Mennyezeti függesztett panel

(1 vásárlói értékelés)

23 539 Ft27 622 Ft Bruttó

 • Méret: 104x64x6cm
 • Súly 5kg

Csak függőlegesen lefele lógatva használandó. Ha a mennyezetre szeretné vízszintesen rakni  akkor a szélessávú panelt ajánlom.

Minél többet raksz egy dobozba, annál olcsóbb lesz a csomagolás, ha szállítással kéred.

 Ft
Kérdése van? 1 órán belül válaszolunk!
Munkanapokon 07:00-15:10 között.

info@perfectacoustic.co.uk

 • Check Mark A PANELEK ÉS SZŐNYEGEK GYÁRTÁSI IDEJE EGY HÉT, A FÜGGÖNYÖKÉ KÉT HÉT.
Cikkszám: 344 Kategória: Címke:
MPN: 344
Márka:Perfect Acoustic

Leírás

“Ingyenes”Online akusztikai mérés megrendelését itt tudod megtenni!

Mérés 6500Ft- de ha vásárolsz, utána levonjuk a termék összegéből! Így biztosan azt fogod rendelni amire szükséged van!

Ingyenes szövet minta rendelés Itt.

 

Mennyezeti függesztett szélessávú panel:

Tulajdonságok:

 • Méret: 104x64x6cm
 • Súly 5kg
 • 90kg/m3 akusztikai gyapot hangelnyelő béléssel (egészségre ártalmatlan).
 • Kérhető extra sűrűségű 80kg/m3 Elitexa akusztikai szivaccsal (plusz költség)
 • Kemény fa szerkezet biztosítja a hosszú élettartalmat.
 • Kívűl sűrű akusztikai selyem véd a kiporzástól.
 • Előre kifúrt furatokkal a csavar elhelyezésére.
 • A panel oldalain nem látszik az anyagtűzés és összeillesztés. Csak a panel tetején, a felfüggesztett résznél van rögzítve az akusztikai selyem.

Színválaszték:

Szövet színek
Szövet színek

Akár mintás pamut anyaggal is kérhető:

A mennyezetre, általában 2-féle hangelnyelő panel elhelyezési módot különböztetünk meg.

Az egyik elhelyezési mód, hogy vízszintesen fektetett pozícióban rögzítjük a szimpla szélessávú akusztikai paneleket a mennyezethez. A mennyezetek akusztikai kezelése elengedhetetlen az ideális hangzás elérése érdekében!

Az alábbi képeken ezt az elhelyezési módot láthatjuk:

A teremakusztikában alkalmazható mennyezeti panelek másik elhelyezési módja:

Függőlegesen lelógatva

Ezt az elhelyezési megoldást leggyakrabban irodaakusztikai kezelésnél, vagy nagy területű csarnokokban, gyárakban alkalmazzuk. Ennek az elhelyezési módnak a legfőbb előnye az, hogy nagy mennyiségű akusztikai panelt helyezhetünk el egymás mellé, így még hatékonyabb hangelnyelést érhetünk el. Ezért, a mennyezeti panelek oldalát csavarokkal szereltük fel.

A mennyezeti panelek megfelelő elhelyezése

A mennyezeti panelek tetején előre kifúrt lyukak találhatóak, így rendkívül egyszerűen rögzíthetőek, csavarok, vagy kampók segítségével . Álmennyezetbe is beilleszthetők, de akár álmennyezet helyett is alkalmazhatóak.(álmennyezet csak olyan helyiségben alakítható ki, ahol a belmagasság megfelelő ) Függőlegesen, vagy vízszintesen felfüggesztve is jól mutatnak, dekoratív kiegészítői bármilyen belső térnek. Könnyű súlyukból adódóan felhelyezésük egyáltalán nem igényel szaktudást, bárki könnyedén fel tudja szerelni. Többféle típusból és méretből válogathatnak megrendelőink. A panelek típusának és az adott helyiség méretéhez megfelelő mennyiségének meghatározását helyszíni vagy online akusztikai mérés segíti. Mélyhangelnyelő, diffúzor és szélessávú panelek széles választéka áll vásárlóink rendelkezésére. A panelek ideális mennyisége függ a szoba méretétől, formájától, a padló és a mennyezet közötti távolságtól. Ha kérdése, vagy gondja van a panelek rögzítésével kapcsolatban, mi nagyon szívesen ingyen segítünk, bátran forduljon hozzánk!

 • Minden termékünket rendszeresen teszteljük, bármilyen méretben és mennyiségben elkészítjük.
 • Paneljeink a piacon a legnagyobb abszorbációs(elnyelő) tulajdonsággal rendelkeznek.
 • Termékeinknél nincs elavulási idő, hosszú évek elteltével is megőrzik szépségüket, hatékony funkcióikat.
 • A megrendeléstől számított 1-2 héten belül elkészítjük a termékeket, bármilyen méretben és mennyiségben.
 • Kizárólag prémium alapanyagokat használunk termékeink előállításához, amelyek hatékony hangelnyelő és diffúz képességgel bírnak.
 • Termékeink egyszerűen tisztíthatóak, nedves törlőronggyal áttörölhetőek.
 • Erős, dedikált, fóliával bélelt kartondobozokba csomagoljuk a megrendelt paneleket, hogy a szállítás alatt ne sérüljenek.
 • Megrendelt termékeink szállítását a DHL szállítócég végzi, Magyarországon pedig a 24H futárcég .
 • Az egyedi méreteket és ötleteket is megvalósítjuk. Kérjük, e-mailben írjon nekünk!
 • Az egyedi megrendelések alapján elkészült termékeket nem áll módunkban visszavenni! Kérjük, ezt vegye figyelembe a megrendeléseknél!
 • Mielőtt belekezdene egy adott helyiség akusztikai kezelésébe, érdemes helyszíni vagy 95 %-os pontosságú online akusztikai mérést végeztetni. A Perfect Acoustic ebben is a vevők rendelkezésére áll. Forduljon hozzánk, bizalommal,  ingyen tanácsadást nyújtunk!
 • Ha a szállítással, termékekkel kapcsolatban kérdése van, írjon ügyfélszolgálatunknak!

Miért fontos az akusztika?

Az ideális akusztika csak úgy hozható létre egy stúdióban vagy moziszobában, ha a leggyakrabban előforduló akusztikai problémákat kiküszöböljük. Az egyik legnagyobb gondot az állóhullámok, interferenciák okozzák. Állóhullámok akkor keletkeznek, ha azonos helyen két egyforma hullámhosszú hullám egymással ellentétes irányban halad át. Két különböző tulajdonságú közeg határfelületén egy hullám visszaverődik és saját magával találkozik, interferenciát hoz létre. A kontrolálatlan visszaverődések tönkreteszik a hangzást. A felületek szerkezete, anyaga, mérete és alakja is befolyásolja a visszaverődések mértékét, hatását. Minden tárgy, lakberendezési elem hangelnyelő és egyben diffúz-visszaverő-felület, de leginkább csak a magas hangokkal képesek megbirkózni. A mélyebb tartományok kezeléséhez olyan szerkezetű és anyagú elemekre van szükség, melyek hatékony hangelnyelő és egyenletes szétszóró tulajdonságokkal rendelkeznek. Ne is vesztegessük az időt, pénzt és energiát házilag összebarkácsolt, olcsó és gyenge minőségű panelekre, mert szinte biztos, hogy csalódni fogunk! Az akusztika is egy szakma, szakembert bízzunk meg a helyiség vizsgálatával, fogadjuk meg tanácsait. (Sajnos több internetes fórumon is jelen vannak a magukat„mindenhez értő” profiknak képzelő kommentelők, akik téves információkkal, a gyakorlatban haszontalannak bizonyuló ötleteket, tippeket adnak a laikusoknak. )

Mire képesek a diffúzorok?

Diffúz felület szinte minden tárgy, de a sík, kemény felületek a hangokat koncentráltan egy , azonos irányba veri vissza. A diffúzor panelek szabálytalan felülete a teljes sávszélességben, egyenletesen, harmónikusan szórja szét a hangokat, ezáltal teresebb, tisztább hangzás alakul ki. Hiába szerezzük be a legújabb, legjobb minőségű hifi berendezéseket, azok csak megfelelő akusztika mellett tudják a várt eredményt nyújtani. Ne keverjük össze a hőszigetelő anyagokat a hangszigetelő, illetve hangelnyelő anyagokkal! Ha egy szobában hőszigetelő paneleket alkalmaztak, azok nem biztos, hogy a hangok kezelésében is helyt állnak.

A plafonon vagyok!

A falak és a mennyezet nagy kiterjedésű, sík és kemény felületek, melyek mentén gyakran jönnek létre állóhullámok. Sokan helyeznek a falakra hangelnyelő és diffúzor paneleket, de a mennyezetről sok esetben elfelejtkeznek, pedig mindenképpen javasolt ide is akusztikai paneleket elhelyezni. A paneleket magas minőségű, nagy sűrűségű, rugalmas szerkezetű alapanyagokból kézzel készítjük. A merev faszerkezetben akusztikai gyapot található, mely teljesen ártalmatlan az egészségre. Az általános szivacs, ami 20-30kg/m3 sűrűségű, nem képes elnyelni a mély hangokat. Kínálatunkban elérhető extra nagy sűrűségű, 80kg/m3-es Elitexa hangelnyelő szivacs, ez az extra nagy sűrűségéből adódóan  képes elnyelni a mély hangokat is. A kiporzásgátló, nagy szakítószilárdságú akusztikai selyem borítás 16 féle színben áll a megrendelők rendelkezésére.

Akusztikai anyagok

A cellás szerkezetű hungarocell és egyéb műanyag szivacsok nem képesek a mélyebb hangok elnyelésére, az utózengés csökkentésére. A gipszkarton önmagában még nem elegendő. Az ideális akusztikus anyagokra jellemző a nagy testsűrűség, a rugalmas, lyukacsos, szálas vagy porózus szerkezet. A keményfák, a speciálisan akusztikai célokra kifejlesztett, sűrű szövésű textíliák(akusztikai selyem és műbőr) hatékony hangelnyelő tulajdonságúak. Minél nagyobb egy anyag testsűrűsége, annál jobb mély hangelnyelő képességű.

Stúdiók, házimozik akusztikájának javítása

Az ingatlanok építésekor ritkán tartják szem előtt az akusztikai szempontokat. Ezért általában utólagosan kell javítani a térhangzást, mivel a hétköznapi építőanyagok nagyon rossz hangelnyelő, illetve zajcsökkentő tulajdonságúak. A hangfelvevő stúdiók esetében alapvető a tökéletes akusztika a hanganyag rögzítésekor, hiszen csak így érhetjük el a várt eredményt. Utólagos beállításokkal csak részben lehet kijavítani a felvétel hibáit. A mennyezeteken elhelyezett panelek óriási segítséget jelentenek az interferencia kezelésében. Minőségi javulást tapasztalható már néhány panel alkalmazásával is.

Az ártalmas irodai zajok csökkentése: a cél-nyugodtabb, produktívabb munkakörnyezet!

Iroda akusztika:
Egyre elterjedtebbek napjainkban az egyterű irodák. Számos előnyük mellett azonban hátrányuk is van. A közös térben együtt dolgozó kollégák, a számítógépek, fénymásolók, faxok és telefonok zaja állandóan jelen van. Az emberi fül nem képes kizárni a nem kívánatos hangokat, minden zajt, hangot érzékel. A folyamatos háttérzajok következtében romlik a memória és a teljesítmény. A falakra és a mennyezetekre elhelyezett panelek javítják a munkahelyek akusztikáját, csökkentik a zavaró zajokat, ezáltal hatékonyabb, produktívabb lesz a munkavégzés, a nyugodt környezetben a hangulat is kellemesebbé válik, a kreatív gondolatok és ötletek is könnyebben születnek meg. Az elkülönített tárgyalótermekben általában fontos megbeszélések zajlanak, ahol a felek az elhangzottakat nem mindig szeretnék megosztani a tárgyalótermen kívüli személyekkel. Az ilyen típusú helyiség hangszigetelése szintén alapvető.

Társasházak, panelházak hangszigetelése

Az emeletes társasházak, illetve lakótelepi otthonok lakói nemcsak a lakáson kívül érkező zajokat kénytelenek elviselni, sajnos gyakran okoznak gondot és bosszúságot a felettünk lakó szomszédok által keltett zajok, kellemetlen hangok. A beton vagy tégla továbbítja a hangokat, ami bizony konfliktushoz, rossz viszonyhoz is vezethet. A felülről érkező lépéshangok szűrésére is ajánlott mennyezeti akusztikai panelek beszerzése, mivel ezek az elemek zajcsökkentőként is remekül működnek. Gyakorlatilag többfunkciós termékről beszélhetünk, hiszen optimális térhangzás mellett a zenehallgatás vagy filmnézés is élvezetes, ugyanakkor a plafonon átszűrődő hangokat is gátolja.

Mi történik a hanggal a hangelnyelés során?

A hangenergia hőenergiává alakul át a hangelnyelés során. A hangelnyelést, a hangelnyelési tényezővel jellemzik. A mértékegysége „a”. A különböző anyagok hangelnyelő képességének mérésekor, az „a” értéknek minél kevesebbnek kell lennie-annál hatékonyabban nyeli el az a bizonyos anyag a hangokat.

A zajok hatásai szervezetünkre

Talán sokan nem is gondolnák, hogy a hosszabb időn át tartósan fennálló zajok milyen komoly hatással vannak az egészségünkre, hangulatunkra, teljesítményünkre. Tudományos és orvosi kutatásokkal bebizonyosodott, hogy pszichés és fizikai károkat is okozhatnak a bántó hangok. Korunk modern pestisének is nevezik a zajártalmat. Szív és idegrendszeri betegségek is kialakulhatnak tartósan zajos környezetben. Ezért is nagyon fontos a zajok kiszűrése.

Mi a baj a mély hangokkal?

Basszushangok nélkül nem az igazi a hangzás. De a túl sok mély hang sem kedvező. A falak, mennyezetek mentén gyülemlik fel a legtöbb mély hang. A sík felületek között ide-oda pattannak a hangok, visszhangokat keltve. Ezek a visszhangok jelentős mértékben leronthatják a hangélményt. A nagy kiterjedésű, üres mennyezeti felületeknél szabadon áramlanak a hangok, ezért is szükséges a plafonok akusztikai kezelése, anélkül, hogy túlcsillapítás keletkezne.

A túlcsillapítás elkerülésének módja
A mély hangokat kordában kell tartani, de arra vigyázni kell, hogy ne vigyük túlzásba. A túlcsillapítás nem szerencsés, hiszen a hangzást kedvezőtlenül befolyásolja. A diffúzoros panelek matematikai pontossággal végzett számítások alapján készülnek, egyenetlen felületük eltérő szögekben verik vissza a hangokat, egyensúlyt teremtve a hangzásban.

Oktatási intézmények akusztikájának fontossága

mennyezteti akusztikai panel (3)

A tantermekben, egyetemi előadótermekben és konferenciatermekben a helytelen akusztika rontja a beszédérthetőséget, a tanár,vagy az előadó és a diákok, a hallgatóság közötti kommunikációt. Az oktatási intézményekben általában nagy az utózengési idő és a hangok nem tiszták, emiatt hangosabban beszélnek a diákok és a tanárok, ami a hangnyomás szintjének növekedését eredményezi. A folyamatos zaj és az erős koncentrálás következtében hamar fáradtság, kimerültség jelentkezik. A falakra és a mennyezetre helyezett akusztikai panelek megoldást jelentenek ezekre a problémákra.

Egyéb felhasználási területek

Koncerttermekben, színházakban, sportcsarnokokban, éttermekben, szórakozóhelyeken is jó szolgálatot tesznek a mennyezetei akusztikus panelek. Több zenés, illetve éjszakai szórakozóhely, lakóházak alagsorában vagy pinceszintjében található. A lakók számára sokszor zavaró az otthonukba felszűrődő hangos zene vagy mulatozás hangja. Mennyezeti panelekkel egyrészt tompíthatják a mások pihenését és nyugalmát megbolygató zajokat, másrészt a helyiségek akusztikája is sokat javul. A sportcsarnokok, tornatermek gyakran visszhangosak, így minden hang, például a labda pattogása is bántó lehet a fülünknek, idegességet, fejfájást is okozhat, ezért mindenképpen akusztikai javítást igényelnek az ilyen típusú helyszínek is.

 

A szállítással, termékekkel, fizetéssel kapcsolatos információkért, kérjük, figyelmesen olvassa el az ÁFSZ-t!

Ez a termék egyedi gyártású terméknek minősül. A termék nincsen készleten, csak megrendelésre készül el. Erre tekintettel a sikeres fizetést követően a megrendelés módosítására vagy lemondására (elállásra) nincs lehetőség. Elkészítési idő előreláthatólag/általában 2 hét, de a várható elkészülés időpontjáról a megrendelést követően tájékoztatást küldünk.
Termékeket +-1cm eltéréssel tudjuk elkészíteni.
2 különböző megrendelés között lehetnek szín eltérések, még ha ugyan azt a színt is rendelte.

További információk

Tömeg N/A
Színek

1 fehér szín többe kerül, 2 törtfehér szín többe kerül, 25, 30, 31, 33, 34, 36, 46, 5, 52, 53, 55, 62, 69, 8, mintás színt lent választom ki

Méretek

104x64x6cm Csomagolás nélkül, személyes átvétel, 1db 104x64x6cm Egybecsomagolva, szállítással

Mennyezeti függesztett panel termékről 1 értékelés

 1. Mejkli Imre

  Sokáig nem akartam tenni a mennyezetre paneleket,de átgondoltam és tettem fel négyet belőlük. (lehet,hogy teszek még) Amikor elhosztam Robi azt mondta,hogy többet fog érni mint az összes eddigi panel amiket már eddig felraktam. Igaza lett! Döbbenet amit hozott a hangképben. Tiszta mint a kristály,minden hang a helyén. Eddig nem hallott hangok kerültek elő. Minden forintját megérte!!

Mondd el a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Az ügyfelek kérdései és válaszai

There are no questions yet. Be the first to ask a question about this product.

Send me a notification for each new answer.