Mind a(z) 5 találat megjelenítve

hangelnyelő

Mély hangelnyelő membránok

A basszus csapda, vagy mély hangelnyelő membrán nélkülözhetetlen a tiszta hangzás eléréséhez. Segítségével a megfelelő akusztika kialakításának legfontosabb és egyben legnehezebb feladatát tudjuk megvalósítani: a mély hangok csillapítását.

Miért kell csillapítani a mély hangokat?

150Hz alatti mély hangok esetében megnő az utózengés ideje.

Miért kell csillapítani a mély hangokat

Gyakorlatban ez azt jelenti,hogy a helyiségben így nem a valós mennyiségű és minőségű mély hangokat halljuk,hanem a szoba hangját.A torz basszus tönkreteheti a hangélményt,sem a filmet,sem a zenét nem tudjuk teljességében élvezni.

Hogyan segítenek a mély hangelnyelő membránok?

Mély hangelnyelő membránokkal legfőképpen az utózengés csillapítás miatt dolgozunk. A mély hangelnyelő membrán olyan akusztikai elem, ami szűkebb frekvencia tartományon belül csökkenti a túlzó hanghullámokat.

Az akusztikai membránokkal  szemben – a szélessávú akusztikai panelek nem tudják elég hatásosan a sub-bass frekvenciát csillapítani – ezekben a tartományokban a membránok jelentősen nagyobb hatékonysággal nyelik el a mély hangokat. 

A speciális akusztikai elemek kiváló minőségű anyagok felhasználásával készülnek , a mély hangok csillapításához szükséges vastagságban.

A gondos megmunkálásnak és a pontos illesztésnek köszönhetően, a megfelelő akusztikai mérést és pontos beállítást követően sokkal tisztább, levegősebb, élethűbb és kellemesebb hangzást tudunk a segítségükkel elérni.

Miért nem jó megoldás az akusztikai szivacs,hab,hungaroccell?

A mély hangok hullámhossza nagyobb, mint a magas hangoké. A mély hangok elnyeléséhez ezért más típusú anyagból készült akusztikai panelekre van szükség.

A mély hangokat csak sűrű szálas nagy fajsúlyú akusztikai elnyelő anyaggal vagy pedig akusztikai hangolt membránnal lehet csillapítani.

Sokan esnek abba a hibába, hogy akusztikai szivaccsal teleragasztják a falukat, ám a várt hatás elmarad, sőt épp ellenkezőleg, a puha,könnyű ,lágy szerkezetű szivacs,hungarocell, akusztikai hab , a magasabb hangokat elnyeli, így még inkább felerősödnek a mély hangok, amiket eredetileg csillapítani szerettek volna.

szoba akusztika

Hogyan használjuk a mély hangelnyelő membránt?

⦁ Mély hangokat először a sarkokban kell csillapítani, majd az oldalfalakon – elsősorban a front oldalon – és a hallgatói pozíció mögött.
⦁ Lehetőség szerint a mély hangelnyelő membránokat ne rakjuk közvetlenül a falhoz, hanem tartsunk legalább 10 cm távolságot.
⦁ Ne feledkezzünk el a helyiség egyik legfontosabb részéről, a mennyezetről sem. Mivel ez a terület üres, az állóhullámok akadály nélkül terjedhetnek, ezáltal hatalmas kiemelést vagy beszakadást tudnak okozni a mély hang tartományokban.

Milyen helyiségekben használhatunk basszuscsapdát?

Csíkos akusztikai diffúzor

⦁ Hangelnyelő membrán stúdiókban ,mozi szobákban, hifiszobákban, esetleg nappalikban is használható.
⦁ Olyan esetekben, ahol más hangelnyelő panel már nem nyújt kellő csillapítást a mély tartományokban.
⦁ Olyan helyiségekben ahol a magas frekvenciák túl vannak csillapítva a mélyekkel szemben.

Ha csak egy dolgot szerez be, ez legyen az!

A tökéletes akusztikai hatás eléréséhez több panelre is szükség lehet. Ha a helyiség adottságai nem teszik lehetővé a megfelelő mennyiségű akusztikai panel elhelyezését, a mély hangelnyelő membránokat ilyen esetben is mindenképp használjuk.

A basszuscsapda segítségével Ön az alábbi előnyöket élvezheti:

⦁ Tisztább, egyenletesebb és élethűbb hangzás.
⦁ Tökéletes zajcsillapítás, csak a zenében-filmben lévő valós basszus fogja megtölteni a szobát.
⦁ Dekoratív kiegészítők nappalijába: a tökéletes hangzás mellett a külső megjelenésre is nagy hangsúlyt fektetünk. Minőségi anyagokkal – fa és bőr, műbőr, akusztikai selyem – dolgozunk, egyéni elképzeléséket – saját fotó, printelt design, egyedi méret – is megvalósítunk.

Miért jó választás a Perfect Akusztika által készített mély hangelnyelő membrán?

Szakértelemmel és tapasztalattal

A magasszintű szakmai felkészültség mellett termékeink tervezése és előállítása során az elmúlt évek tapasztalatait is felhasználjuk.

Maximális hatékonysággal
Egyedi technológiával készülő mély hangelnyelő membránjaink mai napig a piacra jutó legmagasabb hangelnyelő(abszorbációs) együtthatóval büszkélkedhet.

Speciálisan a sub-bass tartományt célzó mély hangelnyelő membránjaink készítése során az akusztikai hatékonyság mellett az esztétikus megjelenést is nagyon fontosnak tartjuk.

Az igényes megmunkálás és anyagválasztás mellett lényeges, hogy termékeink illeszkedjenek az Ön stúdiójának, nappalijának vagy a moziszoba stílusához.

Praktikus elhelyezés, könnyű elrendezés

Az akusztikai hatékonyság és az esztétikus megjelenés mellett a praktikus elhelyezésre is törekszünk.

– Mély hangelnyelő membránjaink a méreteikből és súlyukból adódóan nem csak falra szerelhetőek, hanem akár megállnak a “saját lábukon”is. Ezáltal mozgatható, mobil akusztikai panelként is működhetnek.

– Mély hangelnyelő membránjainkat előre kifúrt csavarhelyekkel is elláttuk, így könnyítve a felhelyezést a falra vagy a mennyezetre.

Milyen anyagokkal dolgozunk?

Típustól függően a basszuscsapda fából és bőrből is készülhet. A legfőbb probléma a 70 Hz alatti mély hangok csillapítása, erre ugyanis a nagy sűrűségű szálas elnyelő anyagok nem alkalmasak.

A fából vagy bőrből készült mély hangelnyelő membrán lapok azonban rezgéssel csillapítják az áthaladó nem kívánatos mély hanghullámokat, már 30Hz-től. A fa membránok 30-200Hz-ig, a műbőr membránok 30-600Hz-ig csillapítanak.

Termékeink külső megjelenése:

A hatékonyságon kívül nagy hangsúlyt fektetünk a külső megjelenésre, hangelnyelőinknél ezért széles esztétikai választékot kínálunk:
⦁ 16 féle színű akusztikai selyem.
⦁ Különböző színű és strukturájú műbőr membrán anyag.
⦁ Készleten lévő választható printelt desing.
⦁ Választható akár saját fotó alapján.
⦁ Egyedi méret legyártása.
⦁ Akár rejtett hangelnyelők kialakítása is.