Nemes fa diffúzor (tölgyfa)

(1 vásárlói értékelés)

Akusztikai panel fertőtlenítése ózonnal: Nálunk nem kell félni a koronavírustól! 

Méret:130x60x10cm

súly:30kg

Ár: 50 850 HUF Nettó


Méret:115x50x10cm

súly:20kg

Ár: 33 900 HUF Nettó


Méret:60x60x10cm

súly:10kg

Ár:22 600 HUF Nettó

 Páccal és pác nélkül.

Rendelni e-mail-en lehet!

Cikkszám: 647637987 Kategória:
MPN: 647637987
Brand: Perfect Acoustic

Leírás

Bármi kérdése van a termékekről vagy az akusztikáról, kérem itt tegye meg a kérdések és válaszoknál. Itt gyorsabban fog választ kapni. E-mailben csak a rendeléssel kapcsolatos kérdésekre tudunk válaszolni!

Tölgyfa diffúzor tulajdonsága:

 • Tölgyfa diffúzorainkat  lapjai 2-10 cm-es kiemelésekkel rendelkeznek.
 • A tölgyfa szívós, erős, kevésbé vetemedő, tartós és jól megmunkálható, jól pácolható alapanyag.
 • Pácolás +5000 Ft / 14 EUR
 • Szabálytalan felülete révén a teljes sávszélességben sugározza vissza a felületére érkező hangokat, a basszust pedig hatékonyan nyeli el.
 • Tisztább hangzást eredményez, valósággal megnöveli a teret.
 • Bármilyen méretben elkészítjük. Egyedi megrendelés esetén, kérjük, írjon nekünk e-mailt!
 • Pácolva és pác nélkül is rendelhető. A pác száradás után kiemeli a tölgyfa erezetét és színét.
 • Tölgyfa diffúzorunk az egyik legszebb termékünk. Elegáns és dekoratív megjelenésének köszönhetően szinte minden stílusú szoba vagy stúdió esztétikus lakberendezési kiegészítője lehet.
 • Minden termékünk kézzel készül. Folyamatosan teszteljük őket.
 • Nincs elavulási idő. A tartós tölgyfa anyagnak köszönhetően évtizedekig megőrzi hatékonyságát és tetszetős külsejét.

Tisztítása:
Nedves ronggyal egyszerűen áttörölhető.

Nincs tökéletes akusztika diffúzorok nélkül?

Az optimális térhangzást csak úgy érhetjük el, ha az adott helyiségben akusztikai kezelést végzünk. A falak és a berendezési tárgyak csupán a magas hangokat nyelik el, a mélyebb tartományú hangokat visszaverik, bántó visszhangokat keltve. Zavaros és fülsértő hangzást tapasztalhatunk. A mélyhangelnyelő membránok, szélessávú panelok ugyan elnyelik a hangot, de ha nem alkalmazunk akusztikai diffúzorokat is-túlcsillapítás következik be, ami szintén rontja a hanganyag élményét. A diffúzorok olyan hangvisszaverő felülettel rendelkeznek, amely szabálytalan, eltérő mélységű felületük miatt különböző szögekben képesek visszaverni a hangokat. A hang energiáját kisebb részekre bontják, ezáltal tisztább hangzást hallhatunk. A falak, mennyezet, üveg és csempefelületek visszatükrözik a hangokat, egy, azonos irányban-ez okozza a kellemetlen, csörgő visszhangokat. A tojástartó dobozok, a hungarocell szintén nem megfelelő hangelnyelő anyagok. A tölgyfa sűrű és fajsúlyos anyag, amely rendkívül hatékony hangelnyelő képességgel bír.

Nemes fa akusztikai diffúzor (1)

A diffúzorok rögzítése

Nem igényel szaktudást a diffúzorok felfogatása. Akasztót és csavarokat mellékelünk a termékekhez. Ezekkel bárki minden nehézség nélkül rögzíteni tudja a diffúzorokat a kijelölt helyekre.

Néhány szó a tölgyfáról

A tölgyfa már az ókorban is nemes fának számított, fontos jelképnek tartották. A görögök jósoltak a tölgyfa leveleinek susogásából, Zeusszal is kapcsolatba hozták, a rómaiak arany tölgyfakoszorúval jutalmazták azt a polgárt, aki életet mentett. A kelta nép az élet fájának tartotta a tölgyfát, a magyar hadsereg alapszimbóluma a tölgy.

Több, mint 300 alfaja van. Tartós, ipari fa, épületek, bútorok alapanyagaként is használják. Nagyon jól megmunkálható keményfa. Akusztikai hangelnyelőként, diffúzorként is kiválóan alkalmazható.

Elegáns és letisztult

A tölgyfa diffúzor remekül illik a klasszikus, elegáns vagy vintage stílusú otthonokba, de a modern, letisztult belső terekhez is passzol.

Termékeinket kiemelkedő minőségük és igényes kialakításuk egyedülállóvá teszik a piacon.

Elkészítés:

Termékeinket a megrendeléstől számított 1-2 héten belül elkészítjük bármilyen méretben és mennyiségben.

Csomagolás:

Erős, dedikált kartondobozokba csomagoljuk termékeinket, a doboz belsejét több réteg fóliával is kibéleljük.

Szállítás:

Termékeink szállítását a DHL szállítócég végzi, Magyarországon pedig a 24H futárcég.

Akusztikai diffuzor szinek

Hová, mennyi diffúzort tegyünk?

A szobák vagy stúdiók mérete befolyásolja a diffúzorok optimális mennyiségét. Nagyobb helyiség több diffúzort igényel. Ám ez korántsem jelenti azt, hogy a szoba minden szabad fal illetve mennyezeti felületét akusztikai diffúzorokkal kell beburkolni! Akusztikai méréssel egészen pontosan meg lehet határozni azokat a visszaverődési pontokat, ahová javasolt diffúzorokat elhelyezni. A Perfect Acoustic helyszíni és 95 % pontosságú online mérést is végez. Ha megbízható szakembert keres, forduljon hozzánk bizalommal!
Akusztikai vizsgálat nélkül nem lehet tökéletes térhangzást tervezni, és megvalósítani! Ne csak a hangszórók, mikrofonok ..stb. minőségére fordítsunk figyelmet. Egy hangfelvevő stúdióban rögzített hanganyag ,akusztikai kezelés hiányában hibás és zavaros lesz. Utólag ugyan lehet némiképp javítani a hangzást elektronikus módon, de az nem oldja meg teljesen a problémát.

akusztika visszavrodési pontokA visszaverődési pontok általában döntött tetőtéri szobákban, a hangfalak mögött, a hallgató és a hangfal között bal és jobb oldalon, a plafonon, a hangszóró és a hallgatói helyzet között találhatók. A diffúzorokat fülmagasságban javasolt elhelyezni.

Mi is a diffúzió?

A diffúzió az anyag mozgását jelenti, az akusztikában a hanghullámok áramlására vonatkozik. A hangforrás bekapcsolásakor keletkező közvetlen és a visszaverődő hangok által létrehozott diffúz hangtér alkotja a tér,idő és távolság érzetünket. A hanghullámok a falakról lepattannak azonos irányba és ugyanabban az időben. A jó diffúzorok a hangokat minden irányba szétszórják. Így a helyiségben nem lesznek térbeli eltérések, visszhangosítási idő azonos lesz, így minden ponton ugyanolyan minőségben halljuk a hangokat. Ebből is következik, hogy nélkülözhetetlenek az akusztikai diffúzorok. Különböző mélységű kialakításuk lehetővé teszi a hangok teljes sávszélességben történő szétszórását. Minél mélyebb a diffúzor kialakítása, annál alacsonyabb tartományú hangokat képes elnyelni.

Nemes fa diffúzor (tölgyfa) termékről 1 értékelés

 1. Giga

  Tegnap megnéztem helyszínen és azt kel mondjam, hogy brutál jól néz ki.Igazi rusztikus, robusztus kinézet miközben a fa profin megvan munkálva.Megemeltem legalább 10Kg volt egy 60x60cm-es. Tényleg hol van ez egy 0,5kg-os hungarocellhez képest 🙂

Mondd el a véleményed

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Az ügyfelek kérdései és válaszai

There are no questions yet. Be the first to ask a question about this product.

Send me a notification for each new answer.