Szélessávú akusztikus panelek

(12 vásárlói értékelés)

13 692 Ft37 093 Ft Bruttó

Méret:130x64x11cm. súly:11kg

Méret:104x64x11cm. súly:8kg

Méret:104x64x6cm. súly:6kg

Méret:64x54x6cm. súly:3,5kg

Minél többet raksz egy dobozba, annál olcsóbb lesz a csomagolás, ha szállítással kéred.

 Ft
Kérdése van? 1 órán belül válaszolunk!
Munkanapokon 07:00-15:10 között.

info@perfectacoustic.co.uk

 • Check Mark A PANELEK ÉS SZŐNYEGEK GYÁRTÁSI IDEJE EGY HÉT, A FÜGGÖNYÖKÉ KÉT HÉT.
Cikkszám: 986973341462-1 Kategória: Címkék: , ,
MPN: 986973341462
Márka:Perfect Acoustic

Leírás

“Ingyenes”Online akusztikai mérés megrendelését itt tudod megtenni!

Mérés 6500Ft- de ha vásárolsz, utána levonjuk a termék összegéből! Így biztosan azt fogod rendelni amire szükséged van!

Ingyenes szövet minta rendelés Itt.

 

Szélessávú akusztikus panelek

Kérhetők behajtható lábakkal is.

Rendelhető natúr fenyő fakerettel is

 

Panelek tulajdonságai:

 • Merev faszerkezetbe helyezett 90kg/m3 akusztikai gyapottal, vagy Extra sűrűségű 80kg/m3 Elitexa akusztikai szivaccsal (plusz költség)
 • Mennyezeti elhelyezés esetében a szivacs bélést nem ajánljuk.(nem lesz esztétikus a megjelenése)
 • Az akusztikai gyapot az egészségre ártalmatlan.
 • Kívül sűrű akusztikai selyemmel bevonva.

  Ezekre a panelra olyan helyiségekben van szükség, ahol az utózengési idő (visszhang) magasabb a referencia értéknél.

Színei:

Szövet színek
Szövet színek

Akár mintás pamut anyaggal is kérhető:

 

Rakjuk A Paneleket Egymásra

Kettő vagy akár három panel összeillesztése, akusztikai fal kialakítása. A sín segítségével stabilan összeilleszthetőek, anélkül, hogy szétesnének. A síneket illessze össze és csúsztassa egybe. A sínek többféle színben elérhetők. Érdemes a legalsó panelt lábbal kérni, ebben az esetben nem tud eldőlni az akusztikai fal. Javasoljuk olyan helyre, ahol nem lehet falra fúrni a paneleket, például:

 • albérlet: ahol nem lehet a falat megfúrni
 • iroda: az asztalok elválasztása akusztikai fallal
 • stúdió: magas hangfalak mögé, illetve a mozgatható falként az énekesek köré, vagy a zenészek közé

 Tisztítás:

Enyhén nedves ronggyal törölje ás. Kicsi szívással porszívózható is..

 

A legtöbb esetben ezt a hangelnyelő típust használjuk, mivel alkalmazhatósága nagyon széleskörű: 40-20000Hz-ig csillapítja a nem kívánatos hanghullámokat.

hangelnyelő panelek..akusztikai panelek

Miben jobbak a Classic szélessávú  akusztikai paneljeink más termékeknél?

Törekedtünk olyan hangelnyelő létrehozására ,amivel teljes sávszélességben tudunk dolgozni, anélkül hogy a magas frekvenciákat túl- csillapítanánk.

Ár-érték arányban igyekeztünk egy verhetetlen terméket létrehozni. A visszajelzésekből ítélve sikerült!!!

Mivel 40 Hz-től rombolja a nem kívánatos mélyeket ,ezáltal részletesebb és megfogottabb basszust fogunk hallani , miközben a magas hang levegősebb és teresebb marad.

Ha túl sok puha dolog van a helyiségben, akkor érdemes a diffúzoros  akusztikus falpanelt használni, így elkerülhetjük a magasabb tartományok túlcsillapítását.

Panelek felfogatása:

Panelhez adjuk:

Kampókat külön kell rendeli. 4db kampó van egy készletben. Ebben az esetben kifúrjuk a panel 4 oldalát.

Fali Panelek tulajdonságai:

Már 40 Hz-20 000 Hz- ig csillapítja a nem kívánatos hanghullámokat.

104x64x11cm szélessávú panel hangelnyelő tulajdonsága.
104x64x11cm szélessávú panel hangelnyelő tulajdonsága.

Minden termékünket folyamatosan ,mérjük és teszteljük. Az ábrán 104x64x11cm panel hangelnyelési tulajdonságát látjuk:

Panel összetétel:

104x64x11cm szélessávú panel összetétele
104x64x11cm szélessávú panel összetétele

Szélessávú  fali panelek egy nagy sűrűségű akusztikai selyemmel borított hangelnyelő sorozat, amelyeket olyan alkalmazásokhoz fejlesztettek ki, ahol kiváló akusztikus teljesítményre van szükség, és a túlzó utózengés rendkívül nagy aggodalomra ad okot.

Nagy sűrűségű 90kg/m3 akusztikai gyapotból készült szélessávú akusztikai panelek akár 8x nagyobb sűrűséggel bírnak, mint a tipikus habpanelek, mindez annak érdekében, hogy a legkiegyensúlyozottabb hangelnyelést biztosítsanak az audió hallgatási tartományban. Az általános szivacs, ami 20-30kg/m3 sűrűségű, nem képes elnyelni a mély hangokat. Kínálatunkban elérhető extra nagy sűrűségű, 80kg/m3-es Elitexa akusztikai szivacs, ez az extra nagy sűrűségéből adódóan  képes elnyelni a mély hangokat is.

Akusztikai gyapotot 2cm vastag fakeretbe illesztjük. Ennek köszönhetően nagyon stabilan telepíthetőek lesznek. Mindegyik  panel  burkolva van mikrószemcsés akusztikai selyembe, amelyből  15 féle színt is kínálunk.

Akusztikai panelek telepítése nagyon egyszerű

Az akusztika csodálatos trükkje, ha egy légteret hagyunk a panel mögött, akkor növeljük a basszus abszorpcióját.

Szélessávú paneleket olyan egyszerűen fellógathatjuk a falra, mint egy képkeretet.

elhelyezése a falon

Többféle felszerelési mód közül , a legpraktikusabbat használjuk, melyet akár szaktudás nélkül is könnyű installálni. Minden egyes  panelunk hátulját előfúrt lyukakkal látjuk el, amibe kézzel könnyedén becsavarhatjuk a fali panelhez kapott kampós csavart.

Ezután a falba kell egy lyukat fúrni, amibe szintén egy kampós, de nem kör alakú hanem 90 fokos csavart tekerünk. Majd erre a kampóra könnyedén felakasszuk a megvásárolt  panelunkat.

Ha tehetjük minél messzebb tartsuk el a faltól az fali panelokat. Ha pl egy 10cm vastag szélessávú  panelt 10cm-re eltartunk a faltól, akkor a 200Hz alatti hangok elnyelése megduplázódik. Ezt a mély hang elnyelést nem szabad elpazarolni. Ugyanígy megoldható a plafonon lelógatva. Annyi különbséggel, hogy az ott lelógatott távolság nem zavarja annyira az embert ,mint a falon.

A fali tiplit, láncot ,csavart nem tudunk adni a termékekhez, mivel ahány ház annyiféle falszerkezet, amihez teljesen eltérő felfogatás szükséges.

akusztikai elemek felfogatása a mennyezetre
akusztikai elemek felfogatása a mennyezetre

Szélessávú akusztikai panel típusok:

5 féle méretű   és 2 féle vastagságú szélessávú panelt kínálunk.A 6cm vastagság lehetővé teszi a tervezőknek, hogy pl irodákban vagy telefonközpontokban olcsóbban és nem annyira kirívóan küzdjék le a csapkodó visszhangot, ami nagymértékben lerövidíti a koncentráció képességet egy munkahelyen.

A 11cm vastagságot vagy akár vastagabb(pl: Cube basszuscsapda)  panelt javasoljuk zenei installációhoz, színházakba, mozikba, stúdiókba, ahol nagyobb mennyiségben kell elnyelni a hangot teljes sávszélességben.

Akusztikai panelek elhelyezése

A fali panelek elhelyezése valójában alkalmazás kérdése. Például a stúdió előnyeit élvezheti a nagyobb felszívódás, míg a szálloda hallja vagy étterme minimális kezeléssel jól működik.

Amint azt kétségtelenül észrevetted, a legtöbb szobát – még a stúdiókat is – ritkán fedik le a padlótól a mennyezetig. A legtöbb ember viszonylag élő és természetes állapotban szereti hallgatni a zenét. Ez biztosítja számunkra- az emberek számára- a megnyugtató természetes térérzetet. Amikor a szobákat túlzottan kezelik, mint például egy süket kamrát, elveszítjük a térérzetet és tompának érezzük.

A helyiségtől függően az abszorberek elhelyezése is megváltozik. Például egy étteremben vagy irodában a panelek egyszerű felállítása a falra, javítja a beszélgetéseket és a számítógépek hangját. Az ilyen esetekben az elhelyezés általában a gyakorlatiasságon alapul, például ott, ahol rendelkezésre állnak falfelületek. Bizonyos esetekben az egyenletesebb vagy kiegyensúlyozottabb megközelítést részesítik előnyben azáltal, hogy az abszorpciós paneleket elosszák úgy, hogy mindenki ugyanazt a nyugodt környezetet élvezze. A konferenciatermek erre jó példa.

A legigényesebb kritikus hallgatási helyzetekben a fejlettebb abszorberek elhelyezését részesítik előnyben. A leggyakoribb konfigurációt halottvégű vagy élővégű néven ismertetik, amelynek során a szoba egyik végének nagyobb abszorpciós százaléka lesz, mint a másiknak. A stúdióban a forrásvég általában inkább kezelhető, míg nagyobb helyiségekben, például színházakban a helyiség hátsó része inkább a kezelhető.

A teljesítmény maximalizálása

Számos akusztikus „trükk” létezik, amelyek felhasználhatók az akusztikus telepítés egyszerűbbé és hatékonyabbá tételéhez:

Felszerelés a fülmagasságában

Ez az első egyszerű trükk, az akusztikai panelek fülmagasságba történő felszerelése. Ez különösen akkor hatékony, ha kisebb helyiségekben, például házimozikban, osztálytermekben, tanácsteremben és stúdióban vannak. Ennek az az előnye is, hogy távoltartja őket a székektől és az azok mellett sétáló emberektől, amelyek véletlenül károsíthatják a fali paneleket.

Párhuzamos felületek kezelése

elhelyezési grafikon

 

Egy másik trükk a párhuzamos falfelületekkel kapcsolatos. A legtöbb szoba téglalap alakú. Ez azt jelenti, hogy a hatalmas helyiségeknek két párhuzamos fala van. A hang nagyon irányított – főleg magas frekvenciákon -, amelyek miatt zseblámpaként sugárzik fel. A csapkodó visszhang fennmaradásához két párhuzamos falfelülettel kell rendelkeznie. Ha egyet kezel, akkor a visszhang gyorsan visszaverődik.

Teret hagyva az akusztikai panelek között

elhelyezési grafikon (2)

 

Mivel a hang áthatolhat a fali panelek oldalsó szélein is, a köztük hagyott távolság általában növeli az abszorpció mértékét. Tehát, hacsak nem próbál egy szobát teljesen lefedni, akkor a hangelnyelő panelek között szabad hely hagyásával pénzt takaríthat meg.

A sarok előnyeinek használata

Mivel a hang gömbösen terjed, miközben elhalad a forrástól, könnyen csapdába ejtheti azzal, hogy „elkapja”, mielőtt visszatér a helyiségbe. Ha egy sarokban egy falat vagy a falfelületet a fal és a mennyezet között kezel, ténylegesen kétszer élvezheti a teljesítmény hatását.

mozi szoba akusztikai panelek

A mennyezet használata elfoglalt falak esetén

Ha nem állnak rendelkezésre falak, a mennyezeti panelkén való használata a mennyezet gyakran jó alternatívaként szolgálhat a hangelnyeléshez. Például egy nagy ablakokkal ellátott étterem vagy szálloda előcsarnokában a falfelület foglalt lehet. A szélessávú mennyezeti panel segítségével, a mennyezetről a zajos területek fölé lehet függeszteni.

Azok számára, akik a szobához valamilyen díszítő elemet szeretnének hozzáadni, az 3D  fali panellel könnyen megteheti. Ha ezeket a lekerekített félkör alakú hangelnyelőket választják, amelyek téglalapokkal és négyzetekkel kombinálhatók, akkor akusztikus ablakokat és művészi formákat hozzanak létre, miközben a hangot is irányítják.

mennyezetre fogatott hangelnyelő panelek
mennyezetre fogatott hangelnyelő panelek

A következő legfontosabb kérdéscsoportot mechanikusan lehet összefoglalni: 

Más szavakkal, mennyire könnyű kezelni és mennyire könnyen felszerelhető a falra? Mi a helyzet a tartóssággal? Élettartam? Mi a helyzet az eltávolítással és a takarítással?

Ha valaha is megpróbálta eltávolítani a ragasztót a falaitól, amit egy szivacs okozott, akkor megismerheti a kihívást. Ha nem, meglepetése lesz. A ragasztó által okozott károk kijavítása általában költségesebb, mint a panelek eredeti költsége!

Mi a helyzet a tartóssággal? 

Ha az akusztikai paneljainknál vigyáznak a fizikai behatásokra:ütés, leejtés stb, akkor örök életű tud lenni, mivel a kemény faszerkezetnek köszönhetően a paneljaink nem tudnak deformálódni. Az akusztikai selyembevonat, bőrbevonat esetleg a printelt akusztikai selyem nem fakul vagy nem veszti el a színét.Természetesen a naptól óvni kell,mint minden textilszövetet.

Ha valaki próbált már”akusztikai”szivacs felragasztása után  falat rendbe hozni, az tudni fogja, hogy a mi akusztikai paneljaink után maradt 2db pici lyuk eltüntetése gyerekjáték.Ha csak ezt a részét nézzük, az olcsónak vélt szivacs, hab, vagy hungarocell jelentősen drágább végeredménnyel büszkélkedhet, a mi  paneljainkhoz képest. A szivacsokhoz használt ragasztó általában többe kerül , mint magában a szivacs.Nem beszélve az utána lévő helyiség teljes falfelújításáról és kifestéseséről.

Akusztikai panelek takarítása:

Bármelyik termékünk enyhén nedves ronggyal áttörölhető.

Akusztikus panel és szín választás előtt érdemes figyelembe venni az anyag színének “kényességét”.Sajnos a világos színek (csak a textil)hamarabb  koszolódnak ,így a rajtunk kívülálló okok miatt nagyon el tudnak csúnyulni, hiába mossák le a folt megmarad.A porosabb helyiségekben érdemesebb sötétebb színű akusztikai selymet választani.

Classic szélessávú panel, csak fekete színben van készleten.

További szín és méret elkészítése csak a rendelés után lehetséges.

Bármilyen méret rendelhető!

 • Ez a termék egyedi gyártású terméknek minősül. A termék nincsen készleten, csak megrendelésre készül el. Erre tekintettel a sikeres fizetést követően a megrendelés módosítására vagy lemondására (elállásra) nincs lehetőség. Elkészítési idő előreláthatólag/általában 2 hét, de a várható elkészülés időpontjáról a megrendelést követően tájékoztatást küldünk.
 • Termékeket +-1cm eltéréssel tudjuk elkészíteni.
 • 2 különböző megrendelés között lehetnek szín eltérések, még ha ugyan azt a színt is rendelte.

További információk

Tömeg N/A
Színek

1 fehér szín többe kerül, 2 törtfehér szín többe kerül, 25, 30, 31, 33, 34, 36, 46, 5, 52, 53, 55, 56, 62, 69, 8

Méretek

104x64x11cm szállítás nélkül, 104x64x6cm szállítás nélkül, 130x64x11cm szállítás nélkül, 1db 104x64x11cm csomagolva szállítással, 1db 104x64x6cm csomagolva szállítással, 1db 130x64x11cm csomagolva szállítással, 1db 54x64x6cm Egybecsomagolva, szállítással, 54x64x6cm szállítás nélkül

Szélessávú akusztikus panelek termékről 12 értékelés

 1. György K.

  Kedves Polgár Róbert!

  Megérkezett a szállítmány vasárnap este, hétfőn délelőtt fel is szereltem őket.
  A hatás lenyűgöző, nincsenek pinponglabdaként pattogó plusz effektek, minden hang feszes és ott szól ahova tervezték ill. ahogy a hangmérnök megálmodta. Hangosan hallgatva a zene olyan mint halkan, feszes és élvezhető.
  Röviden: korában tartja a zenét a falak között.
  A jobboldali kockadiffúzor miatt, talán a balance egy kicsit eltolódott, de nem számottevő az eltérés.
  Térhangzás nőtt és észrevehetők részletek amiket előtte kevésbé hallottam.
  Száz szónak is egy a vége,
  megérte beruháznom, elégedett vagyok a termékekkel és az öntől kapott ajánlattal.

  György

 2. S. László

  Kedves Polgár Róbert!

  Tegnap felszereltem a paneleket, elégedett vagyok az eredménnyel.
  Köszönöm.

  László

 3. Simon János

  Tetszik a panel. Jól megfogja a visszhangot az irodámban.

 4. Varga Ervin

  Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintéseKülső hivatkozás

  Kicsomagolás után egyből látható volt a minőség. Tényleg nem egy olcsó szivacs. Nagyon jó hangot produkál a moziszobámban. Csak ajánlani tudom mindenkinek. Külön dicséret az ügyfélszolgálatnak, mert nagyon türelmesek voltak hozzám 😀

  #1 kép innen:Varga Ervin
 5. István Pergel

  Ellenőrzött értékelésEllenőrzött értékelés - eredeti megtekintéseKülső hivatkozás

  #1 kép innen:István Pergel
 6. Ádám Jenő

  Ha a szállítás nem lett volna drága maximálisan elégedett lennék. Termék szuper. Elvárt eredményt hozza. Elkészítés elég gyors volt 3 nap.

 7. Márton Béla

  Köszönöm a sok segítséget a vásárlás elött. Mint a rendeléssel mint a termékekkel minden rendben vol.

 8. Névtelen

 9. Zsolt

  Tökéletesek, teljesen más lett a szoba tőlük.

 10. Péter

  Online akusztikai mérést követően ajánlották nekem a terméket, a gyártás és a szállítás meglepően gyors volt. Kicsomagolást követően látszott a precíz, igényes munka. Az akusztikai hatás sem maradt el, nagyon elégedett vagyok a termékekkel és a kiszolgálással, csak ajánlani tudom a céget.

 11. Jenő Dömötöri

  Azonnal érezhető a tompító hatás

 12. Csaba Bajkai

Mondd el a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Az ügyfelek kérdései és válaszai

  T. perfectacoustic Érdeklődnék mivel egyelőre olyan házban lakunk ahol van szomszéd :) és ha nem szeretném zavarni a nyugalmukat ez a termék segít e valamelyest csillapítani a miáltalunk gerjesztette zajokat?
 1. 0 votes
  Q T. perfectacoustic Érdeklődnék mivel egyelőre olyan házban lakunk ahol van szomszéd :) és ha nem...... Read more
  Asked by Veres István on 2021.12.20. 00:11
  A

  Üdvözlöm!

  Igen, ezek a panelek segíthetnek a zajok tompításában. Érdemes minden falra helyezni paneleket, egymástól kb. fél-1 méter távolságra, a nagyobb hatékonyság érdekében.

  Üdvözlettel,

  Perfect Acoustic Csapata

 2. Tisztelt Hölgyem/Uram! Érdeklődni szeretnék, ez a termék alkalmas-e a visszhangok csökkentésére. A hangszóróval szemben lévő falra szeretnék rakni pár darabot. Válaszát előre is köszönöm!
 3. 0 votes
  Q Tisztelt Hölgyem/Uram! Érdeklődni szeretnék, ez a termék alkalmas-e a visszhangok csökkentésére....... Read more
  Asked by Roland Bordás on 2021.12.07. 12:21
  A

  Üdvözlöm!

  Igen, a szélessávú panelek kiválóak a visszhangok csökkentésére. Érdemes a falakra egymástól egyenlő távolságra elhelyezni több panelt a legjobb hatás érdekében.

  Üdvözlettel,

  Polgár Róbert

 4. hello good afternoon I want to buy 6 panels Size: 104x64x11cm Weight: 8kg Price: 16000 HUF Net how can I order
 5. 0 votes
  Q hello good afternoon I want to buy 6 panels Size: 104x64x11cm Weight: 8kg Price: 16000 HUF ...... Read more
  Asked by Yandro on 2021.10.11. 14:38
  A

  Hello,

  If you live in Hungary, you can place your order by e-mail.
  If you live abroad, you can order on the website.

  Perfect Acoustic - Acoustic design and construction (perfect-acoustic.com)

  Best regards:
  Róbert Polgár

Send me a notification for each new answer.