Mind a(z) 16 találat megjelenítve

Hangszigetelő panel sokoldalúsága:

Hangszigetelő panelek több féle típusával fog itt találkozni. Van nagy sűrűségű Elitexa hangszigetelő szivacs öntapadós hátsó résszel, és van Fa lamellákból álló 1cm vastag szigetelő filcréteggel akusztikai fali panel. Ezeket a típusokat nem csak összefüggő rendszerként lehet alkalmazni. Akár annyi is elég tud lenni, hogy méteréként felrak a faléra 1-1 darabot. Ebben az esetben nem a hangszigetelés a fő cél, hanem a hangelnyelés. Mert a hang a szobában nem tud oda vissza pattogni. Ezáltal lehalkul a helyiség.

Hangszigetelés hangszigetelő panel segítségével

Utólagos hangszigetelés egyszerűbb hangszigetelő panelek felhasználásával. A akusztikus panelek akusztikai gyapottal töltött fa keretek. Az akusztikai gyapot elnyeli a zaj minden frekvenciáját. Így tökéletesen hangszigetelheti a helyiséget. Csökkenti a visszhangokat, és elzárja a szomszédos szobákból származó zajt, ami különösen hasznos lehet hangos lakóházakban, irodákban vagy stúdiókban. Manapság a hangszigetelő panel többféle színben és méretben kapható, így személyre szabhatja, és beillesztheti a hangszigetelni kívánt szoba dekorációjába. Könnyedén elhelyezhetők a falon, mint egy képkeret. Ezért kiváló megoldást kínálnak azoknak, akik nem tudják tartós módszerekkel megvalósítani a hangszigetelést.

Csend létrehozása könnyedén hangszigeteléssel

Ha egy bérházban lakik, és minimalizálni szeretné a szomszédok által kibocsátott zajt, akkor érdemes akusztikai szőnyeget is használni.

A hangszigetelés egészen pontosan hogyan működik: Úgy működik a hangszigetelés panel segítségével hogy elnyeli a levegőben terjedő zajokat és a szerkezet által közvetített zajt.

De vajon hogy lehet megvalósítani könnyedén?

Cikkünkben ennek a hangszigetelés típusnak nézünk utána.

A helyiségek hangszigeteléséhez :

  • falakra

  • padlóra

  • mennyezetre

  • ajtókra és az ablakokra kell összpontosítania. A falakre egyszerű hangszigetelő panelt rakni. Mivel ezeken a területeken keresztül jut be a zaj a helyiségbe, illetve ezekről is távozik tovább. A helyiség utólagos hangszigeteléséhez figyeljen a hanghullámok elnyelésére.

Több puha vagy keményebb, nedvszívó hangelnyelő anyagok segítenek ebben:
  • például akusztikai habok,

  • hangelnyelő szőnyegek,

  • akusztikai függönyök

  • hangszigetelő panelek segítenek tompítani a nem kívánatos hangokat. Ha gondoskodik arról, hogy az ajtók és ablakok megfelelően legyenek tömítve, az is segít visszaszorítani a zajt. Vagy csendben tartani a szobát. Rengeteg ideiglenes hangszigetelő megoldás áll rendelkezésre. így életkörülményeitől függetlenül bárki élvezheti a békét és a csendet. Ha éppen azon tűnődik, hogyan lehet hangszigetelni egy szobát, akkor jó helyen jár. Egyszerűen fogjuk végig vezetni minden lépésen, hogy elindíthasson egy önnek is megfelelő hangszigetelési projektet.

Hogyan működik a hangszigetelő panel?

Két féle lehetőség van. Az egyik az utólagos hangszigetelés. Ez egyszerűbb feladat. mivel az üres falakra hangszigetelő paneleket kel felhelyezni. Ezek a panelek megakadályozzák a szobában pattogó hangok kialakulását.

Másik megoldás a ház átépítése:

Ez már sokkal bonyolultabb és költségesebb verzió. Egy lakás vagy ház hatékony hangszigetelésének kialakításához bele kell építeni hangelnyelő anyagokat a falakba ablakokba. Ezek az anyagok amelyek megakadályozzák a hanghullámok falról falra történő szabad áthaladását. Ez a művelet lehetővé teszi a zaj egyik felületről a másikra terjedésének megállítását. Ez a technika abból áll, hogy a falakat a padlótól és a mennyezettől szigetelő anyagokkal választják el. A szigetelés így csillapítja a zajt, és megakadályozza a hangok továbbítását. A hangszigetelés „szendvics” rétegek egymásra helyezésével működik leginkább. Egy nehéz réteg, egy hangelnyelő anyag és egy második nehéz réteg váltakozása adja a legjobb megoldást. A középen lévő anyag így elnyeli az általa felfogott zajokat. Minél nehezebb a nehéz rétegeket alkotó anyag, annál jobb a hangszigetelő képessége.

hangszigetelő panel

Hanghullám terjedése és a zajok keletkezése

A helyiség hangszigetelése a probléma okának megértésével kezdődik. Egyszerűen fogalmazva, a hanghullámok követéséről van szó. Ha nem használunk hangszigetelő paneleket akkor nem lesz mi megakadályozza a hanghullámok terjedését. Hangenergia akkor keletkezik, amikor valami rezeg a levegőben. Amikor egy hangforrás rezeg, harmonikaszerű nyomásváltozásokat hoz létre. Ezek a hangforrások amelyek minden irányban kiáradnak. Hasonlóan a tóba dobott kavicsból előbukkanó hullámokhoz. A sűrített és nyújtott levegő ilyen mintázatai a hanghullámok. A hanghullámok minden tárgyon keresztül terjednek, beleértve a gázokat, folyadékokat és szilárd anyagokat is. Mi történik, ha egy hanghullám akadályba ütközik? A hang hullámhosszának nagyságától, keménységétől, sűrűségétől és vastagságától függően elnyelődik, visszaverődik vagy áthalad.

Silent hangelnyelő szőnyeg

Szoba hangszigetelése tartós módszerekkel

Ha mégsem az utólagos könnyebb módszerrel szeretné a szobáját halkabbá tenni a hangszigetelő panelekkel, akkor itt egy pár ötlet:

Ha hajlandó egy nagyobb felújítási projektet fontolóra venni, akkor építőanyag rétegek hozzáadásával hangszigetelheti szobáját. A tömeg az egyik fő hangszigetelési és hőszigetelési elv. Amikor egy hanghullám találkozik egy nagy tömegű fallal, nem tud áthatolni rajta és így a zaj is elakad. Ennek legegyszerűbb módja egy második réteg gipszkarton hozzáadása a helyiség falaihoz. A rétegek közé integrált ragasztóanyaggal még hatékonyabbá válik a szerkezet. A mennyezeten alkalmazott sűrű festék szintén segíthet a zaj elnyelésében. Mindezek állandó és munkaigényes projektek. Ha ön tapasztalt barkácsoló, valószínűleg meg tudja valósítani a folyamatot, de a legtöbb esetben a legjobb, ha szakembereket hív.

hangszigetelő panel

Erősítse meg a padlózatot!

Rossz hangszigetelés miatt sok zaj áthaladhat a padlón, különösen a többlakásos házakban. A hangelnyelő szőnyeg egyszerű felhelyezése csökkentheti a padlón áthaladó hanghatásokat. Így javítja a hangszigetelést. Az EVA (etilén-vinil-acetát) hab padlóburkolat kiválóan elnyeli a zajt. Ezért jól működik a nagy hatásfokkal bíró területeken is, például ott, ahol otthoni edzéseket végeznek. Puzzle-darabokként elhelyezhetők a meglévő padlón, és nem tapadnak a talajhoz, így felhasználhatók máshol is. Intenzívebb hangszigetelés és hőszigetelés érdekében a padló felújítása során fontolja meg hangelnyelő alátét beépítését az akusztikus szőnyeg alá. Ezek habos szerkezetűek. Ami azt jelenti, hogy a hanghullámok nehezen terjednek át rajtuk. Használhatók csempével, fával, szőnyeggel és egyéb padlóburkolatokkal. Ha mindennel elkészült akkor jöhet a mennyezet hőszigetelése és hangelnyelése.

Fent megjelent hangszigetelő panelekkel kapcsolatban több információt talál a termékek kategória alatt.