Mind a(z) 5 találat megjelenítve

Mi az a diffúzoros akusztikai panel?

Egy olyan classic akusztikai panel, amire egy diffúzor előlap van instalálva. A Perfect Acouistic pontos matematikai számítások alapján készülő előlapjainak segítségével, egy időben képes bizonyos
hangokat elnyelni, más hangokat pedig visszaverni.

akusztikai panelek falon és mennyezeten

De miért is előnyös ez a kettő az egyben
tulajdonság?

A diffúzoros akusztikai panel a szélessávú elemekhez képest több mély – 300Hz alatti – hangot, de kevesebb magas – 600Hz feletti – hangot nyel el. Így biztosítja, hogy a helyiségben a magas hangok ne legyenek túlcsillapítva. Az akusztikai panelre instalált diffúzor előlapnak köszönhetően pedig a hangok a réseken szabadabban mozognak, ezáltal visszaverő, szétszóró hatással is rendelkezik.

Miből készül a Perfect Acouistic diffúzoros akusztikai panel?

Az akusztikai panelt masszív tartás biztosító kemény fakeret nagy testsűrűségű, 90kg/m3 akusztikai gyapottal töltjük fel. Azért ilyen nagy sűrűséggel mert a mélyhangokat csak nagy sűrűségű, szálas elnyelő anyag, vagy pedig membrán tudja megfelelően csillapítani. (A szivacs, a hungarocell és az akusztikus hab alkalmatlan erre a célra!) Az általunk használt akusztikai gyapot egészségre ártalmatlan anyag, a maximális védelmet pedig a kiporzásgátló akusztikai selyem borítás garantálja. Erre kerül az általunk tervezett egyéni, sűrített fa diffúzor előlap. A könnyebb szerelhetőség érdekében az akusztikai panelek hátulját előre fúrt lyukakkal látjuk el.

Megjelenés és választható színek, minták:

Akusztikai paneljeink külső megjelenését az Ön elképzeléseihez és ízléséhez igazítjuk:

  • 16 féle színű akusztikai selyem bevonat
  • diffúzor előlapok több féle színnel és több féle mart mintával
    Ezek a kombinációjával akár több tucat variálható megjelenést választhat.

Akusztikai panelek Felhasználási területe:

Bármilyen helyiségben, ahol akusztikai kezelésre van szükség: stúdiókban, irodákban, hifi-mozi szobákban, nappalikban, bemutatótermekben.
Akusztikai paneljainkat nem szükséges a falra fúrni ,mert a méretükből, nagy súlyukból adódóan stabilan megállnak a lábukon. Ezáltal akár mobil akusztikai panelként is tudnak működni.

szoba akusztika.
szoba akusztika.

Csillapítsuk a mélyhangokat: 

Az optimális akusztika csak úgy hozható létre, ha a túlzott mennyiségben felgyülemlett mély hangokat csillapítjuk, a magasabb tartományokban lévő hangokat azonban nem károsítjuk. Ám ha túlcsillapítás következik be, a hangzást jelentősen leronthatja. A basszus hangokra szükség van, de mindenképpen törekedni kell a kiegyensúlyozott arányokra. A keményfa előlapon áthaladó basszus hangokat a lamellák rezegtetésével hatásosan csillapítja, 40-20000 Hz között.

Akusztikai panel diffúzor előlapja:

Az akusztikai panel diffúzor előlapon kis rések találhatók, ezeken keresztül a hangok szabadabban áramlanak. Így nem csupán visszaverik azokat, hanem kiegyensúlyozottabban vissza is sugározzák a térben. A falak, üvegfelületek egy irányban verik vissza a felületükre érkező hangokat, zavaró visszhangokat keltve.
A diffúzorok eltérő szögekben, minden irányban képesek a hangok szétszórására , a hangenergiát kisebb részekre bontva. A teljes sávszélességet lefedik, így elkerülhető a csörgő visszhangok, az utózengés problémája, valamint az állóhullámok kialakulása.

Szoba akusztika tervezése

Ha nem tudja hova milyen akusztikai panelt rakjon, kérjen online akusztikai mérést. A megfelelő elhelyezési pontjait online és helyszíni akusztikai méréssel lehet a legbiztosabban meghatározni.
Minden termékünk prémium minőségű alapanyagokból, kézzel készül, folyamatosan teszteljük őket.
A diffúzoros akusztikai panelek falra vagy plafonra is egyszerűen rögzíthetők. A hátoldaluk előre kifúrt lyukakkal rendelkeznek, de behajtható lábakkal is kérhetők, így akár a padlóra is állíthatók.
Elengedhetetlen elemei a házimoziknak, hangfelvevő stúdióknak vagy irodáknak az akusztika optimalizása érdekében.

Nagyon fontos, hogy hangfelvétel megfelelő akusztikával bíró stúdióban történjen, ellenkező esetben az utólag, egy másik helyiségben meghallgatott hanganyag teljesen másképp szólalhat meg- tönkretéve a zene élvezetét! Az irodákban inkább az akusztikai panelek zajcsökkentő tulajdonsága érvényesül. Munkavégzés közben rendkívül erőteljesen befolyásolják teljesítményünket és hangulatunkat környezetünk zajai. A kellemetlen zajok akár fejfájást is okozhatnak.