flag flag flag flag flag flag flag flag flag flag flag

Akusztikai mérés

Akusztikai mérés csomagok

akusztikai mérés

Annak érdekében, hogy Ön biztosan csak azokat az akusztikai paneleket rendelje meg, amelyekre valóban szüksége van a tökéletes hangélmény eléréséhez, a vásárlás előtt akusztikai tervezést vagy mérést végzünk. Ezt több módon is meg tudjuk valósítani.

Online akusztikai tervezés

Első körben mindenkinek ezt a csomagot ajánlom.

A legkedvezőbb áru csomagunk.
Nincs kiszállási díj.
A távolság nem akadály.

Online akusztikai tervezés díja: 6500 Ft (Bruttó)

Alap akusztikai mérés

Helyszíni akusztikai mérés.
Részletesebb elemzés.
Lehetőség az egyéni megoldások, igények egyeztetésére.

Alap akusztikai mérés díja: 40.000 Ft Nettó + kiszállási díj (max 1óra)

A kiszállási díj minden csomag esetében egységesen Nettó 250 Ft/km , a megtett utat oda-vissza, Szigethalomról számolva.

Prémium akusztikai mérés

Akusztikai mérés, az akusztikai elemek kipróbálhatók és megvásárolhatók a helyszínen.
A csomag az alábbi szolgáltatásokat tartalmazza:
a helyiség adottságainak helyszíni felmérése,
akusztikai tervezés,
akusztikai mérés, a tervezés alapján elhelyezett akusztikai elemekkel berendezett helyiségben.
Az akusztikai elemekkel elérhető hangzás így előre hallható.

Prémium akusztikai mérés díja: 70.000 Ft az első 2 óra, ezt követően minden megkezdett óra + 40.000 Ft, érkezéstől a panelek bepakolásáig + kiszállási díj.
A kiszállási díj minden csomag esetében egységesen 250 Ft/km, a megtett utat oda-vissza, Szigethalomról számolva.

Ebben az esetben max 13 panelt tudunk magunkkal vinni.

Dob teszt Mint minden akusztikai mérés előtt egy teszt zene sorozattal kezdem, hogy fel tudjam mérni füllel is a problémákat .Ez a kedvenc mély hang tesztelésre kifejlesztett zeném: Ajánlom mindenki figyelmébe! Ha hallgatás közben búgó, morgó mélyeket vesztek észre, akkor a szoba utózengése 200Hz alatt nem tud megfelelő gyorsasággal lenyugodni, ezért egy folyamatos morgást fogtok hallani. Másik probléma amit ilyenkor észre fogtok venni ha nincs megfelelő dinamikájú dob.Csak egy lagymatag puffogást hallotok.Ebben az esetben hatalmas beszakadás lesz 150Hz alatt .Legrosszabb amikor ez a kettő párosul.

Kinek, melyik csomagot ajánljuk?

Gyakran felmerülő kérdés, hogy melyik csomagot, kinek javasoljuk. Érdemes-e mindjárt a nagyobb csomagot választani, vagy elég lehet egy kisebb is?
Az akusztikai felszereltség alapvetően a hangzás iránti érdeklődésünk – szenvedélyünk – mértékétől és pénztárcánktól függ. Aki bizonytalan, még csak most ismerkedik ezzel a területtel, frissen vásárolta meg az új házimozirendszert és szeretne jobb hangzást elérni, vagy kíváncsi, hogy mit lehet a régebbi készülékből még kihozni, esetleg egy konkrét akusztikai problémára kér tőlünk megoldást, számára az online vagy alap csomagokat szoktuk ajánlani.
Az akusztika azonban az érdeklődőknél rendszerint függőséget okoz, így a tapasztalat szerint idővel többen is visszatérő vásárlóinkká válnak. 
A prémium akusztikai mérést azok számára szoktuk javasolni, akik előtt már jól ismert az akusztika jelentősége és készek megtenni a következő lépést az álomhang eléréséhez. Azoknak, akik a tökéletes hangzás érdekében készek megvásárolni és elhelyezni a megfelelő mennyiségű akusztikai panelt.

Online akusztikai tervezés

Az alábbi esetekben érdemes az online akusztikai tervezés csomagunkat választani:
– ha az Ön stúdiója, házimozi szobája vagy nappalija tőlünk nagyobb távolságra található,
– ha Ön érdeklődik az akusztikai iránt, az audiorendszer kiépítése már folyamatban van, és az eszközök beszerzésével párhuzamosan néhány hangszigetelő panelt is szeretne.

Az online akusztikai tervezés csomag megrendeléséhez kérjük, küldje el nekünk a perfectacoustic.com@gmail.com e-mail címre az arról a helyiségről készült fényképeket, ahol az akusztikai elemeket el szeretné helyezni.

A fényképeken lehetőleg faltól falig legyen látható a helyiség. A szoba minden oldaláról készüljön fénykép, benne a bútorok és egyéb lakberendezései tárgyak a szokásos módon legyenek elhelyezve. Így ezek figyelembe vételével tudjuk megtervezni és berajzolni a szükséges paneleket.

A fényképeken kívül az alábbi adatokra van szükségünk a tervezéshez:
a szoba méretei: magasság, szélesség, hosszúság,
a falak típusai – milyen anyagból, pl.: gipszkarton, tégla, beton készültek,
tervrajzot nem kérünk.

Az adatok alapján és a fényképen látható információkból, számítógépes program segítségével kiszámoljuk a szükséges hangnyelők és diffúzorok mennyiségét.

Az online tervezés eredményéről, az akusztikai elemek elhelyezéséről írásban vázlatot küldünk, telefonon részletes magyarázatot adunk. Javaslatot teszünk az ajánlott hangfalak, a hallgatói pozíció és a bútorok elrendezésére is.

Alap akusztikai mérés

Alap akusztikai mérés

Az akusztikai mérés a helyszínen történik. Részletesen fel tudjuk mérni a helyiség adottságait, az elrendezést, a falak típusait. Olyan lényeges adatokat is mérni tudunk, mint például az utózengési idő, lecsengés vagy a hangfalak hangnyomás értéke.
A felmérést követően a helyszínen kiszámoljuk, hogy milyen típusú és mennyi akusztikai panelre van szükség ahhoz, hogy a meglévő audiorendszer teljesítményéből és a helyiség adottságaiból, az akusztikai elemek segítségével a lehető legjobb hangélményt kihozzuk.
A helyszínen lehetőség van az egyéni elképzelések – a panelek színe, anyaga vagy rejtett megoldások – egyeztetésére.

Az alap akusztikai mérés általában – a helyiség adottságától is függően – 1 órát vesz igénybe.

Az alap akusztikai mérés csomag megrendeléséhez kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot a perfectacoustic.com@gmail.com e-mail címen!

Prémium akusztikai mérés

Az akusztikai mérés a helyszínen történik, akusztikai panelekkel.
A mérés során tökéletesen fel tudjuk térképezni az akusztikai problémákat, és megoldást is tudunk adni. A helyszínen akusztikai panelekkel berendezve élesben tesztelhető a végeredmény.

A prémium akusztikai mérés általában – a helyiség akusztikájától függően – 2 órát vesz igénybe.

A prémium akusztikai mérés csomag megrendeléséhez kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot a perfectacoustic.com@gmail.com e-mail címen!
Az e-mailben kérjük, írja le a helyiség pontos méreteit – magasság, szélesség, hosszúság – és a falak típusait – gipszkarton, beton vagy tégla. Kérünk fényképeket, melyeken a helyiség lehetőleg faltól falig látható. A szoba minden oldaláról készüljön fénykép, benne a bútorok és egyéb lakberendezései tárgyak a szokásos módon legyenek elhelyezve.

A fényképek és az adatok segítségével még indulás előtt fel tudjuk térképezni és ki tudjuk számolni, hogy milyen mennyiségű és típusú panelokra lesz szükségünk. Ezeket a panelokat, a prémium akusztikai mérésre a megrendelővel egyeztetett időpontban kisteherautóval a helyszínre szállítjuk, és a szükséges elemekkel a helyiséget berendezzük.

Miben más a helyszíni akusztikai panelekkel történő mérés?

Kizárólag a prémium akusztikai mérés csomagnak része a helyszíni, élesben történő mérés, az akusztikai panelekkel berendezett helyiségben.

Miben más a helyszíni akusztikai panelekkel történő mérés?

Mit fogok hallani a helyszíni mérés során?

A prémium mérés során az előzetes tervek alapján berendezett helyiségben tudjuk teszelni, a megrendelő füle hallatára, hogy például ott, ahol ő a legtöbbször hallgatja a zenét, vagy nézi a képernyőt, milyen intenzitással és fázissal érkezik a visszavert hang – keletkezik-e utózengés, visszhang, ami egyéb olyan zavaró hanghatás, ami rontja a hangzás minőségét.

Ha megállapítottuk a helyiség akusztikai hibáit, és a mérések mellett kihoztuk belőle a maximumot, ekkor következik a legjobb rész: a hallgatódzás. A megrendelő ideális akusztikai körülmények között tudja meghallgatni szeretett rendszerét. Ilyenkor rendszerint folyamatos elégedett bólogatás és mosoly ül ki az arcokra.

Az eredmény persze mindig a helyszín adottságaitól is függ, ám megrendelőink általában így írják le az akusztikai kezeléssel elért változást:

„Hatalmas térérzet növekedés, letisztult hangzás.”
„Nagyon pontos hangszer pozícionálás.”
„Színpad, ami eddig előttünk volt egy síkban az most olyan, mintha körbe ölelne minket. Mintha ott ülnénk a zenészek között.”
„A mély hangok búgása megszűnt, előjöttek a részletes gyors és dinamikus mélyek.”
„Új hangokat és hangszereket fedezek fel, a már megszokott lemezeimen.”

Az eredmény persze mindig a helyszín adottságaitól is függ, ám megrendelőink általában így írják le az akusztikai kezeléssel elért változást

Meg kell vásárolnom a mérés során elhelyezett paneleket?

Az akusztikai elemek elhelyezésekor, folyamatosan mérjük a szoba akusztikáját. Ilyenkor a megrendelő figyelemmel tudja kísérni az akusztikai panelek hatékonyságát és a szoba hangzásának javulását. A mérés bármikor megállítható, hogy ha a megrendelő úgy gondolja, hogy elégedett az addig elért hangzás minőségével, több akusztikai panelt nem szeretne elhelyezni a helyiségben, vagy nem szeretné túllépni a szolgáltatás alapárában benne foglalt 2 órás időtartamot.

Ha azonnal szeretnénk élvezni a tökéletes hangzást, akkor érdemes egyben megvásárolni azokat az akusztikai paneleket, amelyekkel ezt az adott helyiségben elértük.
Természetesen kevesebb panel is megvásárolható egy alkalommal, a későbbiek során pedig tovább bővíthető a készlet. A kompromisszumos megoldás során fontossági sorrendben veszünk vissza a panelek mennyiségéből.

Fontos!

Ha a későbbiekben további akusztikai panelek vásárlása mellett dönt, akkor a helyszíni mérés során elért és hallható hangzást csak abban az esetben tudjuk garantálni, ha a Perfect Acoustic termékeit választja! Más gyártó paneljeivel teljesen más mérési eredmények születnének.

Mi az, amit nem tudunk megtenni a helyszínen?

Akusztikai mérés során egyedül a plafont nem tudjuk mérni, mivel kivitelezést, felszerelést nem tudunk vállalni. A mérés során a hangelnyelő paneleket oda állítjuk, ahol szükség van rájuk, így a leglényegesebb funkciót elérjük: a panelek elhelyezéséből adódó nyereséget mérni tudjuk.

Egyedi elképzeléseket is megvalósítunk?

A maximális hatékonyság mellett termékeink készítése során a külső megjelenést is fontosnak tartjuk. Egyedi panelek készítését, a lakás stílusához illeszkedő, a megrendelő ízlésének megfelelő igények teljesítését is vállaljuk. Az egyéni elképzeléseket kérjük, hogy a helyszíni mérés időpont egyeztetés előtt jelezze!

2 hozzászólás

Fifi · 2019.05.25. - 04:07

Üdvözlöm!
Debrecenbe is ki jönnek?

Robi · 2019.05.25. - 04:33

Üdvözlöm!
Természetesen oda is eltudunk menni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.