Leteszteltük az UE Wonderboom 2 bluetooth hangszórót!

Az Ultimate Ears egy amerikai fülhallgató és hangszóró gyártó az Egyesült Államokban. Mindy és Jerry Harvey 1995-ben alapította a vállalatot. 2008 augusztusában az Ultimate Ears -t felvásárolta a Logitech.

UE Wonderboom 2 áttekintés

UE Wonderboom 2-hangszóró-teszt

A nyár a szabadság és az utazás időszaka, és ilyenkor jól jön egy jó hangminőséggel rendelkező, strapabíró hordozható, bluetooth hangszóró, ami nem megy tönkre pár csepp víztől, vagy a portól, és a kisebb ütéseknek is képes ellenállni. Fontos, hogy viszonylag könnyű legyen és a kompakt méretű, annak érdekében, hogy egy kisebb táskában is elférjen.

A Wonderboom egy kicsit hasonlít a sima UE Megaboom 3 -ra – valamivel szélesebb, de sokkal rövidebb. A második generációs modell csak egy kicsivel nagyobb, mint az eredeti Wonderboom. A súlya majdnem kétszerese a JBL Clipnek, de ez nem azt jelenti, hogy nehéz lenne.

A készülék tetején találhatók az áramellátás és a Bluetooth párosítás gombjai, valamint egy textilből készült hurok, amellyel felakaszthatjuk a hangszórót vagy hordozhatjuk. A Wonderboom 2 tetején egy plusz gombot is találunk középen, amely lehetővé teszi a lejátszás vezérlését. Nyomjuk meg ezt a gombot egyszer a szám lejátszásához vagy szüneteltetéséhez, és kétszer az előre lépéshez. A hangerőt a hangszóró oldalán található nagy + és – gombokkal állíthatjuk be.

UE_Wboom-2-microUSB-csatlakozások

A töltéshez szükséges microUSB port a fedél alatt, az hangszóró alján található. A Wonderboom nem tartalmaz portot a vezetékes kapcsolatokhoz.

Teljesítmény

A Wonderboom meglepően telt hangot ad egy kis hangszóróhoz képest, igazán mély és magas hangokkal. Kicsit több basszust kínál, mint az első generációs modell. Ez az egyik legjobb hangzású hordozható hangszóró, amit ezen az áron kaphatunk, habár a JBL Flip 4 vagy 5 hangminőségben némileg jobb – főleg azért, mert a Flip nagyobb, ami lehetővé teszi, hogy szélesebb hangteret hozzon létre.

Tesztelés

Egy kisebb szobában és kültéren is próbára tettük a Wonderboom 2-t. A szobában nemrégen akusztikai kezelést végeztünk, a falakon dupla bőrmembrános hangelnyelő panelek, és a padlóra helyezett Cube bass trap csapdák gondoskodnak a megfelelő hangzásról. A falakra kerültek még Art diffúzorok is, így a hangok egyenletes szétszórása is biztosított.

A Topic/ Bebe Rexha Chain My Heart című dalát hallgatva, a Wonderboom 2 -n a basszusok optimális mélységgel szólaltak meg, a vokál pedig tiszta és könnyen hallható volt. A közép és a magas tartományok is meglepően élénkek és tiszták voltak, egyik sem került zavaró túlsúlyba.

A Wonderboom lenyűgöző erővel rendelkezik kültéren, például a medence mellett is. A hangszóró alján található az Outdoor Boost gomb, amely zajos környezetben még nagyobbra növeli a hangerőt. Minden gomb membrán típusú a vízállóság érdekében. Ha megnyomjuk a a kültéri Boost gombot az alján, az majdnem 100 decibel hangerőre képes, de enélkül is 94 decibel hangerőt produkál. De azt azért meg kell jegyeznünk, hogy maximális hangerőn torzulást tapasztaltunk, és 85 decibel körül sokkal jobban hangzott.

wonderboom 2-vízálló

A Wonderboom 2 IPX67 besorolással rendelkezik, ami azt jelenti, hogy akár 30 percre is víz alá meríthető. 5 percre a medence vizébe merítettük, és gond nélkül játszott tovább. Ezenfelül még porálló is. A hangszórót többször is leejthetjük, anélkül, hogy komolyabban megsérülne, így ez egy olyan hangszóró, amit tényleg mindenhová magunkkal vihetünk, akár túrázni megyünk, vagy akár a medencénél lazulunk.

Az UE szerint a Wonderboom 2 teljes töltéssel 13 órán keresztül működik. Az akkumulátor állapotáról azonban elég nehézkes információt szerezni. A hangerő gombokat egyszerre fel és le kell nyomni, és a hangszóró a három szint egyikének megfelelő hangot játszik le: magas, közepes vagy alacsony, ezzel jelezve az akkumulátor töltöttségi állapotát. Jobb lett volna egy vizuális kijelző, mint sok más Bluetooth hangszóró esetében. Ha azonban az Outdoor Boost módban használjuk folyamatosan, akkor az akkumulátor működési ideje a felére csökken.

A Wonderboom 2 gyorsan párosítható volt az iPhone telefonnal. Megfelelő térerővel rendelkezett, még több falon keresztül is fenntartotta a kapcsolatot a telefon és a hangszóró között. Okos beállításokat sajnos nem kínál az UE, így nincs mód a hang beállításaira.

Két Wonderboom -ot is párosíthatunk, ha a hangszórók tetején lévő középső gombot 3 másodpercig, de sajnos kizárólag két Wonderboom hangszórót párosíthatunk össze, a gyártó más modelljeivel nem lehet összecsatlakoztatni a Wonderboom 2-t.

A Wonderboom 2, a körbefutó rácsának köszönhetően 360 fokos hanggal büszkélkedhet, ami azt jelenti, hogy ugyanazt a hangminőséget kapjuk, akkor is, ha a hangszóróval szemben vagyunk.

Ítélet
wonderboom 2-színek

Ha olyan hordozható Bluetooth hangszórót keresünk, amely elég kicsi ahhoz, hogy könnyedén magunkkal vihessük szinte bárhová, és ugyanakkor jó hangzásra vágyunk, a Wonderboom kielégíti a felhasználók legtöbb igényét. Jó mélyhangokkal rendelkezik egy kis hangszóróhoz képest. A Wonderboom árban, méretben és hangminőségben előkelő helyet foglal el a hordozható Bluetooth hangszórók rangsorában. Az UE Wonderboom 2 egy fantasztikus, masszív és vízálló hangszóró, amelynek kis mérete abszolút nem jelent gyenge hangot, mivel a hangszóró rendkívül hangos és remekül szól. Bár nem ér fel a nagyobb hangszórók, például az UE Boom 3 vagy a Bose SoundLink Revolve basszushangjához, a továbbfejlesztett basszus melegséget és intenzitást kölcsönöz a zenének, ami a korábbi modellnél hiányzott. Elvárható lenne, hogy a hangszóró USB-C töltéssel érkezzen, de sajnos az Ultimate Ears ezt kihagyta, ahogy az okos funkciókat is.

Írta: Polgár Róbert

Similar Posts