Mind a(z) 18 találat megjelenítve

Sötétítő függöny webáruház

A lakástextíliák közül fontos szerepe van a sötétítő függönyöknek, melyek nemcsak a fényt képesek blokkolni, a zajokat és a huzatot is kizárják. Megakadályozzák a belátást az ablakon keresztül, és biztosítják a nyugodt, békés légkört a nappaliban, gyerekszobában vagy akár a hálószobában.

sötétítő függöny 1.

A sötétítő függönyök változatos szín és mintaválasztékuknak köszönhetően esztétikus lakberendezési kiegészítőkként is funkcionálnak. A szobák hangulatát is meghatározza egy-egy jól megválasztott ablakdekoráció. Meggátolják a szomszédok vagy az utcán közlekedők kíváncsi tekinteteit, így megőrizhetjük otthonunk intimitását.

A sötétítő függönyök jellemzői

Sokféle anyagból készítenek sötétítésre használható drapériákat, a leggyakoribbak ezek közül a pamut, a poliészter, a vászon, taft, és a szatén. A sötétítő függönyök sűrű szövésűek, bizonyos típusaik fényzáró réteggel készülnek, így akár a teljes sötétítés is megvalósítható a segítségükkel.

blackout-sötétítő függöny

A leghatékonyabbak a sötétítés terén a jacquard dimout és blackout rétegű textíliák, melyek teljesen kizárják a fényt, a zajokat, sőt télen kint tartják a hideget, nyáron pedig a hőséget. Ezek a típusok általában nehezen éghető anyagból készülnek. Amikor sötétítésre keresünk függönyt, olyan színt és mintát válasszunk, amelyik harmonizál a helyiség stílusával, és falainak, bútorainak színeivel. Vannak durvább szövésű és puhább tapintású szövetek is, elsősorban a felhasználási céltól függ, melyik fajta anyagot választjuk.

Sötétítő függöny felhasználási területek

Minden szobatípusban jól használhatók a sötétítők. A nappaliban, moziszobában filmnézés során bizony jó szolgálatot tehetnek a fényzáró szövetek. A hálószobában és a gyerekszobában pedig nyugalom és csend teremthető a használatukkal, így zavartalanul pihenhetünk napközben, vagy éjszaka. A vastag, sűrű szövetek jóvoltából a huzatot is megszüntethetjük.

Egyszínű vagy mintás, modern vagy klasszikus, elegáns, vidám vagy vicces stílusú sötétítő függönyök egyaránt kaphatók, így mindenki megtalálhatja az ízlésének megfelelő darabokat. Ha kis alapterületű szobába szeretnénk függönyöket elhelyezni az ablakok elé, egyszínű vagy apró mintás szöveteket érdemes választani, ha viszont nagy helyiségről van szó, lehetünk bátrabbak és akár nagyobb mintás függönyöket is vásárolhatunk.

Sötétítő függöny anyag

A sötétítő drapériákat kombinálhatjuk áttetsző, vékony, lenge függönyökkel a harmónia érdekében, és a fényviszonyokat is szabályozhatjuk, ha éppen nincs szükség teljes besötétítésre. Hasonló árnyalatú függönyöket kombináljunk össze az egységes enteriőr elérés érdekében.

A sötétítő függönyöket nemcsak lakásokban, otthoni környezetben használhatjuk. Irodákban, stúdiókban, házimozikban, konferenciatermekben, oktatási intézményekben, ipari vagy vendéglátó intézményekben is kiváló választást jelentenek. Ha ipari létesítménybe szánjuk a sötétítőket, akkor fontos, hogy könnyen tisztíthatók, nagy szakítószilárdságúak legyenek és ellenálljanak a vegyszereknek. A konferenciatermekben, irodákban és oktatási intézményekben lényeges szempont az is, hogy a helyiségekben jól érthető legyen a beszédhang, a sötétítő függönyök a visszhangokat is csillapítják, ezáltal nagyon hasznosak az ilyen típusú termekben is.

A fényzáró szöveteket dekorációs célokra is felhasználhatjuk. Ha a függöny és a többi lakástextília ugyanabból a színű, mintájú anyagból készül, kellemes összhangot teremthetünk az összeillő lakberendezési elemek ötvözésével.

Függönyök elhelyezése

függöny webáruház: függönyvarrás-sötétítő függöny-enteriőr

A sötétítő függönyök akkor a legszebbek és leghatékonyabbak, ha a földig érnek. Ha a rendelkezésre álló magasságnál hosszabb függönyt helyezünk el, az úgynevezett rogyasztott esésű sötétítővel elegáns hatást lehet elérni. Az ablak szélességénél legalább kétszer szélesebbnek kell lennie a függönynek, azért, hogy szép legyen az anyag esése. Hagyományos ráncolással, redőzéssel vagy akár függöny elkötővel is jól mutat a sötétítő függöny minden szobában. A fényzáró szöveteket karnisra, vagy függönysínre is rögzíthetjük, de arra ügyeljünk, hogy elbírják a nehezebb, vastagabb anyagból készült drapériát. Ezért inkább keményfa vagy fém karnisra tegyük őket.

Készfüggönyök-függöny varrás

Függönyvarrás 400Ft/m-től. Rendelés leadásakor írjon nekünk és egyeztetünk a pontos méretekről és szállításról. Varrás-szállítás kb 1-2 hét.