flag flag flag flag flag flag flag flag flag flag flag
zaj ártalom hangelnyelő panlek nélkül

Zajos világban élünk, erre megoldás, a hangszigetelő panel

A zaj és a hangszigetelő panel: A zaj más-más erejű és rezgésszámú hangokból áll. A szervezetre gyakorolt hatásai következtében akár károsodásokat is okozhat, a hallószerveinkben vagy az idegrendszerben. A hallás romlásának mértéke a zajterhelés intenzitásától is függ. Más tényezők is hatással vannak a hallásunkra: hangerősség, hangmagasság, időtartam, hang időbeli eloszlása Bővebben……

Szerző: Robi | Közzétéve: telt el a közzététel óta
hangelnyelő panelek..akusztikai panelek

Akusztikai elemek tudománya

Akusztikai elemek tudománya: ⦁ Miért érdemes elsősorban a hangot irányítani?⦁ Az akusztikai probléma megoldása⦁ A lefedettség meghatározása⦁ Különböző akusztikus panelek összehasonlítása Ebben az áttekintésben összegezzük, hogy a szélessávú akusztikai panelek hogyan működnek, hogyan lehet kiválasztani a munkához a legfelelőbbet.Valamint, alapvető útmutatások arról, hogy hol használják őket, és hogyan hasonlítsák össze Bővebben……

Szerző: Robi | Közzétéve: telt el a közzététel óta
bass trap-szoba-akusztika-és-visszhang-csillapitas

Az akusztika fontosságáról

Akusztika fontosságáról egy vendégem tollából.A nullához közelít annak tényezője, amennyit foglalkozunk az akusztikával, mint életünk megkerülhetetlen szerves részével!
Most itt nemcsak a zenehallgatást értem, hanem úgy általában a mindennapokat. Az vitán felüli, hogy az emberi hang is az akusztika része, bár kevesen gondolnak rá, de arra is, hogy szinte mindig mindenhol hangok vesznek körbe minket, hiszen nem egy hangtalan, zajtalan, “süket” világban élünk!

Szerző: Robi | Közzétéve: telt el a közzététel óta
Csíkos akusztikai diffúzor-stúdió akusztika

Stúdió akusztika – így lesz tökéletes a hangzás

Adott a tehetség, a tudás és a profi technika, a zene mégis csak a saját stúdiónkban szól jól? Ilyen esetekben nyújt megoldást a stúdió akusztika. A szakember által végzett akusztikai kezeléssel elérjük, hogy ne a szoba akusztikáját, hanem kizárólag a hangszórók hangját halljuk vissza a felvételeken. Visszhangtól és torzításoktól mentesen. Bővebben……

Szerző: Robi | Közzétéve: telt el a közzététel óta
perfect acoustic akusztikai diffuzor

Akusztikai diffúzor a letisztult hangzásért

Akusztikai diffúzor a letisztult hangzásért.Akusztikai diffúzorokról!Mi az akusztikai diffúzor szerepe?
Sokat foglalkoztunk már a mély hangok kezelésével és a visszhang csillapításával. Valóban ezek a leggyakoribb akusztikai gondok, ám hiába várjuk a tökéletes hangzás elérését, ha kizárólag ezekre koncentrálunk. Az akusztikai kezelésben a diffúzoroknak is nagyon fontos szerepe van, bizonyos problémákat csak a diffúzorok segítségével tudjuk megoldani.
A két leggyakoribb akusztikai probléma, amelyekkel hozzánk fordulnak

Szerző: Robi | Közzétéve: telt el a közzététel óta
gitáros akusztikai panel

Akusztikai panel, a nélkülözhetetlen láncszem

Akusztikai panel, a nélkülözhetetlen láncszem.Mi az akusztikai panel?
Az akusztikai panelekkel a helyiség akusztikáját tudjuk javítani. A panelek olyan speciális anyagból és kialakítással készülnek, ami által képesek a nem kívánatos hangokat a szobában csökkenteni vagy megszüntetni.

Milyen hangokat csillapítanak az akusztikai panelek?
Az akusztikai panelek alkalmazására elsősorban akkor kerül sor, ha az iroda, stúdió, házimozi rendszer vagy hifi berendezés hangját visszaverődő hangok vagy visszhang zavarja meg.

Szerző: Robi | Közzétéve: telt el a közzététel óta
A méltatlanul elhanyagolt iroda akusztika.

Iroda akusztika, a nyugodt munkáért

Iroda akusztika, a nyugodt munkáért.A méltatlanul elhanyagolt iroda akusztika.
A munkahelyi ergonómia kapcsán először talán a jól beállított szék, a megfelelő monitor magasság, az optimális fényviszonyok vagy hőmérséklet jutnak eszünkbe. Pedig fontos része a méltatlanul elhanyagolt, ám annál fontosabb zajcsökkentés is. Erre kínál megoldást az iroda akusztika.

Kevesebb betegszabadság, jobb teljesítmény iroda akusztikával!
Tudományos kisérletek kimutatták, hogy a hatékony munkavégzés feltétele a visszhangoktól, zengésektől és túlzajoktól mentes munkakörnyezet.

Szerző: Robi | Közzétéve: telt el a közzététel óta
Szoba Akusztika, hogy ne csak a szobát halljuk

Szoba Akusztika, hogy ne csak a szobát halljuk

Szoba Akusztika, hogy ne csak a szobát halljuk.A szoba akusztika jelentősége
Vajon miért fontos a szoba akusztika? Emlékezzünk arra, amikor új otthonunkba beköltözve, az üres szobák falai közt a párbeszédünk hangja is visszhangzott. Az idő elteltével, ahogy a bútorok, függönyök, polcok és képek elfoglalták végleges helyüket, a szoba akusztikája is megváltozott.

A szoba akusztika jelentőségét tehát a hétköznapi beszélgetések során is megtapasztaljuk, ám mindez felértékelődik, ha a lakásban moziszobát, a nappaliban házimozi rendszert vagy hifi berendezést is üzemeltetünk.

Szerző: Robi | Közzétéve: telt el a közzététel óta
hangelnyelő panel

Hangelnyelő panel – membrán, “a mély gyilkos”

Hangelnyelő panel: Hangelnyelő panel-membrán
A basszus csapda, vagy mély hangelnyelő membrán panel nélkülözhetetlen a tiszta hangzás eléréséhez. Segítségével a megfelelő akusztika kialakításának legfontosabb és egyben legnehezebb feladatát tudjuk megvalósítani: a mély hangok csillapítását.

Miért jó választás a Perfect Akusztika által készített hangelnyelő panel-membrán?
Szakértelemmel és tapasztalattal!
A magasszintű szakmai felkészültség mellett termékeink tervezése és előállítása során az elmúlt évek tapasztalatait is felhasználjuk.

Szerző: Robi | Közzétéve: telt el a közzététel óta