venni és felakasztani.Ebben az esetben még az sem tud probléma lenni, ha a lyuktávolságok nem egyeznek, mivel a drót igazodni tud az akusztikai panelen lévő kampóhoz.

Mi a helyzet a tartóssággal? 

Ha az akusztikai paneljainknál vigyáznak a fizikai behatásokra:ütés, leejtés stb, akkor örök életű tud lenni, mivel a kemény faszerkezetnek köszönhetően a hangelnyelő paneljaink nem tudnak deformálódni.Az akusztikai selyembevonat, bőrbevonat esetleg a printelt akusztikai selyem nem fakul vagy nem veszti el a színét.Természetesen a naptól óvni kell,mint minden textilszövetet.

Ha valaki próbált már”akusztikai”szivacs felragasztása után  falat rendbe hozni, az tudni fogja, hogy a mi akusztikai paneljaink után maradt 2db pici lyuk eltüntetése gyerekjáték.Ha csak ezt a részét nézzük, az olcsónak vélt szivacs, hab, vagy hungarocell jelentősen drágább végeredménnyel büszkélkedhet, a mi hangelnyelő paneljainkhoz képest.A szivacsokhoz használt ragasztó általában többe kerül , mint magában a szivacs.Nem beszélve az utána lévő helyiség teljes falfelújításáról és kifestéseséről.

Akusztikai panel takarítása:

Bármelyik termékünk enyhén nedves ronggyal áttörölhető.

Akusztikai panel és szín választás előtt érdemes figyelembe venni az anyag színének “kényességét”.Sajnos a világos színek (csak a textil)hamarabb  koszolódnak ,így a rajtunk kívülálló okok miatt nagyon el tudnak csúnyulni, hiába mossák le a folt megmarad.A porosabb helyiségekben érdemesebb sötétebb színű akusztikai selymet választani.

Classic szélessávú panel, csak fekete színben van készleten.

További szín és méret elkészítése csak a rendelés után lehetséges.

Bármilyen méret rendelhető!

akusztikai panel min hangelnyelő

Vinil nyílt nap

Barabás villa bemutató terem akusztikai kezelése.
Vinil nyílt nap.

hifi show

Hilton Hifi Show

Ismét egy sikeres akusztikai kezelés!Core audió bemutató terme! Budapest Hilton hifi show!

Kretens stúdió

Kretens stúdió

Kretens stúdió akusztikai kezelése

Szélessávú akusztikai panel termékről 12 értékelés

 1. Zala

  Imádom őket, már jó pár bordó akusztikai panel van a mozi szobámban. Grat hozzá!!! 🙂
  Még egy pár printelt és készen is vagyok.Igaz kb 3 hete keresgélek egy jó minőségű Batman képet(:

 2. Eduárd

  Köszönöm.Nagyon megvagyok elégedve.

 3. Bubo

  Ár érték arányban még nem találtam jobb akusztikai panel !
  Ezért befecoltam, és lás csodát, jól teszik a dolgukat.Tényleg megérte

 4. Fila

  Szivacsok után valami igazán hatásos akusztikai panelt kerestem.Szivacsok nagyon kinyírták a szobámat.

 5. Kázmér

  Én már vettem egy párat és tényleg nagy súlyuk van ezeknek az akusztikai paneloknak,főleg a szivacsokhoz képest.Azok mentek is a kukába.

 6. Joda

  Minden téren tökéletesen elégedett vagyok

 7. sihi222

  Nagyon korrekt segítőkészek az eladók.Termék hamarabb elkészült mint ígérték!

 8. Peter

  Nekem 6db ilyen típusú akusztikai panel rendbe rakta a szobámat!

 9. Feri

  céljaimnak megfelelt

 10. Norbi

  Egyedi méretben készítettem a szobámhoz. Egyszerűen gyönyörű lett. Alig észrevehető, hogy az egy hangelnyelő panel!Még egyszer köszönöm!!!

 11. Atis

  Teszi a dolgát ahogy le van írva.

 12. Géza

  Nem is tudom miért szarakodtam eddig a szivacsokkal!Hatásuk tényleg ezeknek a paneleknek van!

Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük